شنبه ۲۰ تير ۱۳۸۳ - - شماره ۳۴۳۳
سيدني دانشگاهي براي همه فرهنگ ها
000750.jpg
شبنم جعفرزاده
دانشگاه فني سيدني با موقعيت بين المللي در بزرگترين شهر استراليا يعني سيدني واقع شده است. اين دانشگاه (UTS) يكي از بهترين دانشگاه هاي كشور است و دوره هاي مختلف آن براي زنان، غير بومي ها، افراد معلول و افرادي با زبان ها و فرهنگ هاي ديگر ارايه مي شود. به طوري كه يك سوم دانشجويان و يك چهارم كاركنان آن داراي فرهنگ متفاوتي بوده و به زبان هايي غير از انگليسي صحبت مي كنند.
دانشگاه فني سيدني (UTS) بيش از يكصد دوره كارشناسي و ۲۵۰ دوره تحصيلات تكميلي دارد كه در دانشكده هاي بازرگاني، طراحي و معماري، آموزش، مهندسي، علوم انساني و اجتماعي، حقوق، فناوري اطلاعات، پرستاري و مامايي، علوم و مطالعات بين الملل ارايه مي شوند.
درآمد سالانه UTS در سال ۲۰۰۲ ، ۳۲۰ ميليون دلار بوده كه از اين مقدار ۵/۱۷ ميليون دلار به تحقيقات اختصاص داده شده بود. تعداد دانشجويان خارجي نيز در سال ۲۰۰۳ معادل ۳۹۳۳ نفر بوده است و اين دانشجويان مي توانند براي تحصيل در UTS از مشاوره سيصد دفتر نمايندگي اين دانشگاه در سراسر دنيا بهره مند شوند.
آدرس پستي دانشگاه:
University of Technology, Sydney
P.O Box 123
Bradway NSW 2007
Australia
Tel: +61 2 9514 2000
Web: www. uts. eud. au
دانشكده ها
- دانشكده طراحي و معماري با رشته هاي معماري، ساختمان، نساجي، طراحي صنعتي، طراحي داخلي، اقتصاد صحنه و ارتباطات تجسمي در مقطع كارشناسي و طراحي، مديريت امكانات، برنامه ريزي، مديريت برنامه، توسعه صحنه و مديريت شهري در مقاطع بالاتر.
web: www. dab. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 8913
- دانشكده آموزش با رشته هاي آموزش ابتدايي، آموزش خاص، آموزش بزرگسالان در مقطع كارشناسي، و رشته هاي آموزش، آموزش بزرگسالان، آموزش  عالي و حرفه اي، آموزش اينترنتي، توسعه منابع انساني، زبانشناسي كاربردي، زبان و سوادآموزي، آموزش زبان انگليسي در مقطع ارشد و دكتراي فلسفه و آموزش.
web: www. education. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 3900- 5621
- دانشكده علوم انساني و اجتماعي داراي رشته هاي ارتباطات با گرايش هاي مديريت اطلاعات، روزنامه نگاري، توليد و هنر در رسانه ها، ارتباطات عمومي، پژوهش هاي اجتماعي و فرهنگ هاي معاصر.
web: www. hss. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 2300
- دانشكده پرستاري و مامايي با شاخه هاي پرستاري بيهوشي و ريكاوري، مراقبت هاي روحي كودكان و نوجوانان، پرستاري، مديريت خدمات بهداشتي، پرستاري پيش از عمل، بهداشت رواني، عصب شناسي، مديريت پرستاري و كارشناسي ارشد پرستار باليني، مطالعات تخصصي پرستاري، مديريت خدمات بهداشتي و پرستاري.
web: www. nmh. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 5021
- دانشكده علوم با شاخه هاي شيمي كاربردي، فيزيك كاربردي، رياضيات، علوم دارايي، رياضيات و محاسبات، نانو تكنولوژي، پزشكي سنتي چين، پزشكي، علوم بيوپزشكي، پزشكي قانوني، بيوتكنولوژي، زيست شناسي، محيط زيست، اكولوژي شهري و مقطع ارشد در رشته هاي مديريت علمي، فيزيوتراپي، مديريت بهداشت و ايمني، مطالعات اكولوژي و آبها و آب شناسي.
