دريابان شمخاني:
به صورت هم سيلي زدن در عرصه اجرايي قدرت و مقبوليت ما را كاهش مي دهد
گروه سياسي: وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح به وجود آمدن برخي ناهماهنگي ها در عرصه اجرايي كشور را پديده به صورت هم سيلي زدن عنوان و تاكيد كرد كه چنين پديده اي مي تواند در انتخابات آينده نيز تأثيرگذار باشد.
دريابان علي شمخاني در پاسخ، به خبرنگار ايسنا كه نظرش را درباره حوادث پيش آمده اخير در عرصه اجرايي كشور و برخي ناهماهنگي هاي بوجود آمده پرسيده بود ، وضعيت به وجود آمده در كشور را به برخورد اخير دو تن از بازيكنان تيم ملي فوتبال كشورمان در حين انجام بازي تشبيه كرد و گفت:«متاسفانه بازيكنان تيم ملي در صحنه مسابقه فوتبال رقابتي بين ايران و عمان فقط سيلي به صورت هم نزدند بلكه اين يك پديده بسيار بدي است كه در برخي موارد ساير اركان حاكميتي ما را نيز در بر گرفته است كه مي توان در يك مدت كوتاه مثالهاي زيادي از آن ياد كرد؛ اينكه يك طرف اعلام كند كه نمايشگاه تعطيل است و ديگري بگويد من مخالفم؛ يك طرف اعلام كند جاده چالوس باز است طرف ديگر اعلام كند هنوز نه يا وضعيت بنزين و موارد ديگر كه وجود دارد. اين پديده به اصطلاح «به صورت هم سيلي زدن» ضمن اينكه پديده زشتي است، در زماني رخ مي دهد كه تماشاچي هم وجود دارد. مثل بازي فوتبال كه تماشاچي وجود دارد و اين كار زشت را مي بيند. در اين موارد هم داوري هايي صورت مي گيرد كه ممكن است داوري كه در بازي فوتبال حضور دارد به نفع ايران قضاوت كند اما داوري كه اين طرف حضور دارد اين رفتار ما را بررسي مي كند و مرتب عربده كشي مي كند.»
وي افزود: «مونيتورينگي كه اسرائيلي ها و آمريكايي ها نسبت به رفتار سازماني ما دارند، با تحليلهايي كه اعلام مي كنند، اينها را بيشتر جري مي كند و اين خطرناكتر است.»
شمخاني با بيان اينكه نمي خواهد كسي را مورد سؤال قرار دهد، تاكيد كرد كه اين پديده زشتي است و حتما ما بايد بر اين نوع رفتار اداري حاكم شويم و اجازه ندهيم كه به نوعي ضعف اقتدار در رفتار اداري ما بروز كند.
وي ادامه داد: «اين نوع رفتار هم تماشاچي را وادار به يك نوع عكس العمل منفي مي كند و هم داورها را به دخالت منفي تحريك مي كند و اين به ضرر منافع ملي ماست لذا بايد هوشيار باشيم.»
شمخاني تاكيد كرد: «همه كساني كه در اين نظام مسئوليتي دارند بايد هوشيار باشند كه چنين تصويري را تكرار نكنند.»
وي با بيان اينكه به وجود آمدن چنين تصويرهايي در سابقه ذهني تماشاچي مي نشيند و داور دخالتگر را تحريك به دخالت مي كند، به خبرنگار ايسنا گفت: «تأثير چنين تصويرهايي در سابقه ذهني تماشاچي آني نيست اما در درازمدت تأثير منفي آن غير قابل ترديد است.»
وي افزود: «چنين مواردي حتما مقبوليت و قدرت مانور را كاهش مي دهد و فرصتهاي از دست رفته فراواني را ثبت مي كند.»
