آموزش برنامه
Adobe Premiere
|
|
(قسمت چهارم)
همانطور كه در قسمت هاي قبلي نيز اشاره شد، پريمير برنامه بسيار جذابي است كه در سايه كمي پشتكار و ممارست مي توان در آن اقدام به ساخت فيلمهايي زيبا و جذاب نمود. در اين قسمت قصد داريم از پريمير براي اعمال افكتهاي زيبا بر روي فيلم استفاده كنيم پس با ما همراه باشيد.
شروع كار
به روي آيكون برنامه پريمير در روي ميزكار يا منوي Start كليلك كنيد تا برنامه پريمير فعال گردد. پس از چند لحظه پنجره Load Project Setting در روي صفحه نمايش ظاهر مي گردد. توسط اين پنجره شما مي توانيد نوع منبعي كه مي خواهيد جهت كار در پريمير استفاده كنيد را مشخص نمائيد (منبع شما مي تواند يك دوربين فيلمبرداري ديجيتالي يا يك CD-Rom باشد). در اين پنجره شما بايد نوع منبع مورد استفاده را معين كنيد. در پنجره فوق در قسمت Avallable Presets شما مي توانيد شش منبع را به شرح زير انتخاب كنيد:
منبع DV-NTSC :اين منبع براي استفاده از تصاوير دوربين هاي فيلمبرداري ديجيتالي استفاده مي شود كه از فرمت پخش NTSC استفاده مي نمايند.
منبع DV-PAL :اين منبع نيز براي استفاده از تصاوير دوربين هاي فيلمبرداري ديجيتالي استفاده مي شود كه از فرمت پخش PAL استفاده مي نمايند.
منبع Multimedia :اين منبع براي استفاده از تصاوير CD-ROM و يا اينترنت به كار برده مي شود.
منبع NTSC 480* 640 : اين منبع براي استفاده از تصاوير ديجيتال استفاده مي گردد.
منبعNTSC 480* 720 :اين منبع براي استفاده از تصاوير آنالوگ استفاده مي شود.
منبع Viedeo For Windows ياPAL QUICKTIME :اين منبع براي تصاوير PAL كه با فرمت MPEG يا AVI مي باشد استفاده مي شود.
بعد از انتخاب نوع منبع در كادر محاوره اي فوق بروي كليد OK كليك كنيد.
وارد كردن كليپ ها و ايجاد يك rough cut
بعد از اعمال تنظيمات مورد نظرتان در كادر محاوره اي Load project setting پنجره اصلي برنامه پريمير و در روي صفحه نمايش ظاهر مي گردد. (در قسمت هاي قبلي به بررسي اجزاي مختلف اين برنامه پرداخته ايم). براي وارد كردن كليپ ها از منبع مورد نظرتان:
۱- گزينه File را از زير منوي Import در منوي File انتخاب كرده و در پنجره ظاهر شده (از منبع مورد نظرتان) فايل دلخواه را انتخاب نمائيد.
نكته: براي وارد كردن چندين كليپ به صورت همزمان شما مي توانيد از كليد Shift براي اين منظور استفاده كنيد.
با اين كار فايل يا فايلهاي انتخابي تان در پنجره project ظاهر مي گردد. اين پنجره تمام فايلهاي وارد شده را ليست كرده و نام، نوع و مدت زمان پخش فايل مربوطه را نمايش مي دهد. شما در اين پنجره مي توانيد توضيحات ديگري را نيز به نام فايل اضافه كنيد.
۲- حالا مي خواهيم يك rough cut ايجاد كنيم. rough cut در واقع بكار بردن سكانس هاي جزئي در يك سكانس كلي مي باشد. يك rough cutبرداشت سريعي از صحنه هاي مهم در يك برنامه ويديوئي را ارائه مي دهد و به شما امكان تصميم گيري در مورد نقطه اي كه مي خواهيد كليپ را قطع، trim، ترانزيشن و افكتهاي ويژه به آن اضافه كنيد را مي دهد. براي اين منظور در صورتي كه پنجره Timeline باز نيست گزينه Timeline را از زير منوي Window انتخاب كنيد.
۳- كليپ هاي وارد شده تا زماني كه در پنجره Timeline قرار نگيرند نمي توان بر روي آنها كاري انجام داد. در پنجره Project كليپ مورد نظرتان را انتخاب نموده و به داخل پنجره Timeline بكشيد. هنگام كشيدن كليپ تا قبل از رها نمودن دكمه ماوس، كليپ به صورت كادر سياه رنگ ديده مي شود.
