پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۳۷۰
بازارچه خوراك
003177.jpg
003180.jpg
003180.jpg
003192.jpg
003195.jpg
003198.jpg
003186.jpg

توت فرنگي ميوه اي خوش طعم
ليلا  آرمان 
003174.jpg

توت فرنگي اين نوبر بهاري ميوه بسيار خوش طعم و داراي طبيعتي سرد است.
اين ميوه داراي املا ح مهمي است كه از جمله آنها مي توان به آهن، كلسيم، فسفر، منيزيم، سديم و پتاسيم اشاره كرد. همچنين توت فرنگي داراي ويتامين آ، ب و سرشار از ويتامين ث است.
توت فرنگي به علت دارا بودن اسيد ساسيليك مانند آسپرين عمل كرده و تب بر، مسكن و آرام بخش است.
در تنظيم فشار و تصفيه خون، جوش هاي صورت، هضم غذا و يبوست بسيار مؤثر بوده و همچنين به علت ادرارآور بودن مي تواند در درمان بيماري هاي مجاري ادراري مفيد واقع شود.
003189.jpg

بايد اضافه كرد توت فرنگي از جمله ميوه هاي حساسيت زا است و بسياري افراد به آن حساسيت نشان مي دهند.همچنين افراد مبتلا  به آسم و اگزما نيز كمتر از آن استفاده كنند.
اگر مي خواهيد پوستي شاداب و باطراوت داشته باشيد مي تواند توت فرنگي را له كرده، به صورت ماليده و ماساژ دهيد.از توت فرنگي نيز مي توان مربا و شربت تهيه كرد.
به علت دارا بودن آب موجود در آن از فريزري كردن آن خودداري كنيد زيرا بعد از خارج كردن از فريزر پلا سيده شده و طعم اوليه خود را از دست مي دهد.
هم اكنون قيمت اين ميوه در مغازه هاي سطح شهر تهران ۸۰۰۰ -۳۰۰۰۰ريال است.

قيمت تمام شده گوشت داخلي بيش از قيمت جهاني است
گوشت، خوراكي اشرافي!
از ديرباز در كشور دامپروري از حرفه هايي بوده كه با وجود زحمت فراوان، به خاطر سود بسيار، طرفداران بي شماري داشته است. از سوي ديگر اين حرفه نسل به نسل در ميان خانواده ها انتقال يافته و حفظ شده. به همين خاطر است كه بازارهاي ايران همواره پرگوشت بوده اند و در همه بازارها گوشت  هست اما قيمت گزاف اين خوراكي باعث مي شود در انتخاب تشويش به خرج دهيد و دست آخر پا پس بكشيد و عطايش را به لقايش ببخشيد.
البته مدت زيادي است كه گروه بسياري در جهان به گياهخواري - يا در اصطلا ح رايج سبزي  خواري - روي آورده اند. دل رئوف آنها اجازه نمي دهد براي لذت بردن خود، موجود بي گناهي را قرباني كنند اما در ايران با توجه به طبع گرم و پوياي مردم، گوشت بخش لا ينفكي از زندگي شده و گراني آن، ناتواني خانواده ها در تهيه اين خوراكي لذيذ و محو شدن تدريجي اش از سفره ها مي تواند براي هميشه براي طبع همه مشكل زا باشد.
به هر حال اين معضلي است كه دولتمردان هم سرانجام به آن پي برده اند و شايد با تمهيدات خاص، درصدد رفع آن برآيند.
از اين رو طرح تنظيم بازار گوشت هم اكنون در كميته  تخصصي وزارت جهاد كشاورزي در حال بررسي است و پس از تصويب به زودي اجراي آن آغاز مي شود.
معاون اداره تأمين و توزيع كالا هاي وزارت بازرگاني در اين باره گفت: اين طرح كه از سوي كميته تنظيم بازار ارائه شده در حال حاضر تحت بررسي كميته تخصصي وزارت جهاد كشاورزي است.وي گفت: براساس اين طرح قرار است مصرف كنندگان عمده مانند اتحاديه هاي تعاوني استان ها،  فرهنگيان و  كارگران از بازار عمومي مصرف خارج شوند.او سپس با اشاره به واردات گوشت قرمز در سال گذشته گفت: سال گذشته شركت پشتيباني امور دام ۱۰ هزار تن گوشت وارد كشور كرد كه به دليل افزايش نرخ جهاني گوشت قرمز در بازارهاي جهاني، طرح تنظيم بازار گوشت اجرا نشد.اين مسؤول وزارت بازرگاني خواستار كاهش قيمت مابه التفاوت حقوق گمركي شد و گفت: با توجه به افزايش نرخ گوشت قرمز در بازارهاي جهاني يكي از پيشنهادات وزارت بازرگاني براي واردات گوشت قرمز در سال جاري حذف پرداخت مابه التفاوت ۳۰۰۰ ريالي براي تمامي واردكنندگان گوشت قرمز است.
وي تأكيد كرد: نرخ گوشت قرمز در بازارهاي جهاني از حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلا ر براي هر تن به دو هزار و ۲۰۰ دلا ر رسيده است.
ساير نكات ارزنده 
مشكل گوشت در كشور به همين چند سطر محدود نمي شود.
مدير يكي از شركت هاي فرآورده هاي گوشتي گفت:  گراني مواد اوليه و تبليغات منفي از مهمترين موانع اين صنعت در كشور است.
تعيين تعرفه ۴۶ درصدي براي صادرات گوشت و افزايش قيمت گوشت به دليل كمبود مرتع و علوفه از دلا يل عمده افزايش قيمت ماده اوليه فرآورده هاي گوشتي است.او افزود: صادرات فرآورده هاي گوشتي ايران در چند سال گذشته به لحاظ رفع نشدن موانع قانوني و مشكلا ت فراوان پيش روي توليد كنندگان و صادركنندگان با وجود بازارهاي بالقوه  براي جذب اين فرآورده غذايي، ديگر انجام نمي شود.
به گفته وي، نبود تسهيلا ت بانكي، بالا  بودن هزينه هاي ثابت از جمله گاز، آب و برق منجر به ركود بيشتر اين صنعت در كشور شده است و  وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي اضافه كردن برخي از افزودني هاي مجاز و مطابق با استانداردهاي جهاني و مورد استفاده در ساير كشورهاي ديگر را براي فرآورده هاي داخلي ممنوع كرده كه اين امر موجب كاهش كيفيت فرآورده هاي گوشتي در كشور شده است.
او در پايان با اشاره به سرانه مصرف پايين فرآورده هاي گوشتي در كشور گفت: فرآورده هاي گوشتي از نظر دارا بودن مواد غذايي مي تواند نقش مهمي در سبد مصرف خانوار داشته باشد كه به دليل تبليغات منفي و نبود فرهنگ مصرف اين نوع كالا  در كشور تاكنون نتوانسته جايگاهي در سبد غذايي مردم داشته باشد.

بازارچه خوراك
بازارچه خودرو
بازارچه لوازم خانگي
بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو
بازارچه آخر هفته
بازارچه لوازم التحرير
گوناگون
|  بازارچه خودرو  |  بازارچه خوراك  |  بازارچه لوازم خانگي  |  بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |  بازارچه آخر هفته  |  بازارچه لوازم التحرير  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |