|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
تهاجم نظاميان صهيونيست ها به نوار غزه
نظاميان صهيونيست ديروز با استفاده از ۳۰ دستگاه تانك و نفربر نظامي و پوشش چند بالگرد به شهر رفح در جنوب نوار غزه يورش بردند.
به گزارش ايرنا به نقل از منابع فلسطيني از سرزمين اشغالي ، نظاميان اسراييلي در عمليات تهاجمي به محله مسكوني «حي السلام » شهر رفح در نزديكي مرزهاي مصر به سوي خانه هاي اين شهر تيراندازي كردند.
بر پايه اين گزارش ، مبارزان فلسطيني نيز با استفاده از سلاح هاي سبك به رويارويي با ماشين جنگي رژيم صهيونيستي برخاستند، ارتش اسراييل همچنين بامداد امروز به بخش هايي از شهر طولكرم در كرانه باختري حمله كرد و پس از جستجوي خانه به خانه دست كم پنج فلسطيني را ربود.
نظاميان صهيونيست در يورش به محله مسكوني «راس العين » در شهر نابلس نيزبرخي ساختمان هاي مسكوني را محاصره و ساكنان آن را به زور از خانه هايشان اخراج كردند.
اين در حالي است كه شهر نابلس براي پنجمين روز پياپي در محاصره ارتش رژيم صهيونيستي بوده و مردم اين شهر با كمبود مواد غذايي و دارو روبروهستند.
نيروهاي ارتش اسراييل همچنين چهار فلسطيني را در شهر بيت لحم در كرانه باختري دستگير و براي بازجويي به نقطه نامعلومي منتقل كردند.
از سوي ديگر«آرييل شارون » نخست وزير رژيم صهيونيستي تهديد كرد: پس از پايان ساخت «ديوار حايل » در كرانه باختري رود اردن ، هزاران فلسطيني را از اسراييل بيرون مي راند.راديو تل آويو ديروز به نقل از شارون گزارش داد: تمامي فلسطيني هايي كه به طور غيرقانوني در اسراييل (سرزمين هاي اشغالي ۱۹۴۸) بسر مي برند به مناطق خودگردان رانده خواهند شد.
نخست وزير رژيم صهيونيستي وعده داد كه عقب نشيني از نوار غزه و برچيدن چهار شهرك در كرانه باختري رود اردن در يك سال آينده انجام گيرد.
وي ادعا كرد كه دستور توقف همه طرح هاي عمراني و خانه سازي در شهرك هاي نوار غزه را صادر كرده است .
شارون از عرفات به عنوان مانعي بر سر راه برقراري صلح ياد و تهديد كرد:همه كساني كه اسراييلي ها را مي كشند يا كساني را براي انجام دادن عمليات به اسراييل مي فرستند، بايد به مجازات اعمالشان برسند.در واكنش به سخنان شارون ، «نبيل ابوردينه » مشاور ياسرعرفات رئيس حكومت خودگردان فلسطين نسبت به هرگونه اقدام عليه وي هشدار داد.به گزارش راديو صداي فلسطين ابوردينه ديروز گفت : در صورت تعرض به عرفات روند صلح در فلسطين و خاورميانه نابود خواهد شد.
پس از ترور شيخ احمد ياسين، وزير دفاع اسرائيل از سيدحسن نصرالله و ياسرعرفات به عنوان اهداف بعدي ارتش اسرائيل ياد كرد. سيدحسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان نيز در پاسخ به اين اظهارات اعلام كرد كه همواره در معرض تهديد اسرائيل بوده و هدف اسرائيل از اعلام اين مطلب ايجاد رعب و وحشت است. حال آنكه ما براي شهادت آماده ايم.
|
|
|
تحليل روزنامه هاي غربي از واقعه فلوجه
آمريكايي كشي در عراق، واكنشي به اشغالگري است
|
|
از وقتي اشغالگران آمريكايي حدود يكسال قبل با وعده آزادسازي عراق به اين كشور حمله كردند و آن را اشغال نمودند، قتل نيروهاي نظامي آمريكايي توسط مردم ناراضي عراق به يك امر روزمره تبديل شده است.