نكته: اولين كليپ را هميشه سعي نمائيد در تراك Video 1A قرار دهيد. در صورتي كه تراك Video 1A باز نيست براي باز شدن آن بر روي پيكان كوچك سياه رنگ كنار تراك كليك كنيد تا بازگردد.
۴- كليپ ديگري را از پنجره Project انتخاب كرده و به داخل پنجره Timeline بعد از اولين كليپ بكشيد به نحوي كه ابتداي دومين كليپ درست در انتهاي اولين كليپ قرار گيرد.
۵- در صورتي كه كليپ ديگري نيز داريد آنرا انتخاب كرده و به داخل پنجره Timeline بعد از كليپ دوم بكشيد.
۶- براي مشاهده فيلم در صورتي كه پنجره Monitor فعال نيست گزينه Monitor را از زير منوي Window انتخاب نمائيد و در پنجره Monitor بر روي دكمه Play كليك كنيد و يا كليد Spacebar را در صفحه كليد فشار دهيد. كليدهاي موجود در پنجره Monitor دقيقاً شبيه به كليدهاي دستگاههاي صوتي تصويري مي باشد.
اضافه نمودن صدا به فيلم
اگر شما قصد ساخت يك فيلم صامت را داريد اين مبحث در اين جا براي شما به پايان رسيده است ولي اگر مي خواهيد به فيلم ساخته شده خود صدا و موسيقي اضافه كنيد:
۱- گزينه File از زير منوي Import در منوي File انتخاب كنيد و در پنجره باز شده فايل يا فايلهاي صوتي را انتخاب نماييد تا به پنجره Project اضافه گردد.
۲- در پنجره Project بر روي فايل صوتي مورد نظرتان كليك كرده و آنرا به داخل تراك صوتي Audio 1 بكشيد. نماي فايل صوتي در تراك صوتي به صورت موج مانند مي باشد.
۳- در پنجره Monitor در نماي Program بر روي كليد Play كليك كنيد تا صدا و تصوير به صورت همزمان پخش گردد.
اضافه كردن ترانزيشن (Transition)
همانطور كه در قسمتهاي قبلي نيز اشاره گرديد به تبديل يك صحنه به صحنه بعدي و يا يك كليپ به كليپ ديگر ترانزيشن مي گويند. ساده ترين نوع ترانزيشن برشي از انتهاي يك كليپ به ابتداي كليپ بعدي است.
براي اضافه نمودن ترانزيشن:
۱- در صورتي كه پنجره Transition باز نيست گزينه Show Transition را از زير منوي Window انتخاب نمائيد. همانطور كه در پنجره باز شده مشاهده مي كنيد ترانزيشن هاي موجود در پنجره با يك آيكون شماتيك كه نشان دهنده نوع تغيير است نشان داده شده است.
۲- براي متحرك نمودن ترانزيشن ها بر روي پيكان سياهرنگ در بالا سمت راست پالت كليك كنيد و از منوي كشويي ظاهر شده گزينه Animate را انتخاب كنيد.
۳- در پنجره Timeline خط زماني را حركت دهيد تا به يك ثانيه قبل از انتهاي اولين كليپ برسيد. حالا كليپ دوم را در پنجره Timeline انتخاب نموده و آنرا به تراك Video 1B بكشيدٍ، محل شروع آن دقيقاً در يك ثانيه قبل از اتمام كليپ اوليه باشد. در اين حالت هر دو كليپ يك ثانيه با هم هم پوشاني دارند.
۴- در پالت Transition، ترانزيشن مورد نظرتان را انتخاب كرده و آنرا به داخل پنجره Timeline در تراك Transition بين دو كليپ در قسمتي كه دو كليپ با هم همپوشاني دارند بكشيد.
هنگامي كه در تراك مربوطه كليد ماوس را رها مي سازيد ترانزيشن به صورت اتوماتيك هم اندازه قسمت همپوشاني شده مي گردد.
۵- براي مشاهده پيش نمايشي از ترانزيشن اضافه شده گزينه Preview را از زير منوي Timeline انتخاب كنيد و كليد Enter را در صفحه كليد فشار دهيد.
|