ديدار سرزده مقام معظم رهبري از دانشگاه افسري امام علي (ع)
|
|
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي : رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز دوشنبه بدون اطلاع قبلي از دانشگاه افسري امام علي (ع ) بازديد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي با حضور سرزده در كلاس هاي درس دانشكده هاي فني مهندسي ـ علوم پايه و علوم انساني با دانشجويان و استادان در مورد برنامه هاي درسي و كيفيت و كميت فعاليت هاي آموزشي دانشگاه افسري امام علي (ع ) گفت و گو كردند.
در ادامه اين بازديد كه بدون تشريفات معمول نظامي انجام شد رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجويان دانشگاه افسري امام علي (ع )، هدف از ديدار صميمانه با دانشجويان و افسران جوان اين دانشگاه را تكريم ارتش جمهوري اسلامي ايران اعلام كردند و افزودند: ارتش و ديگر نيروهاي مسلح ، چشم اميد، بازوي مقتدر و مغز متفكر ملت در هنگامه هاي تهديد و خطر هستند و به اين مسئله ، افتخار مي كنند.
ايشان در تبيين علل سرافرازي ارتش جمهوري اسلامي ايران در مقايسه با ديگر ارتش هاي جهان ، به ارتباط محبت آميز مردم و ارتش ، وجود نظام سياسي طرفدار عدل و آزادي در ايران و برخورداري كشور از ارزش هاي انساني و ميراث فاخر فرهنگي اشاره كردند و افزودند: خدمت در چنين كشوري و به چنين مردمي حقيقتا مايه سربلندي است .
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به حمايت صميمانه ملت از ارتش خاطرنشان كردند: برخي ارتش هاي جهان يا در برابر ملت خود، صف آرايي كرده اند و يا همچون ارتش آمريكا براي سركوب ديگر ملت ها و پركردن جيب كمپاني هاي نفتي بكار مي روند اما ارتش جمهوري اسلامي ايران ، تنها براي دفاع دلاورانه از مرزهاي ايران اسلامي و استقلال كشور بكار گرفته مي شود و اين واقعيت از علل سرافرازي و افتخار ارتش است .
ايشان ، با اشاره به جهان آشفته كنوني ، حمله آمريكا به عراق و افغانستان را مشابه سياست ها و اقدامات استعمارگران قرن ۱۹ در اشغال كشورها، سركوب و تحقير ملت ها و چپاول منابع و منافع مردم كشورهاي مختلف دانستند و افزودند: در چنين جهاني كه سلطه گران ، همه ارزش هاي انساني را زير پا مي گذارند جمهوري اسلامي ايران به عنوان دولتي مقتدر با مطرح كردن حرفي نو، پرچم ارزش هاي معنوي و انساني را برافراشته است و بر عهده داشتن مسئوليت دفاع از چنين كشوري ، به راستي مايه مباهات است .
حضرت آيت الله خامنه اي مخالفت بي وقفه و هياهوي مستمر سلطه گران را براي مقابله با« فكر و حرف تازه نظام اسلامي » يادآور شدند و خاطرنشان كردند: با وجود همه مانع تراشي هاي زورگويان جهاني ، جمهوري اسلامي ايران ، در تمامي ۲۵ سال اخير، با تكيه بر همت و ايمان و قدرت خويش ، همواره به پيش رفته است .
رهبر معظم انقلاب ، پيشرفتهاي چشمگير ايران در عرصه هاي علمي ازجمله فناوري هسته اي را، موجب نگراني عميق مستكبران برشمردند و افزودند: آنهايي كه در اين زمينه جنجال مي كنند بخوبي مي دانند كه ما بدنبال سلاح هسته اي نبوده و نيستيم و آنچه آنها را واقعا نگران كرده توانايي فناوري و علمي ايران است .
رهبر معظم انقلاب اسلامي با ابراز خرسندي از بازديد امروز خود از كلاس هاي درس دانشكده هاي دانشگاه افسري امام علي (ع ) افزودند: شوق درس خواندن و پيشرفت علمي درميان نظاميان جوان كاملا مشهود است و ما اميدواريم با اراده و همت اين جوانان برومند، ارتش جمهوري اسلامي ايران ، به اوج قدرت بازدارندگي و اعتلاي حقيقي در ماموريت شرافتمندانه
« دفاع از ميهن ، ملت ، نظام اسلامي و اسلام عزيز » دست يابد.
در اين ديدار نماز ظهر و عصر نيز به امامت حضرت آيت الله خامنه اي اقامه شد.
|
|
بررسي ترور رنتيسي درشوراي امنيت
حجت الاسلام محتشمي پور از انفعال دولت هاي عرب در برابر اسرائيل شديداً انتقاد كرد
|
|
حجت الاسلام و المسلمين علي اكبر محتشمي پور رئيس كميته بين المللي حمايت از انتفاضه ملت فلسطين دوشنبه شب در آيين يادبود و بزرگداشت شهيد عبدالعزيرالرنتيسي ، سستي دولت هاي عربي واسلامي را عامل ادامه جنايت هاي صهيونيست ها عليه ملت فلسطين بويژه ترور رهبران انتفاضه و مقاومت دانست .
اگر صهيونيسم به عنوان نژاد مطرح از سوي آمريكا حمايت و تقويت مي شود نمادي است از زندگي در جامعه جاهلي. نظام تبعيض نژادي در هركجاي جهان مطرح باشد، نشان از زندگي بدوي و جاهلي دارد.
وي ادامه داد: اينكه برخي از رهبران مي گويند، جنگ در فلسطين، جنگ ميان فلسطين و اسرائيل است و به ما ارتباطي ندارد، نشان از بي تفاوتي آنها به فلسطين دارد. اين بي تفاوتي بزرگترين جفايي است كه ما در حق بيت المقدس روا مي داريم.
وي خطاب به معاون حقوقي و پارلماني رييس جمهور كه در مجلس حضور داشت، گفت: آقاي ابطحي به رييس جمهور بگوييد كه به مناسبت شهادت اين رهبر فلسطيني عزاي عمومي اعلام كند.
به گزارش ايرنا،نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: اگر كشورهاي اسلامي و عربي به وظايف خود در قبال ملت فلسطين پايبند مي بودند، صهيونيست ها جرئت ارتكاب جنايت هاي ددمنشانه عليه اين ملت و ترور رهبران انتفاضه از جمله شهيدان عبدالعزيز الرنتيسي و شيخ احمد ياسين را نداشتند.
|
|
پرسش سناتورهاي آمريكايي از طراحان جنگ
|
|
خبرگزاري آمريكايي آسوشيتدپرس در گزارشي از واشنگتن اعلام كرد اكنون پس از گذشت يكسال از تهاجم آمريكا به عراق و افزايش تلفات اين كشور و نيز افزايش نگراني از فقدان يك برنامه موثر براي موفقيت آمريكا در عراق، نمايندگان كنگره آمريكا روزهاي سه شنبه و چهارشنبه مجموعه پاسخ جويي هايي را آغاز كرده اند كه انتظار مي رود در خلال آن درباره چگونگي ورود آمريكا به مخمصه عراق و راههاي برون رفت از آن مورد بررسي قرار گيرد.
در گزارش آسوشيتدپرس آمده است اكنون در خلال يكي از بدترين ماه جنگ يكساله آمريكا در عراق سناتورهاي آمريكايي خود را با پرسش هاي بي شمار زيادي كه بدون جواب مانده اند مواجه مي بينند.
در پاسخ جويي هاي روز سه شنبه و چهارشنبه قرار است اعضاي كميته هاي نيروهاي مسلح مجالس سنا و نمايندگان آمريكا در خصوص عمليات ارتش اين كشور از پل ولفوويتز، قائم مقام وزارت دفاع، ژنرال ريچارد مايرز رئيس ستاد مشترك ارتش و مارك گروسمان معاون وزارت خارجه آمريكا طرح سئوال كنند.
در همين حال مقام هاي پنتاگون گفتند ولفوويتز و مايرز به سنا نخواهند رفت. اين مقام ها درباره علت اين امتناع گزارشي منتشر نكردند.
آغاز فروپاشي ائتلاف جنگ
وزير دفاع اسپانيا روز دوشنبه اعلام كرد كه روند بازگشت سربازان اين كشور از خاك عراق آغاز شده است .
به گزارش ايرنا از مادريد «خوسه بونو» در يك كنفرانس خبري در مادريد به خبرنگاران گفت : بازگشت نهايي سربازان «با سرعت» و ظرف ۶ تا ۸ هفته آينده به پايان خواهد رسيد.
وي به دليل آنچه كه آن را «دلايل امنيتي» خواند، حاضر نشد توضيحات بيشتري درباره برنامه بازگشت ۱۳۰۰ سرباز اسپانيايي مستقر درمناطق نجف و ديوانيه عراق ارائه دهد.
وزير دفاع اسپانيا گفت : ما تصميم داريم برنامه بازگشت سربازانمان ازخاك عراق «در حداقل زمان ممكن » و با «بالاترين ضريب امنيتي » صورت گيرد.
وي اين سخنان را يك روز پس از آن اعلام كرد كه «خوسه لوييس رودريگز -زاپاته رو» در نخستين پيام عمومي اش به مردم اسپانيا پس ازبدست گرفتن قدرت در اين كشور اروپايي ، دستور بازگشت فوري سربازان اسپانيايي را از خاك عراق صادر كرد.
زاپاته رو كه پيش از آن همواره تأكيد كرده بود در صورتي كه سازمان ملل تا پايان ماه ژوئن «دهم تيرماه » كنترل اوضاع عراق را در دست نگيرد، سربازان اسپانيايي را از اين كشور خارج خواهد كرد، علت تعجيل در صدوردستور بازگشت آنان را «عدم وجود چشم اندازي روشن براي تغيير اوضاع عراق» عنوان كرد.
به دنبال تصميم اسپانيا رئيس جمهوري هندوراس نيز ديروز اعلام كرددراولين فرصت ممكن نيروهاي هندوراسي مستقر در عراق را از اين كشور خارج خواهد ساخت .
به گزارش شبكه تلويزيوني سي ان ان ، «ريكاردو مادورو» رئيس جمهوري هندوراس از تصميم نهايي خود براي خارج ساختن بيش از ۳۰۰ نيروي هندوراسي از عراق خبر داد.
براساس اين گزارش نيروهاي هندوراسي كه از تابستان گذشته در زمينه خنثي سازي مين و ارائه خدمات پزشكي با ديگر نيروهاي ائتلافي در عراق همكاري مي كردند در اولين فرصت به كشورشان بازخواهند گشت .
«ريچارد بوچر» سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در يكي از نشست هاي خبري اخيرخود احتمال داده بود كه ساير كشورها نيز از تصميم اسپانيا پيروي كنند.
كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا نيز روز دوشنبه با اشاره به تصميم اسپانيا براي خروج نظاميان خود از عراق گفت: ممكن است يك و يا چند كشور ديگر نيز از مادريد پيروي كنند.
در همين حال جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا روز دوشنبه در نخستين واكنش نسبت به خروج نيروهاي نظامي اسپانيا از عراق، از اين اقدام دولت اسپانيا ابراز ناخشنودي كرد. همچنين كاخ سفيد به نخست وزير و دولت جديد اسپانيا نسبت به عواقب اين گونه تصميمات هشدار داد.
از سوي ديگر راديو فرانسه دوشنبه شب گفت: مقتدي صدر روحاني عراقي از هوادارانش خواست به نيروهاي اسپانيايي مستقر در كشورش حمله نكنند.