در مقابل كشتار و سركوب شهروندان عراقي توسط اشغالگران آمريكايي، عراقي هاي ناراضي از اشغالگران نيز در دفاع از خود و كشور خويش به مبارزه با آمريكايي ها و همپيمانان آنها در مناطق مختلف عراق مشغول بوده اند كه تاكنون در اين مسير ۶۰۰ نظامي آمريكايي و تعدادي از نيروهاي نظامي متحدين آمريكايي كشته شده اند.
با اين وجود حادثه چهارشنبه گذشته در شهر فلوجه عراق كه از ابتداي اشغال عراق توسط آمريكا يكي از كانون هاي بزرگ مقاومت در برابر اشغالگران بوده است از جهات مختلف سياست دولت آمريكا در ادامه اشغال عراق را به چالش كشيده است. در اين حادثه جسد ۴ آمريكايي پس از كشته شدن و سوزاندن از يكي از پل هاي رود فرات آويزان شده است و يا در خيابان ها كشيده شده است.
آمريكا تاكنون براي سرپوش گذاشتن بر نارضايتي عراقي ها از اشغال كشورشان توسط نظاميان آمريكايي قتل و كشتار نيروهاي خود را به تروريست هاي خارجي يا طرفداران صدام نسبت مي داده است. اما واقعيت را نمي توان براي هميشه پنهان كرد و همانطوري كه روزنامه ايتاليايي «كوريردلاسرا» در تيتر گزارش خود از فلوجه نوشته «عراقي ها در فلوجه آمريكايي ها را كشتند»، آنچه در فلوجه اتفاق افتاد بخشي از اشغال عراق و مخالفت با آن بود.
خبرگزاري رويتر در گزارشي از بغداد درخصوص حادثه اخير فلوجه اعلام كرده «افرادي كه جسد چهار آمريكايي را در عراق سوزانده و قطعه قطعه كردند، شورشيان مسلح يا مبارزان خارجي نبودند.» در ادامه گزارش رويتر آمده است: «اگرچه كساني كه اين اقدام را انجام داده اند اقليت كوچكي از عراقي ها بودند اما صداهاي ضدآمريكايي در عراق بلندتر و مؤكدتر مي شود.»
روزنامه هرالد تريبيون نيز در اين خصوص نوشته است «نفرت از آمريكايي ها در ميان ۵۰۰ هزار شهروند فلوجه در حال گسترش است.»
اگرچه فلوجه از زماني كه در اوايل ارديبهشت ماه سال ۱۳۸۲ پس از آنكه توسط اشغالگران آمريكايي سقوط كرد به عنوان يك ضلع مثلث سني نشين مخالف اشغالگران آمريكايي هميشه در كانون توجه محافل خبري قرار داشته است اما بدون ترديد افزايش روزافزون نارضايتي مردم ناراضي از اشغال در تمامي بخش ها و مناطق عراق يك واقعيت انكارناپذير است كه اكنون پس از گذشت يكسال از اشغال عراق بيش از پيش آشكار مي شود.
از سوي ديگر نارضايتي مردم آمريكا نيز از سياست هاي دولت اين كشور در استمرار اشغال عراق بيش از پيش آشكار شده است. نظرسنجي اي كه روزنامه لس آنجلس تايمز روز پنج شنبه، يك روز پس از قتل آمريكايي ها در فلوجه منتشر كرده اين واقعيت را به خوبي نشان مي دهد. طبق اين نظرسنجي در حال حاضر تنها ۴۹ درصد از آمريكايي ها موافق سياست دولت آن كشور درخصوص عراق هستند در حالي كه در ابتداي اشغال اين رقم ۷۰ درصد بوده است.
