گزارشي از بيماران شيميايي بستري در بيمارستان بقيه الله
از رنجي كه مي بريم
|
|
استفاده از سلاح هاي شيميايي توسط رژيم عراق در طول هشت سال دفاع مقدس علاوه بر آن كه صدمات جبران ناپذيري از نظر جسمي و رواني به بيماران وارد كرد، هزينه هاي زيادي به بخش بهداشت و درمان كشور وارد ساخت.
به گزارش ايسنا بكارگيري سلاح هاي شيميايي توسط عراق در طول ۸ سال جنگ تحميلي علاوه بر اثرات منفي بر روي سلامت جسماني رزمندگان تاثير بسيار فراواني بر روي اعصاب و روان اين افراد بجا گذاشت.
انواع آسيبهاي تنفسي، ريوي، پوستي، چشمي و رواني از جمله ضايعات بجا مانده از سلاح هاي شيميايي در طول هشت سال دفاع مقدس بر روي رزمندگان است.
استفاده گسترده از جنگ افزارهاي شيميايي از سوي عراق در طول ۸ سال جنگ تحميلي عليه ايران به اندازه اي چشمگير بود كه از اين مساله به عنوان جرياني مجزا در بررسي مسائل جنگ تحميلي ياد مي شود.
در مجموع طبق آمار منابع رسمي داخلي و خارجي كه پس از جنگ اعلام شد در حين جنگ بيش از ۲۶ هزار تن از سربازان ايراني در اثر استفاده عراق از سلاحهاي شيميايي و بيولوژيك به شدت مجروح و تعداد زيادي از آنها نيز شهيد شدند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، علي اكبر علاف زاده جانباز شيميايي
۷۰ درصد كه از ناحيه ريه، پوست و چشم چپ شيميايي شده گفت: تاكنون ۱۵ بار در بيمارستان بقيه الله بستري و يكبار به آلمان اعزام شده ام. وي عمده ترين مشكل را اعزام به خارج دانست و تأكيد كرد كه مسئولان در اين زمينه كوتاهي كرده اند.
زماني كه براي درمان به خارج از كشور اعزام مي شويم، مسئولان خانه جانباز در آلمان يك روند درماني را شروع مي كنند ولي متاسفانه با اعزام نشدن مجدد، اين روند درماني مختل و باعث بازگشت بيماري در بيماران مي شود.
اين بيمار شيميايي با اشاره به برخورد مسئولان بنياد امور جانبازان اظهارداشت: مسئولان بنياد نداشتن بودجه و يكسان بودن درمان در خارج و داخل كشور را ازجمله دلايل اعزام نكردن بيماران به خارج اعلام مي كنند.
همچنين بيوك صلاح پور جانباز ۵۵ درصد از تبريز كه از ناحيه ريه شيميايي شده با بيان اين كه ۱۵ سال پس از شيميايي شدن، كسي براي رسيدگي به مشكلاتمان به ما مراجعه نكرد، اظهارداشت: در شهرستانها به دليل نبود پزشكان متخصص مجبور به مراجعه به تهران براي امر درمان هستيم ولي بدون توجه و رسيدگي رها شده ايم. وي با اشاره به آلودگي هواي تهران افزود: متاسفانه براي حمل و نقل جانبازان شيميايي از شهرستانها به تهران و مراكز درماني هيچ وسيله اي در نظر گرفته نشده لذا اين آلودگي هوا باعث بدتر شدن حال اين افراد مي شود بنابراين ما انتظار داريم حتي الامكان وسيله اي جهت اياب و ذهاب در اختيارمان قرار دهند.
صلاح پور با اشاره به كيفيت بالاي داروهاي خارجي عنوان كرد: متاسفانه هر روز داروي جديدي توسط پزشكان براي ما تجويز مي شود بدون اين كه به عوارض اين داروها و تاثيري كه بر روي معده، قلب و استخوان ما مي گذارد توجه داشته باشند.
اين جانباز ۵۵ درصد ادامه داد اي كاش دو پاي خود را از دست داده بودم تا ديگران مي دانستند كه ما چه دردي را تحمل مي كنيم اما متاسفانه آسيب رسيده به ما به گونه اي است كه به چشم كسي ديده نمي شود و متوجه دردي كه ما مي كشيم نمي شوند حتي اوايل مصدوميتمان از خداوند مي خواستيم كه فقط ۵ دقيقه بتوانيم راحت بخوابيم و يا مزه غذايي را كه مي خوريم بچشيم.
وي همچنين به ايسنا گفت: متاسفانه دوران جواني خود را درد كشيديم و حال كه خود بنياد سهميه اي براي مسافرت به شمال براي ما معين كرده تعداد روز آن را از ۱۰ به ۵ روز كاهش داده و اين مسافرت را بيشتر در زمستان انجام مي دهد.
علي ابراهيمي كه در سال ۱۳۶۷ از ناحيه ريه شيميايي شده در ادامه اظهارداشت: زماني كه به پزشكان براي معرفي پزشكان متخصص اين رشته مراجعه مي كنيم راهنمايي هاي لازم را نيز انجام نمي دهند اما همكاري بيمه آتيه سازان با اين افراد و پرداخت هزينه هاي عمل و دارو بسيار مناسب است. وي پرداخت حقوق ماهانه اين افراد را طبق درصد جانبازي آنها دانست و گفت: زماني كه ميزان درصد جانبازي فردي از ۷۰ درصد بالا باشد ميزان حقوق ماهانه وي بالاست، در غير اين صورت حقوق دريافتي بسيار پائين بوده و جوابگوي نيازهاي اين افراد نيست.
ابراهيمي افزود: همين كه بتوانيم بنشينيم و نفس بكشيم جاي خوشحالي دارد ما نيز نشاني از جانباز بودن خود نداريم و در هر مكاني هم نمي توانيم عنوان كنيم كه جانبازيم زيرا برخي از حرفها و ريشخندهاي مردم براي ما آزاردهنده است.
اين جانباز ريوي در ادامه گفت: متاسفانه اينگونه در ميان مردم جا افتاده كه به جانبازان رسيدگي فراواني مي شود، درحالي كه اينگونه نيست .البته بنياد امور جانبازان كمك مي كند ولي مسير دريافت اين كمك ها هر روز مشكل تر مي شود.
|