گروه شهري: در صورت ادامه روند كنوني مديريت منابع محيطي كشور تقريبا تمامي گونه هاي جانوران وحشي و صدها گونه گياهي كشور تا سال ۱۴۰۰ در پرتگاه انقراض قرار مي گيرند.
به گزارش ايسنا، نتايج تحقيقات دكتر برهان الدين رياضي از سازمان حفاظت محيط زيست همچنين حاكي است: با ادامه روند فزاينده تخريب منابع طبيعي و در معرض تهديد قرار داشتن تنوع زيستي كشور در شرايط كنوني، تا پيش از سال ۱۴۰۰ اراضي جنگلي زاگرس به طور كامل نابود خواهند شد و از جنگل هاي شمال كشور كه در بردارنده ارزش هاي زيست محيطي و تنوع گونه اي و ژنتيكي بي مانند و غير قابل جايگزيني است، كمتر اثري بر جاي خواهد ماند.
اين پژوهشگر با اشاره به اين كه حدود هزار و ۲۰۰ رقم از گياهان كشاورزي به صورت بومي يا طبيعي در كشور ما مي رويند، اصلي ترين محدوديت طبيعي ايران را خشكي محيط و پديده بيابانزايي عنوان كرده كه به دليل فقدان مديريت مبتني بر موازين اكولوژيك، منابع طبيعي كشور را با ابعاد فاجعه بار تخريب محيط و كاهش تنوع زيستي مواجه كرده است. بر اساس اين پژوهش، در حال حاضر بالغ بر ۱۰ هزار گونه گياهي در ايران برآورد شده كه در حدود ۲۰ درصد آنها بومي (آندميك) كشور هستند. اين تعداد در مقايسه با مجموع گونه هاي گياهي قاره اروپا (۱۱ هزار گونه) جالب توجه است.
همچنين تعداد گونه هاي پستانداران وحشي ايران با ۱۶۰ گونه تقريبا برابر با تعداد كل گونه هاي پستاندار در قاره اروپاست. گفتني است در كشور ما تاكنون ۱۶۴ گونه خزنده شناسايي شده كه تعداد ۲۶ گونه آنها بومي و انحصاري كشور ما بوده و از اين ميان شش گونه در سطح جهاني در معرض تهديد به انقراض شناخته شده اند.