توسعه اشتغال در خارج همچنان در گام نخست
هنوز هيچ برنامه ريزي اساسي در سطح كلان كشور براي توسعه اشتغال در خارج از كشور صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرنامه كار، محمود صارمي ـ مديركل توسعه اشتغال در خارج از كشور ـ افزود: تا زماني كه شرايط و زمينه هاي توسعه اشتغال در خارج از كشور فراهم نشده باشد انتظاراتي كه در اين باره در جامعه ايجاد شده است برآورده نخواهد شد.
وي گفت: اداره كل توسعه در خارج از كشور از ارديبهشت سال گذشته شروع به كار كرده است ولي هنوز كارهاي مقدماتي و زمينه سازي ها مثل ساختمان، پرسنل، بودجه و هماهنگي با ساير ادارات تكميل نشده است.
صارمي با اشاره به اينكه مساله توسعه اشتغال در خارج از كشور به صورت همه جانبه دنبال نمي شود، خاطرنشان كرد: با موضوع توسعه اشتغال در خارج از كشور خيلي ساده برخورد مي شود در حالي كه وزارت كار و امور اجتماعي در اين مورد به تنهايي نمي تواند كاري انجام دهد.
مديركل توسعه اشتغال در خارج از كشور با بيان اينكه وزارت خارجه، بانك مركزي و وزارت امور اقتصادي و دارايي و بخش خصوصي بايد براي اعزام نيروي كار به خارج از كشور همكاري و هماهنگي داشته باشند، يادآور شد: وقتي بنگلادش سالانه چهار ميليارد دلار و هندوستان فقط از محل اعزام نيروي كار به امارات در حدود چهار تا شش ميليارد دلار درآمد ارزي دارند بايد مسئله اعزام نيروي كار در كنار توسعه صنعت جهانگردي،توسعه صادرات غير نفتي داراي جايگاه خاص در برنامه هاي دولت باشد.
وي با تاكيد بر آموزش و مهارت نيروي كار داخلي افزود: اگر به استاندارد توجه داشته باشيم بسياري از مسائل حل مي شود در حالي كه واقعيت اين است كه بين مشخصات فرد كارجو و مشخصاتي كه بازار كار جهاني نياز دارد فاصله وجود دارد كه اين مشكل با سياستگذاري و برنامه ريزي آموزشي سرمايه گذاري و هماهنگي با سازمان هايي مثل آموزش فني و حرفه اي قابل رفع خواهد بود.
|