web: www. science. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 1756
- دانشكده مطالعات بين الملل داراي مقطع كارشناسي رشته هاي مطالعات بين الملل، مطالعات بازرگاني بين الملل و فرهنگ هاي بين المللي و كارشناسي ارشد و دكتراي مطالعات بين الملل.
web: www. iis. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 1574
- دانشكده بازرگاني در رشته هاي حسابداري، علوم دارايي، اقتصاد، بانكداري، خدمات مالي، برنامه ريزي مالي،  بازرگاني، بيمه و تحقيقات بيمه، مديريت، مديريت منابع انساني، مديريت جامعه، بازاريابي و تجارت الكترونيكي
web: www. business uts. edu. au
tel: +61 2 9514 3500
- دانشكده مهندسي با شاخه هاي مهندسي شهري، مهندسي محيط زيست، ساختمان، مكانيك، سيستم هاي كامپيوتري، نرم افزار، الكترونيك، مخابرات، بازرگاني، بيوتكنولوژي، مهندسي پزشكي، نوآوري مهندسي و حقوق و مطالعات بين الملل.
web: www. eng. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 2666
- دانشكده حقوق
web: www. law. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 3444
- دانشكده فناوري اطلاعات
web: it. uts. edu. au
tel: +61 2 9514 1803
پذيرش
تمامي دانشجويان خارجي براي پذيرش در دوره هاي كارشناسي بايد فرم درخواست را پر كرده و هزينه اي معادل ۵۰ دلار بپردازند. تمام متقاضيان بايد درخواست خود را مستقيماً به دفتر بين الملل uts ارسال كنند. براي دريافت فرم، اطلاعات درباره دوره ها، شهريه و مراحل ثبت نام متقاضيان مي توانند با اين دفتر به شماره +۶۱۲ ۹۵۱۴ ۱۵۳۱ تماس بگيرند. همچنين فرم درخواست ثبت نام در اين آدرس موجود است:
www. uts. edu. au/intemational/ applying/ forms.html
مدارك مورد نياز كه بايد همراه با فرم درخواست ارسال شوند شامل كپي تاييد شده مدارك تحصيلي، نمرات آزمون انگليسي و ۵۰ دلار هزينه ثبت نام است.
مراحل پذيرش درخواست دانشجويان چهار تا شش هفته پس از رسيدن مدارك به دانشگاه به طول مي انجامد و مهلت ثبت نام براي ترم پاييز ۱۵ دسامبر و براي ترم بهار ۱۵ ژوئن است.
متقاضيان دوره هاي تحصيلات تكميلي براي درخواست ثبت نام بايد ابتدا با كادر تحقيقاتي رشته مورد نظر خود در دانشگاه تماس گرفته و موضوع تحقيق خود را با آنها هماهنگ كنند و فرم درخواست شان نيز شامل خلاصه اي از موضوع تحقيقي آنها باشد.
در بيشتر دوره ها درخواست پذيرش مستقيماً به uts ارسال مي شود اما در مورد تعداد اندكي از رشته ها اين مراحل از طريق مركز پذيرش دانشگاه انجام مي گيرند. معمولاً دو بار در سال فرصت ثبت نام براي اين متقاضيان وجود دارد: ترم پاييز كه ثبت نام آن از ماه مارس شروع شده و ترم بهار كه از اواخر جولاي اقدام به پذيرش دانشجو مي كند. البته تعداد محدودي نيز براي ترم تابستان پذيرش مي شوند.
متقاضيان خارجي براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به دفتر بين الملل دانشگاه سيدني مراجعه كنند.
