يكشنبه ۷ تير ۱۳۸۳ - شماره ۳۴۲۰
همزمان با روز جهاني مبارزه با مواد مخدر در گفت وگوي اختصاصي با همشهري مطرح شد
استراتژي ۲۰ ساله مبارزه با مواد مخدر
009720.jpg
آنچه در تاريخ ۲۴ ساله مبارزه با موادمخدر در ايران ديده مي شود سياست مقابله با عرضه است و بحث پيشگيري كاهش تقاضا خيلي جدي گرفته نشده، براساس صحبت هاي مسئولين در برنامه هاي جديد ستاد مبارزه با مواد مخدر، موضوع كاهش تقاضا محور اصلي برنامه ها قرار گرفته است . به مناسبت ۶ تيرماه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر استراتژي آينده ايران در مبارزه با مواد مخدر را با دكتر علي هاشمي دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ميان گذاشته ايم .
* ابعاد و اجزاي استراتژي ۲۰ ساله ايران براي مبارزه با مواد مخدر چيست و چه هدفي را دنبال مي كند؟
- اساسي ترين سياست ۲۰ ساله آينده، سياست پيشگيري اعلام شده كه بحثي است مهم، ضمن اينكه سياست مقابله هم تدوين شده و سياست هاي كلاني براي درمان تدوين شده، سياست هايي براي همكاري هاي دوجانبه و كلان و بين المللي نيز در نظر گرفته شده است.
اما همانطور كه گفتم محوري ترين سياست، بحث پيشگيري در ۶-۵ سال آينده است.
آنچه مسلم است ما از يك هدف گذاري ايده آليستي غيرقابل تحقق و دسترس كه ريشه كني باشد (به دليل عدم تحقق و ايجاد انفعال در دستگاه ها) چرخش به سمت هدفگذاري واقع بينانه و قابل دسترس پيدا كرده ايم و هدف محوري ما از ريشه كني به مهار و جلوگيري از رشد اعتياد رسيده است.
* اين چرخش هدف از ريشه كني به پيشگيري ، با چه برنامه ها و سياست هايي دنبال مي شود؟
۱- فراگير نمودن اقدامات پيشگيري اوليه در سطح كشور با استفاده از توان بالقوه و بالفعل كليه دستگاهها و سازمانهاي دولتي
۲-نظام مند نمودن فرآيند اطلاع رساني با استفاده از توان فرهنگي، آموزشي به صورت علمي و متناسب با بافت فرهنگي و عمومي مناطق مختلف كشور.
۳- ايجاد نظام كنترل بحران در سطوح مختلف فردي، خانوادگي و اجتماعي.
۴- تعيين اهداف نقطه اي و قابل وصول متناسب با بخشهاي مختلف جامعه اعم از محيطهاي كاري، پادگانها، مدارس و دانشگاهها و محيطهاي ديگر.
۵- تدوين استراتژيها و برنامه هاي هدفمند در بخش درمان.
۶- توسعه مراكز درماني به طور مشخص در جهت باز تواني و كاهش آسيبها
* با توجه به جايگاه مهم امر پيشگيري ، چه برنامه هايي از طريق آموزش و پرورش دنبال مي شود؟
- آموزش و پرورش هسته مركزي ايجاد جنبش پيشگيري از اعتياد در كشور است به دليل اينكه ما با جمعيت ۱۸-۱۹ ميليوني نوجوان و جوان مواجه هستيم و برنامه هايي با همكاري آموزش و پرورش آغاز كرده ايم كه بدين شرح است.
۱- تدوين طرح جامع پيشگيري از اعتياد ويژه دانش آموزان از كودكستان تا دوره متوسطه در ابعاد مختلف شناختي، مهارتي و نگرشي به منظور ترويج فرهنگ اعتماد به نفس و خودباوري و همچنين ارائه برنامه در جهت سالم زيستي و ايجاد نگرش منفي نسبت به مواد مخدر در سطح ۱۹ ميليون دانش آموز و ارتقاء سطح مهارت در تصميم گيري با هدف پرهيز از سوء مصرف مواد اعتيادآور.
