سيگار در ايرلند و نروژ ريشه كن مي شود
با موفقيت طرح ممنوعيت كشيدن سيگار در مكان هاي عمومي ايرلند، كشور نروژ نيز اين طرح را اجرا مي كند.
با گذشت دو ماه از اجراي طرح ممنوعيت كشيدن سيگار در مكان هاي عمومي، آمار نشان مي دهد، از هر پنج سيگاري يك نفر ديگر شب ها خارج از خانه سيگار نمي كشد. همچنين در ۹۶ درصد از مكان هاي عمومي و رستوران ها اين قانون اكنون به طور كامل رعايت مي شود.
نروژ نيز از اول ماه ژوئن، به عنوان دومين كشور در اين زمينه اين قانون را به مورد اجرا مي گذرد.
هدف از اين قانون دستيابي به محيطي عاري از سيگار به ويژه در مكان هاي عمومي و رستورانهاست.
از زمان انتشار خبر پيش نويس اين قانون در نروژ بيش از صدهزار نفر سيگار را ترك كرده اند و درصد سيگاري هاي اين كشور از ۲۹ درصد در سال ۲۰۰۲ به ۲۶ درصد رسيده است. تجربه ايرلند نشان مي دهد كه اين قانون عادات اجتماعي را تغيير مي دهد. رستوران داران و بارهاي نروژ از اعمال اين قانون نگران هستند و مي گويند با اعمال قانون منع استفاده از سيگار در مكان هاي عمومي، آنها زيان مي بينند. اما تجربه ايرلند نشان داده كه اين قانون تأثير چنداني بر اين گونه مشاغل ندارد.يمارستانهاي رواني، اتاق هاي هتل ها و سلول هاي زندان ها از اين قانون مستثني هستند.
كساني كه اين قانون را نقض كنند تا ۳ هزار يورو جريمه مي شوند.
ضعف رشد نوزادان در خانواده هاي پرجمعيت
نوزاداني كه در خانواده هاي پرجمعيت به دنيا مي آيند لاغرتر و از رشد كمتري برخوردار مي شوند.
دانشگاه بريستول انگليس در تحقيقي دريافته است، نوزاداني كه در خانواده هاي پرجمعيت به دنيا مي آيند در ۹ ماهه اول تولدشان وزني اضافه نمي كنند. اين موضوع ربطي به وضعيت مالي والدين ندارد و تحقيقات نشان داده است كه اين موضوع در همه طبقه هاي اجتماعي ديده مي شود. پيشتر چنين تصور مي شد كه وضعيت و شرايط سطح پايين اقتصادي اجتماعي در رشد ناقص نوزادان تأثير گذار است، اما تحقيق جديد نشان مي دهد، كم جمعيت بودن يا پر جمعيت بودن خانواده در اين مورد تعيين كننده است.
همسايه هاي دردسرساز انگليسي آموزش مي بينند
دولت انگليس در طرحي جديد قصد دارد شهرونداني را كه همسايگانشان از آنها ناراضي هستند به صورت اجباري «آموزش شهروندي» بدهد.
اخراج اين همسايگان آزاردهنده فقط جابه جا شدن مشكل و انتقال آن به محله اي ديگر است. به همين دليل دولت انگليس تصميم گرفته است براي اصلاح رفتار اجتماعي اين شهروندان آنها را به صورت اجباري آموزش دهد. مهارت هاي فرزند داري، مديريت مالي و كنترل خشم از جمله مهارتهايي است كه به اين افراد آموزش داده مي شود و در مقابل، خانه اي از طرف دولت به آنها واگذار مي شود. در اين مدت مددكاران اجتماعي به صورت ۲۴ ساعته به آنها خدمات مشاوره اي و حمايتي ارائه مي كنند.
سانسور بازي هاي رايانه اي در چين
چين براي حفظ امنيت ملي خود بازي هاي رايانه اي را سانسور مي كند. دولت چين كميته اي براي نظارت بر بازي هاي رايانه اي تشكيل داده تا مواردي را كه نامناسب تشخيص داده مي شود از اين بازي ها سانسور كند.
به تازگي بازي رايانه اي سوئدي كه در آن مانچور يا، تبت و شين جيانگ به عنوان ملت هاي مستقل ترسيم شده بودند، توسط مقامات چين سانسور شده و بعد روانه بازار شد. در يك بازي رايانه اي ديگر كه محصول كشور نروژ بود، تصويري نامناسب از ارتش چين ارائه شده بود كه آن هم به همين دليل توسط مقامات چين سانسور شد. كميته سانسور بازي هاي رايانه اي مسئوليت دارد بخش هايي از بازي هاي رايانه اي را كه تهديد كننده امنيت ملي است و به عزت كشور آسيب مي زند و در نظم اجتماعي اخلال مي كند سانسور كند. به زودي قرار است فقط بازي هايي كه توسط وزارت فرهنگ چين مجوز دارند اجازه ورود به اين كشور را داشته باشند.
بيماري هاي پيش از تولد به نسل بعد منتقل مي شود
مشكلاتي كه نوزادان در رحم مادر با آن روبرو مي شوند نه تنها به سلامتي خود آنها بلكه سلامتي نسل بعدي آنها نيز آسيب مي زند.
دانشمندان دانشگاه ادينبورو در تحقيقي دريافته اند، قرار گرفتن بيش از حد نوزاد در معرض هورمن هاي مختلف در رحم مادر خطر ابتلا به بيماري قلبي و ديابت را در وي افزايش مي دهد و اين مشكلات به نسل بعدي كودك هم منتقل مي شود. اما پيش از رسيدن به نسل بعدتر يعني نوه او متوقف مي گردد.
تحقيقات نشان مي دهد نوزادان كم وزن در معرض هورمون استروئيد مادر قرار گرفته اند. يكي از پژوهشگران اين دانشگاه مي گويد: به اعتقاد ما قرار گرفتن در معرض اين هورمون مي تواند ژن هاي اصلي نوزاد را كه بر رشد او تاثير مي گذارد تغيير داده و خطر ابتلا به بيماري هايي را افزايش دهد كه نوزاد آن را به نسل بعد منتقل مي كند. اما اين اثرات در نسل سوم ديگر ديده نمي شود.