|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
مشكلات ناشي از ازدواج اجباري دختران در كردستان و خوزستان
|
|
گروه اجتماعي: معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور، عقد دختران در دوران طفوليت و نوجواني را جلوه اي از خشونتهاي بارز دانست كه بر اساس سنتهاي رايج در نقاط روستايي استان كردستان عليه زنان اعمال مي شود.
دكتر علم الهدايي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران افزود: همچنين بر اساس آداب ازدواج «زن به زن» در اين نقاط، دختران يا مادران بيوه، وادار به ازدواج با پسر يا مرد خانواده اي مي شوند كه برادر يا پدر آنها خواهان ازدواج با دختر يا مادر آن خانواده باشد.
به گفته وي بر اساس سنت رايج ديگر چنانچه لفظ «طلاق» به هر دليل بر زبان مرد جاري شود، زن مطلقه بوده و اين گفته مرد به سادگي قانوني مي شود.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور، توهين، تحقير، اهانت، زنداني شدن و محروميت از برقراري ارتباط با خانواده، ضرب و شتم، سيلي خوردن، ايجاد كبودي، ورم، شكستگي و جراحتهاي شديد، محروميتهاي اجتماعي، عدم رفع نيازهاي مادي، عاطفي و معنوي و ازدواج مجدد شوهر را از جمله ديگر خشونتهايي برشمرد كه زنان آسيب ديده استان كردستان با مراجعه به بهزيستي يا تماس با اين مركز، از آنها شكوه كرده اند يا به واسطه تحقيقات انجام يافته، مشخص شده است. به گفته وي، شماري از زنان و دختران استان خوزستان نيز تحت چنين خشونتهايي بويژه ازدواجهاي اجباري قرار دارند.
دكتر علم الهدايي در اين باره گفت: بر اساس سنت برخي قبايل عرب و عشيره، دخترعمو بايد به زوجيت پسرعمو در هر مرتبه، شغل و پايگاه اجتماعي ـ حتي اگر داراي فساد اجتماعي باشد ـ درآيد؛ چرا كه ازدواج دخترعمو با ديگري در شرايطي كه داراي پسرعمو باشد، بي غيرتي محسوب مي شود.
وي رد و بدل كردن زنان و دختران به جاي خونبها در ميان برخي قبايل خوزستان را از ديگر انواع خشونت عليه زنان خواند و بيان كرد: چنانچه در طايفه اي قتلي رخ دهد، در صورت عدم رضايت طايفه مقتول، دختر يا دختراني از ميان طايفه قاتل انتخاب و به عنوان خون بها رد و بدل مي شوند. به گفته معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور همچنين در برخي نقاط استان خوزستان دختران به دليل فقر اقتصادي خانواده ها به عقد مردان زن دار، چندهمسر و پيرمردها درمي آيند. وي با اظهار تأسف از اعمال اين خشونتها عليه زنان ادامه داد: بر اساس سنتها و فرهنگهاي غلط، عمده ازدواجهايي كه با مقاومت يا مخالفت دختر روبه رو شود، به قتل يا خودكشي او مي انجامد.
دكتر علم الهدايي با اشاره به قتلهاي ناموسي در بين برخي قبايل و عشاير خوزستان خاطرنشان كرد: كشتن زنان و دختران عمدتا به شيوه سر بريدن، صرفا به دليل اتهامات بي پايه و اساس نوعي شجاعت يا غيرت محسوب مي شود و اثبات پاكدامني زن و دختر نيز هيچ تأثيري ندارد و حتي اگر به قتل منجر نشود، دست كم طرد آنها را به دنبال خواهد داشت. وي تجاوزات جنسي را نوع ديگري از خشونت عليه دختران در برخي نقاط دانست و گفت: تجاوز به محارم در ميان برخي قبايل استانهاي داراي بافتهاي قبيله اي و عشيره اي يافت مي شود و اين موضوع ريشه در جهل، بي سوادي و بي اعتقادي دارد.
