سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۹۵ - Jan 27, 2004
همايش اقتصادي ايران و اتريش در تهران
001662.jpg
گروه اقتصادي: همزمان با سفر رئيس جمهور اتريش به كشورمان، همايش بزرگ همكاري هاي اقتصادي و تجاري دو كشور با حضور مقام هاي عاليرتبه سياسي و اقتصادي و مديران ونمايندگان بخش هاي خصوصي و دولتي دو كشور ديروز در سالن اجلاس سران برگزار گرديد.
در اين همايش نيز زمينه سازي براي تسهيل روابط اقتصادي و تجاري بخش هاي خصوصي ايران و اتريش و سرمايه گذاري مشترك شركتهاي دو كشور در بخش هاي مختلف اقتصادي تأكيد شد.
رئيس جمهور كشورمان در اين همايش تراز تجاري كنوني ميان ايران و اتريش را نسبت ۲۳ به يك و به ضرر ايران دانست و گفت: روابط اقتصادي و تجاري مستحكم فقط با توان نسبي و قابل قبول بر مبادلات تجاري دو كشور ميسر خواهد بود.
به گزارش ايرنا، خاتمي با اشاره به اينكه حضور شركت هاي اتريشي در سرمايه گذاري مستقيم در ايران ناچيز است موافقتنامه هاي امضاء شده ميان تهران و وين را از جمله مقررات تسهيل كننده سرمايه گذاري دانست و گفت:بازسازي افغانستان و عراق زمينه مناسبي را براي همكاري ميان بخش هاي خصوصي دو كشور ايران و اتريش فراهم كرده است.
رئيس شوراي عالي اقتصاد در بخش ديگري از سخنانش امضاء و تصويب چند موافقتنامه در زمينه حمايت از سرمايه گذاري متقابل، اجتناب از ماليات مضاعف و همكاريهاي گمركي را اقدامي مثبت و راه گشا براي حضور گسترده شركت ها و تجار دو كشور در بازار يكديگر دانست.
آقاي خاتمي همچنين بدهي كنوني ايران را ۹ ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار خواند و گفت: از اين مبلغ ۵/۳ ميليارد دلار آن كوتاه مدت و بقيه ميان مدت و بلندمدت است.
شريك مطمئن
رئيس جمهور اتريش نيز در اين همايش گفت: اتريش براي گسترش همكاريها و روابط اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران اهميت ويژه اي قايل است.
به گزارش واحد مركزي خبر توماس كلستيل افزود: اتريش در همكاري اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران به سود سريع نمي انديشد، بلكه بيش از هر چيز همكاري هاي بلندمدت تجاري و بازرگاني با ايران براي اتريش اهميت دارد.
وي افزود: اتريش، همكار مطمئني براي اقتصاد ايران است و اطمينان داريم كه همكاري هاي دوجانبه، در آينده هم رشد مثبتي خواهد داشت.
گاز ايران
وزير صنايع  و معادن  نيز در اين همايش گفت : اتريش  در زمينه  پروژه  انتقال  گاز ايران  به اروپا، همكاري  مي كند.
اسحاق  جهانگيري  با اشاره به اينكه در حال حاضر يك  شركت  اتريشي  رياست  كنسرسيومي متشكل  از چند شركت  اروپايي را براي  مطالعه  اين  پروژه  به  عهده  گرفته  است ، گفت : ايران  از هم  اكنون  آماده  همكاري  نزديك  با اين  شركت  براي  سرعت بخشيدن  به  مطالعات  اين  پروژه  بزرگ  و تحقق  آن مي باشد.
نخستين دفتر سرمايه گذاري
نخستين دفتر سرمايه گذاري هاي خارجي ايران در خارج به زودي در اتريش راه اندازي مي شود.
محمد خزاعي با اشاره به اينكه اين دفتر مي تواند موانع گسترش سرمايه گذاري هاي دوجانبه كشورهاي اروپايي با ايران را برطرف كند افزود: استقرار يك مركز دائم اطلاع رساني و خدمات سرمايه گذاري خارجي زيرنظر سفارت ايران در وين و با همكاري اتاق بازرگاني اتريش، در رفع موانع همكاري هاي مشترك سرمايه گذاران ايراني و اتريشي بسيار مؤثر خواهد بود.