Tel: +61 3 9627 4816
Email: international @ uts. Edu. au
براي درخواست پذيرش نيز به اين آدرس رجوع شود:
Tel: +61 2 9514 1531
email: international. applications @ uts. Edu. au
دوره هاي تحصيلي
دانشگاه سيدني دوره هاي پيوسته و مختلفي را در سطح بين المللي ارايه مي دهد. براي دانشجويان خارجي اين دوره ها موجوداند:
- دوره هاي تمام وقت در مقاطع كارشناسي و بالاتر
- دوره هاي خارج از كشور كه در اين دوره ها دانشجويان مي توانند يك يا دو ترم را هر مقطعي در اين دانشگاه بگذرانند
- دوره هاي منتخب دانشگاه uts در كشور خود
- برنامه زبان انگليسي براي ورود و تحصيل در اين دانشگاه
براي اطلاعات در مورد دوره هاي تحصيلي uts با مركز اطلاعات دانشجويان تماس بگيريد:
Tel: +612 9514 1222
Email: info. Office @ uts. edu. au
شرايط ورود به دانشگاه
براي ورود به دانشگاه فني سيدني (UTS) بايد از لحاظ تحصيلي و زبان انگليسي شرايط مورد نظر احراز شود. مدرك كارشناسي براي ورود به تمامي دانشكده ها الزامي نيست اما در صورت نياز بايد مدرك دانشجو معادل كارشناسي استراليا باشد. نتايج تحصيلي دانشجو در دوره كارشناسي براي پذيرش در مقاطع بالاتر مورد بررسي قرار مي گيرد و در برخي موارد ممكن است نياز به انجام فعاليتي و يا تحقيقي مربوط به رشته تحصيلي وجود داشته باشد.
در مقاطع بالاتر از كارشناسي، حداقل مدرك مورد نياز كارشناسي است اما ممكن است موارد ديگري مانند تجربه كاري نيز مدنظر قرار گيرد. اين موارد با تماس با دانشكده مربوطه مشخص مي شوند. براي توضيحات بيشتر به آدرس مركز اطلاعات دانشجويي مراجعه شود:
www. sau uts. adu. au/ contact. html
در مقطع دكترا در صورت عدم احراز شرايط مورد نظر، دانشجو ابتدا به دوره كارشناسي ارشد فرستاده مي شود تا پس از يكسال تحصيل در آن دوره به شرايط مورد نياز دوره بعدي دست يابد.
در مورد زبان انگليسي، اگر تحصيلات پيشين دانشجو به زبان انگليسي بوده كه بايد مدارك آن را همراه با درخواست خود ارسال كند اما اگر غير از اين باشد، دانشجو ملزم به گذراندن آزمون زبان انگليسي است. براي تحصيل در رشته هايي كه به زبان هاي غير از انگليسي تدريس مي شوند، نمره مورد نياز در آزمون IELTS، ۵ و در تافل ۵۱۰ است.
دفتر بين الملل uts، مركز برگزاري آزمون lelts در سيدني است كه اين آزمون هاي را حداقل ماهي دو بار برگزار كرده و نتايج را ظرف دو يا سه هفته براي دانشجويان مي فرستد.
آدرس دفتر برگزاري آزمون از اين قرار است:
IELTS officer
international office
university of Technolgy, sydney
po box 123
broadway nsw 2007
Australia
tel: +61 2 9514 1536
fax: +61 2 9514 1824
email: ielts @ uts. edu.au
نمره آزمون ielts بنابه نوع رشته ۵/۶، ۶ و يا ۷ بوده و نمره آزمون تافل بين ۶۰۰- ۵۵۰ متغير است.
شهريه
شهريه سالانه دانشجويان خارجي بنابر نوع رشته تحصيلي بين ۶ هزار تا ۵۰۰/۲۲ دلار استراليا متغير است. اين مبلغ كه بايد در آغاز هر ترم پرداخت شود شامل هزينه هايي چون انجمن دانشجويي، اتحاديه دانشجويي، ماليات اقامت دانشجويان و كارت شناسايي است. البته برخي از دانشجويان دانشگاه uts از كمك هزينه هاي تحصيلي و يا كمك هاي دولتي نيز برخوردار مي شوند. دفتر شهريه دانشجويان اطلاعاتي در مورد شهريه ها، نحوه پرداخت آنها و ساير هزينه ها را در اختيار دانشجويان قرار مي دهد:
Tel: +61 2 9514 1222
email: fees. Office @ uts. edu. au
هزينه ها
هزينه هاي تقريبي يك دانشجوي خارجي در طول سال تحصيلي دست كم ۱۳ تا ۱۶ هزار دلار است و حدود ۱۵۰۰ دلار هزينه هاي جانبي مثل اجاره و... را تشكيل مي دهد، زيرا اين دانشگاه هيچ خوابگاهي در محل دانشگاه ندارد و بسياري از دانشجويان در خانه هاي اجاره اي و معمولاً مشترك با ساير دانشجويان زندگي مي كنند.