روند نزولي حمايت افكار عمومي آمريكا از سياست دولت اين كشور درخصوص استمرار اشغال عراق در حالي صورت گرفته كه بسياري از واقعيت هاي اشغال از ديد مردم پنهان نگه داشته شده است و اگر اين واقعيت ها بيشتر براي آنان آشكار شود سطح حمايت از اشغال عراق توسط آمريكا به شدت كاهش خواهد يافت. به عنوان نمونه انتشار تصاوير گرافيكي از رويداد فلوجه در صفحات اول روزنامه هاي نيويورك تايمز، ميامي هرالد، يو.اس.اي.تودي، بوستون هرالد با واكنش شديد شهروندان درخصوص ادامه اشغال عراق مواجه شده است.
جفري هيمان، شهروند اوكلندي در ايالت كاليفرنيا در نامه اي به روزنامه نيويورك تايمز در اين خصوص نوشته است: دولت بوش قبل از جنگ به ما گفت كه عراقي ها از آمريكايي ها همچون آزادكننده استقبال خواهند كرد. اما اكنون انتشار عكس هاي شما آن هم پس از يك سال از شروع اشغال نشان مي دهد كه اين وعده ها هيچ اساسي نداشته است. مقامات آمريكايي اكنون «تروريست هاي خارجي» و «بازماندگان» رژيم صدام حسين را عامل اين رويدادها مي دانند اما وقتي يك نوجوان عراقي با قطعه قطعه كردن بدن يك آمريكايي كه توسط جمعيت كشته شده احساسات ضدآمريكايي خود را بروز مي دهد پس بايد دولت بوش نيز واقعيت جنگ در عراق را درك كند. نه تنها جنگ يك اشتباه بزرگ بود، بلكه بوش مسئول اغفال افكار عمومي در مورد اشغال عراق هم هست.»
حادثه چهارشنبه گذشته فلوجه يك مسئله ديگر براي افكار عمومي آمريكا مطرح كرد و آن شباهت اين رويداد با قتل عام مشابه ۱۸ آمريكايي در سال ۱۹۹۳ در مگاديشو پايتخت سومالي است كه موجب شد تا بيل كلينتون، رئيس جمهور وقت آمريكا نيروهاي اشغالگر آمريكايي را از آن كشور خارج كند. در اين خصوص جيمز توربر استاد علوم سياسي يكي از دانشگاه هاي آمريكا گفته است «اكنون مردم آمريكا به طور روزافزون مي پرسند چرا ما بايد در آنجا (عراق) باشيم در حالي كه مردم آنجا نمي خواهند ما در آنجا باشيم.»
همچنين بنيامين باربر، استاد جامعه مدني در دانشگاه مريلند هم در اين خصوص گفته است «ما نمي توانيم در عراق بمانيم چون در معرض حملات نابودكننده اي قرار داريم.»
دولتمردان آمريكايي كه يكسال قبل سرمست از عقده قدرت بي توجه به تمامي اصول و معيارهاي بين المللي و بي اعتنا به خواست جامعه بين المللي و اغفال افكار عمومي داخل خود عراق را اشغال كردند اكنون پس از درك واقعيت هاي اين امر به دنبال خروج از بن بست عراق هستند، شايد تلاش ديروز كالين پاول، وزير امور خارجه آمريكا در بروكسل براي تشويق وزيران كشورهاي عضو ناتو براي برعهده گرفتن نقش حافظ صلح در عراق با توجه به واقعيت هاي فوق الذكر درخصوص اشغال عراق صورت گرفته است.
|
|
|
اعضاي پيمان ناتو به ۲۶ كشور افزايش يافت
|
|
مقر سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ناتو در بروكسل ديروز شاهد برگزاري مراسم نصب پرچم كشورهايي است كه به تازگي به عضويت اين سازمان در آمده اند.
به گزارش منابع خبري در اين مراسم كه با حضور دبيركل ناتو و وزيران خارجه كليه اعضاي جديد و قبلي ناتو برگزار شد پرچم هفت كشور از بلوك شرق اروپا شامل بلغارستان ، روماني ، استوني ، لتوني ، ليتواني ، اسلواكي و اسلواني در كنار پرچم ۱۹ عضو ديگر سازمان پيمان آتلانتيك شمالي به اهتزاز درآمد.
