براي دبيركل سازمان ملل ارسال شد
اعتراض ۱۰۰ نماينده مجلس ايران به شوراي حكام
يكصد نفر از نمايندگان عضو فراكسيون هاي مختلف مجلس شوراي اسلامي با ارسال نامه اي به كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد، حمايت كامل خود را از فعاليتهاي هسته اي صلح آميز ايران ابراز نمودند.
به گزارش ايرنا، در اين نامه با استناد به مفاد كنوانسيون منع گسترش سلاح هاي هسته اي ، قوانين كنوانسيونها و قواعد و هنجارهاي بين المللي ، نقض آشكار مفاد معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي توسط بانيان آن ، برخوردهاي دوگانه و تبعيض آميز با كشورهاي مختلف ، مداخله درامور داخلي ايران و فشارها و تهديدهاي موجود براي وادار كردن جمهوري اسلامي ايران به پذيرش پروتكل الحاقي ۲+ ۹۳ به طور جامع و مستدل مورد بررسي و نقادي حقوقي قرار گرفته است .
در اين نامه، نتيجه گيري شده كه پروتكل الحاقي ۲+ ۹۳ در واقع فرشته نجات و احياگر كنوانسيون منع گسترش سلاح هاي هسته اي و سازوكار جديدي براي افزايش حاشيه امنيتي كشورهاي دارنده سلاح هاي هسته اي است .
اين گزارش حاكيست ، اصل اين نامه كه توسط اعلمي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تهيه شده است همراه با امضاي يكصد نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بطور رسمي از طريق وزارت امور خارجه تحويل دبير كل سازمان ملل خواهد شد تا به عنوان موضع نمايندگان امضاكننده نامه به صورت يك سند در آن سازمان ثبت شود.
|
|
در مراسم پاياني سومين اجلاس مجمع عمومي جهاني اهل بيت
هاشمي رفسنجاني: آمريكا آسيب پذيرترين كشور جهان است
جهاني سازي آمريكايي محكوم به شكست است. زيرا حكومت جهاني اسلام و جهاني سازي واقعي با ظهور حضرت مهدي(عج) تحقق مي يابد.
به گزارش روابط عمومي مجمع جهاني اهل بيت(ع) حجت الاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام عصر ديروز در مراسم اختتاميه سومين اجلاس مجمع عمومي مجمع جهاني اهل بيت(ع) ضمن بيان مطلب فوق گفت: امروز سردمداران كاخ سفيد ادعاي جهاني سازي دارند و مي خواهند حكومت جهاني تشكيل ولي مبناي آن بر ظلم و ستم استوار باشد و ظلم پايدار نمي ماند. وي گفت: ما بايد در مقابل جهاني سازي آمريكايي به جهاني سازي حضرت مهدي(عج) بنازيم و افتخار مي كنيم كه حكومت جهاني مهدي (عج) بر پايه عدل و حق تشكيل خواهد شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه اقدامات آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران نتيجه عكس داده است به مشكلات فزاينده اشغالگران آمريكايي و انگليسي در عراق اشاره كرد و گفت: آمريكا امروز منفورترين و آسيب پذيرترين كشور دنياست.
وي گفت: كابوس ويتنام براي آمريكائيها در عراق در حال تكرار است و امروز مقامات آمريكايي حتي در درون كاخ سفيد دچار تفرقه و تشتت شده اند.
هاشمي رفسنجاني تأكيد كرد: امروز دنياي كفر در مقابل دنياي اسلام قرار گرفته است و مهمترين وظيفه مسلمانان اتحاد در برابر قدرتهاي استكباري است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود از عدالت به عنوان نياز اصلي دنياي كنوني ياد كرد و گفت: مسأله مهدويت در فضاي حاكميت اسلام براي سعادت بشر طراحي شده است. وي با بيان اينكه هيچكدام از اديان الهي همانند اسلام داراي برنامه عملي و نظري براي اداره بشريت نيست گفت: اصولا تفكر اسلامي بدون حكومت اجرا نمي شود زيرا احكام اسلامي بر مبناي تفكر مديريتي است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به پيشرفتهاي جمهوري اسلامي ايران در ابعاد مختلف علمي گفت: اكنون دنياي اسلام فاصله خود را از لحاظ علمي با دنياي غرب كاهش داده است و مسلمانان مي توانند پيشتاز علم و دانش در جهان باشند.
