گروه اجتماعي: دانشگاهيان و جوانان اين سرزمين دنبال هر كمالي كه باشند شهيد دكتر مصطفي چمران مي تواند الگويي بسيار والا و سا زنده براي آن ها باشد.
به گزارش خبرنگار ما دكتر غلامعلي حداد عادل رييس مجلس شوراي اسلامي عصر ديروز در مراسم بزرگداشت بيست و سومين سالروز شهادت دكتر مصطفي چمران در حسينيه ارشاد كه با حضوررئيس شوراي شهر، دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران، شماري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، فرماندهان عالي رتبه نظامي و انتظامي، همرزمان، دوستداران و خانواده شهدا و نزديكان و بستگان شهيد چمران همراه بود با تسليت شهادت وي به ملت ايران گفت:شهيد دكتر چمران واجد بسياري از صفات خدايي بود، چمران عالم، شجاع، قدرتمند و هنرمند بود و جمال را مي شناخت، مي آفريد و دوست مي داشت. رحيم، جوانمرد، بردبار، مدير و مدبر بود و مجموعه اين صفات او را انساني خداگونه كرده بود.
دكتر حداد عادل با ذكر اينكه در انقلاب اسلامي شخصيت هاي شهيد روحاني و غيرروحاني زيادي به عنوان الگو داشته ايم گفت: در ميان روحانيوني كه مي درخشند در انقلاب اسلامي شهدايي همچون شهيد مطهري، شهيد بهشتي، باهنر و بسياري ديگر الگوهاي مناسبي براي جوانان هستند و در ميان شهداي غيرروحاني شهيد رجايي و شهيد چمران نيز مي توانند به عنوان الگو مطرح باشند. هرچند بر اين باورم كه همه ما در شناساندن ابعاد شخصيتي دكتر چمران كوتاهي كرده ايم و نتوانستيم در حوزه هايي كه مسئوليت داشتيم چمران را آنگونه كه بايد به نسل هاي آينده معرفي كنيم و اين قهرمان را بشناسيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه اگر دكتر مصطفي چمران به درستي شناخته شود، چهره بسياري از كساني كه به عنوان الگوهاي غيراسلامي معرفي مي شوند رنگ مي بازد گفت: معرفي درست شهيد چمران براي نسل آينده اهميت خاصي دارد و بر اين باورم كه دست هايي در كار است كه نمي خواهد چمران به عنوان الگو در دانشگاه ها معرفي شود و اين كار توسط كساني صورت مي گيرد كه از انقلاب اسلامي هراس دارند.
دكتر حداد عادل با بيان ابعاد شخصيتي شهيد چمران گفت: به اعتقاد من دانشگاهيان و جوانان دنبال هر كمالي كه باشند شهيد چمران براي آن ها جاذبه دارد، آن ها كه يكسره غرق در علم اند، مي توانند چمران را الگوي خود قرار دهند، چمراني كه در همه مراحل تحصيلي چه در دبيرستان البرز، چه به عنوان دانشجوي دانشكده فني دانشگاه تهران ممتاز و برجسته بود، شهيد چمران تحصيل كرده دانشگاه بركلي يكي از معتبرترين دانشگاه هاي جهان بود و امروز بسياري از افتخارات علم و مهندسي فيزيك متعلق به اين دانشگاه است و چمران در چنين دانشگاهي دكتراي فيزيك هسته اي گرفته است.
وي با ذكر يك خاطره از تاثيرگذاري شخصيتي دكتر چمران در ميان دوستان و همكلاسي هايش در دانشگاه بركلي گفت: نزديك به ۲۰ سال پيش در يك گردهمايي جهاني علمي يكي از استادان فيزيك از فيزيكدان ايراني پرسيده بود كه از چمران چه خبر داريد؟
و اين استاد از فيزيكدان پرسيده بود كه چمران را از كجا مي شناسيد؟
وفيزيكدان در پاسخ گفته بود وقتي در دانشگاه بركلي درس مي خواندم او همكلاسي ما و نابغه بود و من سال ها است از او خبر ندارم، وقتي اين فيزيكدان متوجه شده بود كه شهيد چمران چند سال پيش در جبهه شهيد شده است بسيار متأسف و متاثر شد كه چنين شخصيت علمي از دست رفته است.
