با حمايت دولت از برنجكاران
قيمت برنج افزايش نخواهد يافت
|
|
افزايش واردات برنج و در نتيجه عرضه آن به قيمت مناسب در اولين سال هاي پس از انقلا ب، باعث شد برنج به غذاي اصلي عموم خانواده هاي ايراني تبديل شود و مردم به قدري به مصرف آن عادت كنند كه حتي با افزايش قيمت هم، برنج به عنوان غذاي اصلي، جايگاه خود را در سبد هزينه هاي ضروري خانواده ها، حفظ كند.
اما به نظر مي رسد اين رويه در آينده نزديك تغيير كند چون با وضعيتي كه بر كاشت و بازار برنج حاكم است پيش بيني مي شود قيمت آن تا بيش از ۲۵ درصد افزايش يابد كه در اين صورت بسياري از خانواده ها در تهيه برنج با مشكل مواجه خواهند شد.
در چند سال اخير، روال خريد برنج به ضرر كشاورزان بوده است، دلالان برنج را به قيمت ارزان از كشاورزان خريده و بسيار گران به دست مصرف كننده مي رسانده اند.
بسياري از كشاورزان به اين شيوه اعتراض داشته و دارند و اعلا م كرده اند دولت بايد از كشاورزان حمايت كند تا دلا لا ن نتوانند به اهداف سودجويانه خود دست پيدا كنند.
سياست دولت براي خريد تضميني برنج هم گرهي از كار كشاورزان باز نكرده است؛ چون معمولا ً باوجود اين كه كشاورزي، بخصوص كشت برنج تابع زمان است و بايد در زمان مشخص هزينه هاي كاشت و داشت و برداشت آن تأمين شود، پرداخت ها به موقع صورت نمي گيرد.
يكي از كشاورزان مشكلا تي چون افزايش قيمت ادوات كشاورزي و فرسوده و ناكارآمد بودن بسياري از اين ادوات، كمبود آب و ... را از جمله دلا يل به صرفه نبودن كاشت برنج اعلا م كرد و افزود: «همه اين مشكلا ت به علاوه توزيع كوپن برنج از سوي دولت در روستاها، در حالي كه انبارهاي كشاورزان پر از برنج است دست به دست هم داده تا كشاورزان با دلسردي كار كنند».
كياسري افزود: باتوجه به موارد فوق افزايش قابل توجه قيمت برنج انكارناپذير است و دولت بايد براي كاهش قيمت و البته ارائه تسهيلات به برنجكاران تدابيري جدي بينديشد.
براي جلوگيري از افزايش قيمت اين محصول، باتوجه به كاهش قابل توجه كشت آن در بهار و تابستان، افزايش واردات و تخصيص يارانه به اين محصول البته به صورت مقطعي مي تواند پاسخگو باشد.
بي شك تصميم جدي و دقيق دولت در اين زمينه مي تواند در قدرت خريد برنج خانواده هاي ايراني بخصوص در پاييز امسال نقش داشته باشد.
|