راديو فرانسه افزود: مقتدي صدر كه در شهر نجف به سر مي برد به گفت وگوهاي خود با نيروهاي ائتلاف ادامه مي دهد.
نگرو پونته سفير آمريكا در عراق شد
جان نگروپونته سفير و نماينده دائم آمريكا نزد سازمان ملل روز دوشنبه از سوي جورج بوش به عنوان سفير اين كشور در عراق انتخاب شد.وي كه در كنار «پل ولفوويتز» معاون وزير دفاع آمريكا از محتمل ترين افراد براي سفارت آمريكا در بغداد شناخته مي شد درحالي به اين سمت انتخاب شد كه سابقه حقوق بشر وي در ماموريت هاي قبلي مورد سئوال قرار گرفته بود.
جورج بوش به هنگام اعلام انتخاب نگروپونته گفت: ترديدي ندارد كه عراق كشوري آزاد، مردم سالار و مسالمت جو باقي خواهد ماند.
انتخاب وي بايد توسط مجلس سناي آمريكا تصويب شود.
ابهام در نجف
به گزارش خبرنگار سايت اينترنتي الجزيره از بغداد ظهر ديروز صداي چند انفجار مهيب در اطراف فرودگاه بغداد شنيده شد. يك مقام مسئول در وزارت دفاع آمريكا گفت كه نيروهاي مانيز يك سلسله عمليات بر عليه عراقيها در فلوجه را به مرحله اجرا گذاشته اند.
در همين حال يك منبع نظامي آمريكايي گفت كه نيروهاي اين كشور تصميم دارند كه از ميزان حضور خود در اطراف شهر نجف بكاهند، تا فرصت بيشتري براي مذاكرات فراهم آيد.اما تلويزيون الجزيره در ساعات پاياني شب از موضع گيري نيروهاي آمريكايي در اطراف نجف خبرداد كه از نزديك تر شدن حمله به نجف حكايت دارد. از سوي ديگر يك درگيري محدود بين نيروهاي آمريكايي و سپاه المهدي تحت فرماندهي سيدمقتدي صدر در شهرك صدر در بغداد روي داد. همچنين درگيري محدود ديگري در شهر كوفه ميان اين نيروها حاصل شد كه سخنگوي نيروهاي آمريكايي از آن اظهار بي اطلاعي كرد.
ساير تحولات
* سولومون پاسي وزير امورخارجه بلغارستان ديروز در گفت وگوي تلفني با كالين پاول وزير خارجه آمريكا گفت: صوفيه نيروهاي خود را در عراق حفظ خواهد كرد.
* شبكه خبري سي.ان.ان، گزارش داد: از آغاز ماه آوريل (۱۳ فروردين) تاكنون ۱۰۰ سرباز آمريكايي در عراق كشته شده اند و تنها در روزهاي شنبه و يكشنبه بيش از ۱۲ نظامي آمريكا جان خود را در اين كشور از دست داده اند.
* فرماندهان نظامي آمريكايي مستقر در عراق به دليل بيم از هدف قرارگرفتن خودروهاي حامل مواد غذايي نيروهاي اشغالگر، آذوقه سربازان را جيره بندي كردند.
* يكي از مقامات بلندپايه ايتاليا در عراق ديروز از خوشبيني دولتش درباره آزادي سه گروگان ايتاليايي خبر داد و اعلام كرد احتمالا گروه هاي شرور و تبهكار براي اخاذي اين افراد را به گروگان گرفته اند و گروه هاي مسلمان مخالف با نيروهاي اشغالگر مسئول آدم ربايي ها نيستند.
* يك مقام ارشد واتيكان ديروز اعلام كرد: رهاكردن عراق به حال خود در اوضاع كنوني روند جنگ داخلي در اين كشور را تسريع خواهد كرد و اين خطر وجود دارد كه يك رژيم بنيادگرا در آن برقرار شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از رم كاردينال رناتو مارتينو رييس شوراي صلح و دادگستري واتيكان در مصاحبه با روزنامه كوريره دلاسرا گفت در اوضاع كنوني ترك خاك عراق غيرمعقولانه خواهد بود زيرا اين امر به معناي به حال خود واگذاشتن عراق و به تبع آن آغاز جنگ داخلي در اين كشور خواهد بود.
* نخست وزير انگليس عصر دوشنبه بر سپردن نقش اساسي به سازمان ملل در عراق پس از انتقال قدرت به مردم آن كشور تاكيد كرد.
* براساس تازه ترين نظرسنجي صورت گرفته در انگليس ۴۸ درصد مردم اين كشور درحال حاضر جنگ عراق را غيرقابل توجيه مي دانند.نتايج اين نظرسنجي كه توسط موسسه افكارسنجي «آي.سي.ام» انجام شده، قرار است امروز در روزنامه گاردين چاپ لندن منتشر شود.
* شيخ حمد بن عيسي آل خليفه امير بحرين دوشنبه شب در ديدار با معاون وزير خارجه آمريكا خواستار انتقال حاكميت به مردم عراق شد.
* روزنامه «الموتمر» چاپ بغداد وابسته به حزب كنگره ملي عراق نوشت: هيات دولت اين كشور در دو هفته آينده ترميم خواهد شد.اين روزنامه افزود: ترميم و تغييرات شامل سه وزارتخانه ارتباطات، برق و دارايي خواهد بود.
|
|
گفتگوي وزير خارجه ايران با مقام هاي اروپايي
كمال خرازي و لويي ميشل وزراي خارجه ايران و بلژيك روابط في مابين دوكشور را ممتاز توصيف كرده و بر گسترش همه جانبه آن تأكيد كردند.
