اعتراف دولت روسيه به دروغگويي در ماجراي گروگان گيري
|
|
دولت روسيه روز يكشنبه اذعان كرد كه در ماجراي گروگانگيري بسلان به مردم دروغ گفته و ابعاد اين بحران را براي آنان بازگو نكرده است .
به گزارش روزنامه واشنگتن پست شبكه تلويزيوني تحت نظارت دولت روسيه روزيكشنبه تصاويري را از ماجراي گروگانگيري بسلان پخش كرد كه حين بروز بحران گرفته شده بود و مردم از ديدن آن طي بحران بسلان محروم شده بودند. گفته مي شود دولت روسيه پس از گذشت ۱۰ دقيقه از انتشار مستقيم اين خبر به رسانه هاي اين كشور دستور قطع پخش آن و نمايش فيلم سينمايي صادر كرده است. اعتراف به اين مسئله و تلاش مقامات روسي طي بروز بحران بسلان براي كوچك جلوه دادن آن نشان دهنده تغيير عمده در سياست هاي ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه است .
پيش از اين در بحران هايي نظير غرق شدن زيردريايي هسته اي كورسك در سال ۲۰۰۰ و گروگانگيري در تئاتري در مسكو در سال ۲۰۰۲مقامات روسي از بيان حقايق كليدي طفره مي رفتند و آن را افشا نمي كردند، ولي اين بار پس از خاتمه بحران به اين پرده پوشي و پنهان كاري اعتراف كردند كه اين امر تحول مهمي در صحنه سياسي روسيه محسوب مي شود.
از سوي ديگر با وجود گذشت چند روز از خاتمه حادثه خونين گروگانگيري در روسيه، آمار قربانيان اين حادثه همچنان رو به افزايش است.
شبكه تلويزيوني يورونيوز ديروز (دوشنبه) اعلام كرد، براساس برخي گزارش هاي تأييد نشده كه به تازگي منتشر شده است، نزديك به ۶۰۰ نفر در جريان گروگانگيري مدرسه شهر «بسلان» جان باخته اند. يورونيوز همچنين افزود: ديروز همزمان با شروع عزاي عمومي دو روزه در سراسر روسيه، تعداد زيادي از قربانيان حادثه گروگانگيري مذكور طي مراسمي به خاك سپرده شدند.
در همين حال معاون دادستان كل روسيه اعلام كرد به طور كلي ۳۲ تروريست در گروگانگيري مدرسه «بسلان» اوستياي شمالي شركت كرده بودند و جسد ۳۰ تن از آنان كه بسياري خارجي بودند، يافته شده است.
بعد از ظهر ديروز همچنين لاشه يك فروند بالگرد متعلق به وزارت كشور روسيه كه از يكشنبه شب در منطقه قفقاز شمالي ناپديد شده بود كشف شد.
|
|
بن بست كشمير ادامه دارد
ناتوار سينگ و خورشيد محمود قصوري وزيران امور خارجه هند و پاكستان ديروز آخرين دور گفت وگوهاي خود را درحالي برگزار كردند كه گزارش ها از پيشرفت گفت وگوها تنها در زمينه مسائل حاشيه اي و ادامه بن بست بر سر كشمير حكايت دارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، يك مقام ارشد وزارت امور خارجه هند گفت: وزيران خارجه دو كشور ديروز دومين و آخرين دور گفت وگوهاي خود را برگزار كردند و پس از پايان گفت وگوها كنفرانس مطبوعاتي برگزار كردند.
مقامات گفتند گام هايي در زمينه حمل و نقل و تماس مردم دو كشور برداشته شده است.
دو طرف نخستين دور گفت وگوها را دوستانه خواندند و گفتند در مرحله بعدي در زمينه اختلاف هاي اساسي گفت وگو خواهند كرد.
در كنفرانس مطبوعاتي وزراي خارجه دو كشور، «سينگ» گفت: حتي پيشرفتي اندك در اين مذاكرات قابل تحسين و احترام است، ما در دو روز گذشته پيشرفت داشتيم.
|
|
تبليغات انتخاباتي افغانستان آغاز شد
تبليغات رسمي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري افغانستان كه قرار است براي اولين بار در تاريخ اين كشور ۱۸ مهر ماه برگزار شود، از صبح امروز (سه شنبه) آغاز و تا ۴۸ ساعت قبل از برگزاري آن ادامه خواهد يافت .
به گزارش ايرنا، مطابق ماده ۳۹ قانون انتخابات افغانستان نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ، يك ماه زمان براي تبليغات در اختيار دارند.
براي انتخابات رياست جمهوري افغانستان ۱۸ نفر نامزد شده اند كه در بين آنان نام يك زن نيز ديده مي شود.
