|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
برترين هاي نمايشگاه مطبوعات امروز معرفي مي شوند
|
|
گروه اجتماعي:عصر امروز با معرفي برترين ها، يازدهمين نمايشگاه مطبوعات پس از هشت روز فعاليت و عرضه توانمندي رسانه ها به كار خود پايان مي دهد.
به گزارش خبرنگار ما ملاك هاي انتخاب غرفه برتر شامل غرفه آرايي،نظم در حضور مدير مسئول و متصدي غرفه،پاسخگويي مناسب مسئولان،برگزاري برنامه هاي جنبي، تهيه و عرضه ويژه نامه ، همكاري با ستاد نمايشگاه در برگزاري نشست هاي تخصصي و استقبال از غرفه بنا بر نتايج نظرسنجي از بازديدكنندگان مي باشد.
بنابراين گزارش، روز چهارشنبه نمايشگاه مطبوعات با استقبال چشمگير شهروندان بازديدكننده روبرو شد، و در اين ميان دكتر حسن حبيبي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، سردار طلايي فرماندهي نيروي انتظامي تهران بزرگ و مشاور وزير نيرو از جمله بازديدكنندگان ديروز نمايشگاه مطبوعات بودند.
سردار طلايي فرماندهي نيروي انتظامي به هنگام بازديد از غرفه روزنامه همشهري به خبرنگار ما گفت: نيروي انتظامي به تلاش بي شائبه روزنامه ها در انعكاس اخبار ارج مي نهد و حاضر است براي تحليل جامع شناختي آسيب هاي اجتماعي و معضلات و ناهنجاري هاي اخلاقي با روزنامه ها همدلي و همكاري كند.وي با اشاره به اينكه روزنامه ها روايتگر صادق اخبار و اطلاعات هستند همچنين گفت: نيروي انتظامي در دوره جديد فعاليت ضمن تلاش براي رفع خطر آسيب هاي اجتماعي تلاش دارد تدابير پيشگيرانه براي كاهش ضريب تخلفات را در قالب فعاليت هاي اطلاع رساني و آگاه سازي عمومي دنبال كند.گزارش خبرنگار همشهري همچنين حاكي است سيدمحمد صحفي معاون امور مطبوعاتي وزارت ارشاد در نشست با مديران و دست اندركاران نشريات تخصصي به بررسي مشكلات اين گروه از نشريات پرداخت. و از ايجاد بوستان مطبوعات در شهرهاي مختلف كشور و از جمله تهران خبر داد. از سوي ديگر، فاطمه كروبي مدير مسئول نشريه ايراندخت از اندك بودن تعداد نشريات زنان سخن گفته و خاطرنشان كرده است: محدوديت تعداد نشريات زنان به نسبت جمعيت آن ها به دليل نبود نويسندگان زن نيست، بلكه مشكل نشريات زنان ناشي از همان مشكلات عمومي مطبوعات كل كشور است.
خبرنگار همشهري همچنين گزارش مي دهد، به رغم آنكه غرفه هاي مربوط به جشنواره مطبوعات به نسبت نمايشگاه كتاب در حاشيه قرار گرفته است اما شمار استقبال كنندگان به گفته برخي از مديران غرفه ها، در مقايسه با سال گذشته افزايش يافته است. مراجعه كنندگان به جشنواره مطبوعات در غرفه هر كدام از رسانه ها كه قرار مي گيرند به اظهار نظر مكتوب و شفاهي مي پردازند و در اين ميان روزنامه هاي غيرسياسي و تخصصي بيشترين مخاطب را حول غرفه هاي خود دارند.
يازدهمين نمايشگاه و جشنواره مطبوعات امروز در حالي به پايان مي رسد كه دبيرخانه جشنواره مطبوعات از روزنامه نگاران و نويسندگان مطبوعات خواسته است آثار برگزيده سال ۸۲ خود را براي شركت در مسابقه بهترين آثار به دبيرخانه جشنواره ارسال دارند، جشنواره معرفي برترين آثار مطبوعاتي و رسانه اي همزمان با ۱۷ مرداد روز خبرنگار در تهران برگزار مي شود.
|
|
|
رئيس مركز مديريت پيوند بيماري هاي خاص وزارت بهداشت در گفت وگو با همشهري:
پيوند كليه در ايران جايگزين دياليز شده است
گروه اجتماعي: هزينه سالانه دياليز بيشتر از هزينه پيوند كليه مي باشد و به همين دليل و نيز به خاطر نداشتن كمبود در اهداي كليه، پيوند كليه در ايران جايگزين دياليز شده است.
به گزارش خبرنگار همشهري، دكتر كاظميني رياست مركز مديريت پيوند خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار ما ضمن اعلام اين مطلب گفت: هزينه دياليز باتوجه به هزينه هاي جنبي آن سالانه ۱۰ تا ۲۰ درصد بالاتر از هزينه پيوند كليه است.دكتر كاظميني افزود: درحال حاضر ايران تنها كشوري است كه ليست انتظار براي پيوند كليه ندارد و اين درحالي است كه در آمريكا و كشورهاي ديگر ليست هاي ۳۰ ، ۴۰ هزار نفري در انتظار پيوند كليه قرار دارند. وي گفت: كمبود كليه در دنيا موضوع بسيار مهمي است و بسياري از بيماراني كه نارسايي كليه دارند، قبل از رسيدن به عمل پيوند جانشان را از دست مي دهند.دكتر كاظميني در زمينه آمار پيوند كليه در ايران گفت: سالانه بيش از ۱۶۰۰ پيوند در كشور انجام مي گيرد و در اين خصوص ايران مقام پنجم را در دنيا دارد و درحال حاضر ۴۸ درصد بيماران داراي نارسايي كليه در كشورمان عمل پيوند كليه انجام داده اند درحالي كه اين رقم در آمريكا ۲۸ درصد است.
دكتر كاظميني گفت: يكي از قوانين در پيوند كليه اين است كه اتباع هر كشور تنها مي توانند به هموطنان خود كليه اهدا كنند و اين امر براي جلوگيري از فعاليت تجاري و فسادهاي مالي است كه احيانا به دنبال خواهد آمد.وي درخصوص هديه ايثار و بحث دلالي گفت: دولت ما شايد تنها دولتي باشد كه از دهنده و گيرنده كليه، حمايت مي كند و تيم پزشكي دخالتي در مسايل مادي ندارد و خوشبختانه بحث دلالي در بخش پيوند وجود ندارد.دكتر كاظميني درخصوص هزينه عمل پيوند گفت: هزينه پيوند كليه تعرفه دارد و در مجموع هزينه ها (اعم از بستري، جراحي و...) باتوجه به افزايش تعرفه ها حدود ۵/۱ ميليون تومان است.
رييس مركز مديريت پيوند، در پاسخ به سئوال خبرنگار ما كه چرا در كشورهاي ديگر بيشتر دياليز صورت مي گيرد تا پيوند گفت: در آن كشورها اهداءكننده زنده ندارند و بيشتر از اجساد پيوند صورت مي گيرد ازطرف ديگر روحيه گذشت و ايثار مردم كشورمان يكي ديگر از دلايل مهم درصد بالاي انجام اين كار در ايران نسبت به ساير كشورها است.
دكتر كاظميني در پاسخ به سئوالي درمورد مشكلات جمعي رواني بيماران بعد از عمل جراحي پيوند كليه گفت: در يك عمل پيوند به جز مسائل درماني و تخصصي اين امر بايد بعد اجتماعي و روحي رواني آن را هم در نظر داشت . ولي در كل تعداد كمي از بيماراني كه عمل پيوند روي آنها انجام شده است با مشكلات رواني مانند افسردگي، نگراني از پس زدگي و يا احيانا عوارض جانبي داروهاي مهاركننده سيستم ايمني مواجه مي شوند.
|
|
|
اختصاص تسهيلات ويژه براي شركت معلولان در آزمون كارشناسي ارشد
گروه اجتماعي: داوطلبان معلول آزمون كارشناسي ارشد، امسال از تسهيلات ويژه اي برخوردار خواهند بود.به گزارش خبرنگار همشهري: مديركل دفتر توانبخشي سازمان بهزيستي ضمن اعلام اين مطلب گفت: هر ساله داوطلبان معلول براي شركت در آزمون دانشگاهها با مشكلات زيادي از قبيل سختي رفت وآمد به محل آزمون، گرفتن منشي و يا گرفتن رابط براي ناشنوايان مواجه بودند.از سوي ديگر، پراكندگي حوزه هاي مختلف امتحاني امكان رسيدگي به مشكلات و نيازهاي احتمالي اين گروه را در روز آزمون با مشكل زيادي مواجه مي كرد.
وي افزود: در جهت رفع اين موانع و مشكلات براساس مذاكراتي كه با مسئولان دانشگاه آزاد صورت گرفت قرار شده ضمن ارائه تسهيلات به معلولان شركت كننده در آزمون تمام ۸۰ معلول داوطلب شركت كننده در اين آزمون به صورت يكجا در حوزه امتحاني واقع در دانشكده علوم توانبخشي حضور پيدا كنند.وي افزود: اين آزمون در روزهاي پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ساعت ۱۶ و جمعه ۲۵ ارديبهشت ساعت ۸ صبح به نشاني ميرداماد - خيابان شهيد شاه نظري - نبش كوچه چهارم - دانشكده علوم توانبخشي - درب شمال غربي - طبقه دوم برگزار خواهد شد.
|
|
|
در پيامي به مناسبت روز جهاني خانواده
كوفي عنان خواستار حمايت بيشتر از نهاد خانواده در جهان شد
گروه اجتماعي: دبيركل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت روز بين المللي خانواده (۲۶ ارديبهشت) دولت ها، جامعه مدني و اشخاص را به اتخاذ برنامه ها و سياست هايي كه موجب به رسميت شناختن و حمايت از نهاد خانواده و حفظ نسل هاي آينده مي شود ترغيب كرد.
به گزارش خبرنگار همشهري: روز جهاني خانواده به منظور ارج نهادن به اين نهاد از سال ۱۹۹۴ توسط سازمان ملل به رسميت شناخته شد.
تغيير و تحولات فرهنگي طي سال هاي اخير منجر به از هم گسيختگي خانواده در كشورهاي مختلف و آسيب ها روحي و عاطفي بسيار شد.
كوفي عنان در بخشي از پيام خود به مناسبت اين روز آورده است: روز بين المللي خانواده امسال خصوصيتي ويژه دارد زيرا سال ۲۰۰۴ با دهمين سالگرد سال بين المللي خانواده مصادف است.
بنابراين روز بين المللي خانواده مناسبتي است تا يادآور اهميت اصول و اهداف اصلي سال بين المللي خانواده در سطوح ملي، محلي و جهاني گردد.پيشرفت هايي طي ۱۰ سال گذشته صورت گرفته است. تعداد زيادي از كشورهاي عضو ملل متحد برنامه هاي اقدام ملي را نهادينه كرده اند. تلاش هايي براي وارد كردن بعدهاي گوناگون خانواده در قانون گذاري ملي، دستور عمل ها، سياستگذاري ها و برنامه هاي توسعه انجام گرفته است. عنان در بخش ديگري از پيام خود مي گويد: پژوهش درباره مسايل مربوط به خانواده سياست ها و برنامه ها را غني و آگاهانه مي سازد و در همان حال همياري نظام ملل متحد به شكل گيري چهارچوب اقدام جهاني كمك مي كنند. جامعه مدني در حال بسيج و هماهنگي برنامه ها و فعاليت ها به منظور حمايت از خانواده است. در واقع علاقه، تعهد و اراده آشكار در ميان تمامي نقش آفرينان در تمامي سطوح بيانگر اين امر است كه سلامت خانواده مركز توجه همه دست اندركاران مسايل عمران ملي و فقرزدايي قرار گرفته است.
|
|
|
كشت خشخاش در بم
گروه اجتماعي: حادثه تأسف بار زلزله در بم، گذشته از مشكلات زيادي كه براي مردم و حادثه ديدگان بوجود آورده، منجر به برخي سودجويي ها نيز شده است.
بم به دليل قرار گرفتن در مسير ترانزيت مواد مخدر توسط قاچاقچيان بامشكلات مضاعفي دست به گريبان است.
خريد و فروش مواد مخدر، سوء استفاده از نگراني هاي روحي زلزله زدگان و به دام انداختن و به كار گرفتن برخي از مردم در اين تجارت خطرناك بخشي از اين مشكلات است. گزارشهاي مختلف از شهر بم حاكي است اخيرا مشكلي ديگر به معضلات فعلي اضافه شده است و برخي سودجويان اقدام به كشت خشخاش در حوالي شهر بم كرده اند.
گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر حاكي است يكي از اين افراد كه زميني به مساحت حدود ۲۵۰ متر مربع را زير كشت هزار بوته خشخاش برده بود توسط ماموران دستگير شد.
فردي نيز در ارتفاعات كوههاي «برو» و «امامزاده گنجه» فارس، اقدام به كشت ۵۰ هزار بوته خشخاش كرده بود كه به وسيله ماموران دستگير شده است.
اين گزارش مي افزايد روي آوري به كشت خشخاش، همواره با بروز مشكلات در ترانزيت ورود مواد مخدر به كشور و فعالتر شدن ماموران انتظامي در برخورد با باندهاي مواد مخدر، در برخي از نقاط دور افتاده كشور، رواج پيدا مي كند.
از سوي ديگر مشاور رئيس جمهور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور اعلام كرده است: ايران در كنترل و درمان معتادان ۱۰ تا ۱۵ درصد موفق بوده است .
دكتر «علي هاشمي » با اشاره به اينكه در سال گذشته با حرفه اي كردن كار مبارزه ، كشفيات ۴۳ درصد رشد داشته ، ميزان اين كشفيات را ۲۲۰ تن عنوان كرد.
وي در ادامه يادآورشد: ميزان توليد ترياك در افغانستان به دليل نبود استـراتژي افزايش يافته و از سوي ديگر كشور ما در مسير ترانزيت مواد مخدر به سمت غرب قرار دارد.
|
|
|
آزمون سراسري دانشگاه آزاد ۱۸ تير برگزار مي شود
رئيس مركز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي، جزئيات آزمون سراسري رشته هاي پزشكي و غيرپزشكي سال ۱۳۸۳ اين دانشگاه را تشريح كرد.
دكتر ناصر اقبالي، در گفت وگو با ايسنا گفت: آزمون رشته هاي غيرپزشكي دانشگاه آزاد در روزهاي پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ تيرماه و آزمون رشته هاي پزشكي روز جمعه دوم مرداد ماه سال جاري به طور همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود.
وي در ادامه افزود: كارت ورود به جلسه داوطلبان رشته هاي غيرپزشكي از ۱۴ الي ۱۷ تير و داوطلبان رشته هاي پزشكي از ۳۰ تير الي ۱ مرداد در حوزه هاي مربوطه توزيع مي شود.
دكتر اقبالي در پايان با اشاره به اينكه نتايج پذيرفته شدگان آزمون سراسري سال ۱۳۸۳ رشته هاي پزشكي وغيرپزشكي، شهريورماه سال جاري اعلام مي شود، خاطرنشان كرد: داوطلبان مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر در ساعات اداري با شماره تلفن ۲۵۸۱۳۲۲ تماس بگيرند.
|
|
|
نشست رؤساي دانشگاه هاي كشور در تبريز آغاز به كار كرد
چهل و نهمين نشست رئيسان دانشگاه ها و مراكز علمي و تحقيقاتي كشور عصر سه شنبه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري در تالار دانشكده فني دانشگاه تبريز آغاز به كار كرد.
اين نشست با هدف حل چالش هاي فراروي آموزش عالي و حركت به سوي توسعه يافتگي و توسعه مبتني بر دانايي طي مدت سه روز به كار خود ادامه مي دهد.
پژوهش هاي علمي در كشورهاي درحال توسعه، سند توسعه نظام علمي كشور، آيين نامه تسهيلات اعضاي هيات علمي، ساماندهي مديريت غيرمتمركز، مسايل دانشجويي و توسعه علوم و فناوري در برنامه چهارم توسعه از موضوعات مورد بحث در اين نشست است.
|
|
|
روزانه ۳۵ واحد مسكوني در منطقه پنجم بم آواربرداري مي شود
مديركل بنياد مسكن استان تهران گفت : هم اكنون روزانه، ۳۵ واحد مسكوني يا اداري ، در منطقه پنج شهر زلزله زده بم ، آواربرداري مي شود.
«در پي وقوع زلزله در شهرستان بم در روز پنجم دي ماه سال گذشته ، كار خدمات رساني به منطقه پنج اين شهرستان با ۱۴ هزارنفر جمعيت به عهده استان تهران واگذار شد.»عزيزالله مهديان ديروز در گفتگو با ايرنا افزود: درجريان اين حادثه ، سه هزار و ۵۰۰ واحد مسكوني موجود در اين منطقه (منطقه پنج ) تخريب شد و تاكنون كار آواربرداري از حدود دو هزار و ۹۰۰ واحد آن به اتمام رسيده است .وي گفت : از مجموع واحدهاي باقي مانده ( ۶۰۰ واحد) كار آواربرداري از حدود ۳۵۰ واحد به دليل عدم حضور مالكان آنها در منطقه امكان پذير نيست .اين مسئول تصريح كرد: اين بنياد از برنامه هاي پيش بيني شده براي انجام آواربرداري جلوتر بوده و براساس برنامه ريزي بعمل آمده مقرر بود كه اين كار در خردادماه پايان يابد كه با تلاش صورت گرفته ، عمليات آواربرداري از۹۰ درصد واحدهاي مسكوني مستقر در اين منطقه در ارديبهشت ماه پايان خواهد يافت .
|
|
|
تحصن پزشكان نسبت به نحوه برگزاري آزمون پذيرش دستياري
پزشكان براي چندمين بار در واكنش به عدم پيگيري مناسب مطالبات خود توسط مسئولان ديروز در مقابل ساختمان وزارت بهداشت تحصن كردند.
