يكشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۲ - شماره ۳۳۳۵
انتظارات فراوان از لاجوردي ها
كمي فراتر از قهرماني
اشكان نعمت پور
003885.jpg

جام ملت هاي اروپاي ۲۰۰۴ آرام آرام از راه مي رسد و به سان تمامي دوره هاي پيشين، ايتاليا دوباره داعيه قهرماني در قاره سبز را در سر مي پروراند. نمايش هاي متعدد در ديدارهاي پاياني يوروهاي گذشته، قابليت هاي والاي تيم كه از ابرستاره هايي نظير جانلوييجي بوفون، الساندرو نستا، فرانچسكو توتي و كريستين ويري شكل يافته و قرعه بسيار ساده اي كه در دور نخست نصيب لاجوردي ها شده، همه انتظارات را در كشور چكمه اي از ملي پوشان شان افزايش داده است.
خيلي ها رشته كلام را به گذشته چفت مي زنند و در استدلال شان، يكساني انتظارات از آتزوري ها در آستانه جام جهاني را علم مي كنند. در آن گذار هم همه ايتاليا را، شير غران خيز برداشته به سوي تارك قهرماني گيتي برمي شمردند اما شكست برابر كرواسي و يك تساوي پردردسر با مكزيك در بازيهاي دور اول، به شكست مشهور برابر كره جنوبي ختم شد تا روياي تيفوسي هاي ايتاليا به تيرگي ختم شود.
پس از نمايش حقارت بار مجموعه پرورده جوواني تراپاتوني در شرق دور، رقابت هاي مقدماتي جام ملت هاي اروپا آغاز شد و ايتاليا باز هم به ورطه فرو غلتيد. تساوي خانگي برابر صربستان و مونته نگرو و پس از آن، شكست در كارديف ولز، نشان از نشيب هاي بي شمار ستاره هاي پرشمار ايتاليا داشت. اكنون اين پرسش پيشاروي كارشناسان نقش مي بندد كه چرا نمي توان سقوطي ديگر را براي مردان تراپاتوني به وهم درآورد؟
آخرين هورا
پاسخ تمامي ابهامات در آستين تراپ است. به واقع او هيچ  گاه چنين منزلتي نزد بازيكنانش نداشته. آخرين حربه اين مربي كهنه كار در اعلام كناره گيري اش از تيم پس از رقابت هاي پرتغال و در كنار آن، روحي كه در كالبد نيمه جان ايتاليا دميد و آن را از اضمحلالي راستين به حضور در جام ملت ها سوق داد، سبب شده تا تراپ چه نزد اذهان عمومي و رسانه هاي سمج ايتاليايي و چه مقابل شاگردانش، وجهه اي والا بيابد.
از منظري ديگر، تراپاتوني مربي تازه كار و خام دستي نيست كه نياز به تجربه اي تازه داشته باشد. در آستانه شصت و پنج سالگي، بسيار ناممكن مي نمايد كه ايتالياي او لغزش هاي جام جهاني را ديگر باره مرتكب شود. بارزه مشهود اين را مي توان در نمايش دلنشين آتزوري برابر ولز- صدرنشين آن روزهاي گروه- يافت كه ايتاليا با چهار گل رقيب را خرد كرد. از اين رو است كه مي توان به بازگشت مردان سرزمين چكمه اي از منجلاب و پيمودن راه كامروايي در هر روزگاري، دل بست.
تجربه اي نو
حتي با وجود كناره گرفتن از نيمكت داغ و پرهياهوي ايتاليا به قريب چهار ماه ديگر، تراپ هنوز در پي يافتن استعدادهايي جوان و يا بازيكنان خوش آتيه براي بنياد كردن تيمي توانمند است كه آوازه ايتاليا را برپاي دارند كه شايد شهره ترين شان، سيمونه پروتا، مائورو كامورانزي و ماسيمو اودو باشند.
در حقيقت، حتي اگر بسياري از هم اكنون قادر به تصوير كردن يازده نفر اصلي حاضر در پرتغال باشند، تراپ از فرصت دادن به چهره هايي جديد، پروا ندارد. در پايان سال ۲۰۰۳، او در سي و هفت ديدار از شصت و دو بازيكن سود جست كه دست كم سي وپنج نفرشان براي نخستين بار پيراهن تيم را بر تن مي كردند كه در ميان آنان مي توان خيل وافري از بازيكنان اصلي و ذخيره هاي مطمئن ايتاليا در يورو ۲۰۰۴ را يافت. همانگونه كه مي توان انتظار هنرنمايي كامورانزي، پروتاو اودو را در تركيب اصلي ايتاليا داشت، مي توان گمان برد كه برناردو كورادي، ماركو دي وايو، نيكلا لگروتايه و ميتو فراري خيال تراپ را از بابت غناي نيمكت تيم ا ش آسوده سازد.
در نهايت ايتاليا تيمي ساخته كه كارايي، تجربه و كيفيت ايستادن بر چكاد قهرماني اروپا را دارد. از يك سو تراپاتوني به نيكي مي داند در مجموعه اي با حضور سوئد، بلغارستان و دانمارك، تيمش از بيش ترين اقبال براي صعود برخوردار است و از سوي ديگر از رويارو شدن با دو تيمي كه مي توانستند بيش از سايرين آتزوري را به دردسر بيندازند- پرتغال ميزبان و فرانسه قهرمان- وارهيده اند و تمامي اين سجايا، بر اميدهاي ايتاليا افزوده است.
كمي پويايي
003882.jpg

با وجود تمامي مزايايي كه ايتاليا را در زمره مدعيان اروپا جاي داده، چند ستاره تيم بايد كمي به خود بجنبند و در شمايل يك ملي پوش، ساماني به روند اجرايي خود ببخشند. اين ضرورت، خصوصاً در فرانچسكو توتي و الساندرو دل پيرو- كه مي توانند مردان كليدي تيم در روزهاي بحراني باشند- نمود ويژه اي مي يابد و در اين گيرودار، بيش ترين وظيفه بر فرانچسكوتوتي- كه بايد غالب بار تهاجمي تيم را بر دوش بكشد- است. توتي بازيكني با قابليت هايي فرا تصور است كه به هنگام زياد شدن فشار روحي، ممكن است به ناگاه شانه از زير انجام وظايف اش خالي كند. به هر جهت اگر توتي نتواند خواسته تراپ را برآورد، قطعاً بخت به آندرا پيرلو روخواهد كرد كه در ميلان، تا به كنون پرفروغ عمل كرده است.
به سان توتي، تراپاتوني هم وظيفه اي سنگين در پيش دارد؛ او مربي احساساتي است كه بايد در برهه هاي حساس، بر اعصاب خود فايق آيد. اگر او در اين راه كامور باشد، توتي وظايف اش را به خوبي انجام دهد و اگر ويري در شرايط آرماني باشد، ايتاليا مي تواند راه به ديدار پاياني يورو ۲۰۰۴ بگشايد، شايد كمي فراتر از نوبت پيشين كه با گل طلايي مغلوب فرانسه شد.

خبر ها و نگاهها
ترديد درمورد حضور دل پيرو در يورو ۲۰۰۴
مصدوميت الساندرو دل پيرو، ستاره يوونتوس در ديدار اين هفته ليگ قهرمانان اروپا دپورتيوولاكرونيا بسيار جدي بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اكنون پزشكان تيم ملي ايتاليا از بابت حضور دل پيرو در رقابت هاي يورو ۲۰۰۴ مطمئن نيستند. مهره ارزشمند يووه دراين باره گفت: «اوضاع آن گونه كه مي خواهم پيش نمي رود، اين فصل براي من سراسر از بدشانسي بود.»
خبرگزاري ANSA نيز از غيبت پنجاه روزه دل پيرو خبر داد. البته نخستين ديدار ايتاليا در جام ملت هاي اروپا در روز چهارده ماه جون است، اما دل پيرو حتي پس از رهايي از بند مصدوميت به هفته ها زمان نياز دارد تا شرايط آرماني خود را پيدا كند.
