خبرنگار همشهري: چين بزرگ به آرزوهاي خود نرسيد. ميليون ها نفر چيني كه خود را آماده جشن بزرگ قهرماني كرده بودند با چشماني گريان به اين بدشانسي نفرين فرستادند. دشمن بزرگ چين يعني ژاپن در پكن بر آنها پيروز شد و تحمل اين شكست براي چيني ها سخت تر شد.
آنها آرزو مي كردند، اي كاش ايران يا بحرين قهرمان مي شدند نه ژاپن.
ژاپن براي سومين بار قهرمان جام ملت هاي آسيا شد و يكبار ديگر منطق قوي فوتبال نشان داد كه تجربه، سابقه، سرمايه گذاري و ايجاد پشتوانه تا چه اندازه مي تواند در موفقيت دخيل باشد.
چين در ابتداي راهي است كه ژاپني ها بيست سال پيش آغاز كرده بودند و اصول اوليه فوتبال حرفه اي چنين حكم كرد كه ژاپن شخصيت و چهره يك قهرمان را بيشتر از چين داشت.
به گل هايي كه ژاپن زد و احتمالا گل دوم آنها نيز با دست زده شد چندان توجهي نداريم، اما در كل ژاپن از نظر تيمي، نفرات و حتي زيركي هاي فوتبال برتر از چين بود. اين بازي نمره قابل قبولي نگرفت، اگر بازي ايران با چين مقايسه شود، باز هم افسوس براي ايران است كه مي توانست قهرمان اين دوره باشد و حسرتي كه بر دل ماند. زماني كه بازي چين و ژاپن به پايان رسيد انصافا دريافتيم كه تيم ايران به مراتب قوي تر از ژاپن و چين بود. كاش ستار زارع آن اشتباه را نمي كرد. كاش ضربه مبعلي گل مي شد، كاش گل محمدي به گونه اي ديگر پنالتي را زده بود و باز هم حسرت...
ژاپن ۳ - چين يك
گل ها: تاكاشي فوكونيشي (۲۲)، كوجي ناكاتا (۶۵) و كيجي تامادا (۹۰) براي ژاپن و لي مينگ (۳۱) براي چين
داور: سعد كميل مانه (كويت) به كمك آل خليفه (قطر) و فتحي ارباتي (اردن)
چين در نخستين راهيابي خود به فينال جام ملت ها حتي آن تيم روز بازي با عراق و ايران نيز نبود. فشار رواني رويارويي با ژاپن و توقع مردم باعث شد تا بازيكنان چيني گام هاي لرزاني براي فتح جام بردارند. ژاپن با تجربه بيشتر و استرس كمتر كاملا بر بازي سوار بود و از همان شروع بازي شاگردان زيكو روي نقاط ضعف حريف انگشت گذاشته و عمق دفاع متزلزل چين را نشانه رفتند.
گذشت ۲۲ دقيقه از بازي كافي بود تا فوكونيشي با ضربه سري در ميان مدافعان چيني دروازه تيم ميزبان را فروريزد. در شرايطي كه ژاپني ها همچنان عنان بازي را در اختيار داشتند «لي مينگ» باتجربه ترين بازيكن چين روي ارسال ضربه ايستگاهي با بغل پا گل مساوي را زد.
آغاز نيمه دوم هم با برتري ژاپن آغاز شد و بازيكنان اين تيم با اعتماد به نفس بيشتر به دنبال كسب گل برتري بودند. باز هم روي يك توپ عمقي«كوجي ناكاتا» با ارسال توپ از كرنر در حالتي مشكوك با دست دروازه چين را فروريخت و آشفتگي را به اردوي تيم ميزبان برد. درست در لحظاتي كه بازي به وقت اضافه رفت و چين به دنبال گل مساوي بي تابي مي كرد اين ژاپن بود كه روي ضدحمله با دو مهاجم با دروازه بان حريف تك به تك شدند و «تامادا» با جاگذاشتن سنگربان چين به گل سوم رسيد و در ورزشگاه كارگران شهر پكن براي سومين بار فاتح جام ملت ها شد.
در حاشيه بازي چين و ژاپن
* به دليل حساسيت ويژه بازي فينال سيزدهمين دوره رقابتهاي فوتبال جام ملتهاي آسيا تعداد ماموران پليس ، ارتش و ضدشورش بيش از روزهاي ديگري بود كه در ورزشگاه كارگران حضور مي يافتند.
* به هنگام معرفي بازيكنان دو تيم از سوي بلندگوهاي ورزشگاه ، زماني كه اسامي بازيكنان ژاپني برده مي شد، تماشاگران حاضر آنان را هو مي كردند.
* بازيكنان دو تيم نيم ساعت قبل از شروع بازي ، همانند ديدارهاي قبل وارد زمين شدند و به گرم كردن خود پرداختند.
* بيش از ۷۰۰ خبرنگار و عكاس در ورزشگاه كارگران شهر پكن حضور داشتند كه به پوشش تصويري و خبري اين مسابقه حساس و مهم پرداختند.
* مسئولان بلند پايه كنفدراسيون فوتبال آسيا و فدراسيون فوتبال دو كشورنيز قبل از شروع بازي وارد زمين شده و با بازيكنان خوش و بش كردند.
* كاپيتانهاي دو تيم هنگامي كه مسئولان اي .اف .سي وارد زمين شده بودند، بازيكنان را به نوبت به آنان معرفي كردند.
* هنگام پخش سرود ملي كشور ژاپن متاسفانه تماشاگران چيني با ايجاد سروصدا و هو كردن مانع از شنيدن سرود اين كشور شدند اما به هنگام پخش سرود كشور چين ، تمامي تماشاگران يكصدا آن را زمزمه كردند.
* تعداد ۱۰ قلاده سگ پليس همراه با ماموران ويژه در اطراف زمين چمن و نزديكي سكوهاي تماشاگران مستقر شده بودند.
* آري هان در بيشتر دقايق نيمه اول به رأي داور معترض بود. او با هرخطايي كه از سوي سعد كامل كويتي گرفته مي شد، به كنار خط مي آمد واعتراض خود را اعلام مي كرد.
اعتراضهاي آري هان كار را به جايي كشاند كه محمد كوسا داور چهارم و اهل كشور سوريه اين ديدار با آمدن به كنارنيمكت ذخيره هاي تيم چين تذكراتي رابه او داد.
* براي نيمه اول اين بازي ، ۲ دقيقه وقت اضافي منظور شد.