اقامت
دانشگاه فني سيدني خوابگاه هايي در خارج از محل دانشگاه دارد كه اجاره آنها در آپارتمان مشترك هفته اي ۱۳۵۰۰ دلار است. آدرس اينترنتي اين دو محل به اين ترتيب است:
www. UTS. edu. au/div/ ssu/ bulgangurra. htmi
www. UTS. edu. au/div/ssu/ geegal. html
البته بيشتر دانشجويان مسكن شخصي در نزديكي دانشگاه اجاره مي كنند كه دفتر اقامت دانشگاه مي تواند به آنها در اين زمينه كمك كند.
www. UTS. edu.au/ div/ssu/ housing. html
email: intl. Housing @ uts. edu. au
نرخ اجاره هفتگي در مكان هاي مختلف به اين شرح است:
پانسيون: در اين محل دانشجويان براي يك اتاق يا اتاقي مشترك هفته اي ۱۲۰ تا ۱۸۰ دلار مي پردازند.
آپارتمان: اقامت در يك اتاق بين ۱۷۰ تا ۲۲۰ دلار، دو اتاق ۱۸۰ تا ۳۰۰ دلار و يك خانه با دو يا سه اتاق ۲۵۰ تا ۴۰۰ دلار در هفته هزينه دارد.
اقامت با تمامي امكانات: در اين نوع اقامت دانشجو اتاقي را در يك خانه اجاره مي كند و از غذا و زندگي با آن خانواده برخوردار مي شود. اين نوع زندگي در يادگيري سريع زبان و فرهنگ دانشجويان خارجي بسيار مؤثر است. هزينه متوسط اقامت به اين شكل حدود ۱۸ هزار دلار است.

معرفي دانشگاههاي معتبر جهان
كتابخانه هاي دانشگاه آكسفورد
دانشگاه آكسفورد مجهز به پيشرفته ترين و كامل ترين كتابخانه ها در بين دانشگاه هاي جهان است. كتابخانه اصلي دانشگاه آكسفورد بادلين نام دارد كه در آن ۴۰۰ خدمه از ۶ ميليون و پانصد هزار جلد كتاب نگهداري مي كنند. در اين كتابخانه مي توان به جديد ترين كتاب ها در زمينه حقوق، جغرافياي سياسي و اجتماعي، فلسفه و... دست يافت.
كتابخانه ديگر دانشگاه آكسفورد، ساكلر نام دارد. اين كتابخانه گنجينه كتاب هاي مرجع و ارزشمندي در زمينه هنر و باستان شناسي به شمار مي رود. در كنار آن، كتابخانه تيلور قرار دارد. در اين كتابخانه مي توان به جديد ترين كتاب ها در زمينه ادبيات، زبان و ادبيات مدرن و كلاسيك اروپا دست يافت.
از ديگر كتابخانه هاي دانشگاه آكسفورد مي توان به كتابخانه اقتصاد اشاره كرد. در اين كتابخانه مي توان به عناوين مختلفي در زمينه اقتصاد، علوم انساني و جامعه شناسي دست يافت، كتابخانه علوم نيز يكي ديگر از كتابخانه هاي دانشگاه آكسفورد است كه در آن كتاب هاي مختلف در زمينه مهندسي، گياه شناسي و پزشكي نگهداري مي شود.
براي آشنايي بيشتر با اين كتابخانه ها مي توانيد به آدرس زير مراجعه كنيد:
صفحه الكترونيك: http://www.lib.ox.ac.uk
مركز تحقيقات انرژي اتمي كانادا
مركز تحقيقات انرژي اتمي كانادا در سال ۱۹۵۲ با هدف تحقيق و پژوهش در زمينه انرژي هسته اي تأسيس شد. پس از آن به تدريج با به كارگيري تجهيزات پيشرفته و استفاده از پژوهشگران، استادان و دانشجويان علاقه مند به تحقيق در زمينه علوم هسته اي به مركز تحقيقاتي معتبري در زمينه انرژي هسته اي تبديل شد. كانادا يكي از معدود كشورهايي است كه موفق شده است از انرژي هسته اي در جهت طراحي سيستم هاي توليد الكتريسيته استفاده كند. از اين رو يكي از مهم ترين پروژه هاي تحقيقاتي اين مركز طراحي سيستم هاي جديد تبديل انرژي هسته اي به الكتريكي است.
از سوي ديگر در اين مركز پژوهشگران در حال طراحي موتورهاي خودرو با قابليت تبديل انرژي هسته اي به حركتي هستند. آنها اميدوارند با دستيابي به اين فن آوري جديد ديگر نيازي به سوخت هاي فسيلي براي حركت خودروها نبوده و به اين ترتيب خطر آلودگي محيط زيست توليد گازهاي گلخانه اي و آسيب به لايه ازن كاهش يابد.
در سال ۲۰۰۳، ۳۶۰۰ پژوهشگر جديد از ميان استادان و دانشجويان برتر به جمع پژوهشگران اين مركز افزوده شد. براي آگاهي بيشتر از فعاليت هاي اين مركز به آدرس زير مراجعه كنيد:صفحه الكترونيك (وب سايت): http://www.aecl.ca

با دانشگاهها
حكومت فقرا در دانشگاه هاي انگلستان
مهتاب صفرزاده خسروشاهي
آخرين تحقيقات و آمارهاي آموزش عالي انگلستان، نشان از افزايش تعداد دانشجويان متعلق به خانواده هاي متوسط و پايين در دانشگاه هاي انگلستان دارد. تا سال ۲۰۰۱، اين روند افزايش چشمگيري داشته و كماكان نيز ادامه دارد، به طوري كه از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲، اين روند ۹/۱۶ درصد و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ ، ۲/۱۷ درصد رشد داشته است.
روند افزايش نه تنها در بين سال اولي ها به چشم مي خورد كه در سال هاي بالا، اين روند از ۱/۱۴ درصد به ۷/۱۴ درصد در سال ۲۰۰۴ رسيده است.
از سوي ديگر، انتخاب محل تحصيل نيز جالب است. به طوري كه ۷/۹۴ درصد دانشجويان انگليسي علاقه به تحصيل در انگلستان، ۱/۹۳ درصد دانشجويان اسكاتلندي علاقه به تحصيل در زادگاه خود يعني اسكاتلند دارند. ولزي ها و ايرلندي ها نيز نظرات متفاوتي دارند به طوري كه ۵/۵۸ درصد آنها علاقه به ادامه تحصيل؛ خارج از زادگاه خود و هفتاد درصد در زادگاه خود يعني ولز و ايرلند دارند.
اما دانشجويان متعلق به خانواده هاي متوسط و پايين، كه اغلب آسيايي و سياه پوست هستند؛ تنها به ورود به دانشگاه مي انديشند و محل تحصيل، براي آنها تفاوت چنداني ندارد چرا كه اصولاً متعلق به شهر يا محله خاصي نيستند كه به آن علاقه داشته و تأكيد به تحصيل در زادگاه خود داشته باشند!
سخنگوي آموزش عالي انگلستان مي گويد: «علاقه به ادامه تحصيل مخصوصاً در بين خانواده هاي متوسط و پايين نه تنها بد نيست بلكه خوشحال كننده است. اما، با ورود اين دانشجويان به دانشگاه، مشكلات آنها آغاز مي شود: چرا كه آنها اكثراً سياه پوست يا آسيايي هستند و اين تفاوت رنگ، نژاد و طبقه اجتماعي مسئله ساز است».