بخش خصوصي ايران 
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز در اين همايش گفت: ايران و اتريش مي توانند در زمينه صنايع كوچك و متوسط با يكديگر همكاري گسترده اي داشته باشند.
سيدخاموشي با اشاره به اينكه بخش خصوصي ايران منتظر سرمايه گذاري مشترك، انتقال فناوري و ايجاد شركت هاي مشترك در زمينه هاي صنعتي با طرف هاي اتريشي است، افزود: بخش خصوصي ايران سابقه همكاري با اتريش را در زمينه صنعتي دارد و اميدواريم كه سفر هيأت اتريشي به تهران سبب ايجاد همكاري هرچه بيشتر بين ايران و اتحاديه اروپا به ويژه اتريش شود.رئيس اتاق بازرگاني اتريش نيز گفت: رشد ۱۲ درصدي اقتصاد ايران، تشويق سرمايه گذاري هاي خارجي و اخذ ماليات هاي اندك، جذابيت هاي زيادي را براي سرمايه گذاران خارجي در ايران ايجاد كرده است.
سرمايه گذاري در ايران خودرو
معاون  وزير اقتصادو نمايندگان  ارشد شركت هاي  بزرگ  صنعتي  اتريش  در ديدار از گروه  صنعتي  ايران  خودرو، آمادگي  خود را براي  سرمايه گذاري  مشترك  به  ويژه در زمينه  قطعات  و توليد خودرو، اعلام  كردند.
به گزارش ايرنا جوزف  ماير پس  از اين  ديدار اظهار داشت : در شركت  ايران  خودرو قابليت هاي  بسياري  به  لحاظ فناوري  روز و مهارت هاي  گوناگون  وجود دارد.

مديرعامل سازمان خصوصي سازي:
مقاومت وزارتخانه ها در برابر خصوصي سازي بايد شكسته شود
گروه اقتصادي: پس از مبادله چندنامه ميان معاون اول رئيس جمهوري، وزير امور اقتصادي و دارايي و رئيس سازمان خصوصي سازي درباره تسريع در معرفي شركت هاي دولتي براي خصوصي سازي كه آخرين مورد آن، اخطار معاون رئيس جمهوري در مورد تعيين تكليف شركت هاي دولتي و يا انحلال آن ها بود، ديروز سيداحمد ميرمطهري مديرعامل سازمان خصوصي سازي و معاون وزير اقتصادي و دارايي اعلام كرد: مقاومت وزارتخانه ها در برابر خصوصي سازي بايد شكسته شود.
احمد ميرمطهري كه اقتصادداني با تجربه اجرايي است و به خوبي از اهميت استراتژي دولت براي خصوصي سازي و تأثير آن در توسعه كشور آگاهي دارد در گفت وگو با ايسنا تأكيد كرده است: واحدهاي دولتي بايد هرچه سريعتر معرفي شوند و اين مسئوليت برعهده سازمان خصوصي سازي است.
وي از تصميم گيري هيأت عالي واگذاري در اين مورد در روزهاي آينده خبر داد و گفت: سازمان خصوصي سازي با ارائه يك راه حل از همه وزارتخانه ها خواهد خواست تا شركت هاي قابل  واگذاري را اعلام كنند، در غير اين صورت دستور انحلال شركت ها صادر خواهد شد.
در همين حال ديروز ايرج اكبريه مشاور وزير صنايع و معادن اعلام كرد كه وزارت صنايع و معادن براي واگذاري همه واحدهاي صنعتي خود به سازمان خصوصي سازي وكالت داده است و به طور قطع مسايل مطرح شده در روزهاي اخير در مورد تسريع خصوصي سازي در وزارت صنايع نبوده و ممكن است واحدهاي تحت پوشش وزارتخانه هاي ديگر مانند، نيرو، نفت و ارتباطات و فناوري باشد.