خبرنگار ايسنا در ادامه سؤال كرد كه آيا از دست دادن فرصت ها و كاهش مقبوليت و تكرار چنين صحنه هايي در عرصه اجرايي در انتخابات آينده رياست جمهوري نيز تأثير خواهد داشت؟
شمخاني تاكيد كرد: «اين مسائل بر روي همه چيز تأثير خواهد گذاشت و قطعا در انتخابات نيز مي تواند مؤثر باشد. من راجع به اين موضوع تحليل دارم ولي الان بيان نمي كنم چون زود است. بايد بررسي شود كه چرا اين نوع رفتار حاكم مي شود و چگونه مي شود اين رفتار را كنار گذاشت؟ ما حتما دوره اي داشته ايم كه چنين رفتاري حاكم نبوده، اسم آن دوره چيست؟ بايد اين مسائل بررسي شود.»
|
|
رئيس جمهوري در تبريز
خاتمي: منطقه آزاد تجاري جلفا موجب تحولات چشمگير اقتصاد آذربايجان شرقي مي شود
سيد محمد خاتمي ، رئيس جمهوري ابراز اميدواري كرد كه با تبديل شدن شهرستان جلفا به منطقه آزاد تجاري ، آذربايجان شرقي شاهد تحولات چشمگير اقتصادي در سال هاي آتي باشد.
به گزارش ايرنا رئيس جمهوري عصر ديروز در بدو ورود به فرودگاه تبريز در گفت و گوي كوتاهي با خبرنگاران هدف از سفر خود به آذربايجان شرقي را ديدار با مردم خوب استان و ابراز ارادت به مردم اين خطه ذكر كرد.
خاتمي با اشاره به جايگاه و موقعيت ممتاز آذربايجان شرقي در عرصه حيات ديني ، فرهنگي و سياسي ايران اظهارداشت در اين سفر تعدادي از طرح هاي عمراني و اقتصادي به بهره برداري مي رسند. وي ابراز اميدواري كرد كه بهره برداري از اين طرح ها، نقش موثري در شكوفايي هرچه بيشتر اقتصاد آذربايجان شرقي و ملي داشته باشد.
خاتمي همچنين از شركت در همايش نود و هشتمين سالروز انقلاب مشروطيت در تبريز خبر داد. وي افزود با شركت در اين همايش به پيشگامان نهضت مشروطيت كه از تبريز و آذربايجان شرقي برخاسته اند، عرض ادب مي كنم .
قرار است در سفر رييس جمهوري ۴۱۷ طرح عمراني در بخش هاي اقتصادي، تجاري، فرهنگي، علمي با دو هزار و ۶۱۰ ميليارد ريال سرمايه گذاري افتتاح شود.
رييس جمهور، قرارداد اپراتور تلفن همراه كشور را ارزنده ترين و سنجيده ترين قرارداد كه به مصلحت كشور است، دانست.
به گزارش ايرنا، حجت الاسلام سيد محمد خاتمي ديشب در آيين بهره برداري از ۱۸۴ طرح مخابراتي استان آذربايجان شرقي تصريح كرد كه به لحاظ امنيتي، اقتصادي، فن آوري و انتقال تكنولوژي، قرارداد مزبور بسيار سنجيده است.وي گفت براساس قرارداد اپراتور دوم تلفن همراه ظرف دو سال پنج ميليون شماره به متقاضيان واگذار مي شود.
شركت تركيه اي ترك سل برنده مناقصه اپراتور دوم است. رييس جمهور كه در جمع مسئولان مخابراتي آذربايجان شرقي سخن مي گفت، تلاش هاي انجام شده در عرصه ارتباطات و فن آوري اطلاعات كشور را بسيار فراتر از پيش بيني هاي انجام شده در قالب برنامه هاي توسعه دانست.
|
|
سخنگوي دفتر شهيد صدر:
موساد مسئول انفجار كليساها در بغداد و موصل است
سخنگوي دفتر شهيد صدر اظهار داشت: نيروهاي اشغالگر به دليل اين كه امنيت در عراق را برعهده دارند، مسئول انفجار در كليساهاي بغداد و موصل هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره، شيخ عبدالهادي الدراجي، سخنگوي دفتر شهيد صدر در بغداد در گفت وگو با اين شبكه گفت: سازمان اطلاعات اسرائيل (موساد) در اين انفجارها دست داشته است.
از سوي ديگر زياد العاني، عضو دفتر سياسي حزب اسلامي عراق در اين باره اظهار داشت: برخي ها سعي مي كنند تا با اين گونه اقدامات به
فتنه انگيزي و خدشه دار كردن وجهه مسلمانان در جهان بپردازند و در اين راستا شكاف هايي را بين مسيحيان و مسلمانان ايجاد مي كنند. بر اثر انفجار دو خودروي بمبگذاري شده در مقابل كليساهاي بغداد و موصل ۶۱ تن كشته و زخمي شدند.
|
|
شكاف در جنبش فتح
گردان هاي شهداي الاقصي وابسته به جنبش فتح با برگزاري يك راهپيمايي گسترده در جنين اعلام كرد كه در برابر هرگونه توطئه داخلي خواهد ايستاد. راهپيمايان همچنين بيعت خود با عرفات را اعلام داشتند. در همين حال گردان هاي «بازگشت» ديگر بازوي نظامي جنبش فتح نيز با حمله به اجلاس كادرهاي اين جنبش در نابلس كه قرار بود موضوع اصلاحات در دولت خودگردان را مورد بررسي قرار دهد آن را
برهم زد. افراد گردان هاي بازگشت شركت كنندگان در اين اجلاس را متهم كرد كه عليه ياسر عرفات رييس دولت خودگردان توطئه مي كنند.
صاحب نظران اين حوادث را اوج گيري درگيري ميان عرفات و وزير سابق امور امنيتي محمد دحلان به شمار مي آورند كه ارتباط بسيار خوبي با آمريكا و اسراييل دارد دحلان اخيرا از غزه به كرانه باختري رفته است. احتمال دارد كه در روزهاي آتي درگيري، بي نظمي و ناامني بيشتر شود.به ويژه پس از آنكه دحلان در مصاحبه با روزنامه الوطن كويت تهديد كرد كه درصورت عدم اجراي اصلاحات از سوي عرفات طي ۱۰ روز آينده تظاهرات بزرگي را در غزه برگزار خواهد كرد. درهمين زمينه آسوشيتدپرس از يكي از فرماندهان فتح در اردوگاه بلاطه در نزديكي شهر نابلس نقل كرد كه يكي از نزديكان دحلان به وي پيشنهاد كرده است كه با دريافت ۲۰ هزار دلار عليه عرفات عمل كند؛ كه وي اين پيشنهاد را نپذيرفته است.
|
|
سيدحسين موسويان:
اعتمادسازي با شركا براي برنامه هسته اي ايران مهم تر از شوراي امنيت است
رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي ، بحث ايران در مذاكرات هسته اي را فراتر از چرخه سوخت دانست و گفت : اگر در اين مورد كوتاه بياييم ، بدعتي براي سايرمعاهدات ازجمله خلع سلاح خواهد شد كه ما آن را نمي پذيريم .
سيدحسين موسويان ديروز در گفت وگو با ايرنا، افزود: اجازه نمي دهيم به ايران بگويند كه اين معاهده را امضاكنيد، اما برخي مواد آن در مورد شما اجرا نمي شود.
وي افزود: حمايت از معاهدات بين المللي بايد همراه با برخورداري كامل از مزاياي معاهدات باشد. جمهوري اسلامي ايران خوب و بد يك معاهده راباهم مي پذيرد.اين سياست جديد راهبردي براي ادامه مذاكرات درخصوص فعاليت هاي هسته اي است .
موسويان اضافه كرد: تبعيض دراجراي مواد معاهدات بين المللي را نه مي پذيريم و نه بدعت آن را مي گذاريم .بسياري از كشورهاي جهان سوم هم با ماهمراه هستند.
وي پاسخ به سئوالي درباره زمان ارايه پروتكل الحاقي به مجلس شوراي اسلامي براي تصويب نهايي ، اظهار داشت : پروتكل الحاقي اگر در شرايط فعلي به عنوان لايحه به مجلس ارايه شود، شانسي براي تصويب ندارد.
موسويان تأكيد كرد: فضاي آينده براي كشور بايد مشخص شود.
زماني كه نظام اطمينان پيدا كند كه كليه حقوقش در ابعاد مختلف به رسميت شناخته شده است ، آن وقت ، شرايط براي ارايه چنين لايحه اي به مجلس فراهم است .
رئيس كميته سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي افزود: اطلاع از پروسه مذاكرات هسته اي از حقوق مسلم مجلس شوراي اسلامي است، ما نيز در اين خصوص با نمايندگان مجلس تبادل نظر و همكاري كامل داريم.
وي تصويب قانوني براي ازسرگيري غني سازي اورانيوم را از حقوق مجلس دانست و گفت: اگر اين قانون تصويب شود دولت بايد آن را اجرا كند.موسويان افزود: البته طبق قانون اساسي مسايل كلان دفاعي، امنيتي و سياسي كه به امنيت ملي مربوط مي شود در حوزه وظايف شوراي عالي امنيت ملي است و به همين دليل مسئوليت اين امر را شوراي عالي امنيت ملي برعهده گرفته است.
موسويان در پاسخ به سئوال ديگري درباره تهديدات اخير اسرائيل گفت: اين تهديدات جنگ سياسي و رواني است و واقعيت ندارد. تصور نمي كنم آمريكايي ها و اسرائيلي ها جرأت كنند حتي كوچك ترين حمله اي به تأسيسات هسته اي ايران داشته باشند.
موسويان گفت: مسئله ما شوراي امنيت نيست زيرا شوراي امنيت اختياراتي فراتر از ان.پي.تي ندارد و بايد در چارچوب آن از ايران بخواهد همكاري داشته باشد كه اين سياست جمهوري اسلامي ايران از آغاز بوده است.
وي تأكيد كرد: مسئله ما اعتمادسازي با شركاي مهم مثل روسيه، اروپا، چين و ژاپن براي صلح و ثبات و امنيت در بحراني ترين منطقه خاورميانه است.
موسويان افزود: واقعيت اين است كه بعد از دو دهه مهم ترين موضوعي كه بين ايران و اروپا و روسيه براي حل و فصل اين پروسه همكاري آغاز شده، مسئله هسته اي است.
رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي گفت: اگر اين پروسه موفق شود كه قطعاً آمريكا مي خواهد موفق نشود، مسايل ديگر از جمله بحران عراق، افغانستان، تروريسم، مواد مخدر كه مورد نگراني همه جهانيان است مطرح و حل خواهد شد.
موسويان تصريح كرد: بعد از اجلاس ژوئن در سطح كارشناسي جلسه اي با آژانس برگزار كرديم و برنامه عملي دوباره براي اجلاس ژوئن تا سپتامبر روي مسايل باقي مانده تهيه كرديم.
موسويان اضافه كرد: آنها سئوالات خود را به ما ارائه دادند و ما نيز به آنها قول داديم كه تا اجلاس سپتامبر طبق برنامه عمل كنيم.
وي در خصوص زمان بهره برداري از فاز يك نيروگاه بوشهر گفت: روس ها قول داده اند تا پايان سال ۲۰۰۵ فاز اول نيروگاه بوشهر آماده بهره برداري شود، اما در نهايت مسئولان كشور درخصوص فاز ۲ نيروگاه بوشهر نيز به نتيجه رسيده اند.
موسويان در بخش ديگري از مصاحبه تأكيد كرد: همكاري اروپا و آمريكا استراتژيك تر از اين است كه اروپا بخواهد به خاطر روابط با ايران اتحاد خود با آمريكا را از دست بدهد.
رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اينكه نبايد دچار خوش بيني و خوش خيالي شويم، گفت: اختلاف نظر بين اروپا و آمريكا وجود دارد. آمريكا به دنبال يكجانبه گرايي است و اروپا نه به خاطر ما بلكه به خاطر منافع استراتژيك خود با يكجانبه گرايي آمريكا مخالف است.
|
|
دبير كل مجاهدين انقلاب تشريح كرد
دلايل كاهش محبوبيت جبهه دوم خرداد
دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با بيان اين كه برآورده نشدن انتظارات موجب كم عنايتي مردم به جبهه دوم خرداد به نسبت گذشته شده است، افزود: هنگامي كه جبهه يا مجموعه اي از تشكلهاي سياسي دچار كم استقبالي مي شوند بايد با بررسي اشكالات درصدد رفع آن برآيند.
محمد سلامتي در گفتگو با خبرگزاري فارس در خصوص ديدگاه مردم نسبت به جبهه دوم خرداد و بازسازي اين جبهه تصريح كرد: طبعاً نگاه مردم به يك تشكل سياسي يا مجموعه اي از تشكلهاي سياسي و شخصيتها را بايد از خود مردم سئوال كرد.
وي با بيان اين كه هنوز مردم نسبت به جبهه دوم خرداد البته نه به شدت گذشته علاقمند هستند، ادامه داد: كم شدن شدت علاقه مي تواند ناشي از دو عامل باشد، يكي اين كه همه انتظارات و مطالبات مردم آنطور كه مي خواستند برآورده نشده و ديگر اين كه ضعف كلي جبهه و نيز موانع و سدهايي كه در مقابلش ايجاد كردند منجر به اين امر شد.
دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با تأكيد بر اين كه همين برآورده نشدن انتظارات موجب كم عنايتي مردم به جبهه دوم خرداد نسبت به گذشته شده است، افزود: هنگامي كه جبهه يا مجموعه اي از تشكلهاي سياسي دچار كم استقبالي مي شوند بايد با بررسي اشكالات خود ، در كشف و رفع آن اقدام نمايند.
سلامتي با اشاره به اين كه جبهه دوم خرداد در حال حاضر اقدام به بررسي مجدد خود نموده، يادآور شد: نقاط ضعف ممكن است ناشي از ناهماهنگي درون جبهه اي و يا كم توجهي به مطالبات ديگر مردم باشد. وي با تأكيد بر اين كه مطالبات مردم بايد بررسي و اولويت بندي شود، گفت: بايد اولويت بندي بر اساس خواسته هاي مردم بوده و مورد ارزيابي قرار گيرد.
دبير كل سازمان مجاهدين با بيان اين كه خوشبختانه جبهه دوم خرداد ظرفيت و توانايي بررسي نقاط ضعف و قوت خود را دارد، ادامه داد: ما اميدواريم كه جبهه دوم خرداد از اين ارزيابي نتايج خوبي گرفته و در راستاي رفع اشكالات خود عمل كند.
|
|
دولت عراق از اظهارات ضد ايراني وزيران دفاع و كشور فاصله گرفت
معاون وزيرخارجه دولت انتقالي عراق گفت: من حامل پيام دوستي وزارت خارجه عراق براي مقامات ايراني هستم.
حامد البياتي در گفتگو با ايلنا، با تأكيد بر اينكه سياست رسمي وزارت خارجه عراق تعامل با ايران به عنوان يك كشور دوست است، گفت: ما ايران را دشمن خود نمي دانيم و علاقه منديم تا بهترين روابط را با جمهوري اسلامي ايران داشته باشيم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا پيام شما شامل توضيح در خصوص ادعاهاي اخير ژنرال حازم الشعلان، وزير دفاع عراق و حسن فلاح النقيب وزير كشور عراق عليه ايران نيز هست، گفت: بله؛ ما به مسئولان ايراني توضيح داديم كه اين اظهارات، عقايد شخصي وزير دفاع عراق بوده و سياست رسمي حكومت عراق به شمار نمي رود و سياست اعلامي عراق را بايد از زبان رئيس جمهور، نخست وزير و مسئولان وزارت خارجه اين كشور شنيد.
معاون وزيرخارجه عراق گفت: در حال حاضر به جز من كه حامل پيام وزارت خارجه عراق هستم، دكتر عادل عبدالمهدي وزير دارايي عراق نيز حامل پيام شفاهي مقامات مسئول عراقي براي مقامات ايراني ذيربط است.
وي با بيان اينكه ما علاقه منديم تا در زمينه هاي سياسي، اقتصادي، آباداني و بازسازي با ايران همكاري كنيم، تصريح كرد: سياست ما مبتني بر همكاري با ايران بر اساس دوستي، محبت، برادري و حسن همجواري به عنوان دو كشور مسلمان است.
البياتي همچنين در خصوص سفرآتي اياد علاوي، نخست وزير عراق و سالم الچلبي، قاضي دادگاه صدام به تهران، گفت: برنامه ريزي هاي مربوط به اين سفرها انجام شده و ما در حال حاضر مشغول رايزني با طرف ايراني براي تعيين تاريخ دقيق اين سفرها هستيم كه به محض تعيين تاريخ، زمان سفر در مدت مقرر اعلام خواهد شد.وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا به رغم اظهارات هوشيار زيباري، وزيرخارجه عراق مبني بر معرفي سفير اين كشور به تهران هنوز از تسليم استوارنامه وي به رياست جمهوري ايران خبري نيست؛ تصريح كرد: ما معرفي نامه سفير پيشنهادي را به وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران ارائه كرده و سفير مورد نظر خود را اعلام كرده ايم و منتظر موافقت وزارت امور خارجه ايران هستيم تا وي بتواند كار خود را رسماً آغاز كند.
معاون وزير خارجه عراق با اشاره به مشكلاتي كه ممكن است پيش از آغاز مأموريت سفير پيش آيد، گفت: تا قبل از اعلام موافقت رسمي وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي ايران، نام و هويت سفيرمان را فاش نمي كنيم.
در همين حال حزب كنگره ملي عراق به رياست احمد چلبي حمايت اياد علاوي نخست وزير عراق را از اظهارات كينه توزانه حازم شعلان وزير دفاع اين كشور عليه جمهوري اسلامي ايران به باد انتقاد گرفت و آ ن را مغاير با منافع ملي عراق توصيف كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، كنگره ملي عراق تصريح كرد حمايت علاوي از اظهارات احساساتي و تحريك آميز شعلان وزير دفاع بر ضد ايران به نفع منافع عراق نيست.
مثال الالوسي به روزنامه الحيات گفت: آنهايي كه در پرونده امنيتي عراق دست دارند بيش از يك كشور از جمله ايران و سوريه هستند اما متشنج كردن اوضاع و تيره كردن روابط با اين كشورها و وارد كردن اتهامات به شيوه اي كه حازم شعلان وزير دفاع عليه ايران در پيش گرفت هرگز منافع عراق را تامين نخواهد كرد. وي از اينكه اياد علاوي از اظهارات احساساتي و تحريك آميز شعلان عليه ايران حمايت كرده و در كنار آن قرار گرفته است، ابراز شگفتي كرد. به گفته وي انصراف اياد علاوي از سفر قريب الوقوع به ايران به وضوح نشان مي دهد كه وي از اظهارات وزير دفاع خود عليه تهران حمايت مي كند. عضو ارشد كنگره ملي عراق گفت: بايد به كساني كه در برهم زدن امنيت دست دارند هشدار دهيم اما بايد از جنگ رسانه اي و رواني و اظهارات تحريك آميز و جنجالي پرهيز كنيم.
علاوي: ايراني ها دعوت كتبي كنند، مي آيم
اياد علاوي، نخست وزير دولت موقت عراق، در كويت اعلام كرد: از سخنان وزير خارجه ايران متأثر شدم اما آماده سفر به ايران پس از دعوت رسمي هستم.
به گزارش خبرگزاري مهر، اياد علاوي، نخست وزير دولت موقت عراق، در گفت وگو با تلويزيون دولتي كويت گفت، سخنان وزير امور خارجه ايران، برادر خرازي، را در جرايد ديدم اميدوارم واقعيت نداشته باشد اما من از اينگونه سخنان متأثر هستم؛ در دولت موقت عراق چنددستگي و اختلاف نيست. وي افزود: ما به دنبال روابط صميمانه با كشورهاي همسايه خود منجمله ايران هستيم اما خواستار اين هم هستيم كه در امور داخلي يكديگر دخالت نكنيم.
وي گفت: افكار ما براي تبادل نظر و گفت وگو باز است همانطور كه دلهايمان باز و با هم است.
|
|
استقرار افسران آمريكايي در مرز شمالي ايران
خبرنگار «بازتاب» گزارش داد، نظاميان جمهوري آذربايجان كه در مرزهاي اين كشور با ايران استقرار دارند، تحت مديريت افسران آمريكايي قرار خواهند گرفت.
بنا بر اين گزارش، بر پايه توافق انجام شده بين ارتش جمهوري آذربايجان و پنتاگون، در هر ۴ مرزباني درجه يك جمهوري آذربايجان در مرز ايران، افسران آمريكايي مستقر مي شوند و هدايت نظاميان جمهوري آذربايجان را بر عهده خواهند گرفت.
اين اقدام، در حالي صورت مي گيرد كه بيشتر افسران ارتش جمهوري آذربايجان ـ كه به تازگي در مرز ايران استقرار مي يابند پيش از اين دوره هاي ويژه اي را در «ناتو» گذرانده بودند.
بنا بر اطلاعات جمع آوري شده توسط خبرنگار «بازتاب»، در هر مقر مرزباني درجه ۱ جمهوري آذربايجان، ۴ افسر آمريكايي، كه هر كدام در يكي از شاخه هاي اطلاعاتي، امنيتي، نظامي و مرزي تخصص دارند، مستقر مي شوند.
برخي از اين افسران عضو سازمان «اف.بي.آي» آمريكا مي باشند.
|
|
پرونده انفجار مركز يهوديان آرژانتين بسته مي شود
دادگــاه بوينوس آيرس از روز پنجشنبه رسيدگي به پرونده انفجار ساختمان مركز يهوديان آرژانتين (آميا) را براي صدور حكم نهايي آغاز مي كند.
به گزارش ايرنا از مادريد مطبوعات ديروز آرژانتين در اين باره نــوشتند، ايــن طولاني ترين وپيچيده ترين محكمه قضايي در تاريخ آرژانتين به شمار مي رودكه از ۲۴ سپتامبرسال ۲۰۰۱ آغاز شده است . در حادثه انفجار سال ۱۹۹۴ساختمان آميا در بوينوس آيرس پايتخت آرژانتين ۸۵ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۰۰ تن نيز مجروح شدند. عصر پنجشنبه سه قاضي آرژانتيني به نامهاي خراردو لارامببره ، مـيگل پونس و گيرمو گوردو آخـــرين دفاعيات وكيلان مدافع متهمان اين پرونده را استماع خواهند كرد و يك هفته بعد ۲۲ تن از متهمان كه هم اكنون پنج نفر از آنـــان زنداني هستند، آخرين دفاع خود را انجام مي دهند.
روزنامه هاي كرونيكا و پاخينا -۱۲ آرژانتين پيش بيني كرده اند كـــه وكيلان مدافع متهمان در جلسه پاياني دادگاه يا سكوت خواهند كرد و يا دفاع ساده اي از موكلان خود به عمل خواهند آورد، زيرا به خوبي مي دانند كـــه مدركي عليه موكلان آنان وجود ندارد. بر اساس اين گزارش ، سرانجام در روز ۱۷ يا ۱۹ آگـوست حكم نهايي درباره متهمان پرونده انفجار آميــا، ۳۵ ماه پس از شروع نخستين نشست دادگاه صادرخواهد شد. در جريان رسيدگي به اين پرونده ، يك هزار و ۲۸۴ نفـر به عنوان شاهد درجلسات دادگاه شركت كردند.
|
|
نماينده تهران:
«شل» با كدام مجوز قانوني در ايران فعاليت ظاهراً فرهنگي انجام مي دهد؟
گروه سياسي: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي طبق دستور جلسه مجلس، روز يكشنبه ۱۸ مرداد در صحن علني حضور مي يابد.