به گزارش ايرنا در اين ديدار كه دوشنبه شب انجام شد، خرازي با تشريح فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران ، گفت : ايران با شفافيت كامل با آژانس انرژي هسته اي واروپا همكاري صادقانه اي داشت و متقابلا انتظار دارد طرف هاي مقابل نيز حقوق ايران را به رسميت شناخته و به آن احترام بگذارند.به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه ، خرازي در اين ديدار با تشريح وضعيت داخلي عراق ، گفت : يك سال بعداز سقوط صدام مردم عراق با آمريكا در جنگ هستند و اين نتيجه سياست غلط آمريكاست .
وزير خارجه بلژيك نيز با قدرداني از همكاري ايران با آژانس انرژي هسته اي گفت : استفاده صلح آميز هسته اي مورد تأكيد جامعه جهاني است و بروكسل در اجلاس آتي شوراي حكام با ايران همكاري خواهد كرد.لويي ميشل با محكوم كردن خشونت و استفاده از نيروي نظامي افزود:استفاده از اين روش ها در عراق كارايي ندارد.
خرازي روزهاي يكشنبه و دوشنبه نيز در ايتاليا با سيلويو برلوسكني نخست وزير، فرانكو فراتيني وزير امور خارجه و مارچلو پرا رئيس سناي ايتاليا ديدار و گفتگو كرد. در اين ديدارها پيرامون مسائل دوجانبه و بحران عراق بحث و تبادل نظر شد. ايتاليا از متحدان آمريكا در جنگ عراق و بلژيك از منتقدان اين جنگ است.
خرازي در ايرلند
نخست وزير ايرلند جنوبي كه هم اكنون رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد ديروز چشم انداز روابط ايران و اروپا را «بسيار روشن» ارزيابي كرد.
«برتي آهرن» در ديدار كمال خرازي وزير امور خارجه ايران در دوبلين را بيان كرد.
در اين ديدار آهرن و خرازي روابط دو جانبه و چگونگي گسترش همكاريهاي سياسي و اقتصادي اروپا با ايران را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.خرازي در اين ديدار با تشريح اقدامات ايران در همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت : همكاري ايران بقدري روشن و بدون ابهام بوده است كه آژانس براحتي مي تواند در رابطه با فعاليتهاي صلح آميز قضاوت و گزارش دهد.به گزارش سفارت جمهوري اسلامي ايران در ايرلند، «برتي اهرن» رئيس دوره اي اتحاديه اروپايي نيز در اين ديدار با پر اهميت توصيف كردن نقش ايران در منطقه گفت: اتحاديه اروپا براي همكاري با ايران اهميت خاصي قائل است و مصمم به گسترش آن است.
|
|
گفت وگوي بوچر با سايت وزارت خارجه آمريكا:
در مذاكره هيأت ايراني با نماينده انگليس در عراق ما حضور داشتيم
هفته گذشته پس از آنكه كمال خرازي وزير امورخارجه ايران اعلام كرد رهبران واشنگتن از تهران براي حل بحران عراق كمك خواسته اند ابتدا ريچارد بوچر سخنگوي وزارت خارجه آمريكا و پس از او سخنگوي نيروهاي ائتلاف در عراق چنين درخواستي را تكذيب كردند.
درپي اين تكذيب ها، وزير خارجه ايران نيز اعلام كرد: اساسا ميانجيگري بين مردم عراق و اشغالگران وجهي ندارد. سايت وزارت خارجه آمريكا در چنين فضايي، به تازگي متن مصاحبه اي با بوچر را منتشر كرد كه نشان مي دهد، آمريكايي ها در مذاكرات هيات ايراني با نمايندگان انگليس در عراق شركت كرده اند. متن كامل سخنان بوچر كه سايت بازتاب آن را منتشر كرده به شرح زير است:
خبرنگار: بسياري از ما علاقه مند هستيم از چگونگي اتفاق ترور ديپلمات ايراني آگاه شويم. من اول مي خواهم بپرسم ايالات متحده در اين مورد چه اطلاعي دارد، اما همانطور كه مي دانيد به نفع آمريكاست كه بفهميم اينكار به هيچ صورتي به اقدام ايراني ها براي ميانجي گري و بازگرداندن نظم مربوط مي شود يا خير؟
بوچر: اطلاعات چنداني درباره گزارشات مربوط به ترور يك ديپلمات ايراني در بغداد ندارم.
دولت ائتلافي و وزارت امور خارجه عراق و همچنين مقامات امنيتي عراقي در حال تحقيق درباره اين حادثه هستند و سعي مي كنند آنچه را مي توانند درباره اين اتفاق پيدا كنند.بنابراين من فكر مي كنم كه هنوز نتيجه گيري در اين مورد كه ارتباطي بين اين اتفاق و نقشي كه ايران در هر صورتي در عراق ايفا كرده است، زود است.
خبرنگار: اما مي توانم جدا از اين قضيه راجع به نقش ايران از شما سؤال كنم؟ گزارشاتي وجود دارد حاكي از اينكه گفت وگوهاي زيادي از طريق سوئيس انجام شد و ايالات متحده از دخالت ايران استقبال كرده است و اين امري ناگهاني نبوده، بلكه آمدو شدهاي بسياري انجام شده است. آيا اين موضوع صحت دارد؟
بوچر: نمي توانم وارد جزييات پيام هاي خاص بشوم. فكر مي كنم ديروز (چهارشنبه گذشته) گفتم كه در طول زمان ما از كانال ها و ابزار بسياري استفاده كرده ايم كه از طريق آنها پيام هايي به ايراني ها برسانيم و با آنها ارتباط برقرار كنيم و بگوييم مهم است در ارتباط خود با عراق آنها نقشي سازنده داشته باشند نه نقشي مخرب.
خبرنگار: بخصوص درباره وضعيت صدر، آيا ايران نقش سازنده اي داشت يا مخرب؟
بوچر: در مورد وضعيت صدر فكر مي كنم قبل از هر چيز، نظر ما اين بوده است كه مناسب نيست ايراني ها اقدام به ميانجي گري كنند و سعي كنند مانند ما با عراقي هايي كه در مقام رهبري هستند، همكاري كنند و از نفوذي كه دارند استفاده كنند.
