انفجار قندهار ۶۰ كشته و زخمي بر جا گذاشت
|
|
انفجار يك بمب قوي در شهر قندهار در جنوب افغانستان دست كم ۱۵ كشته و ۴۵ مجروح برجا گذاشت.
به گزارش منابع خبري از قندهار منابع امنيتي دولت افغانستان اعلام كردند همه قربانيان اين انفجار كه ظهر ديروز در يك منطقه شلوغ به وقوع پيوست غيرنظاميان هستند كه تعدادي زيادي از آنها دانش آموزان يك دبستان بوده اند كه از مدرسه باز مي گشتند.
منابع دولتي افغانستان، گروه طالبان و شبكه القاعده را مسئول اين انفجار معرفي كرده اند، اما تا زمان تنظيم خبر اين دو گروه مسئوليت آن را بر عهده نگرفته اند.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از قندهار به نقل از يك مقام افغان اعلام كرد:۲۰ دقيقه قبل از اين انفجار يك انفجار كوچكتر حدود ۱۰۰ متر آن طرفتر اتفاق افتاد كه خسارتي در پي نداشت، اما وقتي مردم براي تماشاي انفجار اولي تجمع كرده بودند انفجار دوم رخ داد و تعداد زيادي كشته و زخمي شدند.مقامات امنيتي افغانستان ديروز همچنين اعلام كردند در يك رويداد ديگر در قندهار يك فرد مسلح با ورود به دفتر كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل شروع به تيراندازي كرد كه البته به كسي آسيب نرسيد.
شهر قندهار مركز استقرار سابق ملامحمد عمر سركرده طالبان است كه حدود ۷ سال در آن اقامت داشت و پس از سرنگوني طالبان از اين شهر به نقطه نامعلومي متواري شده است.
از سوي ديگر منابع رسمي دولت افغانستان ديروز اعلام كردند در درگيري بين دو گروه از نيروهاي دولتي افغانستان در ولايت «زابل» در جنوب شرق اين كشور دست كم سه نفر از جمله «حاجي سالم خان» فرمانده لشگر ولايت زابل كشته و دو نفر ديگر هم مجروح شدند.
به گزارش ايرنا اين منابع از علت وقوع اين درگيري كه بين نيروهاي لشگر زابل و نيروهاي امنيتي اين ولايت به وقوع پيوست اظهار بي اطلاعي كردند.
همچنين ديروز از كابل خبر رسيد «جين آرنو والد» فرانسوي از سوي كوفي عنان دبير كل سازمان ملل تا زمان تعيين نماينده جديد دبير كل در امور افغانستان، جانشين اخضر ابراهيمي شده كه مأموريتش در كابل به پايان رسيده است.دفتر كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران هم ديروز اعلام كرد حدود ۱۰ ميليون عدد مين منفجر نشده هنوز در افغانستان وجود دارد.
به گزارش ايرنا براساس اين گزارش اين مينها كه در مناطق مختلف افغانستان كاشته شده اند در مجموع گستره اي به وسعت ۷۵۰ كيلومتر مربع را آلوده كرده اند.اين اراضي در دوران اشغال افغانستان توسط نيروهاي نظامي شوروي سابق طي سالهاي ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸، دوران حكومت طرفدار شوروي طي سالهاي ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱، دوران جنگهاي داخلي از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۴، دوران طالبان از ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰ و عمليات به رهبري طالبان در دو سال گذشته مين گذاري شده اند.
براساس گزارش كميسارياي عالي پناهندگان روزانه حداقل پنج نفر از مردم افغانستان بر اثر انفجار همين مينها كشته و يا مجروح مي شوند.كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل پيش بيني كرد با حضور مؤسسات مين روب تا ۱۲ سال آينده افغانستان از مين پاك شود.
مخالفت گروهي از نمايندگان
لويه جرگه با قانون اساسي جديد
گروهي از نمايندگان لويه جرگه قانون اساسي افغانستان كه يكشنبه شب گذشته به اين قانـــون راي مثبت داده بودند، مخالفت خود را با قانون اساسي جديداعلام كردند.
به گزارش ايرنا اين گروه از نمايندگان كه تعداد آنان به ۲۰ تن مي رسيد، بعدازظهر ديروز در يك كنفرانس خبري در كابل خود را نماينده ۲۰۰ تن از نمايندگان لويه جرگه معرفي و تأكيد كردند: بــراي ايجاد يك نظام پارلماني به مبارزه سياسي خودادامه خواهند داد.
عبدالحفيظ منصور يكي از اين نمايندگان در اين كنفرانس خبري گفت : اگرجناح مــا بـه قدرت برسد و پست رياست جمهوري را احراز كند، در اولين فرصت زمينه را براي ايجاد نظام پارلماني به جاي نظام مختلط كنوني آماده خـواهدكرد.
وي در مورد دلايل حمايت خود و طرفدارانش از نظام پارلماني گفت : در چنين نظامي مردم به دولت اعتماد مي كنند و زمينه بازسازي و امنيت فراهم مي شود.
انتشار پول با موافقت مجلس ، تهيه سرود ملي به هر دو زبان پشتو و فارسي دري ، همزماني انتخابات رياست جمهوري و پارلمان و ايجاد پارلمان مــوقت ازميان نمايندگان لويه جرگه تا زمان برگزاري انتخابات ، از ديگر خواسته هاي اين گروه بود كه خود را گروه مردمسالار در مقابل گروه اقتدارگرا مي خواندند.
منصور گفت : از آغاز كار لويه جرگه نمايندگان بــه دو گروه تقسيم شدند.
عده اي مردمگرا و طرفدار تقسيم قدرت دردولت آينده وعده ديگري اقتدارگرا و هوادار تمركز قدرت بدست يك نفر.
|