قسمت اول خاكستري هاي اسلواكي در مورد بازار كار و مشكلات كارگران در اين كشور در شماره پيش از نظر خوانندگان گذشت.قسمت دوم و آخر اين گزارش را با هم مي خوانيم:
پاستوچا ادامه داد: قوانين موجود در اسلواكي، كارگران سياه پوست را به اندازه كافي تحت پوشش قرار نمي دهد. ما هنوز تعريف درستي از مشاغل غيرقانوني و كارگران غيرقانوني نداريم، پس اگر بخواهيم اين مشكل را برطرف كنيم اول بايد آن را بشناسيم و تعريف درستي از آن داشته باشيم. نقايص موجود در قانون كار كشور اسلواكي از قبيل امكان انعقاد قرارداد كار به صورت شفاهي يا اعطاي فرصت ۸ روزه به كارفرما پيش از ثبت يك كارگر با بيمه اجتماعي و حقوق بازنشستگي به شناسايي مشاغل غيرقانوني و افراد شاغل در اين بخش كمكي نمي كند. علاوه بر اين محققان اين بخش هم محدوديت بسياري دارند و به دليل نداشتن آزادي عمل امكان شناسايي دقيق اين افراد براي آنها وجود ندارد.
اگر محققان مركز نيروي كار ملي اسلواكي يكي از بخشهاي فعال در مشاغل غيرقانوني را شناسايي كند دولت فقط مي تواند كارفرما را تا سقف ۲۴ هزار يورو جريمه كند يا جواز كار او را لغو كند. همچنين افراد شاغل در اين بخش هم از طريق قطع حقوق بيكاري يا بي اعتبار شدن در جامعه و دريافت گواهي عدم شايستگي جريمه خواهند شد كه هيچ يك از اين جريمه ها مانعي در راه ادامه كار خلاف قانون نيست.
پاستوچا با توجه به آمار ارائه شده عنوان كرد: امكان اصلاح برخي از كاستي هاي موجود در قانون كار كشور اسلواكي وجود دارد، اما براي كاهش باري كه كارهاي غيرقانوني به بودجه اسلواكي تحميل مي كند بايد كارهاي جدي تري صورت گيرد.
يك قدم مؤثر در راه حل مشكلات موجود بررسي قوانين مربوط به نيروي كار جاري در كشور با توجه به ميزان كارگران شاغل در كارهاي غيرقانوني است. نتيجه اين كار بايد راهي را براي محققان ايجاد كند تا با كارگران غيرقانوني به طور جدي برخورد كنند و مانع ادامه كار آنها شوند. همچنين قوانين جديدي در مورد كارهاي غيرقانوني تصويب و اجرا شود.
ميكولاس گرا، مسئول روابط عمومي وزارت فعال در بخش نيروي كار، جامعه و خانواده گفت: لايحه مربوط به كارهاي غيرقانوني در ماه مارس سال ۲۰۰۲ به مجلس تقديم شده است، اما كنسول قانونگذار هنوز آن را تأييد نكرده است. زيرا مؤسسات مربوط به آن با شكل نهايي اين قضيه موافق نيستند. مسئولان دولتي فعال در زمينه نيروي كار انتظار ندارند اين لايحه پيش از تابستان سال آينده به تصويب قانون گذاران برسد.
اما در اين بين مسئله تازه اي ايجاد شده است. تحليل گران عنوان مي كنند كه ايجاد اقتصاد خاكستري در جامعه به دليل شرايط اقتصادي موجود است وارتباط چنداني با قوانين حاكم در جامعه ندارد.
به دليل نرخ بالاي ماليات و پرداختهاي اجتماعي و هزينه بيمه و غيره، كارفرماها به دنبال به كارگيري كارگران غيرقانوني هستند. اما اگر وضعيت اقتصادي به حالت متعادل تر برسد و پايه هاي اقتصادي جامعه استوار شود، ديگر ما شاهد يك چنين مسئله اي در كشور نخواهيم بود.
موروي در پايان گفت: انتظار داريم با تصويب نرخ متعادل تر ماليات از ژانويه سال ۲۰۰۴ و تغيير در سيستم سودهاي دولتي و بالاخره ارتقاي استاندارد زندگي انگيزه انجام كارهاي غيرقانوني و پيوستن به اقتصاد خاكستري در جامعه ضعيف تر شود.
تاجگذاري شاه قبيله بافوكنگ
شاه قبيله «بافوكنگ» در آفريقاي جنوبي در مراسم تاجگذاري خود از اعضاي اين قبيله خواست كه به «پلاتينيوم» تنها منبع صادراتي خود اتكا نكنند و به برنامه خودكفايي براي سال ۲۰۲۰ براي تضمين آينده اين قبيله كمك كنند.
در اين مراسم همسر رئيس جمهوري آفريقاي جنوبي، نلسون ماندلا رئيس جمهور سابق و پادشاه قبيله زولو شركت داشتند، «لرئو مولوتلگي» ۳۵ ساله كه سي و ششمين پادشاه اين قبيله با ۸۰۰ سال قدمت است دومين صادركننده بزرگ پلاتينيوم در جهان است و ثروت خانواده وي صدها ميليون دلار برآورد مي شود.
منطقه اي كه اين قبيله با ۳۵۰ هزار نفر جمعيت در آن اقامت دارند گفته مي شود كه دومين منبع بزرگ پلاتينيوم جهان است. او جانشين برادرش شاه لبون دوم مي شود كه در اثر سكته قلبي در سال دو هزار جان باخت.
او دانش آموخته رشته معماري و برنامه ريزي شهري از دانشگاه ناتال در دوربان است و عضو هيأت مديره شركت «يمپالا پلاتينيوم»دومين توليدكننده پلاتينيوم در جهان است.
نخستين معدن پلاتينيوم در سال ۱۹۶۰ در منطقه بافوكنگ در ۱۵۰ كيلومتري شمال غرب ژوهانسبورگ كشف شد و درآمد حاصل از اين تجارت به پادشاه اين قبيله امكان مي دهد تا براي اعضاي قبيله بيمارستان، آموزشگاه، جاده و آب و برق تأمين كند.