اظهارات مديرعامل سازمان خصوصي سازي در حالي است كه رئيس جمهور دوماه پيش در جوابيه اي به مركز تحليل اخبار خصوصي سازي (سيپنا) از شكسته شدن مقاومت ها در بدنه دولت در مقابل خصوصي سازي خبر داده بود.

ركورد تاريخ خصوصي سازي ايران شكست
۳۵ درصد سهام صدرا ۴۰۷ ميليارد تومان فروش رفت
گروه اقتصادي: ديروز بورس تهران شاهد بزرگترين حجم داد و ستد سهام در تاريخ خود بود و پس از يك رقابت فشرده كه تا بعدازظهر ديروز و پس از ساعت رسمي فعاليت بورس تهران ادامه داشت،كنسرسيومي از بانك هاي كشور بلوك ۳۵ درصدي سهام مديريتي صدرا را خريداري كردند.
در اين داد و ستد بي سابقه در مجموع ۱۷۵ ميليون سهم شركت صدرا كه ۳۵ درصد كل سهام اين شركت و سهام مديريتي آن محسوب مي شود به ارزش هر سهم ۲۳ هزار و ۳۰۰ ريال معامله شد كه ارزش كل اين معامله ۴۰۷ ميليارد و ۷۵۰ ميليون تومان بالغ مي شود.
كنسرسيوم شركت هاي سرمايه گذاري بانك هاي داخلي كه برنده اين معامله شده است پس از انجام مراحل اداري سهام صدرا را در اختيار خواهد داشت.اين معامله كه بزرگترين حجم واگذاري سازمان خصوصي سازي در سال جاري است يك سوم كل تعهدات واگذاري سهام اين سازمان در سال جاري است.با واگذاري اين شركت كل واگذاري سهام دولتي در سال جاري به ۸۵۷ ميليارد و ۸۰۰ ميليون تومان (بيش از يك ميليارد دلار) رسيد.
در روزهاي آينده بورس تهران شاهد واگذاري هاي جديد دولتي در چارچوب طرح خصوصي سازي است و به زودي سهام شركت ماشين سازي اراك در بورس عرضه مي شود.پيش از اين داد و ستد سهام شركت سيمان خوزستان كه از سوي شركت سيمان آبيك به ارزش ۲۶۰ ميليارد تومان خريداري شد، ركورددار ارزش داد و ستد در تاريخ بورس تهران بود.

يادداشت
مقاومت در برابر خصوصي سازي
مقاومت برخي مديران دولتي در برابر سياست خصوصي سازي امري طبيعي است، هر فردي به طور غريزي به دنبال حفظ منافع خويش است.
اما در شرايط حاضر منافع اكثريت مردم ايران ايجاب مي كند كه همه نهادهايي كه در طول سالهاي گذشته در چارچوب قانون تشكيل شده اند و فعاليت كرده اند از حوزه فعاليتهاي دولتي خارج شوند و به بخش خصوصي واگذار شوند. وزارت امور اقتصادي و دارايي به نمايندگي از دولت و به عنوان متولي اين امر موظف است تا براي عملي شدن اين خواسته و شكسته شدن اين مقاومت اقدام كند.
براساس لايحه برنامه چهارم از سال ۸۴ همه معافيت ها و تسهيلات ويژه نهادهاي دولتي لغو مي شود. اين شركتها از جذب نيروي تازه منع مي شوند و شرايط براي آنان دشوارتر مي شود. شكسته شدن انحصار شركتهاي دولتي و نيمه دولتي نيز در سال آينده بايد به شدت از سوي مسئولان مربوطه پي گرفته شود.در حال حاضر مجموع شركتهاي دولتي و عمومي به بيش از ۱۹۰۰ شركت برآورد مي شود كه بيش از هزار شركت به وزارتخانه ها و سازمانهاي دولتي و ۵۰۰ شركت به نهادها و موسسه هاي عمومي و نهادها تعلق دارد و ۳۰۰ شركت تحت پوشش بانك ها و بيمه ها فعاليت مي كنند. مجموع شركتهاي دولتي زيان ده در اين مجموعه بيش از ۶۰۰ شركت اعلام شده كه نيمي از آنها تحت پوشش وزارتخانه ها هستند.از كل شركتهاي دولتي نزديك به هزار و صد شركت براساس اسناد دفتري سودده هستند.
