راهكار توسعه فرهنگ صنعتي در ايران
براي توسعه فرهنگ صنعتي بايد توانمندي هاي بخش خصوصي در صنعت را گسترش داد، زيرا اين بخش راهگشاي اصلي مشكلات صنعت كشور است .
دكتر محمدحسين سليمي رئيس موسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران در گردهمايي مديران و كارشناسان كشوردر تهران افزود: ارتقاي موقعيت و منزلت كشورها در سطح بين المللي ارتباط تنگاتنگ و مستقيم با شدت و گستردگي قابليت هاي علمي و فني كشورها دارد.
وي گفت : اقتدار و امنيت ملي ، سهم در اشتغال مولد و مؤثر، ارتقاي سهم دردرآمد و ثروت جهاني از عوامل اساسي رتبه بندي كشورها در ارزش و اعتبار ملي آنها است .
به گفته سليمي ، گزينش ملي و علم و فناوري و توسعه صنايع يك كشور درجه قابليت مديريتي و فرهنگي يك ملت را نشان مي دهد.به عقيده وي ، كشوري كه در اثر رشد فرهنگ علمي و صنعتي بهترين انتخاب ، با صرفه ، مهم و مؤثرترين راه ها را برگزيده است ، قادر است در مدت كوتاهي جايگاه خود را در سطح جهاني ارتقا دهد و از سلطه ابرقدرت ها خارج شود.
دانشيار مهندسي صنايع دانشگاه صنعتي اميركبير، توليد، توزيع عادلانه ثروت ، اشتغال مولد و رفاه ملي را از جمله اهداف استراتژيك ملي دانست وافزود: فرهنگ صنعتي ، انگيزه و عزم ملي را براي تعالي انديشه و عملكردجهت دستيابي به رقابت جهاني در توليد علم و توليدات اقتصادي آشكار مي كند.وي ، عزم ملي براي دستيابي به علوم و فنون با ارزش را در موفقيت اجتماعي ، اقتصادي هر كشور مؤثر دانست و گفت : بايد اصل تفكيك ناپذيري انسان ازفرهنگ صنعتي و تفكر استراتژيك صنعتي را براي رسيدن به اهداف ملي توسعه فراهم كرد.
سليمي ، بر توسعه عدالت محوري در كار و توليد از طريق توزيع عادلانه مشاغل و منافع تأكيد كرد و اظهار داشت : توسعه عدالت محوري در امر توليد وجذب نخبگان و كارآفرينان براي تقويت چرخه نوآوري ، سبب توسعه فرهنگ صنعتي است .
به گفته وي ، صنايع بايد پشتوانه قوي و حامي دولت در دستيابي به استراتژي ملي باشند.
سليمي ، الگوي مديريت دولتي را متضاد با توسعه فرهنگ صنعتي دانست وافزود: الگوي مديريت دولتي ، مديريت نوآوري نيست ، لذا حركت هاي توسعه دركشور بسيار كند و ضعيف است .
|