اين در برقراري صلح آميز ثبات و گسترش قدرت دولت در اين موقعيت كمك مي كند.
خبرنگار: اگر ايراني ها مي توانند نقش سازنده اي داشته باشند چرا آمريكا فكر مي كند براي آنها مناسب نيست دخالت كنند؟
بوچر: خوب فكر مي كنم مي توانستيم مستقيما با يك ميانجي در يك موقعيت وخيم كار كنيم اگر فكر مي كرديم راه حل ساده اي وجود دارد تا آقاي صدر و مردم نجف اجازه داشته باشند در صلح زندگي كنند.
اما ما فكر مي كنيم او بايد در مقابل قوه قضاييه عراقي جوابگو باشد و موقعيت براي ساختن دولت، مالكيت و قدرت بازگردانده شود و نظامي گري منحل گردد. عراقي ها درباره تمام اين مسائل در قانون دولت انتقالي،برنامه هايي تنظيم كرده اند و در سيستم قضايي خود تصميم گرفته اند. بنابراين موضوع واقعا مسأله ميانجي گري و مذاكره درباره اين مسائل نيست. همانطوري كه ارتش آمريكا و ائتلاف به وضوح نشان داده اند راه حل واضحي براي اين موضوع و مشكلاتي كه آقاي صدر ايجاد كرده است وجود دارد.
خبرنگار: اما گزارش هايي رسيده است كه ايرانيان در تلاشند براي آزادي سه گروگان باقيمانده ايتاليايي ميانجي گري كنند و مي خواستم از شما بپرسم ايالات متحده دراين باره چه فكر مي كند، و حال كه درباره اين موضوع صحبت مي كنيم، آيا واكنشي درباره قتل آن گروگان داريد؟ ايالات متحده براي كمك به آزادي سه گروگان ديگر چه كار كرده است؟
بوچر: اول، درباره اينكه آيا ايراني ها به صورتي درحال ميانجي گري براي آزادي سه گروگان ايتاليايي هستند يا نه، من اطلاع ندارم كه اين موضوع درست است يا نه. نمي توانم واقعا اين موضوع را تأييد كنم و به همين دليل نمي توانم چيزي درباره آن بگويم.
درمورد گروگان گيري هاي ديگر، مسأله گروگان گيري همواره موجب نگراني ماست. ما با دولت هاي ديگر همكاري كرده ايم تا بتوانيم بفهميم چه كساني مردم را گروگان گرفته اند، ممكن است كجا باشند و چه كاري مي توان براي آزادي آنها انجام داد، و همكاري نزديكي با دولت هاي ديگر در مورد سلامتي و رفاه مردمي كه ممكن است گروگان گرفته شوند و يا توسط افراد خطرناك كه در عراق فعال هستند در خطر قرار بگيرند، داريم.
درمورد قتل يك گروگان، واقعا حركتي دهشتناك و بزدلانه است و هيچ منظور سياسي و منطقي براي آن وجود ندارد، و براي من سخت است تصور كنم كه كسي فكر كند اينكار راهي قانوني يا منطقي براي ايجاد فشار سياسي يا نفوذ يا هر مقصود ديگري دارند باشد.
خبرنگار: اگر آمريكا فكر مي كند براي هيأت ايراني ها مناسب نيست كه مذاكراتي انجام دهند، آيا آمريكا از قبل مي دانست كه هيأت ايراني به عراق مي رود؟ و اگر بله، آيا هيچ كاري كرده كه آنها را از اين كار منصرف كند؟
بوچر: من گزارشات مطبوعاتي زيادي ديده ام كه گفته اند اين هيأت براي مذاكره به نجف مي روند. در واقع، آنچه ما درباره اين هيأت مي دانيم اين است كه آنها مي خواستند با انگليسي ها ملاقات كنند. اين ملاقات انجام شد و يك آمريكايي در اين جلسه شركت كرد، يك نفر از افراد ما در دولت ائتلافي. ما از موقعيت براي ارسال پيامي كه به شما گفتم استفاده كرديم كه مهم است سياست ايران سازنده باشد نه مخرب، و اين پيام را برسانيم كه از نظر ما مناسب نيست آنها سعي در ميانجي گري در وضعيت نجف كنند. اما ما تصور مي كرديم هيأت ايراني به بغداد فرستاده شده بود تا با مردم درباره اين وضعيت صحبت كنند، از جمله با كادر ائتلاف.
خبرنگار: اما وقتي پيام به آنها داده شد كه شما فكر نمي كنيد مناسب باشد به نجف بروند آيا عكس العمل آنها منفي بود؟
بوچر: جواب خاصي از طرف ايرانيها درباره اين موضوع ندارم. اما همانطور كه گفتم گزارشات مطبوعاتي ديده ام كه توضيح مي دهد اين عده قصد ميانجي گري دارند اما واقعا اين برداشت از آن گروه خاص بوده است. مطمئن نيستم آيا دو گروه داريم و ما آنها را قاطي كرده ايم و يا فقط يك قصد و منظور ديگر مربوط به گروهي ديگر مي شود و ما فقط قسمتي از مقاصد آنها را شنيده ايم.
خبرنگار: خوب من كمي گيج شدم. من تصور مي كردم كه وقتي ايالات متحده درباره اين مقصود شنيد اعتراضي به آن نكرد.