وي مي افزايد: «اگر چه مسئولين دانشگاه ها، استادان و اكثر دانشجويان انگليسي، مشكلي با اين گروه از دانشجويان ندارند، اما تفاوت طبقاتي، اقتصادي، اجتماعي، رنگ و نژاد و... باعث عصبي شدن، سرخوردگي و پرخاشگري اين دانشجويان شده و مشكل از رفتار ناآرام خود اين دانشجويان آغاز مي شود».
وي در ادامه مي گويد: «اما اكثر اين دانشجويان جزو نفرات برتر دانشگاه ها هستند و همين امر آنها را به ادامه تحصيل اميدوار كرده و ديگران را نيز تشويق به ورود به دانشگاه مي كند.»

دانشگاه هاي فرانسه
الهام رضاخاني
تحصيلات عالي در فرانسه در دانشگاه ها، مدارس عالي مهندسي و مؤسسه هاي هنرهاي زيبا امكان پذير است و مراكز آموزش عالي دولتي ديگري مانند: Ecole Nationale نيز به تربيت نيروهاي متخصص مي پردازند.
دوره هاي تحصيلي و ارزشيابي مدارك
تحصيلات دانشگاهي در فرانسه سه دوره مجزا دارد:
دوره اول كه شامل مقدمات علوم است، دوره دوم تكميل دوره هاي علمي است و دوره سوم به دوره هاي پژوهشي پيشرفته اختصاص دارد.
- در سيكل اول تحصيلات دانشگاهي، دانشجو پس از طي دوره سه تا چهار ساله تحصيل موفق به اخذ مدارك، DEUG , B.T.S (گواهينامه تكنسين عالي)، D.U.T (ديپلم مؤسسه هاي فن آوري دانشگاهي)،  شده كه كليه اين مدارك كارداني ارزشيابي مي شود.
- سيكل دوم به دو دوره Licence و Maitrise تقسيم شده و مجموع طول اين دوره ها چهار سال است و در پايان مدرك «كارشناسي» به دانشجو اعطا مي شود.
- سيكل سوم شامل دانشجوياني است كه مدت دوازده تا هيجده ماه تحصيلي را در دو مرحله درس و پژوهش بعد از دوره Maitrise طي كرده و يا پنج سال تحصيلي را بعد از ديپلم دبيرستان همراه با پايان نامه گذرانده باشند. به اين دسته از دانشجويان مدرك «كارشناسي ارشد پيوسته» تعلق مي گيرد.
- اخذ مدرك دكترا سه تا چهار سال به صورت پژوهشي به طول مي انجامد و كليه مدارك دانشگاهي كه به صورت مكاتبه اي، ترددي و غيرحضوري گرفته شود، مورد ارزشيابي قرار مي گيرد.

مركز تحقيقات مهندسي بيوشيمي و مهندسي محيط زيست دانشگاه صنعتي شريف
شيوا كشاورزي
مركز تحقيقات مهندسي بيوشيمي و مهندسي محيط زيست دانشگاه صنعتي شريف در سال ۱۳۴۹ فعاليت خود را آغاز نمود. اين مركز در ۳ بخش آموزش(با ارائه دروس مختلف نظري و عملي)، پژوهش (پروژه هايي در زمينه صنايع غذايي، صنايع تخميري و بيوتكنولوژي و كنترل آلودگي محيط زيست) و خدمات (از جمله انجام كليه آزمايشهاي شيميايي، فيزيكي و ميكروبيولوژي در مورد  آب و فاضلاب، بررسي ميزان تصفيه پذيري آب و پسابها و ...) فعاليتهاي زيادي داشته است.
امكانات آزمايشگاهي مركز مهندسي بيوشيمي شامل؛ سردخانه، گرمخانه، شيكرهاي با دور متغير اينكوباتوردار، ترازوهاي با حساسيت مختلف، ميكروسكوپ تحقيقاتي، PH متر و ... مي باشد.

دانشجو-۵
دانشجو-۲
دانشجو-۳
دانشجو-۴
|  دانشجو-۲  |  دانشجو-۳  |  دانشجو-۴  |  دانشجو-۵  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |