حسينيه تاريخي شهرستان نطنز در استان اصفهان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
به گزارش ايسنا، اين بناي تاريخي در وراي باغستان هاي مركز شهر و در جنوب شرقي مسجد جامع اين شهر قرار گرفته است و بر اساس سنگ نوشته اي كه در ايوان اين حسينيه وجود دارد، سال ساخت آن ۱۲۶۸ همزمان با سلطنت ناصرالدين شاه قاجار و باني آن ميرزا سيدعلي نامي ذكر شده است.
اين اثر تاريخي داراي پلان مستطيلي و مصالح عمده آن خشت و آجر با ملات گل و گچ مي باشد و با كاشي هاي معقلي و رسمي بندي تزئين شده است. از ويژگي هاي اين بنا مي توان به نقش مهم سازه هاي چوبي در ساخت سقف اين بنا اشاره كرد. اين بناي تاريخي به شماره ۹۲۸۸ در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
كليساهاي آذربايجان غربي
بيشترين كليساهاي استان عمدتاً در شهرستانهاي اروميه، خوي و سلماس قرار دارند. ابراهيم خرازي- مسئول انجمن هاي ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي- در گفت وگو با خبرنگار ايسنا ضمن بيان مطلب فوق افزود: بيشتر كليساهايي كه به صورت رسمي در آن مراسم مذهبي انجام مي پذيرد در اين سه شهرستان است كه مي توان به كليساهاي ئيدي لر، كليساي كهنه، سورپ سركيس، قريس و فنايي در شهرستان خوي اشاره كرد.
وي كليساهاي رسمي و فعال شهرستان سلماس را يازده كليساي سرنيق، هفت وان، مور حضرت مريم، بكاچيك، قلعه سربنا، كليساي خسرو آباد، درشك، قزلجه، پتوير، آفتارخان و كليساي چهريق عنوان كرد.
او در ادامه گفت: كليساهاي حضرت مريم، مارت خنه، قره باغ قريس، مارسرگيز، مارقوياقوز، ماوانا، كليساي روستاي اد(ماردانيال)، سپورغان، گياشين و كليساي پتروپوليس، از كليساهاي فعال اروميه و حومه آن بوده كه تمامي مراسم مذهبي و جشن ها در آن برگزار مي شود. مسئول انجمن هاي ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي كليساي طاطاوس (قره كليسا) را كه در ۲۰ كيلومتري شهرستان چالدران قرار داشته و متعلق به قرن ۷ و ۱۴ ميلادي بوده را از قديمي ترين كليساهاي استان عنوان كرد و افزود:
اين كليسا مدفن يكي از حواريون به نام طاطاوس است كه در آنجا به شهادت رسيده است.
وي در ادامه اظهار داشت: اين كليسا از دو بخش با سنگ هاي سياه و سفيد ساخته شده كه قسمتي از اين كليسا كه با سنگ سياه ساخته شده متعلق به زمان گذشته بوده و قسمتي از اين بنا كه با مصالح سفيد كار شده جديد تر بوده و برج و باروي اطراف كه محوطه كليسا را در بر مي گيرد توسط عباس ميرزا به وجود آمده است.