۲- تقويت تشكلهاي غيردولتي دانش آموزي در زمينه مقابله با مصرف سيگار، مشروبات و مواد افيوني و اعتياد آور.
۳- تربيت كادر متخصص و برگزاري كارگاههاي آموزشي مستمر براي مربيان، معلمان، مشاوران و مددكاران به منظور آشنايي با نحوه برخورد صحيح و اصولي با پديده مواد مخدر.
۴- درج متون مناسب در كتب درسي مقاطع مختلف با رويكرد پيشگيري از اعتياد.
۵- شناسايي دانش آموزان در معرض خطر و اتخاذ تدابير لازم براي اقدامات درماني، حمايتي، تأميني و قانوني از آنان.
۶- آموزش والدين دانش آموزان با كمك انجمن اولياء و مربيان، از طريق كارگاههاي آموزشي با اولويت مناطق آلوده.
۷- تعامل با وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي و صدا و سيما و بسيج به منظور توليد منابع علمي، پخش موارد تبليغاتي و علمي كردن روشهاي مبارزه فرهنگي با سوء مصرف مواد.
۸- برقراري ارتباط با مراكز علمي- دانشگاهي و پژوهشي و انجام تحقيقات كاربردي با هدف تعيين نرخ شيوع و بروز اعتياد در محيطهاي آموزشي و اتخاذ تمهيدات مناسب در مهار، كنترل و كاهش آن.
۹- تهيه بسته هاي آموزشي شامل كتاب، فيلم، لوح فشرده، بروشور، جزوه و... براي گروههاي مختلف هدف (كودكان، جوانان، نوجوانان، والدين، مربيان، معلمين، كارمندان و مبلغين شاغل در سطح وزارتخانه).
۱۰- راه  اندازي وب سايت اينترنتي به منظور ارائه آخرين اطلاعات و يافته هاي پژوهشي پيرامون موضوعات مرتبط با پيشگيري و ارائه مشاوره از طريق خطوط تلفني و رايانه اي.
۱۱- اجراي برنامه هاي فرهنگي، تجهيز كتابخانه هاي مدارس و گسترش مراكز مشاوره براي اوقات فراغت دانش آموزان.
۱۲- بهره گيري از مشاغل حرفه اي و تخصصي شامل (روانشناسان، جامعه شناسان، روانپزشكان، مددكاران و...) به منظور ايفاي نقش مطلوب تر در فعاليتهاي پيشگيرانه در گروه هدف.
* آقاي هاشمي وضعيت در مورد دانشجويان چگونه است؟
- عليرغم برخي تبليغاتي كه وجود دارد وضعيت اعتياد در اين قشر بسيار پايين است و از بين يك ميليون و ۶۱۵ هزار دستگير شده كه تا سال ۸۲ وجود داشته تنها ۱/۱ درصد از قشر دانشجو بوده كه اين آمار بسيار كمي است. اما بايد به خانواده ها مدام هشدار بدهيم با وجود اينكه نسبت به بقيه كشورها در اين مورد ما وضعيت سالم تري داريم، اما روند رشد مواد مخدر صنعتي در دنيا به گونه اي است كه اگر ما نجنبيم اين خطر قشر دانشجوي ما را نيز تهديد مي كند. در دانشگاهها نيز اقداماتي صورت گرفته از جمله پيش بيني دوره ها و رشته هاي خاص (كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت) و تأسيس دانشكده مواد مخدر جهت رفع نيازهاي علمي- تخصصي ساير وزارتخانه ها و دستگاهها.
- اجراي طرح سالم سازي محيطهاي دانشجويي (با اولويت خوابگاههاي دانشجويي در مناطق بحراني) با رويكرد پيشگيري از اعتياد و درمان معتادان و افراد مبتلا.