بكن باوئر: بازداشت رئيس باشگاه مونيخ ۱۸۶۰ تاثيري بر رقابت هاي جام جهاني ندارد
فرانس بكن باوئرش، رئيس كميته برگزاري رقابتهاي جام جهاني ۲۰۰۶ اعلام كرد كه بازداشت رئيس باشگاه مونيخ ۱۸۶۰ به دليل رسوايي مالي در ساخت ورزشگاه جديد پايتخت آلمان، تاثيري بر كامل شدن ورزشگاه ديدار افتتاحيه جام جهاني ۲۰۰۶ نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بكن باوئر كه از بازداشت كارل هاينس ويلدموزر، كاملاً شوكه شده است، در گفت و گو با روزنامه بيلد گفت: «وقفه اي در ساخت ورزشگاه جديد و برگزاري رقابت هاي جام جهاني بوجود نخواهد آمد».
رئيس باشگاه مونيخ ۱۸۶۰ و پسر او روز سه شنبه توسط پليس آلمان بازداشت شدند.
اجراي طرح آسيا ويژن در چين و عربستان
مورد بحث قرار گرفت
بنا به دعوت كنفدراسيون فوتبال آسيا و به عنوان يكي از اعضاي كميته برنامه ريزي AFC در زمينه طرح آسيا ويژن، در نشست كوالالامپور حضور يافته كه چگونگي برنامه ريزي لازم براي اجراي اين طرح در چين و عربستان از عمده موارد مورد بحث بود.
مهندس محسن صفايي فراهاني در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: آينده فوتبال آسيا و چگونگي تحول آن بخش عمده اي از اين جلسات را به خود اختصاص داد كه درصد بالايي از نظرات من كه پيش از رياست بن همام، در زمينه برنامه ريزي و پيشرفت مطرح شده بود، مورد توجه وي قرار گرفت.
رئيس سابق فدراسيون فوتبال تصريح كرد: در نشستي سه ساعته، اكثريت قريب به اتفاق ديدگاه هاي مورد بحث را در چهار سال قبل مطرح كرده بودم، از جمله كار به روي سطوح پايه ۸ تا ۱۴ سال و برگزاري دوره هاي تربيت مدرس، مربي و داور كه از آن زمان تاكنون در كشورمان تحقق يافته است.
وي خاطرنشان كرد: در اين جلسه عنوان كردم كه مشكلات موجود در زمينه مربي، تنها با آموزش مربيان برطرف نخواهد شد و بايد به تربيت مدرسين بومي پرداخت كه در اين راستا، در سه سال گذشته سه دوره برگزار كرده بوديم كه در ادامه نيز اين طرح در چين انجام خواهد شد.

نتايج مسابقه هاي ژيمناستيك باشگاههاي كشور
رقابتهاي ژيمناستيك قهرماني باشگاههاي ايران، كه در دو دسته اول و دوم در زنجان جريان داشت، با معرفي تيم هاي برتر به كار خود پايان داد.
در خاتمه اين رقابتها و در دسته اول، تيم شهرداري منطقه هشت با كسب ۷۵/۱۹۲ امتياز به مقام نخست دست يافت و تيم هاي دانشگاه آزاد اسلامي و ارزش ماكارون قزوين به ترتيب با كسب ۴۵/۱۹۱ و ۴۵/۱۸۶ امتياز در مكان سوم قرار گرفتند .
در پايان مسابقه هاي دسته دوم ژيمناستيك قهرماني ايران نيز تربيت بدني اردبيل با ۵۵/۱۸۶ امتياز در سكوي نخست قرار گرفت ، كاشي تبريز با ۹/۱۸۱ امتياز دوم شد وتيم آرين تبريز نيز با كسب ۱۶۹ امتياز در مكان سوم ايستاد .به اين ترتيب اين سه تيم به همراه تيم «استاد علي يزدزاد خراسان» كه به مقام چهارم دست يافت،  به رقابت هاي دسته اول ژيمناستيك قهرماني باشگاههاي ايران راه يافتند. در اين مسابقات ۲۳ تيم حضور داشتند كه ۹ تيم در پيكار هاي دسته اول و ۱۴ تيم در پيكارهاي دسته دوم به مصاف هم رفتند.

