گفت وگو با نويد مصطفي پور نوازنده ويلن و برگزيده نخست جشنواره فجر
حضوري گرم
اشاره؛ نويد مصطفي پور ۲۱ ساله، آموزش ويلن را از ۱۰ سالگي در شهرستان چالوس آغاز كرده و پس از چند سال توانست از محضر دكتر حسن رياحي كسب فيض نمايد. از پنج سال پيش تاكنون عضو ثابت اركستر موسيقي ملي ايران به رهبري استاد فرهاد فخرالديني است و همچنين عضو فعال و ثابت گروه وزيري به سرپرستي كيوان ساكت مي باشد. چندي پيش به دعوت انجمن ياري كودكان ايراني مقيم سوئد به همراه حسن ناهيد (ني)، كيوان ساكت (تار)، مازيار حيدري (پيانو) و نرگس ترشيزي (تنبك) براي اجراي كنسرت هايي به اين كشور سفر كرد. به همين بهانه با وي گفت وگويي كرده ايم. مصطفي پور برگزيده نخستين جشنواره موسيقي جوان در بخش موسيقي كلاسيك است و مهرماه آينده قرار است با يكي از اركسترهاي سمفونيك ايتاليا- احتمالاً فلورانس- كنسرتو ويلن پاگانيني را اجرا كند. اين برنامه به كوشش دكتر حسن رياحي و سفارت ايتاليا در تهران شكل مي گيرد.
* ابتدا بفرماييد در اين مجموعه كنسرت ها چه قطعاتي را اجرا كرديد؟
- تعدادي قطعه بي كلام و چند تصنيف از ساخته هاي آقاي كيوان ساكت را با اشعاري از فريدون مشيري اجرا كرديم. بخش ديگر برنامه ما اجراي تريوي كلاسيك با حضور تار، ويلن و پيانو بود. از جمله اجراي قطعات كلاسيك مي توانم به «زنبور عسل» كورساكف، «بادينري» باخ و آثار پاگانيني اشاره كنم.
* استقبال مخاطبان ايراني از اجراي برنامه چطور بود؟
- خيلي گرم، به طوري كه ما در چهار اجراي خود با ازدحام جمعيت روبه رو شديم و حتي پيشنهاد شد كه اجراي مجدد در همان شهر داشته باشيم، ولي چون تمام سالن ها از قبل برنامه ريزي داشتند، امكان تجديد برنامه نبود.
* و مخاطبان خارجي چه مي گفتند؟
- استقبال آنها براي من حيرت انگيز بود به طوري كه شهرداري شهر «اوپسالا» شخصاً و به تنهايي جزو شنوندگان برنامه ما بود. ديگر اين كه اجراي قطعات كلاسيك با ساز تار برايشان جذبه خاصي داشت.
* آيا از مراكز آموزش موسيقي آنها هم بازديد داشتيد؟
- از طريق يكي از دوستان آقاي ساكت كه معلم كنسرواتوار شهر «بوتو بور» بودند توانستم به محيط هنري آنجا وارد شوم. در آنجا قطعاتي از سيبليوس، وينيافسكي و پاگانيني را با ويلن و همراهي پيانوي مازيار حيدري اجرا كردم و اجراي موفقي بود. آنها خيلي استقبال كردند و حتي پيشنهاد كنسرت مستقل را به من دادند. برايشان خيلي جالب بود كه يك ايراني مي تواند قطعات فني موسيقي و متعلق به يك فرهنگ ديگر را بنوازد.
* تفاوت اجراي يك كنسرت موسيقي در ايران و سوئد چقدر است؟
- در اينجا اجراي كنسرت معمولاً خيلي دردسر دارد. بايد همه كارهايش را خودم بكنم، از جمله تبليغات، بليت فروشي، هماهنگي سالن و غيره. اين باعث مي شود كه انرژي آدم تحليل برود و كنسرت آن طور كه بايد شكل نگيرد. چون قطعات سلو، تكنوازي، بايد با قدرت خاص و از حفظ اجرا شوند و اين مستلزم آرامش است. در سوئد وضعيت اجراي برنامه غير از اين است. فقط كافي است كسي اعلام آمادگي بكند. فوري همه عوامل را در اختيارش قرار مي دهند. البته بايد ذكر بكنم انجمن فيلارمونيك ايران كه آقايان رياحي و آريانپور از مديران آن هستند، تمام امكانات يك كنسرت داخل كشور را براي من مهيا مي كنند و اين جاي تقدير دارد. ولي در حالت كلي برگزاري كنسرت داخل كشور نسبت به اروپا خيلي دشوار و كاري پرزحمت است.
|