بوچر: سفر به بغداد، بله. ايراني ها آن را پيشنهاد كردند، خواستند كه بيايند كه در محل نيروهاي ائتلاف جلسه ملاقاتي داشته باشند، انگليسي ها با آن موافقت كردند، ما اعتراضي نكرديم. در واقع در جلسه با انگليسي ها حضور داشتيم و از آن فرصت براي رساندن پيام خود استفاده كرديم.
|
|
جامعه مدرسين محاصره نجف را محكوم كرد
جامعه مدرسين حوزه علميه قم ديروز با صدور اطلاعيه اي محاصره شهر نجف اشرف و به خطر افتادن جان شهروندان عراقي و مرجعيت شيعه را توسط نيروهاي آمريكايي و انگليسي محكوم كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر، در اين اطلاعيه آمده است بمباران مناطق مسكوني ، مساجد، مراكز ديني موجب نگراني شديد عموم مسلمانان خاصه شيعيان جهان شده است امروز دنيا ناظر است كه تجاوز خودسرانه نيروهاي آمريكايي و انگليسي به بهانه ازبين بردن سلاح هاي كشتار جمعي و ايجاد دموكراسي و آزادي هاي مدني محصولي جز ناامني و ويراني و قتل و غارت و هتك مقدسات نداشته است.
در اين اطلاعيه تأكيد شده است جامعه مدرسين حوزه علميه قم با محكوم كردن ادامه اشغال عراق نگراني عميق روحانيت و حوزه هاي علميه را از وقايع اخير عراق خاصه شهر نجف اشرف ابراز داشتند و به نيروهاي متجاوز آمريكايي و انگليسي و ساير هم پيمانانشان هشدار مي دهند مسلمانان جهان خاصه شيعيان هرگز در قبال هتك حرمت اعتاب مقدسه و تجاوز به حريم علوي و حسيني ساكت نخواهند نشست .
در بخش پاياني اين اطلاعيه آمده است خروج بي قيد و شرط اشغالگران از عراق تنها راه خارج شدن از اين بحران خواهد بود و مردم عراق با زعامت مرجعيت شيعه خاصه حضرت آيت الله العظمي سيستاني بخوبي خواهند توانست كشور خود را بازسازي واداره كنند.
|
|
مذاكرات رؤساي مجلس ايران و سوريه
«محمود الابرش» رئيس مجلس ملي سوريه روز دوشنبه با بيان اينكه رخدادهادر منطقه بسرعت در حال شكل گيري هستند، تأكيد كرد كه ايران و سوريه براي تثبيت امنيت و ثبات در منطقه با وجود اين شرايط تلاش مي كنند.
به گزارش ايرنا، از دمشق الابرش كه در جريان ديدار حجت الاسلام و المسلمين مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي با نمايندگان مجلس ملي سوريه سخن مي گفت ، افزود: تهران و دمشق همواره از تلاش هاي صادقانه و هدفمند، حمايت هاي سازنده كرده تا اوضاع خطرناك عراق خاتمه يابد زيرا كه خطرات دامن گير عراق همه همسايگان اين كشور را تهديد مي كند و امكان سرايت آن به ديگر كشورهاست.وي در پايان با تشكراز كروبي و هيأت همراه ،ضرورت گسترش هر چه بيشترمناسبات جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي سوريه را خواستار شد و اين سفررا در تحقق اين هدف اساسي و مهم خواند.
رئيس مجلس ايران روز دوشنبه در صدر يك هيأت بلند پايه سياسي و پارلماني درپاسخ به دعوت «محمودالابرش» رئيس مجلس ملي سوريه وارد دمشق شد.
وي را در اين سفر رسمي سه روزه تعدادي از نمايندگان مجلس و مقامات وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران همراهي مي كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي صبح دوشنبه بلافاصله بعداز ورود به سوريه با «بشاراسد» رئيس جمهوري اين كشور ديدار كرد.
كروبي و الابرش يادداشت تفاهم همكاري هاي پارلماني ميان دو كشوررا در حضور اعضاي هيأت هاي عالي رتبه سياسي و پارلماني دو كشور در محل مجلس ملي سوريه امضا كردند. كروبي در پايان ديدار از سوريه امروز در پاسخ به دعوت رسمي نبيه بري رئيس مجلس لبنان از دمشق راهي بيروت خواهد شد.
|
|
در جلسه يكشنبه گذشته
مجلس به استرداد لوايح دوگانه رأي داد
طرح تقسيم استان خراسان به استانهاي خراسان شمالي، خراسان جنوبي و رضوي استرداد لوايح رئيس جمهور و استعفاي بهزاد نبوي در جلسه علني روز يكشنبه مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد.
به گزارش خبرنگار پارلماني همشهري نمايندگان در اين جلسه با راي منفي به تقسيم خراسان به ۵ استان و به دنبال تشكيك در آراء جلسه قبلي در اين زمينه تصويب كردند كه استان خراسان به استانهاي خراسان شمالي به مركزيت بجنورد، خراسان جنوبي به مركزيت بيرجند و رضوي به مركزيت مشهد تقسيم شود.
در ادامه جلسه همچنين ابطحي معاون پارلماني رئيس جمهور در سخناني ضمن استناد به اينكه ديگر دليلي براي تصويب لوايح وجود ندارد از نمايندگان خواست كه به استرداد دو لايحه دولت راي مثبت دهند كه نمايندگان نيز با اكثريت قاطع به آن راي دادند. سپس علي رغم اينكه رئيس مجلس اعلام كرده بود پرونده استعفاها بسته شده است استعفاي بهزاد نبوي نائب رئيس دوم مجلس در دستور كار مجلس قرار گرفت و وي به عنوان پنجمين نماينده استعفا دهنده دلايل خود را براي استعفا بيان كرد. سپس سيدناصر قوامي و احمد شيرزاد دو نماينده اصلاح طلب مجلس ضمن بيان نكات مثبت شخصيتي بهزاد نبوي به عنوان مخالفين استعفا دلايل خود را اعلام كردند. سپس اين استعفا به راي گذاشته شد كه از تعداد ۱۹۸ نماينده حاضر در جلسه، ۱۸۳ راي اخذ و از اين تعداد ۱۵۴ راي موافق و ۲۲ راي مخالف و ۷ راي ممتنع با استعفا به دست آمد كه براين اساس، برخلاف استعفاي چهارم، پنجمين استعفا توسط نمايندگان مجلس پذيرفته شد و بهزاد نبوي مجلس را ترك كرد.