سايه روشن ورزش
همايش تبيين راهكارهاي اجرايي نظام توسعه تربيت بدني
نخستين  همايش  تبيين  راهكارهاي  اجرايي  نظام  طرح  و توسعه  تربيت  بدني  و ورزش روز چهارشنبه  در تالار اجتماعات  پتروشيمي  تبريز برگزار شد.
دبير اين  همايش  در گفت  وگو با خبرنگار ايرنا هدف  از برگزاري  چنين  همايشي را رسيدن  به  درك  و ادبيات  مشترك  براي  به  مرحله  اجرا درآوردن  نظام  طــرح  و توسعه  تربيت  بدني  و ورزش  عنوان  كرد.
بهمن  مددي  گفت : در حال  حاضر كمبودها و نارسايي هايي  در ساختـار اداري  و هماهنگي  بين  بخش هاي  مختلف  سازمان  تربيت  بدني  وجود دارد كه  نظام  توســـعه تربيت  بدني  و ورزش  براي  نظام مند كردن  اين  مسائل  موثر خواهد بود.
وي  افزود: اين  همايش  در چهار بخش  ورزش  انفرادي ، قهرماني ، پرورشي  و همگاني كه  از مولفه هاي  اصلي  طرح  نظام  مذكور بوده  و فعاليت هاي  ورزشي  كشور براساس آن  سازماندهي  مي شود، دنبال  خواهد شد.مددي  اظهار داشت : جمع بندي  راهكارهاي  ارائه  شده  و دستاوردهاي  اين  همايش به  ستاد جامع  كشوري  ارسال  خواهد شد.
وي  با بيان  اينكه  طرح  جامع  توسعه  تربيت  بدني  و ورزش  نقطه  عطفي  در ساختار ورزش  كشور به  شمار مي رود، افزود: با اجراي  مناسب  و مطلوب  اين  طرح  مسلـما اصلاحاتي  در وضع  موجود ورزش  كشور قابل  دستيابي  خواهد بود.در اين  همايش  يك روزه  مديران  باشگاه هاي  ورزشي ، رئيسان  هيأت هاي  ورزشــي ، مسئولان  انجمن  ورزش  بانوان ، رئيسان  ادارات  تربيت  بدني  شهرستان ها و مديران تربيت  بدني  مراكز آموزش  عالي  شركت  دارند.

موفقيت در سايه شور و مشورت
بسكتبال ،حركت در سايه آرامش
003876.jpg

علي شاكري : بسكتبال ايران به دور از هياهو، آرام و بي سروصدا به دنبال بازگشت به جايگاه رفيع قبلي خود است. بسكتبال براي آنكه از قافله ورزش هاي گروهي موفق چون فوتبال و واليبال عقب نماند، ابايي ندارد كه از تجارب مسئولان اين دو رشته و به خصوص واليبال كمك بگيرد. «محمود مشحون» رئيس پركار و بي ادعاي فدراسيون بسكتبال با اشاره به ميزباني مسابقات پراهميت اميدهاي آسيا (انتخابي جام جهاني) در تهران مي گويد: «تا كنون جلسات متعددي با حضور كارشناسان برگزار كرديم. در اين راه حتي از مسئولان واليبال آقايان يزداني خرم و ابراهيم نعمتي كه تجارب ارزشمندي از برگزاري مسابقات آسيايي و جهاني دارند كمك خواستيم تا از راهنمايي هاي آنها در زمينه انجام موفق مسابقات استفاده لازم را ببريم.»
رئيس فدراسيون بسكتبال همه موفقيت هاي حاصله براي اين ورزش را از دريچه كار گروهي مي بيند و آن را حاصل تلاش همه همكارانش در فدراسيون مي خواند. او مي گويد: «در ورزش هاي گروهي و اجتماعي چون بسكتبال مديريت فردي معني ندارد و فقط در سايه شور و مشورت است كه مي توان همچون خود بازي بسكتبال نتيجه خوبي گرفت.»
