رفتن يا ماندن
افزايش سن ازدواج در جوانان موجب تغيير الگوي ابتلا به ايدز از روش تزريقي به تماس جنسي شده است. اگرچه آموزش هاي لازم در مورد انتقال ايدز از طريق اعتياد تزريقي، موجب پائين آمدن آمار ابتلا از اين روش شده است اما اين روش هنوز بيشترين قربانيان را مي گيرد.
تا چندي قبل مسئولان بهداشتي كشور مي گفتند سن ازدواج را افزايش دهيد تا نرخ رشد جمعيت پائين بيايد، حالا مي گويند زودتر ازدواج كنيد تا ايدز نگيريد. خلاصه جوانان ازدواج بكنند يا نكنند؟ باز خدا پدر و مادر مسئولان شهري را بيامرزد كه در اين قيل و قالها هزينه وام ازدواج جوانان را فراهم كردند.
امادست اندركاران پيشگيري يا پس گيري ازدواج جوانان بالاخره بايد تكليف آنان را يكسره كنند متاهل شوند يا مجرد بمانند؟
كلاه والدين
رئيس فراكسيون فرهنگيان در مخالفت با دريافت شهريه از طرف مديران مدارس دولتي گفت :در آموزش و پرورش اراده اي براي جلوگيري از دريافت شهريه وجود ندارد.آدم اگر وضع و اوضاع مدارس در تهران را نمي ديد شايد از شنيدن گفته هاي اين نماينده مجلس شوراي اسلامي كمي آشفته مي شد .
درست است كه ۲۰درصد از اعتبارات جاري عمومي بودجه دولت به آموزش و پرورش اختصاص يافته است اما همه ساله مسئولان آموزش و پرورش در راديو، مطبوعات و ساير رسانه هاي ريز و درشت با صداي بلند اعلام مي كنند كه گرفتن شهريه منع قانوني دارد اما در مدارس با صداي آرام مي گويند خودياري والدين به مدارس ايرادي ندارد. معلوم نيست چطور مديران مدارس اين خودياري را شهريه اجباري قلمداد مي كنند اما گوش شنوايي براي اين چاره جويي هاي آموزش و پرورش ندارند.تازه مگر آنها با شكايت و بگير و ببند مي توانند جلودار مديران مدارس شوند، تحصيل رايگان كه هيچ، بايد همين شهريه اجباري را چسبيد تا كلاه والدين را باد نبرد.
از باقرآباد تا سعدآباد
نخستين مهد كودك سيار كشور در منطقه محروم شيخ آباد قم مستقر شد.
مزيت اين مهد كودك ها در اين است كه وقتي بچه را در شيخ آباد قم به آنها تحويل مي دهي مي تواني بعدازظهر در حوالي جاده تهران از آنها تحويل بگيري.
شايد اين تجربه در تهران از يك منظر براي والدين شاغل قابل توجه باشد به خصوص مادراني كه دو شغل داشته و در طول شبانه روز در مكان هاي متعدد تردد دارند.در اين صورت اگر بچه را ميدان انقلاب تحويل بدهي بعد از كلي آموزش ، ورزش، بازي و كارهاي دستي و هنري شايد بتواني آن را در ميدان تجريش تحويل بگيري، حال اگر وقت كافي براي آوردن بچه از مهد كودك سيار نداشتي به راحتي مي توان نشاني منزل را بدهي تا بچه را تحويل خانه دهند.
دينار عراقي
ارتش انگليس به خانواده يك دختر ۸ ساله عراقي كه به دست يك سرباز انگليسي به قتل رسيده بود تنها ۳۹۰ پوند، غرامت پرداخت كرد.
خانواده حنا صالح كه در جاده اي در شمال بصره و در نزديكي خانه اش در اثر اصابت گلوله در ناحيه شكم به قتل رسيد، از ارتش انگليس ۷۰۰ دلار به عنوان غرامت دريافت كردند.
ما به اين خانواده عراقي توصيه نمي كنيم ۷۰۰ دلار را نگيرند به هر حال قتل نفس، قاعده و قانوني ومراتبي دارد و نمي شود آن را ناديده گرفت.
اما به قضات عراقي توصيه مي كنيم اگر زماني پاي يكي از قاتلان عراقي سربازان اشغالگر به دادگاه رسيد، آنها هم در قبال قتل همين سربازان هزينه اي به دينار عراقي پرداخت كنند. شايد هم خانواده حنا صالح به جاي ۷۰۰ دلار پرداختي ارتش انگليس يكي از همين سربازان را قصاص كردند.
دلال فرهنگي
فرمانده نيروي انتظامي بيرجند با اعلام اينكه قاچاق كالا و سوخت در حال تغيير به قاچاق فيلم، عكس و لوازم ماهواره اي است بالاخره معلوم كرد كارهاي فرهنگي در حوزه مبارزه با قاچاق كالاها موثر واقع شده و قاچاقچيان با فرهنگ پس از مشاهده فيلم هاي فرهنگي متحول شده و به كار فرهنگي روي آورده اند!
به هر حال آوردن سي.دي، فيلم، لوازم ماهواره و عكس هم از نظر ريالي و هم از نظر وجاهت تومني صنار با قاچاق كالا تفاوت دارد و حتما اگر برادران انتظامي هم چنين افرادي را دستگير بكنند طرف ديگر، شرمگين نيست چرا كه مي گويد حين كار فرهنگي بازداشت شدم!
خبرگزاري خانم ها
تا همين ديروز بنگاه خبرپراكني خانم ها بدون دفتر و دستك و نيرو و تلكس بدون هيچ جيره و مواجبي كار مي كرد و البته چه خبرهاي دست اولي را كه در ادارات ، بازار و صف نان و ميوه به خورد خرد و كلان نمي داد. حالا كه در اين وانفساي راه اندازي خبرگزاري، سايت اينترنتي، شبكه تلويزيوني و قس عليهذا خانم ها دست به كار شده و رسما خبرگزاري بانوان را راه انداخته اند، احتمالا دكان بقيه خبرگزاري ها تخته مي شود،چون خانم ها نشان داده اند در خبرگيري و خبرپراكني يدي طولاني دارند.