بدين ترتيب شمار پرچم هاي نصب شده مقابل مقر ناتو در بروكسل پس از مراسم امروز به ۲۶ پرچم افزايش خواهد يافت .نام ۷ كشور عضو جديد ناتو دوشنبه گذشته به طور رسمي در فهرست كشورهاي عضو ناتو ثبت شد.
اين مراسم با حضور وزيران خارجه اعضاي ناتو، دبيركل اين سازمان و جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا در كاخ سفيد برگزار شد.
سازمان پيمان آتلانتيك شمالي در سال ۱۹۴۹ با ۱۲ عضو و با تلاش آمريكا به منظور ايجاد آمادگي در برابر افزايش توان روسيه پس از جنگ جهاني دوم بنيان گذارده شد.
روسيه كه يكي از مخالفين ناتو محسوب مي شود، اقدام اخير اين سازمان مبني بر جذب ۷ عضو جديد را يك تهديد جدي براي خود مي داند به ويژه اينكه تمامي اعضاي جديد از كشورهاي بلوك شرق اروپا بوده و برخي از آنها از كشورهاي استقلال يافته شوروي سابق هستند.
اين درحالي است كه اعضاي ناتو ازجمله آمريكا ضمن رد ادعاي روسيه ، معتقدند هيچ گونه خطري از سوي ناتو مسكو را تهديد نمي كند.
|
|
|
در سومين كنفرانس افغانستان در برلين
جامعه جهاني ۲/۸ ميليارد دلار كمك به افغانستان وعده داد
|
|
در سومين كنفرانس افغانستان كه طي روزهاي دوازدهم و سيزدهم فروردين ماه با حضور بيش از ۵۶ هيات از ۴۰ كشور جهان و سازمان هاي بين المللي در شهر برلين آلمان برگزار شد، جامعه جهاني وعده داد ۲/۸ ميليارد دلار طي مدت ۳ سال آينده به افغانستان كمك كند.
به گزارش ايرنا از برلين، حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان روز پنج شنبه در پايان اين نشست آن را بسيار موفقيت آميز توصيف كرد و گفت ما قصد برقراري دمكراسي و تحقق حقوق بشر رادر افغانستان داريم. وي افزود: ما به سختي كار خواهيم كرد تا روزي بتوانيم روي پاي خود بايستيم.
يوشكا فيشر وزير امور خارجه آلمان هم روز پنجشنبه در پايان كنفرانس افغانستان در برلين گفت : جامعه ملل در اين كنفرانس براي آينده افغانستان متعهد شد ۲/ ۸ ميليارد دلار براي سه سال آينده در اختيار اين كشور قرار دهد.
فيشر كه دريك كنفرانس مطبوعاتي مشترك با حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان شركت كرده بود افزود: اين امر نشانگر يك مسئوليت و تعهد درازمدت سياسي ، مالي و اخلاقي جامعه ملل براي بازسازي افغانستان است .
وزير خارجه آلمان ، برگزاري انتخابات رياست جمهوري و مجلس در افغانستان را در راستاي تحقق تصميمات اتخاذ شده در اولين كنفرانس افغانستان در بن خواند و گفت : با برگزاري اين انتخابات يك مرحله ديگر از اين تصميمات درجهت برقراري صلح ، ثبات و دمكراسي محقق خواهد شد.
فيشر همچنين افزود: مبارزه عليه مواد مخدر موضوع مهم سومين كنفرانس افغانستان در برلين بود كه از سوي حامد كرزاي مطرح شد.
وزير خارجه آلمان همچنين از توافقنامه امضا شده بين افغانستان با ايران ، چين ، تاجيكستان ، ازبكستان ، تركمنستان و پاكستان جهت همكاري درمبارزه با مواد مخدر استقبال كرد و گفت : آلمان نيز مي تواند براي موفقيت اين توافقنامه سهم خود را ادا كند.
|
|
|
ديدگاه منفي اكثر مردم روسيه درباره آمريكا
اكثر مردم روسيه از ديدگاهي منفي درمورد آمريكا برخوردار بوده و حمله نظامي اين كشور به عراق را يك اشتباه مي دانند.به گزارش خبرگزاري اينترفكس براساس يك نظرسنجي كه اخيرا به وسيله مركز بررسي افكار عمومي روسيه صورت گرفته است ۵۵ درصد روس ها موضع آمريكا در عرصه بين المللي را منفي ارزيابي كردند.تنها ۱۲ درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي اعلام كردند كه نقش بين المللي آمريكا مثبت است.