همچنين در ابتداي اين جلسه، نمايندگان رد صلاحيت شده از سوي شوراي نگهبان در انتخابات مجلس هفتم طي نامه اي كه از سوي الهه كولايي قرائت شد از اين نهاد خواستند كه مدارك رد صلاحيتشان را منتشر كند. مسئولين شوراي نگهبان پيش از اين بارها اعلام كرده بودند كه اگر نمايندگان به صورت مكتوب درخواست انتشار رد صلاحيت خود را مطرح كنند آنها نيز اين دلايل را به صورت عمومي منتشر خواهند كرد.
|
|
منافقين ۱۱ تير از عراق اخراج خواهند شد
وزير مهاجرت شوراي حكومت انتقالي عراق در بغداد اعلام كرد كه اعضاي منافقين در صورتي كه تا قبل از ۳۰ ژوئن اين كشور را ترك نكنند، در روز اول ژوئيه (۱۱ تير) از عراق اخراج خواهند شد.
به گزارش ايسنا به نقل از شبكه خبري كورو نوسين اينترنشنال ايتاليا، محمدجاسم خضير، افزود: ما با فشارهايي كه از سوي سازمان هاي بين المللي در رابطه با منافقين بر ما وارد شده است، با آنها اتمام حجت كرده ايم تا قبل از تشكيل دولت موقت عراق اين كشور را ترك كنند.
|
|
نگاه
استراتژي جديد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي
ياسر مرادي
بهزاد نبوي عضو برجسته سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي پس از محسن آرمين عضو ديگر اين سازمان در جلسه علني روز يكشنبه به عنوان چهارمين نماينده استعفادهنده مجلس را ترك كرد تا ديگر اين سازمان هيچ نماينده رسمي در مجلس نداشته باشد. بازخواني پرونده اين سازمان شايد به موضع امروز آنها در شرايط فعلي جامعه كمك كند.
سازمان مجاهدين انقلاب در ارديبهشت ۵۸ به عنوان يك گروه پيرو خط امام از ۷ گروه تشكيل شد كه محمدباقر ذوالقدر، بهزاد نبوي ،محمد سلامتي، حسين فدايي و مرتضي الويري را مي توان از اعضاي مركزي اين سازمان ناميد در سال ۶۱ در پي برخي از اختلافات اعضاي اين سازمان با آيت ا... راستي كاشاني سازمان به سه بخش راست، ميانه و چپ تقسيم شد كه بخش چپ و ميانه اين سازمان طي نامه اي از اين نهاد جدا شدند. در ميان اين افراد مشخصاً مي توان بهزاد نبوي، مصطفي تاج زاده، محمد سلامتي و فيض ا... عرب سرخي را نام برد اولين اختلاف رسمي اين سازمان در صدور بيانيه روز كارگر يعني ۱۱ ارديبهشت روي داد. گروه هاي چپ خواستار صدور اين بيانيه با هيجان و شور بيشتري بودند كه ساير اعضا با اين مسئله مخالفت كردند. سازمان مجاهدين در سال ۶۵ به طور كامل منحل شد ولي در سال ۷۰ و به دنبال حذف كامل جناح چپ از صحنه سياسي كشور، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با اضافه كردن پسوند ايران به نام خود و با هيأت مؤسس بهزاد نبوي، حسين صادقي و محمد سلامتي تشكيل يك حزب جديد را داد و محسن آرمين، هاشم آغاجري، عرب سرخي و مصطفي تاج زاده را نيز به عضويت شوراي مركزي خود پذيرفتند. چندي بعد نشريه اين ارگان با نام عصر ما به انتشار عقايد و مباني ايدئولوژيك اين سازمان پرداخت و نقش به سزايي را در دوم خرداد ايفا كرد. پس از دوم خرداد اين سازمان كه تشكيلات حزبي گسترده اي نداشت و با توجه به ساختار دروني خود توانايي اين كار را نيز در خود نمي ديد سعي كرد از جبهه مشاركت به عنوان بدنه و لايه مرتبط اين سازمان با جامعه استفاده كند و در ضمن دو تن از اعضاي خود را به مجلس ششم فرستاد تا سه سال بهزاد نبوي و يك سال در زماني كه پرونده پتروپارس نبوي مطرح شد محسن آرمين نايب رئيسي مجلس را به عهده گيرند.
سازمان مجاهدين در طول ۴ سال عمر مجلس به نحوي كاملاً نامحسوس رهبري جريان اصلاحات را در پارلمان به عهده داشت و كسي ميان اصلاح طلبان درون مجلس پيدا نمي شد كه نظرات نبوي را قبول نداشته باشد.
بعد از استعفاي آرمين، علي رغم اين كه كروبي اعلام كرده بود پرونده استعفا بسته شده است ولي نبوي با نفوذ خود در هيأت رئيسه استعفايش را در دستور كار قرار داد. شايد اصرار وي براي استعفا دادن آن هم بعد از منصرف شدن اكثر اصلاح طلبان از پروژه استعفا به اين دليل بود كه وي نمي خواست عضوي از اين سازمان در مجلس و يا به طور مشخص تر در حاكميت باقي بماند. سازمان مجاهدين پس از ۱۳ سال در اقدامي تعجب برانگيز اعلام كرده كه ۱۱ ارديبهشت امسال يعني همان روز كارگر كه موجب اولين اختلافات در سازمان مجاهدين شد، كنگره سراسري خود را برگزار مي كند. به نظر مي رسد سازمان مجاهدين با جدا شدن از بدنه اصلاحات تصميم گرفته جدا از مجمع روحانيون و جبهه مشاركت، خود عضو گيري كرده و فعاليت هاي جديدي را آغاز كند.
تاريخ برگزاري اين كنگره نيز به طور كامل نشان گر خط مشي و سياست آينده اين حزب است. اين نهاد به نوعي بازسازي دروني خود را آغاز كرده و در آينده اي نزديك بايد منتظر فعاليت هاي گسترده اين سازمان در سطح كشور باشيم.
|
|
رئيس جمهور در پيامي به مناسبت ترور رنتيسي:
تروريسم دولتي اسرائيل، منشاء خشونت در منطقه است
سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي ايران در پيامي به مناسبت شهادت عبدالعزيز رنتيسي مسئول شاخه سياسي حماس ، تأكيدكرد: تروريسم دولتي اسراييل منشا اصلي خشونت ها و ناامني در منطقه است و تا زماني كه اقدامي قاطع و بين المللي براي مهار سياست هاي تجاوزكارانه و خشونت آميز رژيم صهيونيستي اعمال نگردد، منطقه هر روز شاهد گسترش خشونت و ناامني بيشتر خواهد بود.
به گزارش روز يكشنبه دفتر امور رسانه هاي رياست جمهوري ، متن كامل پيام رئيس جمهوري به شرح ذيل است :
بسم الله الرحمن الرحيم
بارديگر تروريسم دولتي حاكم بر اسراييل يكي از فرزندان ملت مظلوم فلسطين را در يك اقدام ناجوانمردانه به شهادت رساند، اين بار و در فاصله كمتر از يك ماه از ترور شيخ احمد ياسين ، دكتر عبدالعزيز رنتيسي مسئول شاخه سياسي حماس در غزه و فرزند اين شهيد بزرگوار و دو نفر از همراهان وي ، هدف كينه توزي رژيم اشغالگر قدس قرار گرفتند.
بدون ترديد حمايت هاي دايمي و بي دريغ كاخ سفيد و همچنين پشتيباني اخير شخص رئيس جمهور اين كشور از جنايات پليد رژيم صهيونيستي ، اصلي ترين عامل تداوم سياستهاي ترور و سركوب اين رژيم است .
همانگونه كه بارها تأكيد كرده ام تروريسم دولتي اسراييل منشا اصلي خشونتها و ناامني درمنطقه است وتا زماني كه اقدامي قاطع و بين المللي براي مهار سياستهاي تجاوز كارانه و خشونت آميز رژيم صهيونيستي اعمال نگردد، منطقه هر روز شاهد گسترش خشونت و ناامني بيشتر خواهد بود.
اينجانب شهادت اين فرزند مبارز و شجاع مقاومت اسلامي را به ملت قهرمان و سرافراز فلسطين تبريك و تسليت مي گويم و مطمئن هستم مقاومت اسلامي راه اين نمادهاي مبارزه عليه اشغالگري را تا گرفتن انتقام خون اين عزيزان ادامه خواهد داد.
از خداوند متعال ، علو درجات اين شهيد بزرگوار و تمامي شهداي صحنه مقاومت و مبارزه فلسطين را مسئلت دارم .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، رئيس قوه قضاييه و بسياري ديگر از شخصيت ها و نهادها نيز با صدور اطلاعيه هاي جداگانه ترور رنتيسي را محكوم كردند.
|
|
شماره جديد خردنامه منتشر شد
شماره جديد خردنامه امروز منتشر شد. در اين شماره كه به موضوع فمينيسم اختصاص دارد «حقوق زن و پرسش هاي نوين» به قلم دكتر محمدجواد ارسطا «فقه، زن و حقوق بشر» در گفت وگو با حجت الاسلام مهدي مهريزي «زن مسلمان و انتظارات فمينيستي»، به قلم دكتر سعيد رضا عاملي، «درآمدي بر شناخت فمينيسم غربي» به قلم دكتر سهيلا صادقي «فمينيسم اسلامي: واقعيت ها و چالش ها» به قلم رضا متمسك و «سينماي زنانه در ايران» به قلم ميراحمد ميراحسان از نظر خوانندگان ارجمند مي گذرد. همچنين در اين شماره مصاحبه اي با شيرين عبادي درج شده است كه به وضعيت زن ايراني و تعامل وضعيت زن ايراني و تعامل حقوق بشر با احكام فقهي زن مي پردازد.
عبادي در اين مصاحبه كه در بهمن ماه ۸۲ انجام شده و بدون كمترين حذف و كاستي منتشر مي شود، با اميدواري نسبت به وضعيت زن ايراني، و با اشاره به بهبود آموزش زنان و حتي پيشي گرفتن آنان از مردان معتقد است كه در جمهوري اسلامي پيشرفت هاي بسياري در مسئله زن حاصل شده است. او اگر چه كاستي هايي را در مسئله حقوق بشر
بر مي شمارد، اما اين مسئله را منحصر در ايران نمي داند، بويژه آنكه به بهبود شرايط حقوق بشر در ايران تأكيد مي كند.
اما از سوي ديگر در خبرها آمده بود كه در هفته گذشته شيرين عبادي طي اظهارنظرهايي در خارج از كشور بر كميسيون حقوق بشر خرده گرفته است كه چرا به محكوميت ايران در نقض حقوق بشر رأي نداده است اكنون براي دومين سال پياپي است كه سازمان هاي بين المللي و كميسيون حقوق بشر قطعنامه اي مبني بر نقض حقوق بشر در ايران صادر نكرده است و حتي اتحاديه اروپا از پيشرفت گفتگوهايش با ايران بويژه درباره حقوق بشر ابراز خرسندي نموده است. بدين ترتيب اظهارات عبادي كه همواره ادعا كرده است كه مدافع ايران و اسلام است موجب تعجب شده است. روزنامه همشهري ضمن انتقاد جدي از اين اقدام خانم عبادي از كليه صاحب نظران جهت اظهار نظر در مورد مصاحبه ايشان در خردنامه دعوت به عمل مي آورد.
|