تلاشي يك باند تكثير غيرمجاز آثار صوتي تصويري موسيقي
چند سالي است كه به مدد رايانه و كامپيوتر و CD و MP3 سرقت آثار صوتي و تصويري به پيشه اي دندانگير و پرسود و منفعت بدل شده است. همين دو سال قبل بود كه چند تن از تهيه و توليدكنندگان آثار صوتي، براي جلوگيري از توزيع بي رويه و غيرمجاز آثارشان به دادگاه شكايت بردند كه در نهايت به دستگيري و متلاشي شدن يكي از همين باندهاي توزيع غيرمجاز انجاميد. اين قصه از قرار تمامي ندارد، چرا كه شنيديم مجدداً هم همين اتفاقات و مفت بري ها رخ داده است و باز هم كار به دادگاه كشيده شده و قاضي شعبه ۱۱۰۴ دادگاه عمومي تهران دستور داد تا عوامل يك باند مافيايي و مخوف تكثير و توزيع غيرمجاز آثار صوتي و تصويري را دستگير كنند.
آجورلو، نماينده مؤسساتي كه براي دستگيري اين باند غيرمجاز شكايت به دادگاه برده بودند، در نمابري كه براي همشهري ارسال كرد نوشته است:
افراد دستگير شده بدون در نظر گرفتن شرايط سخت اعطاي مجوز و زحمات و تلاشهاي به كار رفته در تهيه و توليد آثار هنري، نسبت به تكثير و توزيع آن به صورت غيرمجاز در سطح وسيع و گسترده اقدام نموده و خسارات فراواني به مؤسسات توليدي و تهيه كنندگان وارد آورده اند كه اين امر شكايت ايشان و برخورد قضايي با دستگير شدگان را در پي داشت.
وي افزود: متأسفانه به دليل عدم نظارت كافي و مؤثر در اين حيطه، زمينه سؤاستفاده سود جويان و منفعت طلبان بوجود آمده و اينها با انگيزه هاي مالي آثار برگزيده از آلبوم هاي مختلف را به صورت كاست و لوح فشرده به همراه چاپ پوستر(؟!) در سطح وسيعي توزيع مي كرده اند كه اين امر لطمات مالي و معنوي زيادي را براي مؤسسات و تهيه كنندگان در بر داشته است.
اين گروه از تهيه و توليدكنندگان از مقامات قضايي و تلاش مأموران نيروي انتظامي در به دام انداختن اين گروه مفت بر سپاسگزاري كردند.
«شوريده» كاري جمعي است
چندي قبل در همين ستون آورديم كه CD شوريده، در فرانسه و اروپا به عنوان CD برگزيده شناخته و برنده جايزه شده است. در همان خبر نقل كرديم كه اين CD حاصل كار حميد متبسم و... است. اين خبر وقتي درج شد، بهروزي نيا نوازنده صاحب نام عود و يكي از اعضاي مؤثر گروه در تماسي با ما اعلام كرد كه گروه دستان سرپرست ندارد و شوريده نيز حاصل كاري جمعي است و نه يكي، دو تن از اعضاي گروه.
«خانه موسيقي» و صاحب خانگي
پس از نزديك به سه سال و نيم تلاش بي وقفه، در نهايت «خانه موسيقي» صاحب خانه اي در منطقه ۶ شهرداري تهران شد و به نظر مي رسد اگر حادثه خاصي رخ ندهد، اواسط شهريور ماه و پس از تعطيلات يك ماهه، جلسات هيأت مديره و كميته هاي ۸ گانه، محل دفتر اداري خانه موسيقي به همين مكان تازه كه گفته مي شود، چيزي حدود ۷۰۰ متر مي شود، نقل مكان كند.
خانه موسيقي از بدو تأسيس تاكنون در ساختمان شماره ۲ مركز موسيقي اقامت داشت و جلسات هيأت مديره و كميته هاي ۸ گانه آن در همين محل برگزار مي شد. اما با توجه به آن كه اين مكان به مركز موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تعلق داشت طبيعي بود كه مسئولان خانه موسيقي مي بايست اين مكان را ترك كرده و به مكاني ديگر بروند.
سال گذشته و هنگام برگزاري جشن خانه موسيقي، و وقتي كه قطعه سوييت سمفونيك تهران، به شهرداري و شوراي شهر تهران، به عنوان نماد شهر تهران اهدا شد، از طرف شهرداري تهران هم قول در اختيار نهادن ساختماني به خانه موسيقي داده شد كه اكنون آن وعده به تحقق پيوسته است.
همچنان ماجراي تخريب ظهيرالدوله
ماجراي تخريب گورستان ظهيرالدوله و مقاومت و نامه پراكني برخي از چهره هاي نامي هنر و موسيقي در برابر اين تخريب، همچنان ادامه دارد. تازه ترين اين واكنش ها از سوي جمعي از هنرمندان شاخص موسيقي ايران صورت گرفته است كه در ميان آنها نامهايي چون، فريدون ناصري، دكتر رياحي، هوشنگ ظريف، كامبيز روشن روان، محمد سرير، داود گنجه اي، استاد حسين دهلوي، صديف، كيوان ساكت، داريوش پيرنياكان، فاضل جمشيدي و... ديده مي شود.
در اين نامه كه امضاهاي زير آن به كوشش عليرضا پوراميد (دبير شوراي موسيقي پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري) گردآوري شده ضمن اشاره به وجود آرامگاه چهره هاي نامي اي چون ابوالحسن صبا، روح الله خالقي، محجوبي، رهي، بهار، پژمان، فروغ و... از رئيس جمهوري خواسته شده تا جلوي تخريب آن گرفته شود.