دكتر حداد عادل با بيان بعد ديگري از شخصيت شهيد چمران گفت: اگر دانشجويي بسيجي باشد و براي او مبارزه در جبهه عمل و پويايي ارزش باشد باز همين دانشمند دانشگاه بركلي مي تواند براي وي الگو و آموزنده باشد چراكه چنين دلاورمردي وقتي وارد انقلاب مي شود، تمام وجود خود را وقف انقلاب مي كند و وقتي جنگ شروع مي شود، فرماندهي سخت ترين جنگ پارتيزاني را برعهده مي گيرد و سرانجام به شهادت مي رسد.
دكتر حداد عادل همچنين افزود: آن جوان دانشجويي كه شيفته انديشه هاي عرفاني است وقتي به سراغ شهيد چمران مي آيد، خود را با عارفي روبه رو مي بيند كه راز و نياز و تهجد و تعبد او مي تواند سرمشق و الگويي براي جوانان در اين حوزه باشد وي همچنين اضافه كرد: آنكه اهل هنر و زيبايي است وقتي به سراغ شهيد چمران مي آيد با هنرمندي روبه رو مي شود كه تابلوهاي نقاشي بسيار بديع وزيبايي از خود برجاي گذاشته است .آنكه به قدرت بدني و تنومندي و نيرومندي و ورزش علاقه دارد مي تواند الگوي ورزشي خود را در وجود ورزشكاري چون شهيد چمران ببيند كه با چندين فن ورزشي آشنايي دارد.
به هر تقدير هركس هر چيزي را كه كمال بداند وقتي سراغ چمران بيايد، دست خالي برنمي گردد چراكه چمران براي هر سليقه اي و براي هر نوعي از جوانان پيام و جاذبه دارد.
دكتر حداد عادل همچنين گفت: اين مرد بزرگ با آنكه يك فيزيكدان بزرگ است يك مهندس اهل عمل است و مبتكر، يك رزمنده باتجربه و صاحب كوله باري از تجربه در جنوب لبنان و فلسطين و نيز يك روشنفكر هم هست.
وي با ذكر اينكه شهيد چمران برخلاف بسياري از روشنفكران ۳۰ سال پيش برج عاج نشين نبود گفت: او اهل حرف و سخن نبود، بلكه اهل عمل بود، چمران روشنفكري بود كه برخلاف آن ها كه از خلق دم مي زدند و با خلق سروكار نداشتند و خلق را نمي شناختند درميان خلق و با خلق زندگي مي كرد و محبوبيتي كه چمران در ميان جوانان داشت ناشي از مردمي بودن او بود. چراكه در ميان مردم و با مردم زندگي مي كرد، لبخندش دوستان را اسير مي كرد و اسوه خود را در ميان پيشوايان دين و مردان خدا يافته بود، او عاشق پيامبر و امير مومنان بود، دعاي كميل او به ترجمه فارسي حكايت از عشق و ارادت وي به صاحب دعاي كميل بود، او عاشق بقيه الله بود و يك دانشمندو رزمنده امام زماني بود.
دكتر حداد عادل با اشاره به اينكه آشنايي وي با خانواده چمران به ۴۰ سال قبل بازمي گردد گفت: در تابستان سال ۱۳۵۹ در نخست وزيري او را ديدم گفت: پاييز امسال صدام به ايران حمله خواهد كرد و ما ديديم كه در آخرين روز تابستان و قبل از شروع پاييز صدام به ايران حمله كرد.
وقتي جنگ آغاز شد هميشه از برادر خودم مي پرسيدم، اگر چمران را ديدي سلام مرا به او برسان.
و در بهمن ۵۹ كه با شهيد باهنر به اروپا رفتيم در بلژيك جوانان لبنان به ديدن شهيد باهنر آمدند و همه آن ها از ما حال دكتر چمران را مي پرسيدند و وقتي، عشق و علاقه جوانان لبنان را مي ديدم به ابعاد ديگري از شخصيت دكتر چمران پي بردم كه يك ايراني در لبنان اين همه دل را تسخير كرده است.
دكتر حداد عادل همچنين اضافه كرد: مرگ دكتر چمران براي جامعه ايراني بسيار تاسف آور بود اما براي او بسي گوارا و ما نيز وظيفه داريم از شخصيت او چراغي بسازيم كه فرا راه نسل جوان و ابزار نيرومند و الگوي شايسته براي دانشجويان و دانشمندان باشد.