برش ليزري الوار با استفاده از رايانه
برخي كارخانجات چوب بري در اسپانيا براي افزايش بهره وري از فناوري ليزر در برش الوار استفاده مي كنند.
به گزارش شبكه تلويزيوني يورونيوز در اين روش هنگامي كه تنه درخت براي برش آماده مي شود با عبور دادن آن از زير اشعه ليزريك سيستم رايانه اي نقشه بسيار دقيقي از سطح آن تهيه مي كند و پس از آن رايانه بهترين نقشه برش را به دست مي آورد.
رايانه مزبور مي تواند در دو دهم ثانيه ۳۰ هزار تركيب مختلف را بررسي و بهترين آنها را انتخاب كند.
بكارگيري اين روش افزايش پنج درصدي استحصال الوار را به دنبال داشته و در كمتر از يك سال بازگشت سرمايه گذاري صورت گرفته است.
ايفينيون در چين
شركت آلماني ايفينيون قصد دارد تا سال ۲۰۰۷ در چين به نحو چشمگيري سرمايه گذاري كند.
اين شركت تراشه سازي كه مقر آن در مونيخ قرار دارد بيش از يك ميليارد يورو در چين سرمايه گذاري خواهد كرد.
اين شركت آلماني كارخانه توليد تراشه رايانه در چين احداث خواهد كرد.
شركت ايفينيون اميدوار است با اين اقدام نفوذ خود را در بازارهاي آسيا گسترش دهد.
استفاده از بيني رباتيك براي شناسايي مواد منفجره
محققان بيني رباتيكي ابداع كرده اند كه به زودي جايگزين سگ هاي تربيت شده براي شناسايي مواد منفجره مخفي مي شود.
به گزارش سايت اينترنتي آنانوا، اين سنسور يا حسگر كوچك و قابل حمل حساس تر از نمونه هاي اوليه مخصوص شناسايي ماده منفجره تي ان تي است.
به گفته محققان، تاكنون بهترين فناوري ارائه شده، در رقابت با كارآيي بيني سگ هاي تربيت شده ناتوان مانده است. سنسورهاي متعارف بزرگ، پرهزينه و ناكارآمد هستند.
اما اين وسيله جديد كه يك «تير بازويي» است مي تواند بخار حاصل از ماده منفجره «تي ان تي» را حس كرده و با قدرت تشخيص سگ برابري مي كند.
«جسي آدامز» از دانشگاه نوادا در آمريكا و همكارانش در نشريه علمي «نيچر» اعلام كردند: اين حسگر بخارات مواد منفجره قابل مقايسه با توانايي سگ است و قابل استفاده در مقياس هاي بزرگ است.
يك سنسور تيربازويي شامل يك نوار سيليكوني است كه نسبت به فشار واكنش نشان مي دهد و يك جريان الكتريكي توليد مي كند كه مي تواند توسط رايانه بازخواني شود.
دانشمندان خاطر نشان ساختند: اين دستگاه را مي توان به گونه اي تغيير داد كه براي شناسايي ساير مواد منفجره نيز كاربرد داشته باشد.
ويندوز ۲۰۰۳ براي Opteron
مايكروسافت نسخه بتاي سيستم عامل ويندوز سرور ۲۰۰۳ را براي استفاده از تراشه Opteron ساخت شركت AMD كه بصورت ۶۴ بيتي كار مي كند، ارائه داد.
نسخه ۶۴ بيتي ويندوز ۲۰۰۳ اكنون براي MSDN قابل دسترسي است و به زودي در دسترس كاربران معمولي نيز قرار خواهد گرفت. اين نسخه از سيستم عامل مايكروسافت نيمه دوم سال ۲۰۰۴ و در دو نگارش استاندارد و Enterprise عرضه خواهد شد. هنوز مايكروسافت قصد ندارد تا نسخه Data center آن را نيز ارائه دهد. نسخه استاندارد ساده ترين نوع اين سيستم عامل به حساب مي آيد و نگارش Data center پيچيده ترين نسخه ويندوز سرور ۲۰۰۳ محسوب مي شود كه هنوز براي كار بصورت ۶۴ بيتي با Opteron در نظر گرفته نشده است.