به گزارش ايسنا تحصن پزشكان كه با حضور حدود ۱۰۰ نفر از پزشكان معترض انجام گرفت، به دنبال فراخوان بسيج دانشجويي دانشگاههاي پزشكي تهران برگزار شد.
دكتر حيدري مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي تهران، در اين خصوص اظهار داشت: در پي بررسي هاي صورت گرفته تا كنون شاهد هيچ اراده و عزم راسخي توسط مسئولان براي پيگيري اين موضوع يعني اثبات مخدوش بودن آزمون پذيرش دستياري پزشكي در سال جاري نبوده ايم.وي همچنين با اشاره به پيگيريهاي صورت گرفته در اين خصوص خاطرنشان كرد: پيگيريهاي ما از دفتر دكتر پزشكيان وزير بهداشت به جايي نرسيده است، ولي اين موضوع توسط سازمان بازرسي كل كشور، ديوان عدالت اداري و حراست وزارت بهداشت در حال بررسي است.
حيدري با تاكيد بر اين كه آينده پزشكي كشور با نحوه برگزاري اين آزمون در پرده اي از ابهام قرار دارد ادامه داد: شواهد موجود، سلامت آزمون را به شدت زير سئوال مي برد؛ همچنين حتي در صورتيكه هيچ تخلفي به اثبات نرسد، همين مسائل نشان دهنده بي تدبيري و بي مسئوليتي مسئولان وزارت بهداشت است كه ما خواستار بركناري مسئولان برگزاري اين آزمون هستيم.
به گزارش ايسنا، همچنين در ادامه اين تحصن، يكي از دانشجويان معترض مدعي شد كه پيش از برگزاري آزمون فردي كه خود را از مسئولان وزارت بهداشت معرفي كرده در تماس با وي پيشنهاد فروش سئوالات آزمون پذيرش دستياري را مطرح كرده است.
يكي از معترضان همچنين اظهار داشت: حراست وزارت بهداشت، خود مظنون پرونده است و صلاحيت رسيدگي به مسائل را ندارد.
|
|
|
فردا آغاز مي شود
گردهمايي متخصصان پزشكي ۱۵ كشور در تهران
گروه اجتماعي: نخستين كنگره بين المللي شنوايي شناسي و جراحي گوش و قاعده جمجمه از فردا به مدت چهار روز و با حضور پزشكان، متخصصان و كارشناسان دانش پزشكي از ۱۵ كشور جهان در تهران برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار ما دبير اين كنگره با اشاره به اينكه يك هزار پزشك در اين گردهمايي حضور خواهند داشت گفت: كنگره بين المللي شنوايي شناسي با هدف شناخت بهتر نسبت به بيماري هاي گوش، علوم شنوايي شناسي، روش هاي جديد احياي شنوايي و شيوه هاي تازه كاشت حلزون برگزار مي شود.
دكتر علي اصغر شيرازي همچنين گفت: در اين كنگره كه با حضور پزشكان كشورهاي آمريكا، مكزيك، برزيل، انگلستان، فرانسه، آلمان، ايتاليا، يونان، تركيه، عربستان، هندوستان، استراليا، ايرلند، سنگاپور و امارات برگزار مي شود، متخصصان گوش، گلو و سروگردن به همراه متخصصان علوم شنوايي، جراحان مغز و اعصاب و نيز متخصصان راديولوژي و متخصصان نورولوژي جديدترين يافته هاي تحقيقات خود را به بحث و تبادل نظر خواهند گذاشت.
دكتر شيرازي بيماري هاي گوش، كاهش شنوايي به دليل افزايش سن، بيماريهاي مادرزادي گوش، سرگيجه و مشكلات عصب صورت را از محورهاي عمده اين كنگره برشمرد.
دبير كنگره در پايان افزود: در اين كنگره كه در مركز همايش هاي رازي برگزار مي شود، ۱۵ كارگاه آموزشي به صورت سخنراني، كاشت حلزون، كاشت الكترود در ساقه مغز و تشريح روي جسد برگزار خواهد شد.
|
|
|