فاصله ها...
گروه ورزشي: دووميداني ايران در مسابقه هاي قهرماني آسيا نتوانست انتظارات را برآورده كند، هر چند كه نسبت به دوره قبل حركت روبه رشدي داشت. در دوره قبل ايران فقط موفق به كسب يك مدال نقره شده بود و بقيه نفرات اين تيم حذف شدند. اما در قهرماني آسيا در فيليپين هشت دووميداني كار ايران به مرحله نهايي راه پيدا كردند و ايران سه سهميه مسابقات گراند پري(جايزه بزرگ) آسيا را به دست آورد. يك مدال نقره بدست آورديم و در رده بندي كلي يك رده صعود كرديم. در ارتباط با وضعيت كنوني دووميداني و برنامه هاي آينده حسين جلالي در گفتگو با ايسنا توضيحات كاملي داده است كه مي خوانيد:
حسين جلالي، گفت: با وضعيت موجود و عدم توجه مسئولان سازمان تربيت بدني، جايگاه فعلي دووميداني هم از بين مي رود.
رئيس فدراسيون دووميداني گفت: وظيفه اصلي هر فدراسيون قهرمان پروري است. ولي در شرايط كنوني با توجه به عدم فعاليت حوزه هاي مختلف در رشد و توسعه ورزش، مجبور مي شويم قسمتي از بودجه و وقت خود را صرف اين بخش كنيم. وي با تأكيد بر برنامه ريزي در جهت قهرمان پروري اظهار داشت: اكنون بايد با الگوپذيري از كشورهايي همچون قطر و عربستان به قهرمان پروري بپردازيم. به طوري كه اين روش در بازي هاي آسيايي بوسان، نتيجه خود را نشان داد و عربستان با ۸ دووميداني كار به اندازه كاروان اعزامي ايران به مدال طلا دست يافت.
جلالي با اشاره به فاصله دووميداني ايران با آسيا، خاطرنشان كرد: طي سال هاي گذشته در سطح دووميداني ايران با آسيا به قدري فاصله افتاده است كه حتي اگر ده برابر اين ركوردها شكسته شود، باز هم اين فاصله پر نمي شود. به عنوان مثال ركورد پرش با نيزه ايران حدود ۴ متر و ۸۰ سانتي متر بود كه با ركورد قهرمان آسيا حدود يك متر فاصله دارد. حال چه ميزان بايد ركورد شكسته شود تا به سطح آسيا برسيم؟! اين فاصله يك شبه بوجود نيامده كه يك شبه از بين برود!
رئيس فدراسيون دووميداني با اشاره به ۲۷ ركوردشكني در ۵ ماه اخير گفت: ركوردشكني هاي دووميداني در ماه هاي اخير سطح توقعات را افزايش داد. در مسابقات آسيايي از اين خوشحال بوديم كه دركورس رقابت ورزشكاران آسيايي برخي رشته ها قرار گرفته ايم. در رشته هايي همچون پرش با نيزه كه هميشه براي شروع مسابقات مشكل داشتيم، بسيار خوب عمل كرديم، در ۸۰۰ متر اگر با بدشانسي مواجه نمي شديم، حداقل يك مدال به همراه مي آورديم.
جلالي با اشاره به عوامل بهبود و پيشرفت هر رشته ورزشي خاطرنشان كرد: پيشرفت در هر رشته به چند عامل نياز دارد. در وهله اول بايد استعدادهاي رشته هاي ورزشي را جذب كرد و در قدم بعدي بايد مربيان كارآمد براي پرورش اين استعداد ها جذب و تربيت كرد. ولي وقتي تمام اين كارها انجام شود و زميني براي تمرين نداشته باشيم، چگونه پيشرفت بوجود مي آيد. در همه تهران يك زمين براي پرتاب وجود ندارد.
وي ادامه داد: با توجه به شرايط فيزيكي پرتابگران ايران، مي توانيم در سطح جهان بدرخشيم. ولي با كدام امكانات؟! در اين شرايط است كه صميمي مي گويد: من ديگر پرتاب نمي كنم.
جلالي تصريح كرد: براي قهرمان پروري به استعداديابي، ايجاد امكانات و وسايل لازم، به كارگيري مربيان كارآمد و شركت در مسابقات بين المللي نيازمنديم.
رئيس فدراسيون دووميداني با اشاره به ويژگي هاي اين رشته ورزشي، افزود: دووميداني شامل ۲۴ رشته است كه هيچ كدام به ديگري شباهت ندارد. تدارك امكانات براي هر كدام از اين رشته ها بسيار سخت و هزينه بر است. اما در ايران استعدادهاي خوبي براي دووميداني داريم. استان هايي همچون چهارمحال و بختياري، لرستان و خراسان مي توانند كل دووميداني ايران را پوشش دهند، ولي متأسفانه فدراسيون امكان جذب اين نيروها را ندارد.
