ماليات بچه
بخشكي شانس، اين همه تلاش كرديم اما نتوانستيم در سن و سال جواني و ميان سالي درآمدي همچون كودكان خياباني داشته باشيم. هرقدر دخل و خرج يك ماهه را بالا و پايين كرديم تازه متوجه شديم كه اگر ريالي خرج نكنيم تازه دخلمان رسيده همپاي كودكان خياباني.
به گفته محمود مظفر مديركل سازمان بهزيستي شهر تهران ۹۰ درصد كودكان خياباني كه ايراني هستند متعلق به شهرستان هاي استان خراسان، كرمانشاه، خوزستان، آذربايجان شرقي و غربي هستند، بيشتر خانواده هاي اين كودكان داراي مشكلات مالي و فقر فرهنگي بوده به همين دليل آنها براي دستيابي به درآمد ۱۰ الي ۱۵ هزار تومان در طي روز كودكان خود را مجبور به فعاليت در خيابان ها مي كنند.
اگر تا به حال اين خبر موثق را از زبان يك مسئول دولتي نمي شنيديم باور نمي كرديم، وقتي يك كودك خياباني اين همه درآمد دارد معلوم است كه پدر خانواده با داشتن ۸ عائله درآمد آنچناني داشته باشد، مثل اين كه قانون دو فرزند داشتن فقط مال همين فقير و بيچاره هاست و گرنه اين خانواده هاي پرجمعيت نه تنها جريمه نمي شوند بلكه روز به روز با همين بچه هاي قد و نيم قد درآمد هم كسب مي كنند. آن وقت ماليات بچه زيادي را ما مي پردازيم ولي اين نوع خانواده ها نه تنها ماليات نمي پردازند بلكه درآمد زيادي هم كسب مي كنند و خرج شان هم براي تحصيل، درمان و ساير مسايل بچه ها زيادي هم نيست.
حقوق نفتي
وزير نفت در مقابل پرسش هاي خبرنگاران در زمينه پرداخت هاي ميليوني در وزارت نفت، اين خبر را تكذيب كرده بود و خواستار آن شد اگر اسنادي وجود دارد منتشر شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، يكي از شاغلان در وزارت نفت جمعاً مبلغ ۵ ميليون و ۴۰۸ هزار و ۷۹۷ تومان به عنوان حقوق و مزايا دريافت داشته است. نامبرده ۲۰۰ هزار و ۶۰۴ تومان به عنوان حقوق شاغلي، ۶۰۰ هزار و ۹۰۷ تومان به عنوان حقوق شغل، ۷۹۴ هزار و ۹۲۲ تومان به عنوان حق جذب ۴ هزار و ۸۰ تومان به عنوان خواربار و مسكن، ۱۷ هزارو ۶۷ تومان به عنوان حق اولاد، ۸۹۴ هزار و ۷۶۹ تومان به جاي اضافه كاري، ۲ ميليون و ۶۷۳ هزار و ۱۹۰ تومان به عنوان پاداش و ۲۲۲۵۰ تومان به عنوان مصوبه شوراي عالي كار دريافت كرده است.
اگر تحمل داريد مابقي را هم برايتان نقل كنم، ظاهراً چون حقوق اين كارمند را به دلار و پوند پرداخت كرده اند، وقتي مبالغ را به ريال تبديل كردند همين ۵ ميليون و خرده اي تومان شده است، حالا اگر به ريال و تومان مي پرداختند شايد در همان حد نظام ناهماهنگ پرداخت كاركنان مي شد.
تازه همين مبلغ در يك وزارتخانه نفتي كه دخل و خرج مملكت و ملت را تأمين مي كند مگر زياد است. خوب نفت درآوردن و فروختن و مشتري پيدا كردن خودش خيلي كار دارد. تازه آنهايي كه از حقوق گرفتن كاركنان نفتي ناراضي هستند مي توانند كارشان را رها كنند بيايند توي كار نفت، شايد وضع شان فرق كند. اي بابا اين همه مسئله توي مملكت داريم آن وقت شما گير داديد به حقوق نفتي ها.
پليس اموات
برخورد با متخلفان قانون مالياتي، اراذل و اوباش، متكديان، كودكان خيابان، دختران فراري، متخلفان به نواميس مردم و قس عليهذا را در جرايد شنيده بوديم اما برخورد با متخلفان دفن اموات را نديده بوديم.
البته با گسترش شهرنشيني و افزايش جمعيت بايد شاهد جرايم تازه تري باشيم به هرحال مجرمان هميشه يك گام جلوتر از مجريان قانون هستند. مشاور شهردار مشهد از آغاز برخورد قانوني با متخلفان دفن اموات در منازل شهر مشهد خبر داد.
ظاهراً اين روزها هزينه هاي كفن و دفن اموات چنان عرصه را بر شهروندان مشهدي تنگ كرده كه به تنهايي و دور از چشم ماموران بلديه دست به كارهاي متحيرالعقول مي زنند، به همين خاطر خودشان به تنهايي، غسل، كفن و دفن و ساير امور را در منازل انجام مي دهند علاوه برآن ديگر رنج سفرهاي درون شهري را هم در روزهاي پاياني هفته براي ديدار اهل قبور برخود هموار نمي كنند. شايد هم برخي از شهروندان مشهدي با ديدن هزينه هاي ميليوني خريد قبر، كفن و دفن و قس عليهذا قبض روح نمي شوند. ما هم توصيه مي كنيم شهرداري مشهد با كم كردن هزينه هاي اهل قبور، زمينه را براي تشويق شهروندان فراهم كنند و گرنه بايد در آينده منتظر شكل گيري پليس اموات براي برخورد با چنين پديده هايي بود.
مدرك بالا
تا به حال مردم تصور مي كردند كه وزارت علوم و فناوري با همين عنوان پركبكبه بايد داراي كاركناني با مدارج علمي بالا باشد اما وقتي كه تحقيقات كارشناسان سازمان بازرسي كل كشور از اين وزارتخانه منتشرشد حتي مسئولان اين وزارت هم انگشت به دهان ماندند!
بنابر اين گزارش ۶۶ درصد كارمندان وزارت علوم و فناوري در دانشگاه ها و مؤسسات وابسته به اين وزارت خانه داراي مدرك ديپلم و زير ديپلم هستند. تا قبل از اين گفته مي شد كه وزارت آموزش و پرورش به خاطر عائله مندي داراي چنين پديده اي است اما وزارت علوم گوي سبقت را از آن ربوده است.
البته از اين يافته هاي آماري مي توان اين نتيجه را گرفت:
- وقتي مي توان با حقوق ديپلم و زير ديپلم درآمد ليسانس و بالاتر را گرفت مگر سرآدم درد مي كند كه دوباره دفتر و دستك به دست بگيرد و به دانشگاه برود.
- كنكور براي بقيه است وگرنه اگر براي كارمندان وزارت علوم توفيقي داشت خودشان از اين امتياز بهره مي گرفتند، بنابر اين مي توان بدون كنكور و دانشگاه هم درآمد كسب كرد.
- تازه همين كاركنان ديپلم و زير ديپلم هم افراد با سواد و استادان را براي دانشگاه ها انتخاب مي كنند از اين رو وقتي آنها اين همه اقتدار دارند ديگر نيازي به داشتن مدرك بالا ندارند وچه بسا اگر همين مدارج علمي بالاتر را داشتند شايد باز توسط همين ديپلم ها به كار گرفته مي شدند.