تاخير در واگذاري اين شركتها در سال آينده تعداد شركتهاي زيان ده را افزايش مي دهد و واگذاري آنان به بخش خصوصي دشوارتر مي شود.همه نهادها، سازمان هاي دولتي براساس مصوبه دولت و برنامه سوم بايد تاكنون نهادهاي تحت پوشش خود را براي فروش به سازمان خصوصي سازي معرفي كرده باشند اما هنوز در برابر اين امر مقاومت مي شود. ديروز احمد ميرمطهري مدير عامل سازمان خصوصي سازي اعلام كرد هيات عالي واگذاري بزودي در مورد تاخير پيش آمده تصميم گيري خواهدكرد. گام بعدي پس از تعيين ضرب الاجل اعلام نام سازمان ها و نهادهايي است كه از تصميم دولت سرپيچي مي كنند.
اگر دولت در گام نخست خصوصي سازي كه واگذاري شركتهاي دولتي است سست عمل كند در گام هاي بعدي كه نظارت و هدايت نهادهاي واگذار شده است با مشكلات بيشتري روبرو خواهد شد.

گفتگوي امروز
آمارگيري در شهرستان بم
گروه اقتصادي: با وقوع زلزله بم فقدان آمار دقيق از ميزان تلفات و خسارات وارده جاني و مالي به منظور بازسازي اين شهر احساس مي شود.با دكتر عباسعلي زالي رئيس مركز آمار ايران گفتگو كرده ايم.
***
* اجراي طرح آمارگيري شهرستان بم در چه مرحله اي است؟
- مركز آمار ايران پس از زلزله بم با حضور آمارگيرهاي خود در محل هايي كه بر اثر زلزله تخريب شده و با كمك گرفتن از آشنايان محلي و استفاده از آمارهاي سرشماري كارگاهها و كشاورزي مشغول جمع آوري اطلاعات آماري شهر بم است. در حقيقت انجام اين كار حضور و غيابي بر اساس اطلاعات قبلي كه در دست داريم انجام خواهد شد و در تلاش هستيم كه با تطبيق اطلاعاتي كه بدست خواهد آمد با اطلاعات گذشته بتوانيم آمار و اطلاعات جامع تري را در اختيار ساير دستگاهها براي برنامه ريزي و بازسازي اين مناطق قرار دهيم.
* اين طرح از چه زماني آغاز شده و نحوه اجراي آن چيست؟
-اين طرح از اول بهمن ماه جاري شروع شده و تا دهم همين ماه ادامه خواهد داشت و با توجه به اينكه فهرست منازل و كارگاهها را از سرشماري سال گذشته داريم با مراجعه به محل خانه هاي تخريب شده يا خانه هاي باقيمانده مشخص خواهد شد كه چه افرادي در اين زلزله زنده مانده، صدمه ديده و يا فوت كرده اند. در ارتباط با منازل و محل هاي كار نيز تقريبا درصد تقريبي تخريب را مشخص مي كنيم و برآورد ريالي صورت نمي گيرد.
هم اكنون ۱۲۷ نفر از همكاران ما از ۱۲ استان كشور از جمله استان كرمان در ۱۷ گروه براي سرشماري همكاري مي كنند كه ۱۲ گروه در شهر بم، ۳ گروه در روستاها و ۲ گروه در بروات مي باشند و هر گروه متشكل از ۵ نفر كارشناس و آمارگير است.اين اطلاعات تا دهم بهمن ماه جمع آوري و تا بيستم همين ماه از برگه هاي پرسشنامه استخراج و در اختيار مسئولين قرار مي گيرد. پس از جمع آوري اطلاعات و كنترل آن به كمك اطلاعات ناشي از سرشماري سال جاري و سرشماري كارگاهي در واقع اين آمارها مكمل يكديگر خواهند بود و آمار جديد وضع موجود و آمار قبلي وضع سابق شهرستان بم را نشان خواهد داد كه با بررسي و مقايسه بين اين دو تفاوتهاي پس از زلزله به خوبي مشخص خواهد شد.
* ميزان خسارت واردشده به نخيلات و مركبات بم چگونه سرشماري مي شود؟
- در سرشماري كشاورزي كه در سال جاري صورت گرفته  اين اطلاعات موجود مي باشد اما بعد از حادثه، ستادي را در مركز تشكيل داديم تا يك  سري از كارهاي مربوط به بم در اين ستاد انجام شود.بخش نخست كار به روزكردن اطلاعات است كه اين كار را با انتشار دو نشريه نقشه هاي آماري و ترجمه آن و جزوه اي كه مجموعه اطلاعات آماري مربوط به شهرستان بم از قبيل جمعيت، باغات و... را نشان مي دهد، آغاز كرده ايم.تا چند روز ديگر اطلاعات سرشماري كشاورزي كه در سال جاري انجام شده نيز منتشر خواهد شد.

خبر كوتاه
* فارس: اداره اطلاعات انرژي آمريكا در يكي از جديدترين اطلاعات كه در ماه نوامبر ۲۰۰۳ (آبان ۸۲) به روز شده است، ذخاير نفت ايران را ۹۰ ميليارد بشكه اعلام كرد كه شامل هفت درصد ذخاير نفتي جهان مي شود.
* ايسنا: مدير كل خودرو و نيرو محركه وزارت صنايع و معادن گفت: مصرف سوخت خودرو براساس اندازه اتاق خودرو و كلاس آن مشخص مي شود و خودروهايي كه بالاتر از اين استاندارد مصرف كنند در گام اول جريمه و در گام دوم خطوط توليد خودروهاي پر مصرف آنها جمع آوري مي شود.
* شانا: دومين طرح تزريق امتزاجي گاز در جهان و نخستين طرح در خاورميانه در مناطق نفت خيز جنوب آماده راه اندازي شد.
* مهر: در راستاي اهداف برنامه سوم اقتصادي و كاهش عمر متوسط ناوگان مسافري، باري جاده اي تا ۵۰ درصد تسهيلات ويژه به متقاضيان خريد اتوبوس و كاميون از بودجه سال ۸۳ اعطا خواهد شد.

بورس
تغيير قيمت
آخرين قيمت
تعدادسهام معامله شده
نام شركت
۱۲۰
۲,520
۲۰,000
كاشي پارس
۱۲۹
۲,715
۱۵,598
فرآوري  مواد معدني
۱۲۲
۲,570
۵۴۷,400
نيروترانس
۷۵
۱,593
۱۲,000
شيميايي سينا
۳۱۹
۷,370
۳,439,653
سرمايه گذاري بانك ملي
۱۸۴
۵,266
۲۴,650
خدمات كشاورزي
۶۸
۲,089
۲۰,797
بلبرينگ ايران
۴۳۶
۱۹,630
۴۰,859
نفت پارس
۱۰۱
۷,432
۵,010
پگاه اصفهان
۸۷۹
۸۶,669
۳,286
سيمان قائن
۲۱۴
۲۴,715
۲۱,071
گاز لوله
۲۱۹
۲۶,569
۱۰,010
خدمات انفورماتيك
۷۲
۹,157
۱۰۴,125
سايپا ديزل
۱۵
۲,280
۵,167
سرما آفرين
۲۳
۴,808
۷,464
پارس مينو
۷۶
۱۸,128
۵,000
سيمان بجنورد
۲۰
۵,778
۱۵۷,073
سرمايه گذاري رنا
۲۵
۷,878
۱,010
كاغذ سازي كاوه
۳۱
۹,849
۶,595
دارو اكسير
۳۴
۱۴,500
۱۰۰,000
كاشي الوند
۴
۱,895
۸,537
آبسال
۲۴
۱۲,660
۳۴,837
سايپا آذين
۵
۲,671
۵,444
لاستيك كرمان
۴
۴,740
۲,907
شهدايران
۴
۹,218
۳۸,503
پتروشيمي خارك
۷
۱۶,620
۱,488
سيمان ايلام
۱
۵,590
۳,895
صنعتي بهشهر
۲
