مذاكرات روحاني با فرستاده ژاپن درباره مسائل هسته اي و عراق
دبير شوراي عالي امنيت ملي و فرستاده ويژه نخست وزير ژاپن ديروز درباره وضعيت عراق، فعاليت هاي هسته اي ايران و روابط اقتصادي دوجانبه به ويژه در حوزه انرژي گفت و گو كردند.
دكتر روحاني در اين ديدار با تأكيد مجدد بر ضرورت خروج اشغالگران از عراق، سياست هاي آمريكا را مورد نقد قرار داد و نسبت به شكستن حرمت عتبات مقدس در عراق و سركوب مردم به نيروهاي ائتلاف هشدار داد.وي با اشاره به شكنجه زندانيان عراق خواهان تشكيل دادگاه جنايتكاران جنگي براي محاكمه عاملان اين رفتارها در عراق شد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي سپس با تأكيد بر آمادگي ايران براي مشاركت در امر بازسازي عراق درخصوص طرح اخضر ابراهيمي درباره بحران عراق، تشريح نقاط ضعف و قوت اين طرح گفت: طرح نماينده دبير كل سازمان ملل بايد با كسب نظرات رهبران ذي نفوذ عراق همچون آيت الله سيستاني كامل شود و جمهوري اسلامي ايران نيز آماده همكاري با اخضر ابراهيمي در اين زمينه است.
روحاني در اين گفت و گو همچنين با اشاره به موضوع امنيت نقل و انتقال و ثبات بازار انرژي، اراده جمهوري اسلامي ايران براي حفظ اين بازار و تأمين درازمدت انرژي براي ژاپن را اعلام كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي همچنين درمورد همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي هسته اي ، به سفر البرادعي به تهران و توافق در زمينه يك برنامه عمل اشاره كرد و بر همكاري جمهوري اسلامي ايران براي اجراي كامل برنامه مذكور تأكيد كرد.
كومورا فرستاده ويژه نخست وزير ژاپن نيز دراين ديدار خواستار حمايت جامعه بين الملل از طرح اخضر ابراهيمي نماينده دبيركل سازمان ملل در عراق شد.وي تامين امنيت را عامل اصلي شروع بازسازي اين كشور دانست و نسبت به درگيري نيروهاي هوادار مقتدا صدر و ائتلاف ابراز نگراني كرد.
فرستاده ويژه نخست وزير ژاپن رعايت حرمت و قداست عتبات مقدس عراق توسط نيروهاي ائتلاف را ضروري دانست و نقش مثبت جمهوري اسلامي ايران دربحران عراق را مورد قدرداني قرار داد.
آقاي كومورا وزيرخارجه سابق ژاپن ، از جمهوري اسلامي ايران درخواست كرد كه از نفوذ خود براي حل بحران اخير در عراق استفاده كند.وي بااشاره به ضرورت عدم تندروي نيروهاي ائتلاف ، اطمينان داد كه دولت ژاپن نيز دراين جهت از نفوذ و توانمنديهاي خود استفاده خواهد كرد.وي همچنين از نقش ايران براي آزادي گروگانهاي ژاپني تشكركرد.
آقاي كومورا همكاري هاي جمهوري اسلامي ايران با آژانس بين المللي انرژي هسته اي را مورد ستايش قرارداد و اظهار اميدواري كرد كه بااين روند، مساله هسته اي ايران حل و فصل شود.
|
|
رئيس جمهوري:
بزرگترين سركوب و نقض حقوق بشر درعراق جريان دارد
سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي ايران بر لزوم برقراري آرامش در عراق تأكيد كرد و گفت : بايد همه دست در دست همه دهيم تا آرامش درعراق حاكم شود و حكومت آن كشور در دست مردم عراق قرار گيرد.
به گزارش ايرنا رئيس جمهور ديروز در نشست خبري مشترك با «سليمان تيهيچ » رئيس شوراي رياست جمهوري بوسني و هرزگوين اظهارداشت :ايران از «عراق دمكراتيك و مردمي كه حاكميت آن در دست مردم عراق باشد» استقبال و براي تحقق اين امر و نيز بازسازي آن كشور، تلاش مي كند.خاتمي كه به سئوال يك خبرنگار بوسنيايي درمورد عراق پاسخ مي داد، خاطرنشان كرد: امروز عراق كانون آشوب و ترورشده است و شاهد يكي ازبدترين جريانات سركوب و نقض حقوق بشر توسط اشغالگران در آن سرزمين هستيم .وي تأكيد كرد: حادثه شكنجه دردناك مردم عراق توسط نيروهاي اشغالگر از فاجعه آميزترين وقايعي بود كه ازطرف رسانه هاي عمومي افشا شد و افكارعمومي جهان را متاثر كرد. خاتمي تصريح كرد: ملت عراق ملتي بزرگ و باتاريخي ديرينه است .
بين النهرين ، زماني كانون تمدنهاي بزرگ بشري بوده است .لذا اشغال عراق و تحميل حكومت مورد خواست اشغالگران ، اهانت به اين ملت است .
رئيس جمهوري گفت : به اشغالگران هشدار مي دهيم كه اشغال اين كشور كينه اي به وجودمي آورد كه محصولي جز ترور نخواهد داشت .وي در جواب سئوالي درباره مساله فلسطين گفت : تا وقتي كه ملت فلسطين به حقوق حقه خود نرسدو آوارگان فلسطيني حق بازگشت به سرزمين خود و تعيين سرنوشتشان را نداشته باشند،اين منطقه به صلح پايدار نمي رسد.
طرح هايي هم كه اين حقيقت راناديده بگيرند،محكوم به شكست خواهند بود.
خاتمي تصريح كرد:بايد تجاوز،اشغال و سركوب ،جاي خود را به تفاهم و شناخت حق مسلم ملت فلسطين بدهد تا درمنطقه آرامش برقرار شود.
رئيس شوراي رياست جمهوري بوسني و هرزگوين نيزدراين نشست خبري با اشاره به موافقتنامه هايي كه بين ايران و بوسني و هرزگوين امضا شده است گفت : مذاكراتي در زمينه تنظيم موافقتنامه هاي تجارت آزاد،مبارزه با جنايات سازماندهي شده و مبارزه با تروريسم انجام شده است .
رئيس شوراي رياست جمهوري بوسني و هرزگوين از ايران به عنوان كشور دوست ياد كرد و گفت : حضور سه عضو رياست جمهوري اين كشور در ايران نشان مي دهدكه اوضاع در كشور ما باثبات است .
در بوسني صلح پايدار ايجاد شده است وما در حال حاضر آماده گسترش همكاريهاي اقتصادي با ايران هستيم .
|
|
مقام معظم رهبري از نمايشگاه بين المللي كتاب تهران بازديد كردند
تهران - خبرگزاري جمهوري اسلامي: حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب، صبح ديروز بدون اطلاع قبلي با حضور در نمايشگاه بين المللي كتاب به مدت سه ساعت از اين نمايشگاه بازديد كردند.مقام معظم رهبري به هنگام بازديد از غرفه هاي كتاب ضمن گفت و گو با ناشران از نزديك در جريان وضعيت نشر قرار گرفتند.
|
|
گفت وگوي خرازي با نخست وزير مغرب درباره مناسبات اقتصادي
دكتر كمال خرازي وزير امورخارجه ايران كه از روز دوشنبه در مغرب به سر مي برد، در ديدار با نخست وزير اين كشور درباره روابط دوجانبه و اوضاع منطقه تبادل نظر كرد.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امورخارجه، در اين ملاقات خرازي گفت: جمهوري اسلامي ايران براي همكاري با كشورهاي جنوب به ويژه كشور مغرب اهتمام دارد. وي، انرژي نفت و گاز، ماهيگيري و شيلات را از زمينه هاي موثر و مناسب روابط دو كشور برشمرد.ادريس جطو نخست وزير مغرب نيز ظرفيت هاي اقتصادي و تجاري دو كشور را بسيار گسترده دانست و بر سرمايه گذاري مشترك تاكيد كرد.
«ادريس جطو» گفت: پيشرفت و رشد قابل توجه جمهوري اسلامي ايران براي جهان اسلام و تقويت آن حائز اهميت است و مغرب علاقمند به استفاده از تجارب ايران به ويژه در زمينه هاي سدسازي، نفت و فرآورده هاي نفتي است.
|
|
رئيس مجمع تشخيص مصلحت:
نيروي انتظامي به افكار عمومي احترام بگذارد
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، افشاي اقدامات وحشيانه اشغالگران عراق در شكنجه زندانيان عراقي را نشانه قدرت افكار عمومي دانست و گفت : امروز افكار عمومي ، سردمداران كاخ سفيد و انگليس را تحت فشار قرار داده است .
به گزارش ايرنا، آيت الله هاشمي رفسنجاني كه ديروز در نخستين همايش تخصصي ناجا و نظارت همگاني ، راهبردها و راهكارها در دانشگاه تربيت مدرس تهران سخن مي گفت ، افزود: واكنش افكار عمومي و رسانه هاي جمعي باعث شده كه بوش و بلر مانند اسفند روي آتش ، آرام و قرار نداشته باشند و از درو ديوار بر آنها نفرت مي بارد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، شرمساري خانواده هاي سربازان آمريكايي و اظهار تأسف و عذرخواهي مقامات اين كشور در مورد شكنجه زندانيان عراقي را ناشي از اهميت افكار عمومي و نظارت مردمي بر رخدادهاي جهان دانست .
هاشمي رفسنجاني خطاب به فرمانده نيروي انتظامي و پرسنل اين نيرو گفت : افكار عمومي را در نظر داشته باشيد و به آنها احترام بگذاريد و نتيجه آن را به اطلاع مردم برسانيد.
وي اظهار داشت : اگر نيروي انتظامي در عمل موفق شود اين ابتكار را به نتيجه برساند، مطمئنا يكي از بزرگترين خدمتهاي نيروي انتظامي در تاريخ انجام شده است .
هاشمي رفسنجاني عمده ترين دليل از بين رفتن برخي از حكومتها را نبود نظارت در آنها عنوان كرد و گفت : بي تفاوتي در خصوص آنچه در جامعه رخ مي دهد آثار زيانباري در پي خواهد داشت .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، اقدام نيروي انتظامي در پاسخگويي به مردم و انجام نظارت برعملكرداين نيرو را كاري پسنديده توصيف كرد و افزود: نيروي انتظامي با اين كار يك اصل اسلامي را در خصوص انجام وظايف خود پياده كرده است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، پيگيري قاطعانه درخواستهاي مردمي تا حصول نتيجه قطعي را يكي از عوامل مهم موفقيت اين نيرو عنوان كرد و گفت : اگر در طول روز تعدادي از مراجعات تلفني مردم كه از حساسيت بالايي برخوردار است ، به طور جدي پيگيري شود و نتيجه حاصل از آن به اطلاع مراجعه كننده برسد، نتيجه كار بسيار درخشان خواهد بود.
|
|
آيت الله هاشمي شاهرودي:
قوه قضائيه به مردم گزارش مي دهد
آيت الله هاشمي شاهرودي گفت : در هفته قوه قضائيه و براي پاسخگويي به مردم جنبه هاي مثبت و منفي امور قضايي را براي آنان روشن خواهيم كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر رئيس قوه قضائيه ديروز در ديدار مسئولان ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائيه پاسخگويي و اطلاع رساني را از وظايف مهم مسئولان برگزاري مراسم اين هفته دانست و افزود: در اين هفته بايد سعي شود شاخص هاي محتوايي قوه قضائيه با كلان نگري و جامع نگري براي مردم روشن و مشخص شود.وي با تأكيد بر دوري از جزئيات در پاسخگويي به مردم گفت : تحولات اساسي ، موثر و بنيادي در دستگاه قضايي در چند سال گذشته بايد به گونه اي شفاف براي همگان تشريح و در كنار آن به نقاط ضعف نيز پرداخته شود.وي با اشاره به برخي سئوالات و شبهات در ذهن مردم درباره عملكرد قوه قضائيه گفت : بايد مردم را با چگونگي رسيدگي به پرونده هاي قضايي و تلاش كاركنان اين دستگاه آشنا و ضمن تحليل روشن منشأ مشكلات را مشخص كرد.
آيت الله هاشمي شاهرودي افزود: بسياري از مشكلاتي كه مردم با آنها روبرو هستند مشكلات قانوني است مثلا با كيفري شدن چك ، رباخواران و پولداران با زور قوه قضائيه و با قلم قاضي پول دارتر شدند و قوه قضائيه تضعيف شد.
|
|
اتريش ،واسطه ايران و اروپا
معاون صدر اعظم و وزير راه ، نوآوري و تكنولوژي اتريش با تاكيد بر پيوستن ۱۰ كشور جديد به اتحاديه اروپا و نقش مهم اتريش در ميان كشورهاي عضو گفت : اتريش از تمام توان خود براي تحكيم و تقويت روابط بين جمهوري اسلامي ايران و اتحاديه اروپا استفاده خواهد كرد.
به گزارش اداره كل فرهنگي و روابط عمومي مجلس شوراي اسلامي هوبرت گورباخ در ديدار با رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهارداشت : يكي از نتايج بارز مناسبات نزديك اتريش و ايران ، افزايش تبادل هيات هاي مختلف اقتصادي و سياسي طرفين است .وي سفر رئيس جمهوري ايران به وين در ماه مارس سال ۲۰۰۲ را نقطه اوج ايجاد روابط بين ايران و اتريش دانست .
معاون صدر اعظم اتريش زمينه براي توسعه و گسترش هرچه بيشتر مناسبات تجاري ميان دو كشور در زمينه هاي تكنولوژي ، بهداشتي و ساخت نيروگاه رامناسب دانست .گورباخ تصريح كرد: تصويب قوانين حمايت از سرمايه گذاري خارجي و لغو ماليات مضاعف در مجالس دو كشور سبب تسهيل همكاري هاي تجاري خواهد شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در اين ديدار گفت : روابط دوجانبه ايران و اتريش با وجود برخي فراز و نشيب ها، ريشه اي و مستحكم است و سير مثبت مناسبات كنوني ، حاصل تلاش مقامات و افزايش ارتباطات دو كشور در بخش هاي مختلف است .
|
|
سخنگوي قوه قضاييه: اتفاق جديدي در پرونده آقاجري رخ نداده است
سخنگوي قوه قضاييه اتفاقات رخ داده در پرونده آقاجري را يك چالش مطبوعاتي عنوان كرد و گفت : هيچ اتفاق جديدي در خصوص پرونده آقاجري صورت نگرفته است .
به گزارش ايرنا «غلامحسين الهام » در گفت وگوي هفتگي با خبرنگاران ، اين مطلب را مورد اشاره قرار داد كه ديوان عالي كشور، پرونده آقاجري را براي رفع نقص به دادگاه همدان ارسال كرده است .
وي افزود: پرونده آقاجري در مرحله فرجامي است و ديوان عالي كشور پرونده را به خاطر نقص تحقيقات به دادگاه بدوي فرستاده است .
سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينكه هنوز ديوان عالي كشور وارد ماهيت حكم نشده ، گفت : وظيفه دادگاه بدوي رفع نقص و تكميل تحقيقات است واگر در اين مرحله نظردادگاه بدوي تغيير كرد، مي تواند راي جديدي صادر كند و در غير اين صورت همان راي را بعد از تكميل تحقيقات به ديوان عالي ارجاع مي دهد.وي با بيان اين نكته كه در مرحله فرجامي ، اعتراض معني ندارد، افزود: اين اقدام را نمي توان راي جديدي تلقي كرد و اعتراض به آن حكم هم معني ندارد.
الهام با تأكيد براينكه در اين مرحله نياز به ابلاغ جديدي به متهم نبوده ، گفت : راي دادگاه بدوي تا در ديوان عالي ارزيابي نشود، راي قطعي و تاييد شده اي نيست .
الهام در پاسخ به اظهار نظر يكي از مسئولان كه گفته بود كاري مي كنيم كه پرونده آقاجري به صورت آبرومند رسيدگي شود، گفت كه در رسيدگي به پرونده هاي قضايي نبايد مقامات غيرمسئول دخالت كنند.وي افزود: مداخله دستگاه هاي غيرمسئول در امور قضايي آبروي دستگاه عدالت را مخدوش مي كند و ما اين مداخلات را قانونمند و قابل دفاع نمي دانيم .
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سئوالي در خصوص پرونده ملي - مذهبي ها گفت:دادگاه به پرونده اين افراد رسيدگي كرده و راي به قطعيت رسيده است .
|
|
كوتاه از سياست ايران
رييس جمهوري هفته آ ينده به ازنا مي رود
فرماندار ازنا گفت: رييس جمهوري هفته آينده به منظور ديدار و گفت وگو با مردم ازنا وارد اين شهرستان خواهد شد.محمد آزادبخت ديروز در گفت وگو با ايرنا افزود: ديدار رييس جمهوري با مردم ازنا براساس وعده اي بوده كه ايشان در سال ۱۳۷۸ به آنان داده بودند.
پادشاه مغرب به ايران دعوت شد
كمال خرازي وزير امور خارجه ايران در ديدار با مقام هاي بلندمرتبه كشور مغرب دعوت محمد خاتمي رئيس جمهوري از محمد ششم پادشاه مغرب براي سفر به تهران را تسليم آنها كرد.به گزارش شبكه تلويزيوني العربيه، خرازي در مذاكرات خود با مسئولان مغربي همچنين راجع به اوضاع در مناطق فلسطيني و راه هاي فعال كردن كميته قدس كه رياست كه به عهده مغرب است بحث و تبادل نظر كرد.
همچنين العربيه از آمادگي ايران براي ايفاي نقش ميانجي ميان مغرب و الجزاير به منظور دستيابي به يك راه حل در مورد قضيه صحراي غربي خبر داد.
انتقاد به مجلس ششم
علي دارابي قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: مجلس ششم، ناكارآمدترين و پرتنش ترين مجلس در طول تاريخ نهاد پارلمان پس از انقلاب اسلامي بوده است.
وي در گفت وگو با ايرنا، با بيان اين كه مجلس، همگام، همفكر و پشتيبان دولت بوده و بدون ايجاد مزاحمت براي رئيس جمهوري، لوايح آنها را به تصويب رسانده است، گفت: اگر آقاي خاتمي از چنين مجلسي تجليل نمي كرد، جاي تعجب داشت.اين فعال سياسي اضافه كرد: دولت آقاي خاتمي و مجلس ششم در حقيقت محصول جريان دوم خرداد بوده و مجلس فعلي برپايه شعار «خاتمي را تنها نخواهيم گذاشت»، شكل گرفته است و همپوشاني و نزديكي اين دو نهاد نيز امري طبيعي است.
علت ناكامي
محسن ميردامادي، معاون دبيركل جبهه مشاركت گفت كه هدايت اصلاحات در شرايط كنوني، نيازمند وجود يك تشكيلات قوي براي ارايه تعريفي مشخص از اصلاحات و اهداف آن و سازماندهي اصلاح طلبان در جهت رسيدن به آن اهداف است.نماينده مردم تهران در مجلس ديروز در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: يكي از دلايلي كه موجب شد جريان اصلاحات آن طور كه انتظار مي رفت، نتواند به اهداف خود دست يابد، سازمان يافته نبودن اين جريان بود.
وي افزود: آقاي خاتمي معتقد هستند كه در اين سالها، هر كس اصلاحات را مطابق ميل و سليقه خود تعريف و به آن عمل كرد. به نظر من دليل اصلي آن، نبودن سازماني سياسي است كه عهده دار پياده كردن اصلاحات باشد.
كوتاهي در تقسيم و اختصاص يارانه به احزاب
نايب رئيس خانه احزاب با اشاره به يارانه در نظرگرفته شده، در راستاي آزادي تحزب در نظام، گفت: امسال در تقسيم و اختصاص يارانه به احزاب از سوي كميسيون ماده ۱۰ احزاب و نيز وزارت كشور كوتاهي شد و به جاي ۸۰۰ ميليون تومان سال گذشته، ۶۰۰ ميليون تومان يارانه به احزاب اختصاص يافت.
اسدالله بادامچيان در گفت وگو با ايسنابا بيان اين مطلب كه اين يارانه تا پايان سال گذشته در اختيار احزاب قرار نگرفت، افزود: اين يارانه، كه در سال ۸۳ در اختيار احزاب قرار گرفت، با اعتراض از سوي احزاب مختلف روبه رو شد.
وي در بيان علت اين اعتراض، تصريح كرد: بسياري از احزاب اين مبلغ را دريافت نكرده و بسياري ديگر كمتر از مبلغ اصلي، دريافت كردند.
ديدار نماينده ايران در امور خزر با مقام هاي باكو
«مهدي صفري» نماينده ويژه رييس جمهوري ايران در امور درياي خزر ديروز با الهام علي اف رييس جمهوري آذربايجان ديدار كرد.
در اين ديدار دو طرف بر گسترش مناسبات ميان ايران و جمهوري آذربايجان تاكيد كردند.به گزارش ايرنا، معاون وزير امورخارجه ايران همچنين در ملاقات ديروز خود با المار محمدياراف وزير امورخارجه جمهوري آذربايجان درباره توسعه روابط و موضوعات مورد علاقه دو كشور تبادل نظر كرد.
|