بيانيه اجلاس
همچنين در پايان اجلاس بيانيه اي صادر شد. در اين بيانيه با بزرگداشت نام و ياد امام خميني(ره) و عنايت به رهنمودهاي مقام معظم رهبري بر
۱۴ موضوع تأكيد شده است. اين موارد عبارتند از:
۱- تأكيد بر حفظ وحدت امت اسلامي ۲- ضرورت حفظ استقلال و امنيت و تماميت ارضي كشورهاي اسلامي و محكوميت اشغال سرزمين هاي اسلامي به ويژه عراق و فلسطين ۳- محكوميت هرگونه عمليات تروريستي در جهان به ويژه ترور عالم مجاهد آيت الله شهيد سيد محمد باقر حكيم و دهها تن از نمازگزاران حرم علوي عليه السلام ۴- حمايت از انتفاضه و تأكيد بر مشروعيت مقاومت اسلامي در برابر تجاوزگران غاصب صهيونيست ۵- هشدار نسبت به تهاجم فرهنگي غرب و مقاومت همه جانبه در برابر آن، و توجه جدي فرهيختگان بر اصل رشد و ارتقاي علمي و فكري شيعيان و مقابله با القاي شبهات عليه مباني اساسي اسلام ۶- اهتمام به رعايت حقوق زن و ضرورت استحكام جايگاه بي بديل خانواده و ارتقاي سطح فرهنگي اجتماعي آنان ۷- عنايت ويژه به كودكان و نسل جوان شيعه در راستاي صيانت فكري، و شكوفايي و ارتقاي علمي و فرهنگي آنان ۸- تأكيد بر تحكيم روابط فرهنگي علمي بين حوزه هاي علميه و مراكز دانشگاهي ۹- بهره گيري از رسانه و عنصر هنر به ويژه صنعت فيلمسازي جهت دفاع از كيان اسلام و گسترش انديشه هاي نوراني مكتب اهل بيت (ع) ۱۰- حمايت از شكل گيري مراكز علمي فرهنگي كه با تكيه بر منابع ا قتصادي خودكفا بصورت بومي اداره خواهد شد ۱۱- تأكيد بر حمايت جدي از نظام جمهوري اسلامي ايران در برابر تضييقات و تهديدهاي استكبار جهاني ۱۲- تأكيد بر ضرورت حضور آگاهانه در عرصه هاي گوناگون فرهنگي، اجتماعي و سياسي به منظور تحكيم و تثبيت جايگاه شيعيان
۱۳- تأكيد بر دفاع از حقوق سياسي و مدني
پيروان اهل بيت و اهتمام جدي
جهت رفع فقر و تبعيض از آنان
۱۴- اعلام برائت از هرگونه تحركات سوء كه با هدف ايجاد تفرقه و فتنه انگيزي و كشتار بين مذاهب اسلامي صورت مي گيرد.
|
|
دبير شوراي عالي امنيت ملي:
قطعنامه شوراي حكام مغاير با اساسنامه آژانس بين المللي انرژي اتمي است
دبير شوراي عالي امنيت ملي در ديدار معاون اول وزارت خارجه روسيه ، ازاراده جدي ايران براي گسترش روابط با مسكو خبر داد و گفت : پروژه نيروگاه هسته اي بوشهر، نماد همكاريهاي علمي ، فني ، اقتصادي و استراتژيك دو كشورايران و روسيه است .
به گزارش ايرنا، حسن روحاني ، در اين ديدار، مقررات و كنوانسيون هاي بين المللي را مبناي همكاريهاي ايران و روسيه در زمينه مسايل هسته اي دانست . وي بر تعهد جمهوري اسلامي ايران براي اجراي كامل معاهده منع گسترش سلاح هسته اي ، موافقتنامه پادمان ، شفافيت كامل و نيز سياست همكاري جامع باسازمان انرژي اتمي ، تأكيد كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ، كمك و همكاري تكنولوژيك صلح آميز در چارچوب معاهده هسته اي را از وظايف كشورهاي صنعتي دانست و عدم همكاري با جمهوري اسلامي ايران را در اين زمينه ، نقض آشكار معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي از طرف كشورهاي صنعتي تلقي نمود.
