دردسر جديد در عرصه بهداشت
ميزان اندك يارانه ها و قيمت دارو
نمي توان دارو را كالا يي تجملي خواند كه اقشار ثروتمند جامعه، در صورت تمايل آن را تهيه كنند. دارو، در ارتباط مستقيم با سلا مت و جان افراد جامعه است و تثبيت نرخ آن روي خطي كه همه آحاد جامعه، از فقير تا غني بتوانند تهيه اش كنند اهميت بسزايي دارد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: نزديك به شش ماه است كه سازمان هاي بيمه گر بدهي خود را به بيمارستان ها پرداخت نكرده اند و همين امر سلا مت را با مشكل مواجه كرده است.
پزشكيان افزود: ميزان اندك يارانه ها نمي تواند پاسخگوي نيازها در جامعه باشد و در صورتي دارو ارزان مي شود كه براي آن سوبسيد تعريف شده و مشخصي در نظر گرفته شود و اين امكان ندارد مگر اينكه بيمه ها را اصلا ح كنيم.
وي درباره اقدامات اين وزارتخانه براي عدم افزايش قيمت دارو گفت: وظيفه وزارت بهداشت فقط بررسي كيفيت و در دسترس قرار دادن دارو است و براي ارزان شدن دارو فقط بايد ميزان يارانه هاي دارويي را افزايش داد.
وي افزود: وزارت بهداشت نمي تواند به علت گران بودن دارو آن را در اختيار بيماران قرار ندهد و جان آنها را به خطر بيندازد.پزشكيان اظهار داشت: متأسفانه سال گذشته براي بنزين ۷۰۰ ميليون دلا ر اضافه از ميزان معمول يارانه در نظر گرفته شد تا افزايش مصرف بنزين بر قيمت آن اثر نگذاشته و قيمت بنزين افزايش نيابد اما براي دارو اين كار صورت نگرفت، حال بايد پرسيد كه دارو مهم تر است يا بنزين؟
وي افزود: تصميمات بازار دارو بايد با آگاهي، درايت و منطق باشد نه با برخوردهاي عجولا نه. بنابراين نمي توان با وجود كم بودن يارانه ها قيمت داروها را كاهش داد و جامعه را با تنش روبه رو كرد چون در اين صورت كارخانه هاي توليد دارو، ديگر دارو توليد نخواهند كرد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: هر واكسن توليد شده از شركت سرم سازي رازي در كشور فقط دو دلا ر خريده مي شود در صورتي كه همين واكسن ها در آلمان ۴۵ دلار توسط توليد كنندگان فروخته شده است.
وي اظهار داشت: وزارت بهداشت هم اكنون ۵/۲ ميليارد تومان به شركت سرم سازي رازي بدهكار است و اگر اقتصاد اين شركت به خطر بيفتد ديگر واكسن توليد نخواهد كرد و آن وقت مجبوريم كه با قيمت ۵۰ برابر اين واكسن ها را تهيه كنيم.
|