وي در مورد بودجه سال جاري فدراسيون دوو ميداني گفت: بودجه فدراسيون دووميداني در سال جاري ۳۸۰ ميليون تومان است كه ۱۹۰ ميليون تومان آن به هيأت ها مي رسد. در ۶ ماه اول سال كه حدود ۷۰ درصد فعاليت هاي خود را انجام داده ايم مبلغي در حدود ۷۶ ميليون تومان كه برابر ۴۰ درصد بودجه است، به حساب فدراسيون واريز شده است. اين در حالي است كه قطر با خريد يك دونده كنيايي، يك ميليون دلار مي پردازد، اما بودجه فدراسيون دووميداني ايران برابر چقدر است؟
جلالي درباره ستاد ورزش هاي پايه و حمايت اين ستاد از دووميداني يادآور شد: ستاد ورزش هاي پايه تنها در حرف بوجود آمد. اكنون پس از گذشت ۶ ماه از سال، هنوز در تشكيل آيين نامه ستاد دچار مشكل هستيم چرا كه اعضاي ستاد به يك نتيجه واحد نرسيده اند.
وي تصريح كرد: مشكل ستاد ورزش هاي پايه اين است كه فدراسيون ها مي خواهند بودجه آن صرف قهرمان پروري شود و كارشناسان مي خواهند اين بودجه را صرف زيرساخت ورزش هاي پايه كنند. با اين حال نيز علي رغم اين كه بودجه ستاد به معاونت ورزشي داده شده، اما هنوز يك ريال از اين بودجه به فدراسيون ها پرداخت نشده است.
رئيس فدراسيون دووميداني با بيان اين كه هر كاري انجام مي دهيم به سد فقدان بودجه برخورد مي كنيم، اظهار داشت: پس از شروع به كار من در فدراسيون دووميداني، براي ايجاد انگيزه به ركوردشكن ها وعده هايي براي اهداي جوايز داده شد. ولي با توجه به بودجه كم در اين اواخر زماني كه ركوردي شكسته مي شد، ناراحت مي شدم كه چه جوابي بايد به آنها بدهم. البته با مهندس مهر عليزاده و كفاشيان مذاكراتي براي اهداي جوايز قانوني به ركوردشكني ها انجام شده است.
جلالي همچنين در مورد اقدامات انجام شده در زمينه برگزاري مسابقات دووميداني داخل سالن آسيا در تهران، خاطرنشان كرد: ۴ ماه ديگر اين مسابقات بايد در تهران برگزار شود كه عملاً هيچگونه اقدامي صورت نگرفته است. متأسفانه براي برگزاري اين مسابقات از ماه ها قبل گروهي موازي با فدراسيون تشكيل شده است كه بودجه مسابقات نيز بر عهده اين ستاد است و تاكنون هيچگونه همكاري با فدراسيون انجام نداده است.وي افزود: به عنوان مثال اين ستاد بدون هماهنگي با فدراسيون اقدام به بكارگيري مدير مسابقات و غيره كرده است. اين در حالي است كه از لحاظ كنفدراسيون دووميداني آسيا مراجع اصلي مسابقات فدراسيون است.
رئيس فدراسيون دووميداني در مورد مشكلات قانوني كه برگزاري اين مسابقات در تهران دارد، گفت: يك سري از مشكلات در اين مسابقات وجود دارد كه بايد كساني كه اقدام به اخذ ميزباني كرده اند، به فكر اين مسايل مي افتادند. به عنوان مثال اكثر قهرمانان زن دووميداني آسيا داراي مربيان مرد هستند. در حال حاضر مانده ايم كه چگونه اين مربيان هنگام مسابقات، داخل سالن شوند و جلوگيري از ورود آنان به سالن چه مشكلاتي را در پي خواهد داشت و يا هيچ كدام از زنان دووميداني كار در ايران، كار با دستگاه فتو فينيشن را بلد نيستند، اصلاً از ميزان آمادگي و نحوه فعاليت بانوان براي حضور در اين مسابقات مطلع نيستيم. جلالي ادامه داد: برگزاري اين مسابقات به تداركات زيادي احتياج دارد. دووميداني يك رشته واحد نيست كه نتيجه مشخصي داشته باشد. اما از هفته آينده بدون توجه به مسائل مختلف وارد ميدان خواهيم شد و ابتكار عمل را به دست خواهيم گرفت. حسين جلالي در پايان گفت: سرعت پيشرفت دووميداني ايران افزايش يافته است و با برنامه ريزي هاي معين بر روي جوانان و نوجوانان، نتايج مطلوبي در مسابقات جوانان سال آينده در مالزي كسب خواهيم كرد. آن موقع زمان رسيدگي به عملكرد اين فدراسيون است.