۱۳,243
۱۵,232
گروه صنعتي سديد
۴
۸۹,070
۲,207
سيمان شمال
۳۰-
۵۴,525
۲۰۳,181
سيمان سپاهان
۱-
۱,055
۲۱,636
پلي اكريل ايران
۲-
۱,897
۶,131
نوردولوله اهواز
۵۰-
۴۶,231
۴۱۲,314
سيمان شاهرود
۷-
۵,640
۳۲۹,258
سرمايه گذاري غدير
۵۵-
۳۷,007
۲۷۳,885
سيمان فارس وخوزستان
۷-
۳,972
۲۱,737
ريخته گري تراكتور
۱۳۵-
۵۸,468
۲۶,189
سيمان بهبهان
۴۸-
۱۵,530
۲۹,412
سايپا
۲۲-
۶,357
۳۰,735
گروه بهمن (وانت )
۳۴-
۷,954
۴۹,565
كاربراتور ايران
۸-
۱,797
۱۱,331
ايران تاير
۱۴-
۲,743
۳۹,869
كف
۶۰-
۹,887
۳۴,968
پتروشيمي آبادان
۱۳-
۲,135
۸۱,362
سرمايه گذاري سپه
۱۸-
۲,887
۱۸,344
روغن نباتي پارس
۱۷-
۲,562
۱,167,102
سرمايه گذاري پتروشيمي
۲۹۳-
۴۳,696
۵۶,962
سيمان تهران
۶۵-
۸,522
۱,581,917
چادرملو
۲۹-
۳,729
۱۱۲,742
ماشين سازي اراك
۴۷-
۵,891
۲۰,210
لوله وماشين سازي
۱۲-
۱,462
۲۹,268
پارس الكتريك
۵۵-
۶,654
۱۵۰,396
پتروشيمي اراك
۷۴-
۸,193
۶۸,318
فولادكاويان
۶۱-
۵,757
۱۴۸,920
توسعه صنايع بهشهر
۱۴-
۱,311
۲۹۷,613
معادن روي ايران
۷۴-
۶,844
۱۰,207
كيميدارو
۱۴۵-
۱۳,040
۱۵,001
داروجابرابن حيان
۷۶-
۵,750
۷۳۹,894
ايران خودرو
۳۸-
۲,794
۲۴۹,595
سرمايه گذاري بوعلي
۷۰-
۴,749
۱,216,516
سرمايه گذاري ملي
۳۹-
۲,422
۱۷,640
صنايع مخابراتي
۱۰۶-
۶,270
۱۵۴,839
سرمايه گذاري معادن وفلزات
۸۵-
۴,587
۳۱۰,778
سرمايه گذاري صنعت ومعدن
۵۱-
۲,388
۶۲,437
سرمايه گذاري صنعت بيمه
۶۲۴-
۲۵,268
۱۰,010
دارو عبيدي
۳۶۵-
۱۳,296
۲۸۱,865
تراكتورسازي
۲۲,475-
۰
۱۷,674,967
صنعتي دريايي
۴۲۸-
۸,185
۲۸۷,328
سايپا ديزل
۱۵۱-
۲,701
۲۲۶,237
سرمايه گذاري پتروشيمي

قيمت طلا و ارز
نوع قيمت فروش (ريال)
يك بهار آزادي ۸۵۰۰۰۰
نيم بهار آزادي ۴۴۰۰۰۰
ربع بهار آزادي ۲۵۵۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۸۲۸۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۸۳۸۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۸۲۵۸
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۱۰۵۲۰

اقتصادي
اجتماعي
خارجي
سياسي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
ورزش جهان
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
بازارچه همشهري
همشهري ايرانشهر
بورس
سكه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   خارجي   |   سياسي   |   شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   ورزش جهان   |  
|  يادداشت   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |