گروه شهري: شوراي اسلامي شهر تهران ديروز با تصويب يك طرح ۲ فوريتي كميسيون فرهنگي اجتماعي خود را مأمور بررسي و ارائه گزارش در ارتباط با «افزايش نامعقول و غيرمتعارف قيمت ها» در تهران كرد.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر عباس شيباني عضو شوراي شهر قبل از اين كه اين طرح در جلسه علني شورا پيشنهاد و به رأي گذاشته شود با اشاره به بالا بودن قيمت ميوه در سال جاري گفت: مردم از اين بابت ناراضي هستند و از قرار معلوم پول اين گراني ها تنها به جيب واسطه ها مي رود و به دست كشاورزان چيزي نمي رسد.وي از دولت خواست براي كاهش قيمت ها و جلوگيري از وارد كردن فشار بر مردم در جهت تعديل قيمت ها تلاش كند.وي گفت: نرخ ميوه به حدي بالا رفته است كه بسياري از مردم قدرت خريد آن را ندارند.
مهندس چمران رئيس شوراي شهر نيز با اشاره به گستردگي و عوامل مختلف و موثر مسئله گراني، از معاونت نظارت بر شوراي شهر خواست تابه سهم خود نظارت بيشتري را بر سازمان ميادين و تره بار در زمينه كنترل قيمت ها اعمال كند.
سخنان اعضاء درباره بالا بودن قيمت ميوه در نهايت منجر به ارائه و تصويب طرح ۲ فوريتي در ارتباط با افزايش غيرمتعارف قيمت ها در سال جاري شد.
دكتر نادر شريعتمداري گرچه بررسي اين موضوع را از جمله وظايف شورا دانست ولي در عين حال گفت: حرفي نزنيم و توقعي ايجاد نكنيم كه نتوانيم پاسخگوي آن باشيم.
وي افزود: در رابطه با گراني عوامل زياد دخيل مي باشند كه شايد دوستان بتوانند تنها گزارش از گراني تهيه كنند و به راه حلي نرسند. از اين رو پيشنهاد مي كنم حداقل مراكزي مثل ميادين ميوه و تره بار كه در اختيار شهرداري است بيشتر كنترل شود.
دكتر خسرو دانشجو نيز با تأكيد بر لزوم كنترل بيشتر بر سازمان هاي تحت نظارت شهرداري گفت: الان در فروشگاه هاي شهروند كالاهايي عرضه مي شود كه تفاوت چنداني با بيرون ندارد و يا در برخي موارد حتي گرانتر هم هست.
معاون نظارتي شوراي شهر افزود: بحث كرامت افراد نيز از جمله مواردي است كه از سوي مجموعه هاي ارائه دهنده خدمات به مردم بايد مورد توجه و بررسي قرار گيرد.
شيباني نيز گفت: در ساير كشورها ۲۰ سال مي گذرد ولي هيچ قيمتي تغيير نمي كند ولي اينجا هر روز قيمت ها تغيير پيدا مي كند زيرا هيچ كنترلي وجود ندارد.
دريافت عوارض از نمايندگي هاي خارجي
شوراي شهر همچنين دريافت عوارض و بهاي خدمات از نمايندگي هاي خارجي در تهران را تصويب كرد.
رئيس شوراي شهر هنگام بررسي اين طرح گفت: اين موضوع در گذشته به درخواست وزارت امور خارجه در شوراي شهر قبلي مطرح شده بود، اما پس از مدتي مسكوت ماند.
چمران با بيان اين كه اين مصوبه در راستاي شفاف سازي رابطه با ساير كشورها تصويب شده است يادآور شد: اگر نمايندگي ايران در هر يك از كشورها از پرداخت عوارض معاف باشد نمايندگي آن كشور نيز در ايران از پرداخت عوارض معاف بوده ولي آن مبلغ در حساب بدهي وزارت خارجه به شهرداري تهران منظور خواهد شد.
مهندس حسن بيادي نايب رئيس شوراي شهر نيز با تأكيد بر لزوم تعيين تكليف اين طرح گفت: مابايد براساس قوانين خود عمل كنيم و تصميم بگيريم.
طرح ساماندهي نظام اطلاعات شهر تهران
بنا به همين خبر شوراي شهر در جلسه ديروز شهرداري را موظف كرد با همكاري كميسيون فني و عمراني شورا و ساير دستگاه هاي ذيربط طرح ساماندهي نظام اطلاعات شهر تهران را تهيه كند.
دكتر مهنوش معتمدي آذري عضو كميسيون فرهنگي اجتماعي و رئيس كميته «آي.تي» شهر تهران سياستگذاري، نظارت درخصوص نظام فن آوري اطلاعات در شهر تهران را يكي از وظايف شوراي شهر عنوان كرد. وي گفت: با توجه به جايگاه فن آوري اطلاعات در دنياي امروز، نگاه جامع نسبت به فن آوري اطلاعات شهري از ضروريات است ولي اين طرح بايد در حيطه مديريتي شوراي شهر تهران سياستگذاري و راهبردي شود.
رسول خادم رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شورا نيز گفت: تهيه طرح جامع با طرح ساماندهي جهت هماهنگي با دستگاه هاي ذي ربط در زمينه فناوري اطلاعات متفاوت بود و تهيه طرح جامع نياز به تخصص بالايي داد و كار شورا نيست.
چمران نيز با اشاره به ارتباط اين طرح با طرح ملي «آي.تي» بر ضرورت هماهنگي اين طرح با طرح كشوري گفت: از آنجا كه اين طرح براي كل تهران است، بنابر اين مي توان تنها شهرداري را به تهيه طرح موظف كرد و از اين رو مشاركت و هماهنگي ميان ساير دستگاه ها نيز ضروري است و شورا صرفاً نقش نظارتي و هماهنگ كننده را مي تواند داشته باشد.
دكتر حسن زياري عضو شوراي شهر نيز ساماندهي نظام اطلاعات شهر تهران را مفيد و ضروري دانست و گفت: اين مسئله در كاهش مشكلات و معضلات شهري موثر مي باشد.
وي افزود: در صورتي كه اين طرح به راهكارهاي عملي در سطح شهر برسد نه در شهرداري بلكه براي كل شهر مفيد خواهد بود و از جمله نتايج آن حذف بسياري از سفرهاي درون شهري است و هماهنگي ميان سازمان ها را براي ساماندهي امور شهري به دنبال خواهد داشت.
گزارش كميته كارآفريني و اشتغال
از سوي ديگر منظر خيرحبيب اللهي عضو كميسيون فرهنگي اجتماعي شورا نيز گزارشي از برنامه ريزي اشتغال زايي و كارآفريني ارائه داد.
وي با اشاره به تصويب تفاهم نامه كارآفريني در كميسيون كلان شهرهاي كشور گفت: درصدد هستيم تا اين تفاهم نامه را براي تصويب نهايي و اجرا در سطح كشور به مجلس شوراي اسلامي ارائه دهيم.عضو شوراي شهر افزود: اجراي اين طرح نيازمند فرهنگ سازي و آموزش و همكاري همه سازمانها و حمايت هاي قانوني و حقوقي است.
وي با بيان اين كه انجام مطالعات و اولويت بندي و اطلاع رساني اين طرح به نخبگان دانشگاهي آغاز شده است گفت: شناسائي طرح ها و برنامه هاي كارآفريني مشاركت تمام نهادهاي دولت و افراد حقيقي و حقوقي و نظارت شوراي شهر براين طرح از مراحل تدوين سيستم حمايت از كارآفريني است.
رسول خادم رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي نيز با اشاره به لزوم ساماندهي و نظارت بر امر اشتغال زايي گفت: چون در اين باره ساماندهي لازم صورت نگرفته بود در مواردي اعطاي وام اشتغال سبب شد تا بيكاران جامعه به بيكاران بدهكار تبديل شوند.
وي گفت: كارآفريني فرايندي است كه به اشتغال ختم مي شود و ما در اين طرح درصدد هستيم تا وضعيت فعلي را ساماندهي كرده و سپس روحيه و فرهنگ كارآفريني ايجاد كنيم.
مصوبات شوراي شهر
شوراي اسلامي شهر تهران در هشتاد و دومين جلسه علني خود طرح مجوز دريافت بهاي عوارض و خدمات از نمايندگي هاي كشورهاي خارجي در تهران را تصويب كرد.
در ماده واحده اين مصوبه آمده است: به استناد ماده ۲۳ كنوانسيون وين درخصوص روابط ديپلماتيك ميان دولت ها، شهرداري تهران موظف است از تاريخ ابلاغ اين مصوبه از كليه اماكني كه به نحوي دراختيار نمايندگي هاي ديگر كشورها در جمهوري اسلامي ايران در محدوده و حريم تهران قرار دارد، انواع عوارض و بهاي خدمات شهري را با هماهنگي وزارت امور خارجه و در چارچوب عمل متقابل دريافت و به حساب خزانه شهرداري واريز كند.
تبصره: شهرداري موظف است معادل مبالغي كه مشمول عمل متقابل مي شود را به عنوان مطالبات شهرداري از وزارت خارجه، محسوب و دريافت دارد.
شورا در جلسه ديروز همچنين با تصويب يك طرح ۲ فوريتي كميسيون فرهنگي اجتماعي و زيست شهري را مأمور كرد تا در ارتباط با «افزايش نامعقول و غيرمتعارف قيمت ها» بررسي هاي لازم را به عمل آورده و نتايج آن راطي گزارشي به شوراي شهر ارائه كند.در ماده واحده اين مصوبه آمده است: به كميسيون فرهنگي و اجتماعي مأموريت داده مي شود ظرف مدت يك ماه ضمن دعوت از صاحبنظران اقتصادي، رايزني و تبادل نظر با آنان و نيز تشكيل جلسات مشترك با مسئولان ذيصلاح اعم از نمايندگان مردم تهران در مجلس و مسئولان بازرگاني، اتحاديه هاي صنفي، مسئولان قضائي، تعزيرات حكومتي و مسئولان انتظامي بررسي هاي لازم را در مورد تفاوت قيمت ها به عمل آورده و گزارش جامعي جهت پيگيري به شوراي شهر ارائه نمايد.
شوراي شهر همچنين با تصويب طرح ساماندهي نظام فن آوري اطلاعاتي شهر تهران را تصويب كرد كه در ماده واحده آن مده است: به منظور بسترسازي، سياستگذاري، طراحي، هماهنگي و استقرار نظام فن آوري اطلاعات شهري در شهر تهران، كميسيون شهرسازي و فني معماري (كميته فن آوري IT) موظف است طي مدت ۶ ماه طرح ساماندهي نظام فن آوري اطلاعاتي شهر تهران را با همكاري شهرداري و ساير دستگاه هاي ذيربط تهيه و به شوراي شهر ارائه دهد.