روستا زادگان دانشمند
به گفته نصرت الله رييسي، سرپرست سازمان نوسازي توسعه و تجهيز مدارس استان چهار محال و بختياري، اهالي ۶۱ روستا در استان از داشتن مدرسه محروم هستند. بيشتر اين روستاها، داراي تعداد دانش آموزان اندكي هستند. علاوه برآن برخي از اين روستاها سخت گذر و داراي مسيرهاي غيرقابل عبور هستند.
رييسي گفت: نمي دانم هزينه راه اندازي يك مدرسه در دهات دور افتاده چقدر است اما مي دانم؛ با توجه به اصل ۳۰ قانون اساسي مبني بر بهره مندي شهروندان ايراني از امكانات آموزش رايگان نمي توان به وضعيت مدارس چنين روستاهايي بي توجه بود.
اوافزود : چندي قبل يكي از جرايد نسبت به هزينه غيرمنطقي برخي از مدارس ايراني در خارج اطلاعاتي ارائه كرد. در اين گزارش اشاره شده بود با توجه به عدم استقبال ايرانيان در خارج از مدارس ايراني، بهتر است چنين مدارسي تعطيل شوند.
اما ما اين موضوع را انتظار نداريم به هرحال آموزش زبان و فرهنگ اسلامي ايران در ينگه دنيا بدون نهادهاي آموزشي ايراني امكان پذير نيست. گذشته از اين مسايل بد نيست مسئولان آموزشي چهار محال و بختياري نيم نگاهي به روستازادگان فاقد مدرسه داشته باشند چه بسا كه بعدها اين روستازادگان دانشمند شوند!
دست مريزاد
از همين حالا به آنهايي كه كمتر اهل دعوا، چالش و تنش هستند توصيه مي كنيم اسباب و اثاثيه را بردارند و به شهرستان خمين كوچ كنند. چون اخيراً رئيس دادگستري آن شهر اعلام كرده كه از مجموع دو هزار و ۳۳۷ پرونده قضايي، در سه ماهه اول، صددرصد پرونده ها مختومه شده است.
حتي طي آماري اعلام شده از مجموع ۶۹ پرونده طلاق همه آنها ختم به خير شده است. البته مسئولان قضايي شهر خمين پا را فراتر گذارده و اعلام كرده اند كه تمامي ۱۰ هزار و خرده اي پرونده قضايي پارسال را هم بررسي كرده اند.
اميدواريم كه همه اين پرونده ها بتوانند حق و حقوق شاكيان محق دستگاه قضايي را برآورده كند. تا اينجاي كار بايد به همه اعضاي زحمتكش قوه قضاييه در شهرستان خمين دست مريزاد گفت. اميد داريم كه تمامي متوليان امر قضا در شهرهاي ديگر به تاسي از همكاران خود در شهرستان خمين بتوانند با داوري بهتر، حقوق افراد را اعاده كنند.
زندان، خالي از زنداني
بالاخره پس از مدت ها چانه زني مسئولان شهري با متوليان زندان قصر تهران، اين زندان ۷۵ ساله، از زندانيان تخليه شد. مسئولان شهري اميدوار هستند كه با تخليه اين مجموعه ۱۲ هزار هكتاري، بتوانند مجموعه تفريحي- فرهنگي قابل توجهي را براي شهروندان تهراني تدارك كنند.
با توجه به خاطره برخي از مبارزان نظام طاغوتي از اين زندان، متوليان شهري دست اندركار ساخت و ساز مجتمع فرهنگي- تفريحي، موزه قابل توجهي را هم در آن لحاظ كنند تا نسل هاي آتي بتوانند با گوشه اي از تاريخ اين مرز و بوم آشنا شوند. اين زندان در دوره قاجاريه بنا شد و زنداني شدن هزاران نفر را تجربه كرد، اما بي گمان خاطره مجاهدان و مبارزان دوره ستم شاهي هيچ گاه از ذهن و خاطره تاريخ زدوده نخواهد شد. حالا بعد از اين سال ها زندان قصر، خالي از زنداني است. از سويي ديگر شهروندان ساكن در اطراف اين زندان نيز از ناي آب فاضلاب و رطوبت نشتي رهايي جستند.
هشدار براي دختران
يكي از كارشناسان كنترل دخانيات وزارت بهداشت اظهار نظر جالبي كرده است، به گفته وي ۷۰ درصد سيگاري ها در كشور اولين سيگار خود را در سن زير ۱۵ سالگي تجربه كرده اند . البته به باور او از ۱۲ درصد جمعيت بالاي ۱۵ سال سيگاري، ۹/۲۳ درصد پسر و ۷/۱ درصد دختر هستند.
نمي دانيم تا چه حد اين اظهارات كارشناسي در تعطيلي
قليان كشي قهوه خانه ها مؤثر بوده است، ولي تا آنجايي كه مي دانيم اگر مسئولان آموزشي و غير آموزشي به داد دانش آموزان سيگاري نرسند چه بسا اين وضعيت به مرحله خطرناكي برسد.
اخيراً دكتر عباس مؤمنان طي يك مطالعه دانشگاهي به اين نتيجه رسيده است كه افزايش مصرف دخانيات بين دانش آموزان دختر درآينده پيامدهاي خطرناكي را در پي دارد. آمارهاي او از يك جنبه جالب است، ۳/۵۰ درصد از دختران دانش آموز تهراني اولين بار سيگار كشيدن را در خانه تجربه كرده اند به همين خاطر است كه به پدر و مادرها توصيه مي كنيم كمتر مقابل بچه ها پز سيگار كشيدن را بدهند به هرحال وقتي بچه ها ببينند سيگار كشيدن والدين قبحي ندارد خوب خودشان هم آن را تجربه مي كنند.