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور همچنين به ترس از متلاشي شدن كانون خانواده و جدايي از فرزندان، آبروداري، اميد به بهبود و اصلاح رفتار همسر به عنوان علل پذيرش آزار و اذيت همسران و خانواده از سوي زنان اشاره كرد و گفت: بعلاوه ترس از فقدان حمايتهاي قانوني و اجتماعي، فقدان پشتوانه اقتصادي و تأمين اجتماعي، احساس مسئوليت نسبت به تربيت فرزندان و حمايت از آينده آنها، ترس از انتقام شوهر، احساس خود مقصري نيز از دلايلي است كه سبب مي شود زنان در استانهاي مختلف كشور بخصوص خوزستان، كردستان، سيستان و بلوچستان و... پذيراي خشونت همسران خود باشند.
|
|
|
باغ دولت آباد ميزبان نمايش بين المللي خشت خام مي شود
|
|
شهر يزد و باغ تاريخي دولت آباد ميزبان نمايش بين المللي مطالعه و حفاظت بناهاي خشتي جهان از ۸ تا ۱۱ آذرماه خواهد بود.
سيدمحمد بهشتي مديركل ميراث فرهنگي استان يزد با اعلام اين خبر گفت: مرمت بخش عمده اي از باغ دولت آباد با حمايت استانداري از جمله كارهاي زيربنايي است كه در اين راستا انجام شده و تا چند هفته ديگر ادامه خواهد داشت.
به گزارش واحد اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، وي هدف از برپايي اين سمينار را شناخته شدن شهر يزد به عنوان اولين شهر خشت خام جهان برشمرد و گفت: طرح ساماندهي بناهاي شاخص تاريخي يزد از جمله اقداماتي است كه در دستور كار ستاد برگزاري سمينار قرار گرفته است.
به گفته بهشتي كار مرمت باغ شامل سيم گل و دم گيري سطوح داخلي و خارجي ستونهاي داخلي اصطبل زمستانه و تابستانه، اجراي كانال تأسيساتي داخل ستون ها، اجراي ته كشي و روكش كاهگل سه جبهه از ديوارهاي اصطبل، پوشش سقف به صورت شاخ بزي بر روي درگاهها و جمع آوري و نيز اجراي ازاره چيني با اعتباري معادل ۴۳۰ ميليون ريال بوده است.
وي گفت: از ابتداي سال ۱۳۴۸ تاكنون بالغ بر ۵۸۲ ميليون ريال در اين باغ هزينه شده كه متأسفانه به دليل وقفه هاي به وجود آمده در كار مرمت بسياري از كارهاي انجام شده در اثر رها شدن كار به دلايل گوناگون چندين بار از سرگرفته شده است.
به گزارش واحد اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي كشور، باغ دولت آباد توسط محمدتقي خان از حكمرانان يزد در قرن ۱۲ ه. ق بنا شده است.
اين باغ داراي قنات، عمارات متعدد، اصطبل، تابستانه و زمستانه، خانه خدم و حشم، حوض ها و جداول آب متعدد در فضاي باغ، ديوانخانه عمارت بهشت آيين يا شاه نشين است.
بادگير باغ دولت آباد به شكل منشور با ارتفاع ۳۳ متر و ۸۰ سانتي متر يكي از مرتفع ترين بادگيرهايي است كه تاكنون ساخته شده است.
|
|
|
توزيع شير در بين شش ميليون دانش آموز دبستاني
حدود شش ميليون دانش آموز دوره ابتدايي در مناطق شهري و روستايي ، درسال جاري تحصيلي تحت پوشش طرح توزيع شير در مدرسه قرار خواهندگرفت .
روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش اعلام كرد كه نظارت بر حسن اجراي برنامه ياد شده با مدير واحد آموزشي و اجراي برنامه ، برعهده مربي بهداشت است .
