كلينتون بدتر از بوش
دبير شوراي عالي امنيت ملي در همايش سفيران در تهران گفته است بيشترين خباثت هاي آمريكا عليه ايران در دوره رياست جمهوري بيل كلينتون رئيس جمهوري پيشين اين كشور رخ داده است. حسن روحاني تصويب قوانين و مقرراتي براي تحريم ايران از جمله طرح داماتو را از جمله اين خباثت ها برشمرده است.
وي همچنين گفته است وقايع ۱۸ تير ۷۸ و ۲۰ خرداد امسال را آمريكايي ها به قصد ضربه زدن به جمهوري اسلامي طراحي كردند اما درنهايت به زيان خودشان تمام شد
تكذيب شد
احمد ناطق نوري نماينده نور و محمودآباد و برادر علي اكبر ناطق نوري، شأن برادر خود را اجل از آن دانست كه رئيس ستاد انتخابات جناح محافظه كار شود.
به گزارش خبرنگار همشهري وي كه در مورد اظهارات اخير محتشمي پور در مورد رياست ناطق نوري بر ستاد انتخابات جناح راست سخن مي گفت، طرح اين مسائل را براي زير سئوال بردن چهره ناطق نوري دانست و گفت: اگر ايشان بخواهد كانديدا شود، اين كار را خواهد كرد. بنابراين نيازي به طرح اين شايعات نيست.
نماينده نور اضافه كرد: ناطق نوري موجودي خود را از ابتداي انقلاب تاكنون به پاي انقلاب ريخته و اين منصفانه نيست كه در مورد ايشان شايعه سازي شود.
تغييرات سنجيده
گفته مي شود پس از مشكلاتي كه طرح هاي تقسيم كشوري در برخي شهرها و استان ها ايجاد كرده، مقرر شده است از اين پس تصميم گيري در اين مورد به شوراي عالي امنيت ملي سپرده شود.
به گفته يك منبع مطلع، هدف تصميم تازه اين است كه طرح هاي مشكل زا ابتدا در عالي ترين سطوح و با بهره گيري از نظريه هاي كارشناسان مسائل امنيتي و آشنايان به مشكلات منطقه بررسي شود تا ارائه طرح هاي نسنجيده به بروز مشكلات نينجامد.
بار ديگر كميسيون انتخابات
در پي انتشار خبري در روزنامه هاي هفته گذشته مبني بر تهيه طرح تشكيل كميسيون انتخابات، يك نماينده مجلس پريروز به خبرنگار همشهري گفت اين طرح نوعي شبيه سازي از كميسيون انتخابات در برخي كشورها به ويژه كشورهاي اروپايي است كه مسئوليت اجرا، نظارت و تأييد انتخابات را برعهده دارند.
اين نماينده گفت: بعيد است اين طرح در مجلس ششم تصويب شود و شايد طراحان طرح براي تشكيل اين كميسيون از طريق ديگري اقدام كند .
توجه ويژه
خبرگزاري هاي غربي به بخشي از سخنان دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران درباره القاعده توجه ويژه اي نشان دادند و آن را دهها بار منتشر كردند.
حسن روحاني در روزنامه ايران گفته بود اعضاي القاعده براي عمليات تروريستي در داخل خاك ايران فعاليت گسترده اي را ساماندهي كرده بودند، اما با اقدامات دستگاه هاي امنيتي طرح هاي آنان كشف و خنثي شده است.
خبرگزاري فرانسه در اين باره اين گونه توضيح داد: رژيم اسلامي ايران اگرچه پيش از اين، بارها با اشاره به خصومت ميان افراط گرايي سني هاي القاعده و پيروان مذهب شيعه در ايران، اتهامات آمريكا مبني بر همكاري ايران با جنگجويان القاعده را رد كرده بود، اما اين نخستين بار است كه از تهديد مستقيم القاعده بر ضد اين كشور سخن گفته است.
واشنگتن، تهران را به پناه دادن به اعضاي فراري القاعده از افغانستان پس از حمله به اين كشور به رهبري آمريكا در اواخر سال ۲۰۰۱ متهم كرده و مي گويد ممكن است برخي از اين اعضاي فراري القاعده در بمب گذاري هاي انتحاري سه گانه ماه مه (ارديبهشت) در رياض دست داشته باشند. اين انفجارها به كشته شدن ۳۵ تن منجر شد.
اين در حالي است كه رژيم اسلامي ايران اصرار دارد كه تمام اين فراريان در بازداشتند و در انتظار استرداد به يك كشور ديگر، اخراج از ايران و يا محاكمه به سر مي برند. گرچه ايران دسترسي بازجويان آمريكايي به اين اعضاي فراري القاعده را رد كرده است.
مقام هاي ايران همواره از اعلام نام اعضاي بازداشت شده القاعده در اين كشور خودداري كرده اند.
اما، يكي از مقام هاي ايران در واكنش به گزارش يك نشريه عربي مبني بر آن كه به سه تن از رهبران ارشد القاعده اجازه فرار از ايران داده شده است، اعلام كرد، هيچ يك از اين سه تن ... «سعد» پسر بن لادن، «ايمن الظواهري» و «سيف العدل» مردان شماره دو و سه القاعده هرگز در ايران بازداشت نشده اند.
خبرگزاري هاي رويتر و آسوشيتدپرس و شبكه خبري بي بي سي نيز با تعابيري مشابه، اظهارات حسن روحاني را مهم ارزيابي كردند.
تدبير سياسي
يك عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي سكوت چندساله اين حزب در برابر تحولات سياسي را از تدبيرهاي سياسي اين حزب خواند.
محمد عطريانفر در گفت وگو با ايرنا در اين باره گفت: هنگامي كه يك حزب شرايط را مساعد نبيند... بروز و ظهور اجتماعي خود را ضمن حفظ هوشياري سياسي به عهده زمان مي گذارد تا سوءتفاهم ها رفع شود.
عطريانفر با اشاره به اين كه «فضاي سياسي كشور آكنده از سوءتفاهم است» و «در بيرون نيز آمريكا هجمه اي را عليه ايران آغاز كرده است» گفت: در چنين شرايطي صرفا وحدت و همدلي مي تواند عامل بازدارنده كشور در برابر خطر خارجي باشد.وي همچنين از جريان هاي سياسي كشور خواست «گذشته خود را بازبيني كنند و عملكرد سياسي خود را منصفانه به محك نقد بگذارند.»
باز استيضاح
شنيده شد تعدادي از نمايندگان مجلس قصد استيضاح خرازي وزير امور خارجه را دارند. يك نماينده مجلس به خبرنگار همشهري گفت: ظاهرا علت طرح استيضاح مهم شدن موضوع ديپلماسي در برخورد با حوادث اخير به خصوص اخطارهاي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و روسيه به ايران بوده است.
چندي پيش شايع شد كه كشورهاي اروپايي پيام هشدارآميزي براي ايران فرستاده اند اما هفته گذشته يك مقام آگاه در گفت وگو با سايت بازتاب گفت محتواي پيام در محافل تحريف شده است وگرنه در پيام اروپايي ها تهديد و فشاري نبوده است.