در ميزگرد نقش زنان در توسعه رسانه ها عنوان شد
نقش و مشاركت زنان در رسانه ها افزايش يافته است
ايسنا: نشست تخصصي سازمان دفاع از قربانيان خشونت با حضور جمعي از كارشناسان و صاحبنظران با موضوع نقش رسانه ها در احقاق حقوق زنان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين ميزگرد خانم
نژاد بهرام، مشاور فرماندار تهران در امور بانوان در خصوص نقش زنان در توسعه رسانه ها گفت: رابطه ي رسمي رسانه ها با زنان اين است كه اين قشر مخاطبان اصلي رسانه ها هستند ضمن اين كه حجم بيشتر توليدات رسانه اي را نيز زنان برعهده دارند.
ارتباط غير رسمي آنان با رسانه ها نيز نقش مادري و همسري آنان در خانواده است كه مي توانند ديگر اعضاي خانواده را نيز مخاطب رسانه ها قرار دهند.
نژاد بهرام با بيان اينكه رسانه اي كه توانايي پاسخگويي به مطالبات اين مخاطبان با حجم وسيع يعني زنان را داشته باشد، بيشتر مورد اقبال خواهد بود افزود: ارتباطات تنظيم شده از طريق زن براي خانواده تعريف و كاناليزه مي شود و ارتباط جامعه ي زنان با رسانه ها در صورت صحيح بودن به اعتمادزايي منجر خواهد شد.
نژاد بهرام با اشاره به كاركرد زنان در نهادينه كردن مفاهيم اجتماعي گفت: توليد مفاهيم اجتماعي برعهده ي رسانه هاست اما براي نهادينه كردن آن، زنان با توجه به نقش خود در خانواده اين مفاهيم را نهادينه مي كنند، زنان به عنوان سرمايه هاي اجتماعي بايد مورد توجه رسانه ها به عنوان ديگر سرمايه ي اجتماعي قرار گيرند.
در ادامه اين نشست فريبا داوودي مهاجر با اشاره به ميزان اثر پذيري رسانه ها از اخبار زنان و تاثير پذيري زنان از رسانه ها و تبليغات گفت: يكي از آسيب هاي جدي تهديد كننده ي زنان در جهان سوم رواج فرهنگ مرد - پدرسالاري است كه پويايي را از زن گرفته است.وي هم چنين در ادامه به موانع فعاليت هاي اجتماعي زنان اشاره كرد و مسائل فرهنگي، اجتماعي، ساختار سياسي و اقتصادي، عدم ارائه آگاهي و آموزش لازم را از جمله اين موانع خواند.
وي با تشريح آماري در خصوص ميزان مشاركت زنان در عرصه اشتغال در ايران گفت: در سال ۱۳۴۵ زنان ۱۳ درصد كل شاغلان ما را تشكيل مي دادند كه در سال ۵۵ تا ۵۷ اين آمار به ۹/۷ درصد تقليل يافت، از سال ۵۷ تا ۶۵ نيز اين رقم را به ۴/۷درصد رسيد.
وي با اشاره به نقش زنان در رسانه ها گفت: در حال حاضر اين نقش بسيار پررنگ شده؛ اما هنوز به سطح مديريت و تاثير گذاري نرسيده است و هنوز درصد بسيار كمي از زنان به عنوان مدير مسئول، سردبير يا عضو شوراي سردبيري انتخاب مي شوند.
وي ادامه داد: زنان پس از دوران اصلاحات به سمت مشاركت دولتي كشيده شدند؛ اما پس زده شدند و چرخش كردند و به سمت سازمان هاي غير دولتي روي آوردند.
در اين نشست همچنين وزير امور زنان افغانستان كه چندي پيش با دعوت سازمان هاي غير دولتي به ايران آمده است، حضور داشت.
وي طي سخناني با اشاره به سختي ها و آسيب هاي جدي كه زنان افغاني پس از ۳۰ سال جنگ فرسايشي در اين كشور كشيدند گفت: زنان طي اين جنگ هاي داخلي مورد خشونت فراوان بودند و در اين سالها جمعيت مادران بدون فرزند و زنان بدون شوهر افزايش يافت.
وزير امور زنان افغانستان گفت: ما در طول سه دهه بدبختي هاي زيادي متحمل شديم كه ازدواج هاي اجباري، پايين آمدن سن ازدواج دختران، اسارت و قاچاق زنان از دستاوردهاي اين جنگ براي زنان بود.
عده اي از زنان در طول اين مدت به علت فقر ناچار شدند در كارهاي غير قانوني مثل قاچاق مواد مخدر سهيم شوند.
وي اظهار اميدواري كرد كه با تعريف يك سيستم مشخص زنان افغاني نيز بتوانند بر اين مشكلات فائق آيند.
در پايان اين نشست فعاليت و تشكيل سازمانهاي غيردولتي
NGO)) هاي حقوقي در روند مشاركت پذيري زنان موثر خوانده شد و بر بالا بردن سطح آگاهي هاي حقوقي اين قشر تاكيد شد.
|