اين گزارش افزود: طرح توزيع شير در سال گذشته در ۱۳ استان كشوراجرا شد كه مورد استقبال قرار گرفت .براساس اين گزارش ، برگزاري جشنواره ، جنگ ، همايش و نمايشگاه بهداشت ،برگزاري اردوهاي درون استاني ويژه بهداشتياران مدارس و مسابقات فرهنگي ،هنري ، علمي و بهداشتي از جمله برنامه هاي كلان سلامت مدارس كشور خواهد بود.
|
|
|
همايش «انسان، معنويت، سعادت» در تهران
همايش انسان، معنويت، سعادت با هدف رهايي از روزمرگي و ترغيب جامعه جوان به كاوشگري و نگاهي معنادار و هدفمند به زندگي در نيمه دوم ماه مبارك رمضان از ۲۰ آبان لغايت ۲ آذرماه در مركز توسعه توان هاي فردي به همت معاونت فرهنگي اجتماعي شهرداري منطقه ۷ تهران با همكاري استانداري تهران (كميته امور بانوان و جوانان) و سازمان ملي جوانان برگزار مي شود.
از جمله استادان مدعو اين همايش دكتر محمدرضا شرفي، دكتر مصطفي تبريزي، دكتر بهشتي، دكتر منصوري فر، استاد دلشاد تهراني، دكتر عبدالعظيم كريمي، دكتر علي اصغر احمدي، دكتر اسماعيل حاكمي، استاد شالچي، خانمها مهديه الهي قمشه اي، دكتر احراري، نيروشك و... مي باشند كه با جوانان به گفتگو و تبادل نظر پيرامون مباحث و مسائل مطروحه در اين همايش خواهند پرداخت.
|
|
|
ديدار وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد
واحد مركزي خبر- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با گزارشگر ويژه آزادي بيان وعقيده كميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد، اقدام وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي در قانونمند كردن تشكلهاي فرهنگي و هنري را زمينه ساز حضور و مشاركت گسترده گروههاي مختلف در زمينه فعاليت هاي فرهنگي و هنري دانست.
به گزارش روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، احمد مسجدجامعي در ديدار با امبئي ليگابو باتشريح اصول اساسي آزادي بيان دركشور، تلاش براي تحقق آزادي بيان را يكي از حوزه هاي اصلي فعاليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ذكر كرد.
مسجد جامعي تدوين قواعد و شكلهاي قانوني اجرايي مطابق با شرايط فرهنگي ، هنري ايران ، تلاش براي گسترش آزادي بيان در زمينه فرهنگي بانهادهاي سياسي ، حقوقي و فرهنگي ، تلاش براي تضمين آزادي هاي فردي و گروهي ، ارتقاي سطح گفتگو ميان بخشها و كارشناسان دستگاههاي مختلف و تلاش براي مشاركت بيشتر ميان دست اندركاران فرهنگي و هنري را از جمله فعاليتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي تحقق آزادي بيان ذكر كرد. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به افزايش تعداد خبرگزاري ها درسالهاي اخير در كشور اظهار داشت فعاليت خبرگزاري و آژانس هاي خبري ، زمينه اطلاع رساني وسيع ، گسترده و شفاف را در ايران فراهم كرده است.
مسجد جامعي متوقف شدن روند توقيف مطبوعات ، ايجاد امكان حقوقي واجرايي براي تعيين تكليف نشريات توقيف شده ، اقدام مستقيم و مؤثردولت براي رفع بازداشت ها و محدوديت ها در بالاترين سطح ممكن را ازتلاشهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در امر تحقق آزادي بيان در كشور برشمرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به حمايت از انتشار اخبار واطلاعات مربوط به ديدگاه افراد بازداشت شده در رسانه ها گفت دولت براي رفع بازداشت از طريق مذاكره با مقامات قضائي و به منظور جلوگيري از اعمال فشار گروههاي غير قانوني وارد عمل مي شود.