- توسعه پژوهش و تحقيقات در قالب پايان نامه هاي دانشجوئي و رساله هاي تحقيقاتي با رويكرد مبارزه با مواد مخدر
- پيش بيني ساختار مناسب با كمك سازمان مديريت و برنامه ريزي در درون وزارتخانه جهت اجراي برنامه.
ليلا خاكسار

رسول خادم، رئيس كميسيون فرهنگي، اجتماعي شوراي شهر تهران:
براي اوقات فراغت تهراني ها برنامه داريم
رسول خادم رئيس كميسيون فرهنگي، اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران گفت: در حال حاضر هيچ تعريف مشخصي از اوقات فراغت شهروندان تهراني وجود ندارد.
وي در گفت وگو با خبرنگار همشهري افزود: كميسيون فرهنگي، اجتماعي شوراي شهر تهران از ابتداي آغاز به كار شوراي شهر دوره دوم بحث تدوين سامانه اوقات فراغت شهروندان تهراني را در دستور كار خود قرار داد و تاكنون با دستگاه هاي اجرايي مرتبط نشست هاي جدي و مستمري داشته است.
خادم گفت: نتيجه اين نشست ها به تفاهم نامه مشتركي در ارتباط با اوقات فراغت شهروندان انجاميد و در آن تفاهم نامه چهار كميته شامل «كميته تربيت بدني»، «كميته فرهنگي، هنري و تربيتي»، «كميته فني، حرفه اي- علمي» و «كميته تفريحي- گردشگري» پيش بيني شده است.
به گفته وي وظايف هر كميته به تأييد دستگاه هاي ذيربط رسيده و اين تفاهم نامه در گروه فرهنگ، هنر و تربيت بدني استان تهران و همچنين در اجلاس كميسيون هاي فرهنگي و اجتماعي كلان شهرها و مراكز استان ها به تصويب رسيده است و هم اكنون نيز در قالب ماده واحده اي آماده ارايه به مجلس شوراي اسلامي است.
وي در ادامه مي افزايد: شهرهاي مختلف ديگر نيز عملياتي كردن اين تفاهم نامه را در دستور كار خود قرار داده اند و در شهر تهران نيز شوراي اسلامي نيز به اتفاق كليه دستگاههاي اجرايي در صدد عملياتي كردن تفاهم نامه مربوط به اوقات فراغت شهروندان تهراني است.
عليرغم تدوين سيستم مناسب در ارتباط با اوقات فراغت شهروندان تهراني، با توجه به تنوع شيوه هاي اوقات فراغت، وجود خلأهاي جدي به خصوص در ساختار سني، جمعيتي تهران، اين موضوع كاري پيچيده و دشوار بود.
وي با اشاره به اينكه دستگاههاي اجرايي در حال حاضر براي ايام تابستان برنامه هاي غني سازي اوقات فراغت را اجرا مي كنند يادآور شد: مقوله اوقات فراغت صرفاً مربوط به فصل تابستان نيست بلكه ما اوقات فراغت را براي تمام سال برنامه ريزي و پيش بيني كرده ايم. از اين رو جمع بندي اين كميته ها بيشتر معطوف به غني سازي اوقات فراغت شهروندان تهراني در طول سال است.
البته شهرداري تهران براي اوقات فراغت شهروندان برنامه ريزي كرده و بودجه لازم را منظور كرده است كه در قالب همين كميته ها و مشاركت دستگاههاي اجرايي برنامه هاي خود را اجرا خواهد كرد.

زنان ايران براي اجلاس پكن +۱۰ آماده مي شوند
009726.jpg
مهمترين چالش هاي پيش روي زنان ايران در سمينار تحليل وضعيت زنان ايران ۱۰ سال پس از پكن بررسي شد.
به گزارش خبرنگار ما در اين سمينار كه از سوي گروه محققان مستقل مسائل زنان و گروه تخصصي زنان انجمن جامعه شناسي ايران در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد ابتدا دكتر ناهيد مطيع به فقر زنان سرپرست خانوار پرداخت و گفت ۵/۲۲ درصد كل زنان سرپرست خانوار شاغل هستند و اما از آنجا كه بيشتر در مشاغل خدماتي مشغولند درآمد ثابتي ندارند و از مجموع زنان سرپرست خانوار فقط ۳/۳۳ درصد داراي بيمه و بازنشستگي با مستمري هستند، يك هشتم اين زنان وابسته به كمك هاي خيريه هستند.
دكتر اعظم خاتم نيز در مورد وضعيت اقتصادي زنان طي سخناني در اين نشست گفت:  ميزان فعاليت اقتصادي زنان ۱۰ ساله و بيشتر ۸/۱۱ درصد در مقابل ۶۳ درصد براي مردان است. بنابر اين اگر چه زنان نيمي از جمعيت كشورند اما تنها ۱۱ درصد نيروي كار را تشكيل مي دهند و اين نشان مي دهد ساخت نيروي كار در ايران مردانه است.
دكتر شهلا اعزازي مدير گروه علمي تخصصي زنان انجمن جامعه شناسي نيز در اين زمينه گفت:از آنجا كه تنها درصد ناچيزي از زنان آن هم با درآمد اندك شاغل هستند، بنابراين در گروه جمعيت پايين دست جامعه قرار مي گيرند.
به گفته وي، دختران و زنان جامعه در چند سال اخير جهش عظيمي در اعتماد به نفس داشته و از حالت انفعال و نداشتن خودباوري در ۷ سال گذشته به جايگاه تصميم گيري در مورد زندگي و تاثير بر سرنوشت خود رسيده اند.
اعزازي گفت: رسيدگي به مشكلاتي همچون بيكاري و اوقات فراغت در اغلب موارد مردان را محور برنامه ها قرار مي دهد كه اين مساله نيز منجر به بروز معضلات اجتماعي مي شود.

نارضايتي ۸۴ درصد مردم از قيمت خودرو
009729.jpg
نتايج نظرسنجي مركز افكارسنجي دانشجويان ايران در تاريخ
۳۱/۳ و ۱/۴/۸۳ با موضوع «ديدگاه بازديدكنندگان نمايشگاه در مورد خودروهاي موجود در بازار» از ۸۱۷ نفر از بازديدكنندگان نمايشگاه خودرو حاكي است ۳/۸۴ درصد از پاسخگويان قيمت نهايي خودرو در بازار ايران را نامناسب ارزيابي كرده اند و از ميان خودروهاي موجود، قيمت اتومبيل (پي كي) از ساير خودروها مناسب تر و قيمت خودروهاي سيناد، موسو و مزدا ۳۲۳ نامناسب تر از ساير خودروها ارزيابي شده است. همچنين دراين نظرسنجي رايج ترين خودروهاي مورد استفاده از ديدگاه پاسخگويان به ترتيب پرايد (۷/۲۸) درصد، پيكان (۵/۱۹) درصد، پژو ۲۰۶ (۵/۱۲) درصد، پژو ۴۰۵ (۶/۱۱) درصد، سمند (۸) درصد، پژو آردي (۶) درصد، پارس (۹/۳) درصد، دوو سيلو (۴/۲) درصد، زانتيا (۲/۲) درصد، پي كي (۹/۱) درصد، سپند (۲/۱) درصد و سيناد (۵/۰) درصد، موسو (۵/۰) درصد، مزدا ۳۲۳ (۵/۰) درصد، مزدا ۳۲۳ (۵/۰) و مزدا ۲۰۰۰ (۵/۰) درصد، دووماتيز (۲/۰) درصد شناخته شده اند. در مورد اين كه يك خودروي خوب چه ويژگي هايي بايد داشته باشد، بيشترين پاسخگويان به ايمني و استحكام (۶/۳۳ درصد) به عنوان بهترين معيار يك خودرو خوب اشاره كرده اند ودر مورد ساير معيارها به ترتيب به قيمت خودرو، قدرت خودرو، در دسترس بودن لوازم يدكي، ميزان مصرف سوخت، امكان فروش سريع خودرو، ايجاد آلودگي هواي كمتر، وضعيت صندلي ها و ظرفيت و گنجايش خودرو را ذكر نموده اند.
در جواب اين سئوال كه بهترين خودرو موجود در بازار صرف نظر از قيمت چه خودرويي مي باشد پاسخگويان خودروي زانتيا را به عنوان بهترين خودروي موجود در بازار صرف نظر از قيمت معرفي كرده و به ترتيب ماكسيما، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۶، پژو پارس، مزدا ۳۲۳، سمند، موسو، پرايد، دوو سيلو، پيكان، مزدا ۲۰۰۰، سيناد، دوو ماتيز، جيپ، پروتن را در درجات بعدي قرار دادند.
همچنين با توجه به ضرورت طرح جايگزين كردن خودروهاي ۲۰ ساله در سطح كشور، ۹/۹۴ درصد از پاسخگويان با اين طرح موافق بوده اند و در مورد واردات خودرو ۸/۸۲ درصد از پاسخگويان اظهار داشته اند كه با واردات خودرو موافق مي باشند، از جمله موضوعات ديگري كه در اين طرح نظرسنجي مورد بررسي قرار گرفت موضوع طرح توقف توليد پيكان مي باشد كه ۱/۸۵ درصد از پاسخگويان با اين طرح موافق بوده اند.

جامعه
روستا زادگان دانشمند
009723.jpg

به گفته نصرت الله رييسي، سرپرست سازمان نوسازي توسعه و تجهيز مدارس استان چهار محال و بختياري، اهالي ۶۱ روستا در استان از داشتن مدرسه محروم هستند. بيشتر اين روستاها، داراي تعداد دانش آموزان اندكي هستند. علاوه برآن برخي از اين روستاها سخت گذر و داراي مسيرهاي غيرقابل عبور هستند.
رييسي گفت: نمي دانم هزينه راه اندازي يك مدرسه در دهات دور افتاده چقدر است اما مي دانم؛ با توجه به اصل ۳۰ قانون اساسي مبني بر بهره مندي شهروندان ايراني از امكانات آموزش رايگان نمي توان به وضعيت مدارس چنين روستاهايي بي توجه بود.
اوافزود : چندي قبل يكي از جرايد نسبت به هزينه غيرمنطقي برخي از مدارس ايراني در خارج اطلاعاتي ارائه كرد. در اين گزارش اشاره شده بود با توجه به عدم استقبال ايرانيان در خارج از مدارس ايراني، بهتر است چنين مدارسي تعطيل شوند.
اما ما اين موضوع را انتظار نداريم به هرحال آموزش زبان و فرهنگ اسلامي ايران در ينگه دنيا بدون نهادهاي آموزشي ايراني امكان پذير نيست. گذشته از اين مسايل بد نيست مسئولان آموزشي چهار محال و بختياري نيم نگاهي به روستازادگان فاقد مدرسه داشته باشند چه بسا كه بعدها اين روستازادگان دانشمند شوند!
دست مريزاد
از همين حالا به آنهايي كه كمتر اهل دعوا، چالش و تنش هستند توصيه مي كنيم اسباب و اثاثيه را بردارند و به شهرستان خمين كوچ كنند. چون اخيراً رئيس دادگستري آن شهر اعلام كرده كه از مجموع دو هزار و ۳۳۷ پرونده قضايي، در سه ماهه اول، صددرصد پرونده ها مختومه شده است.
حتي طي آماري اعلام شده از مجموع ۶۹ پرونده طلاق همه آنها ختم به خير شده است. البته مسئولان قضايي شهر خمين پا را فراتر گذارده و اعلام كرده اند كه تمامي ۱۰ هزار و خرده اي پرونده قضايي پارسال را هم بررسي كرده اند.
اميدواريم كه همه اين پرونده ها بتوانند حق و حقوق شاكيان محق دستگاه قضايي را برآورده كند. تا اينجاي كار بايد به همه اعضاي زحمتكش قوه قضاييه در شهرستان خمين دست مريزاد گفت. اميد داريم كه تمامي متوليان امر قضا در شهرهاي ديگر به تاسي از همكاران خود در شهرستان خمين بتوانند با داوري بهتر، حقوق افراد را اعاده كنند.
زندان، خالي از زنداني
009714.jpg

بالاخره پس از مدت ها چانه زني مسئولان شهري با متوليان زندان قصر تهران، اين زندان ۷۵ ساله، از زندانيان تخليه شد. مسئولان شهري اميدوار هستند كه با تخليه اين مجموعه ۱۲ هزار هكتاري، بتوانند مجموعه تفريحي- فرهنگي قابل توجهي را براي شهروندان تهراني تدارك كنند.
با توجه به خاطره برخي از مبارزان نظام طاغوتي از اين زندان، متوليان شهري دست اندركار ساخت و ساز مجتمع فرهنگي- تفريحي، موزه قابل توجهي را هم در آن لحاظ كنند تا نسل هاي آتي بتوانند با گوشه اي از تاريخ اين مرز و بوم آشنا شوند. اين زندان در دوره قاجاريه بنا شد و زنداني شدن هزاران نفر را تجربه كرد، اما بي گمان خاطره مجاهدان و مبارزان دوره ستم شاهي هيچ گاه از ذهن و خاطره تاريخ زدوده نخواهد شد. حالا بعد از اين سال ها زندان قصر، خالي از زنداني است. از سويي ديگر شهروندان ساكن در اطراف اين زندان نيز از ناي آب فاضلاب و رطوبت نشتي رهايي جستند.

هشدار براي دختران
009717.jpg

يكي از كارشناسان كنترل دخانيات وزارت بهداشت اظهار نظر جالبي كرده است، به گفته وي ۷۰ درصد سيگاري ها در كشور اولين سيگار خود را در سن زير ۱۵ سالگي تجربه كرده اند . البته به باور او از ۱۲ درصد جمعيت بالاي ۱۵ سال سيگاري، ۹/۲۳ درصد پسر و ۷/۱ درصد دختر هستند.
نمي دانيم تا چه حد اين اظهارات كارشناسي در تعطيلي
قليان كشي قهوه خانه ها مؤثر بوده است، ولي تا آنجايي كه مي دانيم اگر مسئولان آموزشي و غير آموزشي به داد دانش آموزان سيگاري نرسند چه بسا اين وضعيت به مرحله خطرناكي برسد.
اخيراً دكتر عباس مؤمنان طي يك مطالعه دانشگاهي به اين نتيجه رسيده است كه افزايش مصرف دخانيات بين دانش آموزان دختر درآينده پيامدهاي خطرناكي را در پي دارد. آمارهاي او از يك جنبه جالب است، ۳/۵۰ درصد از دختران دانش آموز تهراني اولين بار سيگار كشيدن را در خانه تجربه كرده اند به همين خاطر است كه به پدر و مادرها توصيه مي كنيم كمتر مقابل بچه ها پز سيگار كشيدن را بدهند به هرحال وقتي بچه ها ببينند سيگار كشيدن والدين قبحي ندارد خوب خودشان هم آن را تجربه مي كنند.

۱۱ درصد مصرف مي كنند ۱ درصد معتادند
براساس يك پژوهش كه در سال ۸۲-۸۱ در بين ۵۲۳۱ نفر از دانشجويان دختر و پسر ۲۱ دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم انجام شده ، مشخص شده است ۵۸۶ نفر (حدود ۱۱ درصد) مواد مخدر مصرف مي كنند و ۵۲ نفر (۱ درصد) خود را وابسته به مواد مخدر مي دانند كه مي توان آنها را معتاد به حساب آورد.
دكتر سيد حسين سراج زاده در اين پژوهش نشان داده است حدود ۱۰ درصد يك بار ترياك مصرف كرده اند. پس از ترياك، حشيش، شيره و سوخته شيوع بيشتري در بين دانشجويان داشته و به ترتيب توسط ۸/۳ و ۳/۲ و ۲/۲ درصد دانشجويان حداقل يك بار مصرف شده است. ماري جوانا در مرتبه بعدي قرار دارد و توسط ۱/۱ درصد دست كم يك بار مصرف شده است. ميزان استفاده از ساير مواد كمتر از يك درصد بوده است (هروئين ۶/۰ درصد، ال.اس.دي ۴/۰ درصد، كوكائين ۴/۰ درصد و اكستاسي نيز ۴/۰ درصد).
تفاوت دو جنس در مصرف مواد مخدر نيز بسيار مشهود است در همه انواع مواد مخدر بجز ترياك و بيش از ۹۹ درصد زنان دانشجو اظهار داشته اند كه اصلاً تجربه مصرف نداشته اند، اما در مورد ترياك ۵/۲ درصد و زنان اظهار كرده اند حداقل سابقه يك بار مصرف داشته اند در حالي كه اين نسبت در بين مردان ۱/۱۷ درصد براي ترياك است. بنابراين تجربه يك بار مصرف مردان در ترياك ۷ برابر زنان است.
از بين كساني كه حداقل يك بار مواد استفاده كرده اند ۹۱ درصد گفته اند هيچ گونه وابستگي به اين مواد ندارند، ۸/۵ درصد خود را تا حدي وابسته دانسته اند ۱/۳ درصد نيز ميزان وابستگي خود را زياد دانسته اند. در مورد ميانگين سن اولين مصرف براي سيگار و مواد مخدر به ترتيب ۸/۱۵و ۱۸ سال بوده است. اين يافته ها حاكي است كه نسبت قابل توجهي از دانشجويان كه مواد مخدر مصرف كرده اند از دوران دبيرستان و قبل از آن به اين مواد دسترسي داشته اند.

تيم ايران درمسابقات ربوكاپ جهاني پرتغال
تيم ربوكاپ دانشگاه صنعتي اميركبير به مسابقات ربوكاپ جهاني ۲۰۰۴ پرتغال اعزام مي شود. واحد رباتيك دانشگاه با تشكيل سه تيم «شبيه سازي فوتبال ۲ بعدي»، «شبيه سازي فوتبال سه بعدي» و «شبيه سازي امداد» اقدام به شركت در اين مسابقات نموده است.گفتني است اين مسابقات از ۲۷ ژوئن تا ۵ جولاي برابر با ۷ تا ۱۵ تيرماه در زمينه هاي ساخت ربات و شبيه سازي در امداد برگزار مي شود.
تيم ربوكاپ دانشگاه صنعتي اميركبير در سال گذشته موفق به كسب رتبه سوم شبيه سازي امداد و رتبه هفتم شبيه سازي فوتبال از بين ۵۶ تيم شد.

روزي ۶ ليوان مايعات در تابستان بنوشيد
يك متخصص تغذيه گفت: در فصل تابستان به طور متوسط در هر ساعت نيم ليتر آب و املاح از بدن دفع مي شود به همين علت مصرف روزانه حداقل ۶ ليوان آب و مايعات در اين فصل ضروري است.
دكتر مسعود كيمياگر در گفت وگو با فارس افزود: دفع آب و املاح از بدن در صورت ورزش و كار بدني ممكن است به ساعتي دو ليتر هم برسد و در صورتي كه اين دفع با مصرف آب و مايعات لازم جايگزين نشود عوارض زيادي مانند سنگ كليه، ايست قلبي و ناراحتي هاي دستگاه گوارش را در پي خواهد داشت.

ايران
ادبيات
اقتصاد
سياست
علم
فرهنگ
ورزش
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  ايران  |  سياست  |  علم  |  فرهنگ   |  ورزش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |