به زودي يك نسخه خطي كلام الله قرآن مجيد مربوط به دوران قاجار و منسوب به خط مرحوم نيريزي منتشر مي شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، سيد احمد محيط طباطبايي، معاون معرفي و آموزش سازمان ميراث فرهنگي گفت: اين قرآن به خط ابن شمس الدين محمد احمد نيريزي از مشهورترين خوشنويسان قرآن ۱۲ هجري قمري نگاشته شده و به نام كاتبش نيريزي مشهور است.
سيد احمد محيط طباطبايي با تأكيد بر اين كه پيش از اين يك قرآن ديگر با خط نيريزي چاپ شده بود، افزود: اين قرآن در قطع رحلي و با خط نسخ، نسخ جلي و شكسته نستعليق خوش در سال ۱۱۲۴ هجري قمري به رشته تحرير درآمده است. كاغذ اين قرآن از كاغذ خانبالغ و جلد آن مقواي تيماج قهوه اي مجدول و داراي چهار لچكي گوشه باز بندي است.
وي تصريح كرد: نيريزي از بزرگترين قرآن و ادعيه نويسان اوايل دوره قاجار بوده كه تمامي آنها را با خط بسيار زيبايي نگاشته است.
فلسفه لايب نيتس
فلسفه لايب نيتس نام كتابي است كه به تازگي از سوي نشر ققنوس منتشرشده است. اين كتاب كه به قلم منوچهر صانعي دره بيدي نوشته شده، جايگاه لايب نيتس در فلسفه غرب و سهم اين متفكر را در شكل دهي شالوده هاي نظري تمدن جديد نشان مي دهد.
كتاب لايب نيتس كه شرح حال، زندگي و نظرات اين فيلسوف آلماني سده ۱۸ ميلادي است، بر اين نظريه پاي مي فشرد كه تمدن جديد بر سه پايه فيزيك جديد رياضيات جديد و منطق جديد استوار است. فيزيك جديد در واقع فيزيك لايب نيتس است چرا كه در نهايت ذات ماده را انرژي مي داند و اين در واقع اولين سخن لايب نيتس در فيزيك است.
لايب نيتس اولين فيلسوفي بود كه نيرو را ذات ماده دانست. كتاب فلسفه لايب نتيس در ۴۹۴ صفحه در دسترس علاقه مندان فلسفه قرار گرفته است.
جلد هشتم دانشنامه جهان اسلام
بنياد دايره المعارف اسلامي، جلد هشتم دانشنامه جهان اسلام را تا موعد نمايشگاه كتاب امسال منتشر مي كند. تاكنون ۷ جلد از اين دانشنامه منتشر شده است و جلد هشتم آن به حروف «ت،ث و ج» اختصاص دارد.
گستره علمي اين دانشنامه ۱۰ موضوع علمي، تاريخ، تاريخ علم، جغرافيا، فرهنگ و تمدن، زبان و ادبيات، فقه و اصول، كلام، قرآن و حديث، فلسفه و عرفان را در بر مي گيرد و به طور تقريبي در جلد هشتم آن حدود ۳۰۰ مقاله از انديشمندان جهان اسلام در ارتباط با موضوعات فوق به چاپ مي رسد.