رئيس فدراسيون بسكتبال در جواب اين سئوال كه تا چه حد موفق به پركردن خلاء بوجود آمده بين بسكتبال ايران و آسيا شده است، گفت: «هنوز با وجود تلاش زياد با قافله پيشتازان بسكتبال قاره فاصله داريم و در يك سال گذشته مسابقات تمام رده هاي سني را برگزار كرده ايم. برنامه ريزي ما روي هم رفته خوب بود. همه زحمت كشيدند،حسن نوربخش بيشترين زحمت را متحمل شد، ورود ده داور جوان باعث كاهش معضل داوري در ليگ برتر شد.از همه مهم تر اينكه تيم ها متوجه شدند به جاي اعتراض به داوران بايد بازي كنند نه نمايش دهند و يا با هر سوت داور به دنبال عكس العمل باشند.
خوشبختانه به تدريج مشكلات فروكش كرده و در نيم فصل دوم تمام بازيكنان و مربيان خود را مقيد به همكاري با داوران در هر چه سالم برگزار شدن بازي ها ديدند.
بازي هاي دلچسب و تعيين سرنوشت تيم ها در ثانيه ها
با چنين تغيير رويه اي بازي ها دلچسب شد. ديگر هيچ تيمي از قبل خود را برنده نمي دانست. سرنوشت بسياري از تيم ها در ليگ برتر و دسته يك در ثانيه ها تعيين شد. اين روند را در همه رده هاي سني شاهد بوديم و همين مسئله خستگي را از تن من و همكارانم بيرون كرد.
«بوسنياك» وضعيتي بهتر از «نناد» خواهد داشت
مشحون در مورد جايگاه مربيان خارجي در تيم هاي ملي بسكتبال و استخدام «بوسنياك»در اين فدراسيون گفت: مربيان خارجي جايگاهشان در بسكتبال به خودشان بستگي دارد و آن اينكه چگونه بتوانند با وجود كمبود زمان به شناخت دقيق تري از بسكتبال ما دست پيدا كنند. البته براي ما مهم نيست و هيچ حساسيتي نداريم كه آنها در چه پستي از سرمربيگري گرفته تا مربي به كار گمارده شوند، بلكه هدف ما اين است كه از دانش آنها در جهت پيشرفت بسكتبال نهايت استفاده را ببريم. همان كاري كه با «نناد ترايكوويچ» انجام داديم و او به هر حال نكات خوبي به مربيان و بسكتبال ما آموخت. البته «نناد» از نظر زمان با مشكل مواجه شد و به شناخت دقيقي از موقعيت بسكتبال ما در همه ابعاد دست نيافت. اما اين وضعيت كاملاً براي «بوسنياك» هموطن وي فرق خواهد كرد و ما همه تجارب به دست آمده از كار «نناد» را در اختيار «بوسنياك» قرار مي دهيم و او راحت تر مي تواند برنامه هايش را به پيش ببرد.
اسير حاشيه نشديم
رئيس فدراسيون بسكتبال درباره مهم ترين عوامل بازدارنده بسكتبال در سال ۸۲ مي گويد:«خوشبختانه به موارد زيادي در اين زمينه برخورد نكرديم. خيلي ها تلاش كردند با ايجاد اختلاف بين نناد و مربيان داخلي براي ما حاشيه درست كنند، كه با هوشياري ما اين حاشيه ها خنثي شد. گروهي مغرض هم دلشان نمي خواهد چراغ بسكتبال روشن باشد كه خداوند كمك كرد و بسكتبال با استمرار موفقيت ها اجازه عرض اندام به اين گروه را نداد.
