از جدول برنامه واردات برنج عقب هستيم و تقريبا ۷۰۰ هزار تن واردات برنج در بخش تعهدات خاص در برنامه مصوب تعيين شده است.
حسن يونس سينكي، معاون بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني در گفت وگو با ايسنا، اضافه كرد: وزارت بازرگاني هيچ گونه واردات برنجي بدون تصميم شوراي اقتصاد انجام نداده است.
وي با اعلام اينكه هيچ گونه وارداتي از سوي وزارت بازرگاني براي تنظيم بازار انجام نشده است، گفت: واردات برنج ممنوع نيست و بر اساس سياست هاي تعرفه اي و رعايت قوانين و مقررات و پرداخت مابه التفاوت كه براي تنظيم بازار و حمايت از توليد داخلي اخذ مي شود، هر كس مي تواند اقدام به واردات برنج كند.
معاون وزير بازرگاني گفت: واردات برنج با توجه به نرخ مابه التفاوت تقريبا در شرايط فعلي با توجه به نرخ ارز و بازار برنج براي واردكننده اقتصادي نيست.
سينكي اظهار كرد: واردات برنج از سوي مرزنشينان براي رفع نياز خود آنها صورت مي گيرد و رقم واردات آنها نيز بالا نيست.
وي در مورد واردات كنوني برنج، گفت: اين امر در جريان طبيعي تجارت برنج صورت مي گيرد و امكان دارد اين ميزان برنج در زمان و دوره هاي اقتصادي گذشته وارد بازار برنج شده باشد، زيرا امر واردات به حداقل ۳۰ الي ۴۰ روز زمان نياز دارد. وي با بيان اينكه در بازار برنج اتفاق خاصي نيفتاده است، گفت: چنانچه واردات بيش از اندازه اي صورت مي گرفت، بايد قيمت هاي داخلي كاهش مي يافت، در حالي كه قيمت ها در حالت متعادل قرار دارند.
|
|
او با اشاره به صحبتهاي اخير در مورد واردات در زمان برداشت برنج، اظهار كرد: اين صحبت ها هر سال در زمان برداشت مطرح مي شود و اين امر براي ترساندن كشاورزان از واردات برنج از سوي دلالان و خريد ارزان قيمت اين محصول از آنهاست. وي ادامه داد: دولت در خريد برنج داخلي هيچ گونه محدوديتي ندارد و هر كس كه قصد فروش محصول خود را دارد، دولت خواهان خريد اين محصول با نرخ هاي تضميني است. او با بيان اينكه دولت از توليد داخلي حمايت مي كند، گفت: در خريد برنج نيز هيچ گونه مشكلي نخواهد بود و مراكز خريد داير شده است و پيش بيني مي شود ۱۰۰ هزار تن برنج از سوي كشاورزان به دولت فروخته شود و اين ميزان در مقايسه با سال گذشته افزايش نشان مي دهد.