براساس يك نظرسنجي ديگر كه به مناسبت گذشت يك سال از حمله آمريكا به عراق صورت گرفت ۸۵ درصد روس ها اين حمله را اقدامي غلط و اشتباه آميز توصيف كردند.
|
|
|
پاپ، جامعه بين المللي را به حل بحران خاورميانه فراخواند
پاپ «ژان پل دوم» رهبر كاتوليكهاي جهان، از جامعه بين المللي خواست براي پايان دادن به درگيري و خشونت در فلسطين اشغالي و برقراري صلح در اين منطقه، تلاش كند.
به گزارش ايرنا، پاپ ديروز در ديدار با «ناجي ابي.اسي» سفير لبنان نزد واتيكان گفت: جامعه بين المللي بايد بدون گريز از مسئوليت خود و اتخاذ جسارت سياسي، با همكاري كشورهاي منطقه خاورميانه براي پايان دادن به جنگ بين فلسطينيان و اسراييلي ها اقدام كند.
رهبر كاتوليكهاي جهان در اين ديدار كه در واتيكان انجام شد، افزود: نبايد اولويتهاي ديگر مانع از پيگيري تلاشها براي حل بحران خاورميانه شود زيرا اين جنگ وحشتناك ۵۰ ساله، شكافي عميق در خاورميانه ايجاد كرده است.
پاپ همچنين از طرفين درگير در فلسطين اشغالي خواست همديگر را به رسميت شناخته و ببخشند.
|
|
|
انتقاد شديد جماعت اسلامي از سفرهاي مكرر ژنرال هاي آمريكايي به پاكستان
گروه «جماعت اسلامي» پاكستان از سفرهاي مكرر ژنرال هاي آمريكايي به اين كشور در چند هفته اخير و عمليات ارتش در بخش قبايلي وزيرستان جنوبي در مجاورت با مرز افغانستان به شدت انتقاد كرد.
سناتور «خورشيد احمد» معاون اين گروه در بيانيه شديداللحني كه ديروز در برخي مطبوعات پاكستان منتشر شد، خواستار تشكيل هيأت مستقل (غيردولتي) پارلماني براي تحقيق در عمليات ارتش و آمار ارائه شده درباره تلفات انساني آن شد.ارتش پاكستان در دو هفته گذشته عمليات بي سابقه و گسترده اي را در بخش نيمه خودمختار قبايلي اين كشور در نزديكي مرز افغانستان به اجرا گذاشت كه هدف آن دستگيري اتباع خارجي عوامل القاعده و طالبان و همدستان محلي آنها اعلام شده بود.همچنين ديروز اعلام شد نيروهاي تازه نفس ارتش پاكستان در حال ورود به منطقه وانا مركز بخش قبايلي وزيرستان جنوبي در مجاورت مرز با افغانستان هستند.
گزارش خبرنگار ايرنا از پيشاور مركز ايالت سرحد حاكيست، استقرار اين نيروها كه از روز پنجشنبه آغاز شده است، ديروز نيز ادامه يافت.
|
|
|
ابراز نگراني بلر نسبت به گسترش سلاح هاي كشتار جمعي اسرائيل
توني بلر نخست وزير انگليس نسبت به خطر توليد و گسترش جنگ افزارهاي كشتار جمعي رژيم صهيونيستي ابراز نگراني كرد.
به گزارش ايرنا نخست وزير انگليس در پاسخ كتبي به يك سئوال پارلماني كه ديروز منتشرشد، نوشت كه وي بطور جدي نگران خطرات ناشي از سلاحهاي كشتار جمعي در اسرائيل ، پاكستان و هند است .
