زبان اخلاق
ريچارد مروين هير/ ترجمه: امير ديواني/ با ويراستاري مصطفي ملكيان/ ناشر: نشر طه، چاپ اول ۱۳۸۳/ قطع رقعي / قيمت: ۲۲۰۰ تومان، ۳۰۴ صفحه.
به كار گرفتن تحليل فلسفي در قلمرو اخلاق اختلاف چشمگيري را ميان فلسفه اخلاقي سنتي و فلسفه اخلاق جديد سبب شده است. اين رويكرد از آنجا ناشي شد كه بسياري از متفكران جديد بر اين باورند كه اساساً معناي پرسش و پاسخ هايي چون «كدام زندگي براي انسان خوب است؟» و «آدمي چگونه بايد عمل كند؟» مشخص نيست و در وهله اول بايد پاسخ اين پرسش ها روشن شود.
نويسنده در اين كتاب سعي كرده مدخلي روشن، مختصر و خواندني بر فلسفه اخلاق بنگارد و تا حد امكان توجه نوآموزان را مستقيماً به مسائل بنيادين اين موضوع معطوف سازد. توجه وي به ساده كردن مفاهيم تا اندازه اي است كه در پويش گفتار كتاب به خوانندگاني كه آشنايي چنداني با منطق و فلسفه ندارند توصيه كرده است «هر فقره اي را كه دشوار مي يابيد، حذف كرده و به خواندن ادامه دهيد و سپس به آن فقره بازگرديد.»
مقدمه مفصل و خواندني امير ديواني (مترجم كتاب) نيز در گره گشايي از ذهن خواننده ناآشنا با اين گونه مباحث بسيار مفيد فايده است.
نكته چيني ها از ادب عربي
عليرضا ذكاوتي قراگوزلو/ ناشر: انتشارات طرح نو، چاپ اول ۱۳۸۲ (توزيع تابستان ۱۳۸۳) / قطع رقعي/ قيمت: ۳۴۰۰ تومان/ ۴۲۰ صفحه.
عليرضا ذكاوتي قراگوزلو از جمله چهره هاي پركار و البته كارشناس در زمينه ادبيات عرب و تاريخ و فرهنگ اسلام به شمار مي رود. وي در اين كتاب خواننده را با نمونه هايي از نقد و تفسير آشنا مي سازد و نيز به وي آگاهي هاي دست اولي از فوايد لغوي و تاريخي و علمي ارائه مي كند. خواننده با خواندن اين مجموعه كه در ميان آنها ترجمه قطعات برگزيده اي از شعر و نثر عالي و فاخر عرب آمده، با مفاهيمي چون شك و ايمان، نكته و لطيفه، آه و نگاه، تلخ و شيرين، سبك و سنگين، بازار و دربار، شهر و بيابان، زيرزمين و بالاي آسمان و ... آشنا و در آنها سير مي كند و به احوال و آثار برجستگاني معرفت مي يابد كه تاكنون جز نامي از ايشان نشنيده و يا نشاني نديده است.
مقاله ها در۲۰ سال گذشته در نشريات مختلف منتشر شده و چاپ يكجاي آن تصويري اجمالي از سير و نگاه نويسنده در اختيار خواننده قرار مي دهد.