سعيد ابواطالب، نماينده مردم تهران و عضو كميسيون فرهنگي مجلس ديروز در گفت وگو با ايسنا، در مورد حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در صحن علني مجلس، گفت: «طبق دستور جلسه مجلس در روز ۱۸ مرداد و طبق نامه اي كه براي احمد مسجد جامعي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ارسال شده، وي بايد براي پاسخگويي در مورد فعاليت فرهنگي شركت شل در ايران پاسخ دهد.»ابوطالب با بيان اينكه شركت شل، كه رد پاي سياه او در تاريخ سياسي ايران در عصر مشروطه و حوادث مربوط به ملي شدن صنعت نفت و رويدادهاي پس از آن بر كسي پوشيده نيست، اكنون به واسطه قراردادهاي دور از چشم ما و شما در پروژه هاي مختلف فرهنگي كشور دخالت مي كند؛ انتشار كتاب «ايران از نگاه سوروگين روس»، اعزام گروه هايي از دانش آموزان موفق در المپيادها به خارج از كشور، پروژه درازمدت لباس هاي محلي مردم ايران، طرح سه ساله تبادل فرهنگي ميان كودكان ايراني و هلندي و كمك در ساخت كاوشكده متعلق به فرهنگسراي خانه جوان اهواز را نمونه هايي از فعاليت فرهنگي شركت شل در ايران عنوان كرد.
عضو كميسيون فرهنگي خطاب به مسجدجامعي گفت: بي شك جاسوسي اقتصادي - اجتماعي، رخنه فرهنگي، شناسايي و سرقت استعدادهاي درخشان مفاهيمي نيست كه شما با آن بيگانه باشيد. حال بايد پرسيد: نسبت به اهداف فعاليت هاي فرهنگي اين شركت تجاري - اقتصادي (با ماهيت هلندي - انگليسي) و نيز انطباق اين فعاليت ها با قوانين موجود در كشور چه ميزان دقت و تامل صورت گرفته است؟ با توجه به آنكه در صورت عدم وجود قانون مشخص در اين زمينه، رفتار سياسي اينگونه شركت ها با روح قانون اساسي كشور كه ضامن استقلال همه جانبه كشور و نظام اسلامي ماست مغايرت دارد.
مرجع رسيدگي كننده به اين موضوع در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كدام بخش است و بررسي هاي احتمالي آن مرجع به چه نتايجي در اين مورد انجاميده است؟
|
|
عراق جولانگاه شركت ها و كالاهاي اسرائيلي
خبرگزاري فارس: وزير بازرگاني عراق به وجود كالاهاي ساخت رژيم صهيونيستي كه از طريق شركت هاي كشورهاي همجوار عراق وارد بازارهاي مصرفي اين كشور مي شوند، اعتراف كرد. به نوشته روزنامه الوطن چاپ عربستان سعودي، محمد الجبوري اعتراف كرد كالاهاي ساخت اسرائيل از طريق شركت هاي كشورهاي همجوار عراق وارد بازارهاي مصرفي اين كشور شده است. وي افزود: اين كالاها مستقيما از شركت هاي اسرائيلي خريداري نشده استدر عين حال منابع خبري در عراق از تلاش تعدادي از شركت هاي اسرائيلي براي كسب قراردادهايي در عمليات بازسازي در عراق پرده برداشتند. به گفته اين منابع، هم اكنون داد و ستد شركت هاي داخلي عراق با شركت هاي خصوصي اسرائيل انجامي مي گيرد.
|