وي همچنين با اشاره به ايجاد امكان فعاليت خبرگزاري هاي جديد و غيردولتي از تشكيل گروه كاري ويژه براي مواردي كه منجر به برخورد باحوزه فعاليت آزادي بيان و عقيده مي شود خبر داد.در اين ديدار همچنين معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بااشاره به رشد كمي و كيفي نشريات در كشور اظهار داشت از سال ۷۶تاكنون مجوز ۱۶۸ روزنامه صادر شده و تاكنون ۲ هزار و۱۳۰ نشريه دركشور فعاليت داشته اند.
محمد صحفي ، اصلاح قانون مطبوعات را عامل تسهيل صدور مجوز نشريات دانست و افزود به موجب قانون مطبوعات ، تابعيت ايراني ، داشتن ۲۵سال سن و دارا بودن مدرك تحصيلي كارشناسي ، سه شرط اساسي فعاليت مطبوعاتي و گرفتن مجوز است.
وي هيأتي عالي رتبه متشكل از ۷ نفر را مسئول رسيدگي به درخواست مجوزنشريه عنوان كرد و افزود نماينده مديران مسئول مطبوعات نيز عضو اين گروه است و تقريبا با ۹۹ درصد درخواستها موافقت شده است.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، ادامه داد اگر مديرمسئولي از نظر دستگاه قضائي از فعاليت مطبوعاتي محروم باشد مي تواند فرد ديگري را براي ادامه كار معرفي كند و اگر چه از نظر شكلي ممكن است نشريه توقيف شده باشد ولي از لحاظ محتوايي مي تواند به حيات خود ادامه دهد.
صحفي تعداد روزنامه نگاران فعال الكترونيكي را ۶ هزارنفر ذكر كرد و گفت براي فعاليت سايتها و روزنامه نگاران الكترونيكي هيچ محدوديتي وجود ندارد و هيچ قانوني براي آن تدوين نشده است. معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با ارائه آمار نشركتاب در سال هاي اخير گفت از سال ۱۳۵۷ آمار نشر با يك هزار و ۷۰۰ عنوان شروع شد كه بعد از انقلاب با رشدي فزاينده روبرو گشت به طوري كه در سال گذشته ۳۵ هزار عنوان كتاب در كشور منتشر كرده ايم و تخمين زده مي شود امسال به ۴۰ هزار عنوان برسد.محمد علي شعاعي ، ايران را از لحاظ حوزه نشر كتاب ، يكي از پررونق ترين كشورها در دنيا ذكر كرده و ادامه داد ويژگي ديگر نشر در كشورما تنوع زباني است و در سال گذشته يك هزارو ۷۰۰عنوان كتاب به زبان هاي محلي و بومي چاپ شده است.
در اين ديدار امبئي ليگابو، از دعوت دولت ايران در رابطه با حقوق بشر و آزادي بيان قدرداني كرد و گفت دولت ايران نهايت همكاري رابا من به عمل آورده و در ديدارهايي كه با مجامع و انجمن هاي مختلف مدني و روزنامه نگاران داشتيم به اين نتيجه رسيدم كه نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در امر آزادي بيان و عقيده بسيار حياتي و مهم است.
|
|
|
زنان افغان همچنان در رنج و محروميت هستند
واحد مركزي خبر- به رغم حضور دهها نهاد و موسسه بين المللي به منظور بهبود وضع مردم افغانستان به ويژه زنان ، اين قشر از مردم افغانستان همچنان دررنج ومحروميت بسر مي برند.
به گزارش واحدمركزي خبر از كابل به تازگي افغانهاي مقيم آلمان دربازديد از وضع رقت بار زنان در استان پروان در شمال كابل تصميم گرفتند براي بهبود وضع آنان كمك هايي رااختصاص دهند براين اساس با كمك مالي اين افراد قرار است كارگاهها وكلاسهاي آموزشي براي زنان اين استان داير شود.