عيب مربيان داخلي
003879.jpg

از مشحون پرسيديم چرا برخي از مربيان به موضع گيري با مربي موفقي چون «نناد» برخاسته بودند. وي در جواب گفت: «ما مربيان بسيار خوبي داريم، ما در بازگشت مجدد به بسكتبال در همه قسمت ها سعي كرديم از ملي پوشان موفق تيم چهارم آسيا (مسابقات سال ۱۹۹۲ اندونزي) استفاده كنيم، اما متاسفانه آن عده از مربياني كه ديدگاه فرابينشي ندارند ناخودآگاه در برابر كارهاي اصولي به موضع گيري پرداختند. مربيان داخلي ما بايد در سطح ملي روحيه و نگاهي متفاوت با هدايت تيم هاي باشگاهي داشته باشند. در تيم ملي شاگرد بازي معني ندارد، آنجا پاي حيثيت بسكتبال مطرح است و بايد جواب اعتماد را به شكل ديگري داد. در تيم ملي و برنامه هايش هيچ شائبه هواخواهي نبايد به چشم آيد، در چنين صورتي يك مربي داخلي مي تواند اعتماد همه را چه از بازيكن گرفته تا مسئول به خود جلب كند و موفق شود.»
موقعيت باشگاه ها
باشگاه هاي ما را مي توان به سه دسته طبقه بندي كرد. دسته اول را تيم هايي تشكيل مي دهند كه مديران عامل آگاه و عاشق، مربيان و امكانات خوب دارند. دسته دوم در يكي يا دو بخش از موارد فوق كاستي دارند و دسته سوم را هم تيم هايي تشكيل مي دهند كه اصلاً برنامه و هدف مشخصي ندارند. بيشترين لطمه بسكتبال از اين ناحيه است. خوشبختانه در سال آينده براي باشگاه ها برنامه خوبي داريم كه چند روز قبل از برپايي مجمع با جمع بندي نظرات از سوي مهندس ادب در جلسه مجمع طرح خواهد شد. خيلي به نتايج اين برنامه خوشبينم، به كاهش يا افزايش تيم ها توجه نداشته باشيد، مطمئن هستم با تأييد از سوي حاضرين در مجمع شاهد برپايي يك ليگ قشنگ، پربار و نتيجه بخش تر خواهيم بود كه بيشترين سودش عايد تيم ملي خواهد شد.
مشكل زمان
در سال جاري مشكل زمان داشتيم و به همين دليل نتوانستيم قهرمان ليگ برتر اين فصل را تا قبل از تاسوعا وعاشوراي حسيني شناسايي كنيم. سال آينده چنين مشكلي نخواهيم داشت و با قرعه كشي زودتر مسابقات سعي خواهيم كرد در زمان بندي مناسب تيم هاي برتر را بشناسيم.
شايعه حذف «پلي اف» را هم رد مي كنم و قاطعانه مي گويم كه واقعاً باعث زيبايي مسابقات بسكتبال ما شده است. شايد نحوه برگزاري پلي اف تغيير كند ولي در اصل قضيه هيچ تغييري ايجاد نخواهد شد.
روي همه طرح ها حساب مي كنيم
سربلندي بسكتبال براي ما از همه چيز مهم تر است. روي همه طرح ها حساب مي كنيم و اصلاً در انديشه اجراي سليقه شخصي در پيشبرد بسكتبال نيستيم. سازمان تربيت بدني،  شخص آقاي مهر عليزاده و كفاشيان نهايت همكاري را با بسكتبال داشتند و در ملاقاتي كه چند روز پيش با اين بزرگواران داشتم ما را به ادامه كار دلگرم ساختند و در زمينه برگزاري مسابقات اميدهاي آسيا قول هاي مساعدي دادند. آقاي مهرعليزاده خواستار پيگيري و برنامه ريزي در رابطه با استفاده از جوانان بلند قامت شد و از ما خواست با توجه به نخستين ميزباني بسكتبال برنامه ريزي ها دقيق، منسجم و منظم باشد.
مهم ترين برنامه هاي برون مرزي سال۸۳
* اعزام قهرمان بسكتبال باشگاه هاي ايران به مسابقات مقدماتي قهرماني آسيا فروردين ماه- دمشق سوريه
* مسابقات بزرگ غرب آسيا ۲۲ تا ۲۶ تير در تهران
* جوانان آسيا ۲۰ تا ۲۸ شهريور- هندوستان
* مرحله نهايي اميدهاي آسيا ۱۰ تا ۱۷ مهر در تهران

ورزش
ادبيات
اقتصاد
انديشه
زندگي
سياست
فرهنگ
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  انديشه  |  زندگي  |  سياست  |  فرهنگ   |  ورزش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |