عاشورا در عاشورا
عاشورا همچون غدير چشمه پاكي است كه از دل تاريخ و در بستر آينده روان گرديده؛ پيام صحنه آن روز، بانگ آزادي است كه در آفاق هستي و اعصار طنين افكنده، و بهاي آن خون پاك حسين است كه فديه ناپاكي، و انحراف پديدار شده در ميان امت بود. اينك نيز خون پيروان حسين فديه وجود اشغالگران، يزيديان و منحرفان رخ نموده در ميان امت شد؛ آنان كه ديروز فرياد برآوردند:
وقت آن آمد كه من عريان شوم جسم بگذارم، سراسر جان شوم
در بررسي فاجعه عاشوراي۱۳۸۲ ، پيش از هر چيز اين نكته جلب توجه مي كند كه طبق كنوانسيونهاي بين المللي دولت اشغالگر - امريكا - و متحدانش در عراق مسئول برقراري و حفظ امنيت در آن كشور هستند و بايد در باب حوادث روز گذشته پاسخگو باشند؛ آيا واقعاً نيروهاي آمريكايي توان برقراري امنيت در عراق را ندارند؟ يا آنكه وقوع چنين حوادثي در استراتژي تفرقه افكنانه استعمار داراي تعريف بوده، لذا نبايد براي جلوگيري از آن تلاش جدي به عمل آيد؟
حقيقت اين است كه فهم دقيق استراتژي امريكا در عراق با ابهامات فراواني همراه است. از يكسو داده هاي بسياري وجود دارند كه نشان مي دهند امريكا شناخت دقيقي از وضعيت عراق ندارد و به واقع در ساماندهي امور و دستيابي به اهدافش با مشكلات جدي روبه روست؛ و از سوي ديگر نشانه هاي مهمي از بي توجهي به ابتدايي ترين اصول لازم براي برقراري امنيت حكايت مي كنند. گويي كه استمرار وضع آشفته و حركت در مسيري كه نهايتاً به يك فتنه طائفه اي در عراق مي انجامد، در استراتژي امريكا تعريف خاصي پيدا كرده است.
برخورد مسامحه كارانه نيروهاي امريكايي با مقوله امنيت به ويژه در مناسبت بزرگ تجمع عاشورا كه در تاريخ عراق بي سابقه بوده در اين راستا بايد مورد توجه قرار گيرد.
هرچه باشد وقوع اين حوادث نشان داد كه ورود امريكا به هر نقطه از جهان موجي از ناامني و بي ثباتي را به ارمغان مي آورد.براي فهم دقيق تر آنچه در عراق مي گذرد و روشن شدن راهي كه ما را به شناخت مجرمان مرتكب اين حوادث رهنمون مي سازد توجه به نكات ذيل ضروري مي نمايد:
۱- ملت عراق كه پس از چندين دهه سركوب و خفقان اينك در پي آن است كه سرنوشت خويش را رقم زند، اصلي ترين متضرر اين گونه حوادث است كه در صورت استمرار آن و دامن زده شدن به اختلافات قومي- مذهبي از دستيابي به حقوق حقه خود بازخواهد ماند.
۲- خارج از عراق و در سطح منطقه نيز همه جرياناتي كه در تقابل با امريكا و اسرائيل قرار دارند، از روند آغاز شده در عراق زيان خواهند ديد، چه كه وحدت آنان در برابر طرح هاي استعماري و نقشه هاي توسعه طلبانه اسرائيل دچار آشفتگي شده، يك نارسايي جدي را در استراتژي خود متحمل خواهند شد. هيچ جرياني از ملت عراق كه همگي از دوستداران اهل بيت هستند نمي توانند در جايگاه متهم اين حادثه قرار گيرند .
۳- گرچه امريكا به دليل اثبات ناتواني اش در برقراري امنيت در عراق و شكسته شدن افسانه قدرتي كه از خود ساخته، زيان مهمي را تحمل مي كند، ليكن شايد اوج گيري فتنه طائفه اي در عراق در راستاي سياست هاي آن ارزيابي شود.
۴- شايد بتوان اسرائيل را به عنوان يكي از اصلي ترين سودبرندگان اين گونه حوادث ذكر كرد.زيرا اوج گيري فتنه طائفه اي در منطقه، ملت هاي عرب و مسلمان را درگير خود نموده و به طور طبيعي از قوت آنان در مقابله با طرح هاي اسرائيل در منطقه و حمايت از مبارزات ملت فلسطين مي كاهد.
۵- بقاياي طرفداران صدام و تشكيلات امنيتي حزب بعث عراق و متحدان آنان كه برخي در چهره مذهب - سلفي افراطي - ظاهر مي شوند، تصور مي كنند كه با اينگونه اعمال مي توانند چرخ به حركت درآمده تاريخ در پايان دادن به عمر «شمر» دوران كه اينك با ذلت در اسارت به سر مي برد، را متوقف سازند. وقوع حوادث مشابه در نقاط ديگر نيز اين جريان منحرف را به عنوان يكي از اصلي ترين متهمان اين پرونده مطرح مي كند . هرچند كه نمي توان امكان خط دهي اسرائيل به آنان را نيز منتفي دانست، به ويژه در جهاني كه عرصه ايفاي نقش از طريق سيستم هاي پيچيده امنيتي است.
۶- پس از سقوط صدام و حزب بعث عراق و اشغال آن كشور، اين جريان منحرف كوشيد تا پرچم مقاومت عليه اشغال را در دست گيرد.
ليكن «مقاومت» بر عليه امريكا مقدس تر از آن است كه پرچمش در دست اين ناپاكان قرار گيرد.پرچم مقاومت بر عليه نيروهاي اشغالگر در دست كساني است كه پيرو حسين(ع) مي باشند. گرچه هنوز شمشير در نيام دارند ، ليكن فريادشان بلند است و صحنه نبرد بس طولاني. فاجعه آفرينان ديروز در حقيقت مقاومان حقيقي بر عليه امريكا را به قرباني گرفتند.
۷- اگر فاجعه آفرينان در پي آنند كه شعله فتنه مذهبي را در عراق بيفروزند، بايد بدانند كه اين آتش پيش از هركس دامن آنان را خواهد گرفت.و اگر در پي آنند كه شيعيان را از عزاداري سالار خود بازدارند بازهم بايد بدانند كه اينگونه حوادث شيعيان را در عقيده خود راسخ تر مي كند از نمونه هاي تاريخي كه بگذريم همين ديروز مشاهده كرديم كه پس از انفجارهاي پي در پي باز هم عزاداران به قرائت زيارت عاشورا پرداختند؛ كساني كه نشانه هايشان حسيني است و اجسادشان آكنده از تير دشمن .
|
|
|
|
|