نهادهاي غربي مستقر درافغانستان به جاي تامين امكانات و تلاش براي رفع مشكلات عديده زنان كه از
آسيب پذيرترين قشر مردم افغانستان هستندصرفا به سردادن شعار آزادي آن هم برداشتن حجاب و تشويق آنان به زندگي غربي اقدام مي كنند اما در جهت رفع مشكلات آنان گام مؤثر برنداشته اند.
|
|
|
۲۰ فيلم داخلي و خارجي در نمايشگاه قرآن
۲۰ فيلم سينمايي داخلي و خارجي در قالب برنامه «ماورا از دريچه سينما» با مضمون ديني ، در حاشيه نمايشگاه بين المللي قرآن در مركز آفرينش هاي هنري كانون به نمايش گذاشته مي شود.
«سهيل جهان بيگلري» دبير برنامه ماورا دريچه سينما به ايرنا، گفت : اين رويداد به صورت سه نوبت نمايش با اكران فيلمهاي ايراني و خارجي در تالار مركز آفرينش هاي هنري برگزار مي شود.وي توضيح داد: درحال حاضر جدول نمايش دو روز اول برنامه ماورا از دريچه سينما آماده شده و فيلمهاي خارجي «مرد شاهپركي » و «آنسوي ابديت » روز شنبه و فيلمهاي «خانه اي روي آب » (بهمن فرمان آرا) و «ديگران » روز يكشنبه به نمايش گذاشته مي شود.بيگلري خاطرنشان كرد: برنامه ماورا از دريچه سينما از ۱۹ آبان ماه درسالن شماره ۳ مجموعه سينمايي فلسطين با نمايش آثار ايراني و خارجي ادامه مي يابد.
|
|
|
تقدير در ميان شور و اشك
شامگاه روز شنبه هفدهم آبانماه، تحريريه همشهري در لحظاتي آكنده از شور و اشك، در مراسم تجليل از احمدرضا دريايي، شد.
در اين مراسم كه به مناسبت بازنشستگي اين روزنامه نگار پيشكسوت و در صحن تحريريه برپا شده بود، ابتدا مهندس شيخ عطار مديرعامل روزنامه همشهري طي سخناني از خدمات ارزنده دريايي در طول نزديك به ۴ دهه به ويژه در همشهري قدرداني كرد و وي را معلم بسياري از چهره هاي برجسته روزنامه نگاري معاصر خواند.سپس هديه و لوح تقدير مؤسسه همشهري توسط مديريت روزنامه به دريايي اهداء گرديد.
احمدرضا دريايي كه حدود يك دهه به صورت عضو ثابت شوراي سردبيري در همشهري فعاليت داشت، يك تجربه طولاني روزنامه نگاري در نشريات مختلف به ويژه روزنامه اطلاعات را پشت سر گذاشته است. او در سال هاي مياني دهه چهل شمسي در عرصه ادبيات نيز فعاليت شاياني داشت و ازجمله تهيه و انتشار جنگ چاپار، از يادگارهاي همان دوره است.
براي اين همكار ارجمند از درگاه پروردگار قادر، آرزوي موفقيت، تندرستي و تداوم فعاليت هاي پربار فرهنگي را داريم.
|
|
|
رسيدگي به پرونده زهرا كاظمي در كميسيون اصل نود ادامه مي يابد
ادامه رسيدگي به پرونده زهرا كاظمي خبرنگار ـ عكاس ايراني در دستوركار اين هفته كميسيون اصل ۹۰ قانون اساسي نيز قرار دارد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، اولين گزارش كميسيون اصل ۹۰ در مورد پرونده زهرا كاظمي ، ششم آبان ماه ، در صحن علني مجلس قرائت شد.موضوع قرائت گزارش درباره زهرا كاظمي در صحن علني مجلس ، شانزدهم مهرماه به تاييد اعضاي كميسيون اصل ۹۰ رسيده بود.«كاظمي» عكاس ايراني دوم تيرماه در حين تهيه عكس در مقابل زندان اوين بازداشت و بيستم تيرماه خبر مرگ وي اعلام شد.
|
|
|
۱۰ كيلوگرم مواد مخدر از معده قاچاقچيان كشف شد
فرمانده نيروي انتظامي بجنورد گفت: حدود ۱۰ كيلوگرم موادمخدر از معده قاچاقچيان اين شهرستان در چند روز اخير كشف شده است.