وي به رغم اينكه در پاسخ خود نسبت به خطرات ناشي از سلاحهاي كشتار جمعي در اسرائيل ابراز نگراني كرده ولي حاضر نشده است در آن از عنوان حكومت خودسر براي رژيم صهيونيستي استفاده كند.اين در حالي است كه وي پيش از اين در تعريف مكتوب از حكومتهاي خودسركه به پارلمان انگليس ارائه كرد، گفته بود حكومتهاي خودسر حكومتهايي هستند كه به مقررات بين المللي در زمينه توليد و گسترش سلاحهاي كشتار جمعي توجهي ندارند و به فعاليتهاي تروريستي كمك مي كنند.
|
|
|
برگزاري انتخابات پارلماني در سريلانكا
رأي گيري براي انتخاب نمايندگان سيزدهمين دوره مجلس سريلانكا تحت تدابير شديد امنيتي ديروز در اين كشور برگزار شد.
در اين انتخابات احزاب مختلف از جمله «اتحاد آزادي مردم» به رهبري كوماراتونگه رئيس جمهوري، «اتحاد ملي» به رهبري «رانيل ويكرام سينگه» نخست وزير و حزب «جي وي پي» به رهبري «تلوان سلوا» براي به دست آوردن اكثريت كرسي هاي پارلمان با هم به رقابت پرداختند.
|
|
|
آمريكا و روسيه خواستار مقابله با شبكه هاي تروريستي آسياي ميانه شدند
آمريكا و روسيه خواستار جلوگيري از انتقال پول به سازمان هاي تروريستي در آسياي ميانه و پايان دادن به حملات در اين منطقه شدند.
به گزارش ايرنا هيأت هاي دو كشور پس از خاتمه يك نشست دوروزه در محل وزارت خارجه آمريكا روز پنجشنبه با صدور بيانيه مشترك توافق كردند كه يك نهاد مالي براي جلوگيري از انتقال پول به سازمان هاي تروريستي در آسياي ميانه ايجاد كنند.در اين نشست دوروزه كه به رياست ريچارد آرميتاژ معاون وزير خارجه آمريكا و وياچسلاو تروبنيكف معاون اول وزير خارجه روسيه برگزار شد تأكيد شد كه ايجاد چنين موسسه اي در كنار اقدامات سازمان ملل و تحريم هاي مالي يكجانبه مي تواند ضربه ا ي مهم به سازمان هاي تروريستي به خصوص گروه القاعده وارد كند.در اين بيانيه آمده است: هدف از ايجاد اين نهاد اين است كه آسياي ميانه به عنوان بستر افراط گرايي اسلامي به بخشي از مبارزه جهاني عليه شبكه مالي تروريسم بين الملل تبديل شود.
|
|
|
انتقاد چين از آمريكا در مورد فروش رادار به تايوان
وزارت امور خارجه چين ديروز با انتشار بيانيه اي اقدام آمريكا را براي تصويب فروش سيستم رادار هشداردهنده سريع به تايوان محكوم كرد.
در اين بيانيه كه خبرگزاري شين هوا منتشر كرد آمده است: اداره همكاري امنيتي وزارت دفاع آمريكا اخيرا فروش سيستم مزبور به تايوان را به تصويب رساند كه اين اقدام نقض بيانيه هاي مشترك دو كشور درباره مساله تايوان است.
براساس اين بيانيه، آمريكا با فروش تسليحات نظامي به تايوان، علايم نادرست به نيروي جدايي طلب تايواني مي دهد كه قصد دارند استقلال اين جزيره را از چين بدست آورند.
در اين بيانيه تأكيد شده است كه تايوان مهمترين و حساسترين مساله در روابط چين و آمريكا به حساب مي آيد و تايوان بخش لاينفك چين محسوب مي شود.
وزارت خارجه چين در اين بيانيه شديداللحن آورده است كه چين هيچ اقدامي را كه نقض حق حاكميت و تماميت ارضي اين كشور باشد، تحمل نخواهد كرد واجازه نخواهد داد منافع چين از جانب يك نيروي خارجي لطمه ببيند.
