نگاهي به كتاب زندگي نامه شهيد فكوري
يك اثر خواندني
زهرا مشتاق / ناشر : روايت فتح ، چاپ اول ۱۳۸۲ / ۷۲ صفحه / ۵۰۰ تومان
ياد و يادآوري گذشتگاني كه ديگر در ميان ما نيستند در ميان ما ايرانيان رواج دارد و امري پسنديده است.
ياد كساني كه در دفاع از مرز و بوم و كيان ملي جان به جان آفرين تقديم كردند نيز در فرهنگ ما ايرانيان از جايگاه والاتري برخوردار است. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي ياد و يادآوري شهداي اين مرز و بوم به نوعي سنت در ميان مردم ما تبديل شده است. در يادآوري و ذكر بزرگان و مصلحان به طور معمول افراد راه اغراق و افسانه مي پويند و از پرداختن روزگار آنان و آنچه كه در عالم واقع بر آنان گذشت پرهيز مي كنند.
ما همه انسانيم با نيازها و سرنوشت هاي مشابه، تنها بزنگاه هاي تاريخ و اراده فردي در آن اوج هاي تصميم گيري است كه سرنوشت ها را تغيير مي دهد.
كتاب داستان گونه «آسمان» كه زندگي شهيد تيمسار سرتيپ فكوري از زبان همسر شهيد است، ياد و يادآوري روزگار و جريان زندگي مردي است كه در بزنگاه هاي تاريخي، سرنوشت خويش را خود تعيين كرد و حاصل اين عمر در لابلاي صفحات اندك اين كتاب به نحوي روان ترسيم شده است. زهرا مشتاق در تهيه و تدوين اين كتاب از هرچه در توان داشته بهره گرفته است و به خوبي كتابي را كه ارزش خواندن دارد عرضه كرده است.
اخيراً مؤسسه فرهنگي روايت فتح مجموعه كتاب هايي از زندگي شهدا از زبان همسرانشان به چاپ رسانده كه مي تواند خواندني باشد. پرداختن به زندگي واقعي مردمان بزرگ و ارزش مند به دور از پيرايه ها تأثير گذارتر و خواندني تر است.
قهرمانان ملي ايران (جلددوم)
عبدالرفيع حقيقت/ ناشر: انتشارات كومش، چاپ اول، پاييز ۱۳۸۲/ قطع وزيري، گالينگور با روكش/ ۴۶۰صفحه/ ۴۰۰۰ تومان.
نوشته هاي عبدالرفيع حقيقت، اگرچه پژوهشهاي تاريخي به معناي علمي كلمه نيستند، اما اين خاصيت را دارند كه با نثري روان و خواندني، خوانندگان علاقه مند به تاريخ را به كار مي آيد و اوقات فراغتشان را پر مي كند.اين كتاب دومين جلد از مجموعه اي است كه در آن قهرمانان ايراني از قرن پنجم تا قرن دوازدهم هجري معرفي شده اند.