سرهنگ «هادي غفوري» ديروز به ايرنا افزود: قاچاقچيان اين مواد را با روش حمل انباري (جاسازي در معده) به شهرستان حمل كرده بودند كه قصد توزيع آن را داشتند.
وي افزود: در اين رابطه ۳۶ قاچاقچي دستگير و به همراه مواد مكشوفه تحويل دادگاه انقلاب اسلامي شدند.
فرمانده نيروي انتظامي بجنورد نسبت به حمل مواد مخدر از طريق معده به خانواده ها هشدار داد.غفوري گفت: باز شدن يكي از بسته هاي موادمخدر در معده سبب مرگ حمل كننده آن خواهد شد.
فرمانده نيروي انتظامي آماري از تعداد تلفات قاچاقچيان حمل كننده موادمخدر به روش انباري ارايه نداد.او همچنين از كشف بيش از دو هزار متر پارچه قاچاق و بيش از ۸۸۰ كيلوگرم آرد خارج از شبكه در چند روز گذشته خبر داد.
سودآوري ناشي از قاچاق مواد مخدر موجب شده است كه سودجويان سودا پيشه فارغ از اين كه چگونه و به چه شيوه اي به درآمدهاي حاصل از آن دست مي يابند گاه دست به اقدامات خطرناكي مي زنند كه سلامتي خود را براي سود و زياده خواهي بيش از حد در معرض آسيب قرار مي دهند.
|
|
|
تنبيه بدني در مدارس افزايش بزهكاري را در پي دارد
گروه اجتماعي: نتايج پژوهش ها نشان مي دهد كه يكي از مهمترين دلايل افزايش روزافزون بزهكاري در كودكان و نوجوانان ايراني اعمال تنبيه بدني در محيط هاي تربيتي است.به گزارش ايسنا نتايج تحقيقات محمد تقي علومي يزدي پيرامون «تنبيه بدني در مدارس و عواقب آن» مي ا فزايد: با وجود اينكه اغلب مردم كم و بيش آثار نامطلوب تنبيه بدني را بر كودكان و نوجوانان مي دانند، متاسفانه اينگونه تنبيه در بسياري از مناطق مملكت رواج دارد.
شدت تنبيه بدني در بعضي از مراكز به حدي است كه عده زيادي از دانش آموزان دوره هاي ابتدايي و راهنمايي تنها به همين علت ترك تحصيل كرده اند. در حال حاضر عده زيادي اصلاح كودكان و نوجوانان را منوط به اعمال تربيت بدني مي دانند.
بر اساس نظريه روانكاوان، بسياري از اعمالي كه كودك به دليل آنها تنبيه مي شود، از ذهن ناخود آگاه او نشات مي گيرد. حسادت نمونه اي از اين اعمال است. تنبيه كودك به علت حسادت كاملا بي معني است و گاهي شدت آن را افزايش مي دهد. همچنين، مجازات كودك به علت پرجنب و جوش بودن، بد خطي و دست و پا چلفتي بودن كه هيچ كدام تقصير او نمي باشد كار عاقلانه اي نيست.
|
|
|
نخستين همايش علمي استانداردسازي در آموزش وپرورش برگزار مي شود
دفتر بهبود كيفيت و راهبري استانداردهاي وزارت آموزش وپرورش ، امسال نخستين همايش علمي استانداردسازي در اين وزارتخانه را برگزار مي كند.
روابط عمومي وزارت آموزش وپرورش در گزارشي ، از استادان محققان ، معلمان و مديران دعوت كرد تا سي ام آبان ماه امسال مقالات علمي وتحقيقي خود را حول محورهاي اين همايش به دفتر بهبود كيفيت و راهبري استانداردهاي اين وزارتخانه ارسال كنند.
براساس اين گزارش ، ماهيت و چيستي استانداردسازي و «استانداردهاي منابع انساني» از جمله محورهاي اين همايش عنوان شده است .
|
|
|