چين از آمريكا خواست كه « از ارسال علايم اشتباه براي تجزيه طلبان تايواني دست برداشته و از تخريب صلح و ثبات تنگه تايوان و خدشه دار شدن روابط دو كشور اجتناب كند».
وزرات امور خارجه آمريكا روز پنجشنبه از فروش رادارهاي پيشرفته به تايوان دفاع كرد و آن را تنها براي اهداف دفاعي اين جزيره دانست.
«آدام ارلي» معاون سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا در نشست خبري روزانه خود گفت: آژانس همكاري امنيت دفاعي آمريكا روز سه شنبه به كنگره اطلاع داد كه در صدد فروش اين رادارها است كه ارزش آنها بالغ بر ۸/۱ ميليارد دلار است.
وي با تأكيد بر اينكه رادارهاي ياد شده تنها امنيت و توانايي دفاعي تايوان را افزايش خواهد داد، افزود: فروش اين رادارها در راستاي قوانين و سياست هاي آمريكا بوده و تأثيري بر روي توازن نظامي در منطقه نخواهد داشت.
ارلي گفت: آمريكا به نيازهاي مشروع تايوان در دفاع از خود براساس «قانون رابطه با تايوان» ادامه مي دهد.
|
|
|
۵۹ عضو يك سازمان مسلح مخالف تركيه دستگير شدند
با همكاري نيروهاي امنيتي تركيه و برخي از كشورهاي اروپايي، ۵۹ عضو سازمان ماركسيستي «جبهه رهايي بخش انقلاب تركيه» طي دو روز گذشته دستگير شدند.به نوشته روزنامه آكشام پليس تركيه در پي دريافت گزارشي مبني بر آمادگي سازمان ياد شده براي انجام عمليات تروريستي عليه برخي رهبران كشورهاي عضو ناتو در جريان برگزاري نشست آتي سران ناتو در استانبول، كشورهاي اروپايي را به همكاري براي دستگيري عوامل اين سازمان دعوت كرد.نشست سران ناتو قرار است در هشتم تير ماه آينده در استانبول برگزار شود.به نوشته روزنامه آكشام مأمورين امنيتي ايتاليا، آلمان، هلند، بلژيك و انگلستان طي ۴۸ ساعت گذشته ۱۶ تن از اعضاي سازمان جبهه رهايي بخش انقلابي تركيه را در كشورهاي ياد شده دستگير كردند.
|
|
|
آمريكا:
نابودي القاعده سال ها طول خواهد كشيد
مسئول هماهنگي هاي ضدتروريسم وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد نيروهاي آمريكايي عرصه را بر القاعده تنگ كرده اند اما نابودي كامل اين گروه تروريستي سال ها به طول مي انجامد.به گزارش ايرنا كوفر بلك كه در كنگره آمريكا سخن مي گفت با ابراز تأسف از اين كه نمي تواند اعلام كند كه اين جنگ به زودي و به گونه اي مثبت پايان خواهد يافت، افزود: حلقه محاصره رهبري القاعده در سراسر جهان تنگ تر شده اما اين گروه رو به گسترش است و تاكتيك هاي عملياتي خود را تغيير مي دهد.وي تأكيد كرد: پس از حملات تروريستي ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تاكنون ۷۰ درصد از رهبري القاعده و ۳۴۰۰ تن از اعضاي آن در بيش از ۱۰۰ كشور جهان كشته و يا دستگير شده اند.بلك، اين رايك راه دشوار و طولاني خواند و گفت: آمريكا نبايد در مقابل دشمنان خود ضعف نشان دهد.به گفته وي، القاعده در گذشته درصدد دستيابي به سلاح هاي كشتار جمعي بود و تاكنون نتوانسته است موفق شود اما در صورت دستيابي ترديدي براي استفاده از آن به خود راه نخواهد داد.
|
|
|
در پنتاگون امضا شد
موافقتنامه هم پيماني كويت با امريكا
وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون ) پنجشنبه گذشته در مراسم ويژه اي كويت را به عنوان هم پيمان (متحد اصلي ) راهبردي آمريكا در خارج از سازمان ناتومعرفي كرد.
