ليلا آرمان
نارگيل كه در زبان عربي به آن جوز هندي مي گويند در مناطق گرم و مرطوب مي رويد. درخت آن بسيار زيبا با قامتي بلند است و در تمام ايام سال ميوه مي دهد. نارگيل داراي سه پوسته است كه مغز، درون اين سر پوسته قرار دارد. پوست اول آن قهوه اي رنگ و داراي ريشه است. با اين ريشه ها نوعي طناب تهيه مي شود كه لنگر كشتي را به آن مي بندند. پوست دوم سخت و چوبي است و مي توان در ساخت صنايع دستي از آن استفاده كرد. پوست سوم، چسبيده به مغز است.
مغز تازه، سفيد رنگ بوده و داراي شيره اي است كه پس از چندي به صورت يك لايه چربي رسوب مي كند. از اين طريق مي توان تازه بودن ميوه را تشخيص داد.
از روغن نارگيل در صنعت صابون سازي و شامپو سازي استفاده مي كنند. اين روغن براي دردكمر - زانو و بواسير بسيار مفيد است. از سركه آن نيز براي خارج ساختن كرم معده و كرم كدو بهره مي گيرند.
نارگيل داراي طبيعتي گرم است، بسيار مقوي بوده و مصرف آن به افراد مبتلا به كم خوني و لاغري توصيه مي شود. خوردن اين ميوه باعث تقويت حافظه و تسكين درد كليه و مثانه مي شود.
گفتني است هر ۱۰۰ گرم نارگيل داراي ۸/۳۵۳ كيلو كالري انرژي و مقدار قابل توجهي رطوبت، كربوهيدرات، پروتئين، چربي، فيبر خوراكي و املاحي مانند كلسيم، فسفر، آهن، روي، مس، پتاسيم، سديم، منيزيم، منگنز و ويتامين ث و ب است.
هم اكنون قيمت نارگيل بعلت فراواني اين ميوه كاهش يافته و در ميادين ميوه و تره بار هر عدد با قيمت ۴۷۰۰ ريال و در مغازه هاي سطح شهر تهران هر عدد با قيمت ۶۰۰۰ ريال تا ۷۵۰۰ ريال عرضه مي شود.