وي قطعنامه اخير شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي را مغاير با معاهده منع گسترش سلاح هسته اي ان .پي .تي و حتي اساسنامه آژانس خواند و بر سياست راهبردي جمهوري اسلامي ايران در رفع سوء تفاهمات با كشورهاي دوست و نيز اعتمادسازي متقابل تأكيد كرد.
روحاني تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران مخالف اصولي توليد و بكارگيري سلاح هسته اي است .
وي ، با محكوم كردن انگيزه هاي سياسي بعضي از كشورها از جمله آمريكا، گفت : جمهوري اسلامي ايران در دفاع از حقوق و منافع ملت هيچ ترديدي بخودراه نخواهد داد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ، همكاري هاي تهران - مسكو در مورد رژيم حقوقي درياي خزر، امنيت و محيط زيست اين دريا را مهم توصيف كرد و گفت : نيروهاي نظامي خارجي نبايد حق ورود به درياي خزر را داشته باشند، بلكه امنيت درياي خزر بايد توسط كشورهاي ساحلي آن ، تامين شود.
روحاني ، ثبات و امنيت و توسعه را در افغانستان براي ايران و روسيه ، امر كليدي خواند و خواستار همكاري هاي مشترك راهبردي دو كشور در افغانستان و عراق شد.
وي اوضاع امنيتي ، بهداشتي و اقتصادي عراق را بسيار نگران كننده توصيف كرد و قاچاق مهمات و سلاح از عراق را پديده جديد و خطرناك خواند و گفت : اگر آمريكايي ها نيروهاي خود را به دوبرابر هم افزايش دهند، باز موفق به تامين امنيت در عراق نخواهند شد. وي گفت : يكجانبه گرايي در عراق به شكست آمريكا درعراق منجر شده وتنها راه چاره ، خروج آمريكا از عراق و واگذاري امور عراق به مردم عراق است .
تروبنيكف وزير كشورهاي مشترك المنافع و معاون اول وزارت خارجه روسيه نيز در اين ديدار، با اشاره به اشتراكات دو كشور در مسايل بين المللي ، گفت : ايران و روسيه معتقدند كه دنيا بايد بصورت چند قطبي اداره شود و سازمان ملل متحد، محوريت حل و فصل مسايل بين المللي را بر عهده داشته باشد.
وي گفت: متاسفانه شاهد اقدامات يكجانبه آمريكا درمورد عراق هستيم ، با تجاوزو حمله نظامي به يك كشور، ممكن است از لحاظ نظامي پيروزي حاصل شود، امايقينا از لحاظ سياسي ، موفقيتي كسب نخواهد كرد.
وزير كشورهاي مشترك المنافع روسيه ، بااشاره به نقطه نظرات مشترك تهران و مسكو در مورد بحران افغانستان و عراق اعلام كرد كه آمريكا در حل مشكلات افغانستان و عراق موفق نبوده است .
معاون اول وزارت خارجه روسيه ، همكاري مشترك جدي ايران و روسيه درمورد مسائل و بحران هاي منطقه اي ، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مبارزه با تروريسم و مقابله با تروريسم هسته اي را موجب تقويت صلح و ثبات و امنيت منطقه اي و بين المللي دانست و خواستار همكاري مشترك كشورهاي همسايه افغانستان در ايجاد كمربند امنيتي درمورد افغانستان شد.
تروبنيكف ، همكاري هاي هسته اي ايران و روسيه را در چارچوب معاهدات بين المللي ، صلح آميز خواند و اعلام كرد كه مسكو به همكاري هاي هسته اي خود در اين چارچوب ادامه خواهد داد و از كشورهاي ثالث هيچگونه تأثيرپذيري نخواهد داشت .
وزير كشورهاي مشترك المنافع روسيه ، اجلاس سران پنج كشور ساحلي درياي خزر را درمورد رژيم حقوقي درياي خزر با اهميت خواند و علاقمندي كشورش به برگزاري هرچه سريعتر اين اجلاس را در تهران ، ابراز كرد.
همكاري هسته اي مسكو
با تهران ادامه خواهد يافت
تروبنيكف معاون اول وزارت امور خارجه روسيه بعد از ظهر شنبه با كمال خرازي وزير امور خارجه ديدار كرد.
به گزارش ايرنا، خرازي در اين ديدار با اشاره به همكاري هاي دو كشور، درزمينه مسائل منطقه اي و بين المللي، ضرورت استفاده بيشتر از ظرفيتهاي خوب همكاري هاي اقتصادي و سياسي دو جانبه را مورد تاكيد قرار داد.
وزير امور خارجه همچنين با اشاره به اوضاع عراق اظهار داشت آمريكاييها به زودي متوجه خواهند شد كه بايد اداره امور عراق را به سازمان ملل واگذارنمايند. وي افزود: متاسفانه روحيه يكجانبه گرايي همچنان در واشنگتن حاكم مي باشد و آنها به جاي مشورت با همسايگان عراق ، تصميمات يكجانبه اتخاذ مي كنند.
معاون وزير امور خارجه روسيه نيز ضمن ابراز خشنودي از مذاكرات خود بامقامات ايراني لزوم ادامه رايزني هاي دوجانبه به منظوراتخاذ مواضع هماهنگ در مورد مسائل مهم جهاني و منطقه اي را مورد تاكيد قرار داد.
تروبنيكف اظهار داشت: روسيه و ايران در زمينه مبارزه با تروريسم و مواد مخدر و افراط گرايي موضع يكساني دارند و در سطح دو جانبه و بين المللي همكاري خوبي بين دو كشور وجود دارد.
وي همچنين تمايل كشورش به ادامه همكاري در زمينه فعاليتهاي صلح آميز هسته اي با جمهوري اسلامي ايران را مورد تاكيد قرار داده و اظهار داشت: اين موضع اصولي تحت تاثير فشارهاي خارجي تغيير نخواهد كرد.
معاون وزير خارجه روسيه همچنين تمايل رئيس جمهور كشورش به شركت در اجلاس آتي سران كنفرانس اسلامي در كوالالامپور را به اطلاع دكتر خرازي رساند.
|
|
ديدار رئيس جمهور با مقام معظم رهبري
حجت الاسلام والمسلمين خاتمي رئيس جمهوري در آستانه سفر رسمي خود به كشور مالزي با حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر در اين ديدار مقام معظم رهبري براي رئيس جمهور آرزوي موفقيت كردند.
رئيس جمهوري براي شركت در اجلاس سران كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي به مالزي مي رود.
|
|
عبدالعزيز حكيم:
ايران هيچ دخالتي در امور داخلي عراق ندارد
عبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق تأكيد كرد كه اتهام هاي آمريكا مبني بر دخالت ايران در امور داخلي اين كشور صحت ندارد و شوراي حكومت انتقالي عراق اين اتهامها را بشدت رد مي كند.
به گزارش ايرنا حكيم در گفت وگو با روزنامه كويتي الراي العام كه روز شنبه به چاپ رسيد، افزود: اتهام آمريكا به ايران در خصوص دخالت در امور عراق تازگي ندارد.وي در ادامه گفت : گروههاي تروريستي تلاش مي كنند، شخصيتهاي شيعه عراق را بويژه آنهايي كه از موقعيت اجتماعي و سياسي برخوردارند، ترور كنند.
رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در بخش ديگري از اين گفت وگو با اعلام اينكه رژيم صهيونيستي اكنون هيچ حضوري در عراق ندارد، گفت : مجلس اعلا در برابر هرگونه تلاش براي گشودن درهاي عراق به روي اسرائيل قاطعانه خواهد ايستاد.
|
|
عضو شوراي حكومت انتقالي عراق:
هرگونه فعاليت منافقين در عراق ممنوع است
شوراي دولت انتقالي عراق تأكيد كرد كه دولت اين كشور اجازه هيچگونه فعاليتي به گروهك منافقين نمي دهد.
به گزارش ايرنا، عبدالكريم الحميداوي يكشنبه شب درگفت وگو با تلويزيون اطلاع رساني عراق گفت كه برخلاف دوران حكومت صدام ، مخالفان كشورهاي همسايه عراق به ويژه منافقين حق هيچگونه فعاليتي را در خاك آن كشور ندارند.
وي افزود: عراق امروز به سمت دمكراسي ، آزادي و صلح و ثبات در منطقه پيش مي رود. بنابراين جايي براي تاخت وتاز گروههاي مخالف دولتهاي همسايه دراين كشورباقي نمي ماند.
اين عضودولت انتقالي عراق در مورد علل نگراني بغداد از حضور نيروهاي همسايه در اين كشور گفت : اين شائبه كه همسايگان ما باهدف سركوب مخالفانشان در عراق اصرار دارند به اين كشور نيرو اعزام كنند، مطرح است .
الحميداوي گفت : ولي ما به همسايگان خود ايران ، تركيه و ديگران اطمينان مي دهيم در عراق امروز دمكراسي ، استقلال حاكميت و صلح طلبي حاكم است و از اين پس جاي هرگونه فعاليت تحريك آميزي باقي نخواهد ماند.
|
|
خبرهاي كوتاه
* وزارت كشور در اطلاعيه اي اعلام كرد: انتخابات مياندوره اي سومين دوره مجلس خبرگان در استانهاي آذربايجان شرقي، هرمزگان و زنجان همزمان با انتخابات مجلس شوراي اسلامي برگزار مي شود.
* محمدرضا بهرامي سفير جمهوري اسلامي ايران در كابل بعدازظهر شنبه با حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان ديدار و در مورد روابط ايران و افغانستان، مسائل مورد علاقه طرفين، تحولات اخير افغانستان و تشكيل لويه جرگه قانون اساسي جديد اين كشور در آينده نزديك با وي بحث و تبادل نظر كرد.
* بنابه پيشنهاد كمال خرازي وزير امور خارجه و تصويب سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري، جلال كلانتري، ناصر حميد زارع و لطف الله ذاكري به ترتيب به عنوان سفير ايران در مانيل، سركنسول ايران در جمهوري خودمختار نخجوان و سركنسول ايران در مزارشريف منصوب شدند.
* سردار حجازي فرمانده نيروي مقاومت بسيج سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ادامه سفر خود به چين روز شنبه با ژنرال چيانگ شوئه جانشين رئيس ستاد مشترك نيروهاي مسلح اين كشور ديدار و گفت وگو كرد.
|
|
تعرفه گمرك براي بازرگانان عراقي از ۴۱ به ۵ دلار كاهش يافت
پس از شكست صدام و استقرار نيروهاي آمريكايي در عراق، مناسبات اقتصادي با عراق براي كشورهاي همسايه يكي از موضوعهاي مهم بوده و هست. در حالي كه تركيه توانسته است برخي اقدامهاي ضروري براي توسعه مناسبات با عراق را انجام دهد، ايراني ها نيز تلاش گسترده اي در عرصه اقتصاد با عراق انجام داده و مي دهند.
يك نشريه عربي نوشته است: سفارت ايران در بغداد اعلام كرده كه دولت ايران قصد دارد ميزان دريافتي گمركي از تجار عراقي را كه قصد سفر به اين كشور را دارند، به پنج دلار كاهش دهد.
اين روزنامه چاپ لندن با مخابره مطلبي نوشت سفارت ايران در بغداد با صدور بيانيه اي اعلام داشت كه بنابر تصميم ايران مبلغ تعرفه گمركي را براي تجار عراقي از ۴۱ دلار تنها به ۵ دلار خواهد رسيد.
|
|
وزير كشور:
امنيت ملي وابسته به مشاركت مردم است
وزير كشور گفت : مسئولان بايد راه را براي مشاركت مردم در عرصه هاي رقابت سالم در انتخابات باز كنند.
موسوي لاري ديروز در جمع طلاب و فضلاي استان فارس در قم افزود:امنيت ملي كشور وابسته به مشاركت مردم است ، اين مساله يك حقيقت اجتناب ناپذير مي باشد كه بايد شرايط آن را فراهم كرد.
به گزارش ايرنا از قم وي بااشاره به انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي گفت : مجلس تبلور جدي نظام اسلامي است كه مردم و شريعت اسلامي در آن نقش عمده اي را ايفا مي كنند.وي افزود: مردم براي اينكه به دشمنان نشان دهند كه ازاين نظـام فاصله نگرفته اند بايد حضـورگستـرده درانتخـابات داشته باشند.
موسوي لاري ادامه داد:اگر زمينه براي مشاركت مردمي فراهم شد،نشانه اين است كه مردم ومسئولان به جمهوري اسلامي پايبند هستند ولي اگر زمينه مشاركت فراهم نشد نشانه آن است كه مردم به روند امور معترض هستند.
|