تلويزيون عليه تلويزيون
تلويزيون را خاموش كنيد و براي بازي به بيرون از خانه برويد. اين پيامي است كه يك شبكه تلويزيوني به كودكان و نوجوانان مي دهد.
به گزارش خبر گزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، شبكه تلويزيوني نيكل ادئون در يك ابتكار تازه به مدت سه ساعت از پخش برنامه خودداري مي كند و از بينندگان نوجوان خود مي خواهد تا به جاي تماشاي تلويزيون به بازي مشغول شوند.
اين قطع برنامه در يكي از پربيننده ترين ساعات پخش برنامه هاي اين شبكه رخ مي دهد، يعني در زماني كه نزديك به ۵/۱ ميليون بيننده كودك و نوجوان در سنين ۶ تا ۱۱ سال به تماشاي تلويزيون مشغول هستند. در اين ساعات نمايي به همراه يك جمله بر صفحه تلويزيون نقش خواهد بست كه بينندگان را به خروج از خانه دعوت مي كند.
به گفته خانم سايما زارگمي رييس اين شبكه، امروز ديگر كودكان مثل سابق پس از خروج از مدرسه به بازي مشغول نمي شوند و هدف ما اين است كه اهميت اين بازي ها را يادآوري كنيم.
اين طرح «بياييد فقط بازي كنيم» نام نهاده شده و شبكه نيكل ادئون براي انجام آن ناچار مي شود پيام هاي بازرگاني به ارزش ۱۰ ميليون دلار را در ساعات ديگري پخش كند تا سفارش دهندگان متضرر نشوند.
ميان دعوت به عدم تماشاي تلويزيون و پخش آن از شبكه اي كه در نشاندن كودكان به مدت ساعت ها در مقابل تلويزيون نقش مهمي دارد، تضاد به چشم مي خورد. اما مسئله فقط تماشاي طولاني مدت تلويزيون نيست. تحقيقات نشان داده كه كودكان امروز چندان بيشتر از كودكان در ۱۵ سال پيش تلويزيون تماشا نمي كنند اما مسئله اين است كه ما بر ميزان و نحوه تماشاي آنها هيچ كنترلي نداريم.
اما زارگمي در پاسخ به اين سوال كه اگر طرح مذكور با موفقيت روبرو شود، آيا در آن صورت اين تعطيلي موقت برنامه ها به يك سنت هفتگي در اين شبكه تبديل خواهد شد يا خير، مي گويد: البته ما در آن صورت با آگهي دهندگان مان اندكي دچار مشكل خواهيم شد.
راه اندازي تلويزيون ديجيتالي
دولت فرانسه موافقت خود را با راه اندازي طرح تلويزيون ديجيتالي از سال ۲۰۰۵ ميلادي اعلام كرد.
بنا بر اين گزارش، ژان پير رافرن نخست وزير فرانسه با ارسال نامه اي به «شوراي عالي صوتي و تصويري» اين كشور، موافقت دولت را با راه اندازي طرح تلويزيون زميني ديجيتال در فرانسه از ماه مارس سال ۲۰۰۵ اعلام كرد.
«دومينيك بودي» رئيس شوراي عالي صوتي و تصويري فرانسه در اين باره گفت: نامه نخست وزير فرانسه به مجريان اين طرح اجازه مي دهد تا طرح تلويزيون ديجيتال زميني (تي.ان.تي) را راه اندازي كنند.
به تازگي بخش خصوصي در فرانسه اقدام به راه اندازي تلويزيون هاي ديجيتالي كرده است. دولت اين كشور بيم دارد كه بخش راديو و تلويزيون همچون مخابرات كه انحصار تلفن را از دست داده است با خسارت مواجه شود.
اين طرح كه نوعي مقابله دولت با ورود بخش خصوصي اينترنت به رسانه هاي ديداري و شنيداري است به بخش دولتي اجازه مي دهد تا برنامه هاي تلويزيوني از اين پس در كابل تلفن نيز به صورت ديجيتال عرضه شود.
«قهر و آشتي» در تهران
تصويربرداري مجموعه تلويزيوني «قهر و آشتي» به كارگرداني «احمد رمضان زاده» و تهيه كنندگي مؤسسه سينمايي «جوزان فيلم» در تهران آغاز شد.
اين مجموعه تلويزيوني ۱۳ قسمتي كه فضايي شاد دارد به سفارش شبكه پنجم سيما ساخته مي شود.
تاكنون حضور بازيگراني نظير «محمود استادمحمد»، «رسول نجفيان»، «محمدرضا هدايتي»، «سحر جعفري جوزاني»، «رضا شفيعي جم»، «مهرانه مهين ترابي» و «فرناز جهانسوز» در مجموعه تلويزيوني قهر و آشتي قطعي شده است.
اين مجموعه طنز تلويزيوني كه موضوعي خانوادگي، اجتماعي دارد مشكلات و پيچيدگي هاي فرهنگ شهر نشيني را به نمايش مي گذارد.
«احمد رمضان زاده» كارگردان مجموعه قهر و آشتي، پيش از اين مجموعه تلويزيوني «آژانس دوستي» را ساخته است.
اين مجموعه كه تهيه كنندگي آن را «مسعود جعفري جوزاني» عهده دار است، آخرين فعاليت اين فيلمساز پس از مجموعه تلويزيوني تاريخي «در چشم باد» است.
جشنواره توليدات خارجي سيما
دومين جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني دفاتر خارج از كشور صدا و سيما و هفتمين گردهمايي مديران اين دفاتر، ۱۷ مردادماه در تهران برگزار مي شود.
صدا و سيما در كشورهاي آلمان، فرانسه، بوسني و هرزگوين، هند، مالزي، پاكستان، تاجيكستان، افغانستان، انگليس، روسيه، لبنان، عراق، آذربايجان، تركيه، آمريكا و سوريه دفاتر نمايندگي د ارد.
به گزارش روابط عمومي صدا و سيما، ارزيابي توليدات برنامه اي دفاتر، بررسي آخرين تحولات دفاتر خارج از كشور و وضعيت كشورهاي محل استقرار از اهداف اين رويداد هنري به شمار مي رود.
بر پايه اين گزارش، دفاتر خارجي سازمان صدا وسيما سال گذشته بيش از هزار ساعت برنامه توليد كرده اند.