پرونده شلوار در دادگاه اروپا
گرچه تركيه هنوز وارد اتحاديه اروپا نشده و شايد به اين زودي ها هم آرزويش برآورده نشود اما تركيه اي ها براي هر مساله اي ، در دادگاه حقوق بشر اروپا مي كوبند.چندي پيش هاكان چاغلاي اوكلو يكي از اهالي ازمير به خاطر شلوارش به اين دادگاه مراجعه كرد.
داستان از اين قرار بود كه در سيلاب سال ۲۰۰۱ ازمير شلوار چاغلاي در اثر افتادن در چاله آنقدر كثيف شد كه ديگر قابل استفاده نبود و چون به اعتقاد صاحب دعوي دليل اين اتفاق چاله اي بود كه شهرداري آن را پر نكرده بود همان سال پرونده اي را براي دريافت يك ميليارد ليره ترك غرامت معنوي و ۳۵ ميليون ليره ترك غرامت مادي عليه شهرداري ازمير در دادگاه اداري باز كرد اما دادگاه راي بر برائت شهردار داد.
ولي چاغلاي قصد عقب نشيني از اين دعوي را نداشته و اين بار پرونده را به دادگاه حقوق بشر اروپا كشاند. مراد فاتح اكلو برادو وكيل چاغلاي مي گويد: شلوار فقط يك سمبل است. مساله اصلي گوشزدكردن وظايف به مسئولان است و در هر حال انسانها بايد از حق خود دفاع كنند.
زنها به سنت ها وفادار باشند
پرنس جوهر بنت ابراهيم البراهيم همسر فهد پادشاه سعودي از زنان عرب خواست كه به سنتهاي خود پايدار مانده و شعارهاي ساختگي و فريبنده مانند آزادي سر ندهند. پرنس اين سخنان را در جشن فارغ التحصيلي دانشجويان دختر دانشكده شاه عبدالعزيز جده گفت و تاكيد كرد كه پروژه احمقانه اي عليه زنان سعودي بويژه در برنامه هاي ماهواره اي آغاز شده است. او ضمن قدرداني از تلاش پادشاهي سعودي براي آموزش زنان اظهار داشت: بهتر است زنها به پروژه هاي غربي ها تن ندهند و به سنتهايشان وفادار بمانند.
هلند به قاضي احمد ويزا نمي دهد
هلند به قاضي حسين احمد رهبر حزب جماعت اسلامي پاكستان ويزا نمي دهد. سياستمدار پاكستاني قرار بود براي شركت در سمينار اعراب و اروپا به هلند برود اما آمستردام به خاطر جلوگيري از به خطر افتادن امنيت ملي و افكار عمومي از دادن ويزا به او سر باز زد. گفته مي شود وقتي مطرح شد كه قاضي حسين به اين سمينار كه در لاهه برگزار مي شود دعوت شده است لابي هاي يهودي از نفوذ خود استفاده كرده و از دولت هلند خواسته اند كه به اين رهبر پاكستاني اجازه ورود به كشور را ندهند.
صدام وسواسي و ترسو
ماموران سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) وقتي فهميدند صدام حسين رئيس جمهوري سابق عراق از دشمنان عراقي خود و شكنجه شدن توسط ايشان مي ترسد صدام را تهديد كرده اند كه اگر به سئوالات آنان در طي بازجويي پاسخ نگويد او را به حكومت جديد عراقي كه قرار است ۳۰ ژوئن بر سركار آيد تسليم خواهند كرد.
روزنامه ديلي تلگراف با اعلام اين خبر نوشت كه ماموران سيا به صدام مي گويند اگر اعتراف كند ديرتر او را به دست عراقي ها مي سپارند.
همچنين بنا به اين گزارش آمريكايي ها از وسواس صدام در مورد خوراك و بهداشت نيز براي اعتراف گرفتن استفاده مي كنند. صدام كه از زمان دستگيري اش به مدت پنج ماه است لب از لب نمي گشايد ناچار است از غذاهاي سربازان آمريكايي و صابون و دستمال كاغذي آنها استفاده كند و آمريكايي ها به او مي گويند اگر سخن بگويد خوراك و بهداشت بهتري برايش تهيه خواهند كرد.
همه پرسي بر ضد شينگن
اعضاي گروه عمليات براي سوئيس مستقل و بيطرف مخالفت خود را با قرارداد شينگن اعلام كردند.
روزنامه سوئيسي نوسورشر سايتونگ نوشت اين گروه ده سال پيش تاسيس شد و رياست آن را بلوخر رهبر جناح تندروحزب راستگراي مردم بر عهده داشت .
بر اساس اين گزارش فعاليت اين گروه ، بسيج مردم عليه عضويت سوئيس درسازمانهاي بين المللي يا اتحاديه هاي چند مليتي است .
پس از عضويت بلوخر در سال گذشته در دولت سوئيس ، وي از رياست اين گروه استعفا كرد.اين گروه در برن جلسه اي تشكيل داد تا رئيس جديدي براي خود انتخاب كند.
اعضاي اين گروه در اين نشست همچنين مخالفت خود را عليه پيمان شينگن كه يكي از مواد چهار گانه قرارداد دو جانبه دوم با اتحاديه اروپا است ابراز و همزمان اعلام كردند كه عليه اين پيمان اقدام به جمع آوري امضا براي برگزاري همه پرسي خواهند كرد.
در قطعنامه اين گروه آمده است كه پيمان شينگن استقلال و تماميت ارضي سوئيس را زير سئوال مي برد و اين پيمان استعماري سوئيس را مجبور مي كندتا قوانين قضائي و حقوقي اتحاديه اروپايي را جايگزين قوانين قضائي وحقوقي خود كند و همزمان زمينه را براي عضويت سوئيس در اتحاديه اروپايي هموار خواهد كرد.