ابداع دستگاه مترجم همزمان
دانشمندان از ابداع دستگاه مترجم همزمان خبر دادند كه امكان مكالمه و درك متقابل افرادي با زبانها و گويشهاي گوناگون را از طريق تلفن فراهم مي كند.
به گزارش سايت اينترنتي آنانوا، يك تيم تحقيقاتي روسيه در بلغارستان مدعي ثبت فناوري نويني شد كه با استفاده از آن مي توان كلمات مورد استفاده در يك زبان را به كدهاي ديجيتالي تبديل كرده و به سرعت به زباني ديگر ترجمه كرد.
به گفته دانشمندان، اين تراشه مترجم را مي توان در داخل تلفن جاي داده و از آن استفاده كرد.
«كويچو ميتوف» راهنماي اين طرح تحقيقاتي اظهار داشت: به كمك اين فناوري، شخص مي تواند به راحتي از طريق تلفن و به زبان مادري خود از يك سوي سيم صحبت كند و مردم در آن سوي دنيا، حرفهاي او را ترجمه شده و به زباني ديگر بشنوند. اين تيم بلغاري همچنين از كار بر روي يك برنامه رايانه اي خبر داد كه قادر به ترجمه متون است. ميوف گفت: در صورت علاقه سرمايه گذاران به اين فناوري نوين، نتايج آن را مي توان در مدت يك سال به مرحله اجرا درآورد.
همكاري سوني و اينتل
دو شركت بزرگ سوني و اينتل در ساخت تلفن همراه و دستگاه هاي ديجيتال كوچك قابل حمل همكاري خواهند كرد. تلفن هاي همراه آينده سوني و سرويس هاي ارائه شده اين شركت روي اين دستگاه ها بر اساس معماري اينتل و تراشه هاي ساخت اين شركت خواهد بود.
اين دو شركت سعي دارند تا با بهبود وضعيت برنامه هاي چند رسانه اي دستگاه هاي قابل حمل، بازار اين نوع دستگاه ها را بهبود بخشند.علاوه بر رايانه هاي كيفي، اينتل تراشه هايي براي دستگاه هاي قابل حمل ديگر ساخته است.
انتظار مي رود اولين محصول مشترك دو شركت سوني و اينتل در سال ۲۰۰۴ وارد بازار شود. گرچه اينتل با تراشه Xscale خود در بازار دستيارهاي ديجيتال صاحب تجربه شده است اما اين اولين باري است كه به بازار تلفن هاي همراه وارد مي شود.
فروشگاه آينده
فروشگاهي در آلمان تاسيس شده است كه در جهان منحصر به فرد است .
به گزارش شبكه ۵ تلويزيون فرانسه ، اين فروشگاه در شهر راينبرگ است و توجه مسئولان اكثر فروشگاههاي زنجيره اي جهان را به خود جلب كرده است .
مشتري هنگام ورود به فروشگاه سبدهايي را برمي دارد كه به رايانه مجهز است . مشتري نام محصولات مورد نظر خود وارد دستگاه مي كند و رايانه محل آن محصول را در طبقات فروشگاه به مشتري نشان مي دهد.
سپس رايانه باركد كالا رامي خواند و قيمت كالاهاي خريداري شده به تدريج برروي صفحه رايانه سبد قيد مي شود. يكي ديگر از ويژگيهاي اين رايانه اين است كه طبق سفارش مشتري قطعه هاي كالباس بطور خودكار بريده و بسته بندي مي شود مشتري براي پرداخت نيز معطل نمي شود و فقط كافي است رايانه سبد به صندوق متصل شود و قيمت همه كالاها يكجا محاسبه شوند.
ويژگي ديگر فروشگاه اين است كه بر زير همه كالاها تراشه اي نصب كرده است كه پس از برداشتن آن كالا از قفسه بطور خودكار انبار را مطلع مي كند و انبارداران از لزوم جايگزين كردن كالا در قفسه مطلع مي شوند.