به گزارش ايرنا خبرگزاري كويت گزارش داد، در اين مراسم كه در ساختمان پنتاگون برگزارشد، با حضور شخصيت هاي برجسته نظامي و سياسي آمريكا و كويت ، توافقنامه هم پيماني دو كشور از سوي وزيران دفاع دو كشور به امضا رسيد.
وزير دفاع آمريكا در اين مراسم در سخناني گفت : زماني كه سرزمين كويت توسط ارتش عراق اشغال شد، آمريكا به ياري اين كشور شتافت و كويت نيز زماني كه براي مبارزه با دهشت افكني دعوت شد، در كنار آمريكا ايستاد.
رامسفلد افزود: آمريكا، كويت را به عنوان يك هم پيمان قابل اعتماد مي داند چرا كه به گفته وي هرگاه آمريكا به اين كشور احتياج داشت ، آن را آماده ياري يافتيم .
آرميتاژ معاون وزير خارجه آمريكا نيز اين هم پيماني را ميزان احترام كشورش به كويت دانست و گفت : هم پيماني مسئوليت و تعهدات مشترك دو كشور را در برابر هم افزايش مي دهد.
وي با يادآوري اشغال كويت در سال ۱۹۹۰ توسط ارتش عراق ، گفت : هرگز اين اتفاق براي كويت تكرار نخواهد شد و آمريكا هميشه در كنار كويت خواهد بود.
شيخ جابر المبارك وزير دفاع كويت كه روز چهارشنبه گذشته مدال افتخار و تقديرنامه عالي از پنتاگون دريافت كرده بود گفت : ائتلاف كويت و آمريكا از اين پس گسترده و قوي تر از هميشه در برابر دهشت افكنان و تندروها ادامه خواهد يافت .
براساس اين گزارش ، وزير خارجه كويت نيز كه در آمريكا به سر مي برد و در اين سفر ديدارهاي فشرده اي با مقامات آمريكايي از جمله «ديك چني » معاون رئيس جمهور آمريكا و «كاندوليزا رايس » مشاور امنيتي رئيس جمهوري آمريكا داشته است ، گفت : از اين پس آمريكا مي تواند بر كويت در جنگ عليه تروريسم و ايجاد ثبات در عراق اتكا نمايد.شيخ محمد الصباح در ادامه سخنراني خود در اين مراسم افزود: اين موضوع اهميت ويژه اي دارد زيرا به گفته وي با استفاده از اين فرصت ، كويت راهبردهاي خود را از رويكردهاي امنيتي و دفاعي به سمت اقتصاد سوق خواهد داد.
وي با اشاره به مزاياي معرفي كويت به عنوان هم پيمان اصلي آمريكا گفت كه از اين پس كويت امكان دسترسي به كليه فناوري پيشرفته نظامي آمريكا را بدست مي آورد.
گفتني است بهمن ماه گذشته جرج بوش طي پيامي به امير كويت اطلاع داد كه آمريكا به پاس همكاري اين كشور با آمريكا در حمله به عراق ، كويت را به عنوان متحد اصلي خارج از سازمان ناتو معرفي خواهد كرد.به اين ترتيب كويت از اين پس مي تواند از تسهيلات مالي آمريكا استفاده كند و جنگ افزارهاي مدرن اين كشور را بدون محدوديت خريداري كند.
اين موضوع ، كشور كويت را در جايگاه كشوري هم پيمان و داراي شرايط مناسب براي تأمين منافع مهم آمريكا در منطقه بويژه در مسايل دفاعي قرارمي دهد.اين موضوع براي كشورهاي همسايه اين كشور كوچك مي تواند خطر آفرين و نگران كننده باشد ولي پيش از آن در ميان شخصيتهاي سياسي اين كشور موجب نگراني شده است .
|
|
|