ليلا آرمان
شلغم داراي ويتامين «آ»، «ب»، «پ» ، «ث» و عناصري مانند فسفر، كلسيم، گوگرد، منيزيم ، يد و همچنين ارسنيك و روبيديم مي باشد.
شلغم حاوي نشاسته، پروتئين و سلولز است و به همين سبب باعث سيري كاذب و نيرو دادن مي شود. همچنين براي مبتلا يان به بيماري قند مفيد بوده و خام آن را نيز مي توان بعنوان انسولين گياهي مصرف كرد.
شلغم از بيماري جذام جلوگيري كرده و به علت داشتن خاصيت ميكروب كشي و ضد ويروسي كه دارد در پيشگيري و معالجه سرماخوردگي مفيد بوده و خلطآور است، سرفه هاي خشك را درمان مي كند و در افزايش مقاومت بدن در برابر بيماري ها بسيار مؤثر است. در فصل زمستان حتماً از شلغم استفاده نمائيد و با مصرف آن خود را در تمام سال در برابر بيماريها بيمه كنيد.
شلغم قدرت بينايي را بالا برده، در مداواي بيماري هاي پوستي مؤثر است. همچنين رحم را براي پرورش نوزاد آماده مي كند.
غذاهايي كه شلغم دارند اگر در برابر هوا قرار بگيرند فاسد نمي شوند.
در هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۲ كيلو كالري انرژي و ۲۹/۹۳ گرم رطوبت و
۹۲/۴ گرم كربوهيدرات، ۷/۰ گرم پروتئين و ۹۰۱/۰ گرم فيبر خوراكي موجود است.
در حال حاضر شلغم در ميدان هاي ميوه و تره بار با قيمت هر كيلو ۱۲۰۰ و ۸۰۰ ريال (درجه يك و دو) عرضه مي شود و در مغازه هاي سطح شهر هر كيلو ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ ريال قيمت دارد.