فرهنگ روابط بين الملل
مؤلف: غلامرضا بابايي/ ناشر:وزارت امورخارجه / چاپ جديد با تجديد نظر و اضافات، بهار ۱۳۸۳/ ۷۵۲ صفحه، وزيري با جلد سلفون/ ۵۰۰۰ تومان.
|
|
تحولات سريع بين المللي در آخرين دهه قرن بيستم و طبيعت پوياي روابط بين الملل در ابتداي سده جاري ناشي از پايان جنگ سرد، نقش سازمان ملل متحد در نظام نوين جهاني و تأثيرپذيري محيط بين الملل از حادثه يازدهم سپتامبر، اشغال نظامي افغانستان و در پي آن تجاوز به خاك عراق شرايط نويني را پديد آورده است كه درك آن جز به ياري فرهنگ هاي تخصصي به سادگي ميسر نيست.كتاب حاضر مجموعه اي گسترده از واژه ها و اصطلاحات اين رشته را دربرگرفته و با بياني ساده و در عين حال علمي به شرح آنها مي پردازد. افزون بر آن به رخدادهاي بين الملل نيز در جاي جاي اين فرهنگ اشاره شده است. بخش دوم كتاب مشتمل بر زندگينامه علمي و بينش هاي فكري ده ها تن از صاحبان انديشه در وراي روابط بين الملل بوده و بخش پاياني نيز اسناد بين الملل از جمله منشور ملل متحد، اعلاميه هاي جهاني حقوق بشر، كنوانسيون هاي ديپلماتيك و كنسولي وين، قطعنامه هاي شوراي امنيت و... را در بر مي گيرد. فرهنگ حاضر به تحقيق، گسترده ترين و روز آمدترين مجموعه اي است كه در اين زمينه به دانش پژوهان رشته هاي ذي ربط و نيز جامعه علمي كشور عرضه مي شود.
شوراي اروپا
تحقيق و تأليف: عزيز نظافت/ چاپ اول، ۱۳۸۳/ ۱۴۶ صفحه، وزيري/ ۹۵۰ تومان.
اين كتاب در پنج فصل و با استفاده از منابع محدود در دسترس و با تكيه عمده روي پايگاه هاي اينترنتي شوراي اروپا، تهيه و تدوين شده است با هدف ايفاي سهم و ديني هرچند ناچيز در راستاي وصل به راهكارهايي براي تأمين منافع ملي گام برداشته است. در فصل اول و دوم به معرفي اجمالي شوراي اروپا، ساختار و سازوكارهاي آن و جايگاه و نقش اين شورا در اروپا پرداخته شده است.فصل سوم به نحوه تعامل شوراي اروپا با ديگر سازمان ها و كشورها اختصاص دارد. در فصل چهارم و پنجم نيز نتيجه گيري و منابع و مأخذ آمده است.