چون براي اولين بار انتخابات رياست جمهوري در افغانستان برگزار مي شود، كميسيون مشترك انتخابات اين كشور به منظور آگاهي شهروندان از برنامه هاي آينده نامزدها، مدت تبليغات انتخاباتي را يك ماه تعيين كرد.
|
|
وزير جنگ اسرائيل:
عرفات را از فلسطين اخراج مي كنيم
شائول موفاز وزير جنگ اسرائيل تهديد كرد كه اين رژيم ياسر عرفات رئيس حكومت خودگردان را از مناطق فلسطيني اخراج خواهد كرد.
به گزارش ايرنا، راديو تل آويو ديروز به نقل از موفاز گزارش داد: اسرائيل در زمان مطلوب و به شيوه مناسب اخراج عرفات را عملي خواهد كرد و كابينه اسرائيل به اين تصميم كه در نشست چندي پيش شوراي سياسي و امنيتي گرفته شد، پايبند است.
موفاز با اشاره به ساخت «ديوار حايل» در كرانه باختري رود اردن افزود: دامنه ساخت اين ديوار به جنوب شهر الخليل نيز كشيده خواهد شد اما شهرك هاي يهودي نشين در اين منطقه را در بر نخواهد گرفت.
انتظار مي رود كه ساخت اين بخش از ديوار در نيمه دوم سال جاري ميلادي به پايان برسد.
«ديوار حايل» كه ساخت آن از سال ۲۰۰۲ آغاز شده و قرار است اواخر سال ۲۰۰۵ به پايان برسد نزديك به ۲۰ درصد زمين هاي كرانه باختري را كه حاصلخيزترين مناطق كشاورزي فلسطينيان است ضميمه سرزمين اشغالي ۱۹۴۸ خواهد كرد.
|
|
پاكستان: ادعاي نزديك بودن دستگيري بن لادن بازي سياسي است
پاكستان ادعاهاي يك مقام آمريكايي مبني بر احتمال بازداشت قريب الوقوع اسامه بن لادن رهبر شبكه القاعده را نوعي بازي سياسي خواند و آنرا رد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از اسلام آباد، شيخ رشيد وزير اطلاع رساني پاكستان ديروز در واكنش به سخنان «جوزف كوفر بلك» از مقامات اداره مبارزه با تروريسم وزارت امور خارجه آمريكا درباره احتمال بازداشت قريب الوقوع بن لادن گفت: وي در بيان اين اظهارات مختار است ولي ما هيچ اطلاعات دقيقي در اين خصوص نداريم و اظهارات اين مقام تنها جنبه سياسي دارد.
به نوشته مطبوعات پاكستان، كوفربلك مسئول هماهنگ كننده امور ضد تروريسم وابسته وزارت امور خارجه آمريكا روز شنبه پس از ديدار و گفتگو با مقامات امنيتي پاكستان در اسلام آباد اعلام كرد: تمام مقدمات لازم براي دستگيري بن لادن و دستياران وي انجام شده است و امكان دارد حداكثر تا يك ماه ديگربن لادن دستگير شود. بلك اضافه كرد بن لادن و دستيارانش در حال حاضر در حالتي تدافعي قرار دارند .
|
|
كوتاه از سياست جهان
فشار بر پرويز مشرف براي كناره گيري از مناصب نظامي
بدنبال بيانيه اپوزيسيون مذهبي درباره ضرورت كناره گيري ارتشبد پرويزمشرف رئيس جمهوري و فرمانده نيروي زميني پاكستان از منصب نظامي و پاسخ وي مبني براين كه اكثريت مردم اين كشور نمي خواهند او منصب نظامي خود را ترك كند، اين بحث مجددا در رسانه هاي جمعي پاكستان مطرح شده است .
به گزارش ايرنا از اسلام آباد مطبوعات پاكستان به نقل از قاضي حسين احمد رهبر ائتلاف شش گانه گروههاي مذهبي - سياسي به نام مجلس متحده عمل نوشتند، اگر مشرف از فرماندهي ارتش كناره گيري نكند، اين ائتلاف حركت اعتراض آميزي را عليه وي آغاز خواهد كرد.
وي با صدور بيانيه اي ، عدم كناره گيري رئيس جمهوري پاكستان از ارتش را توهين به آرمانهاي مردم و پارلمان پاكستان اعلام كرد.
مشرف نيز در مصاحبه با يك شبكه تلويزيوني خصوصي كه بخشهايي از آن روزدوشنبه پخش شد، گفت: در صورت ضرورت ترك يونيفورم نظامي ، براساس خواست مردم و قانون اساسي عمل خواهد كرد.
اميل لحود موضع روسيه در حمايت از لبنان را ستود
اميل لحود رئيس جمهوري لبنان با تقدير از موضع روسيه در قبال لبنان گفت : خودداري نماينده روسيه در شوراي امنيت از دادن رأي مثبت به قطعنامه ۱۵۵۹ بيانگر محترم شمردن حاكميت لبنان و سوريه و مخالفت با دخالت درمناسبات بيروت و دمشق است .
به گزارش ايرنا وي در ديدار سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه با وي در بيروت افزود: لبنان خواهان اجراي قطعنامه هاي سازمان ملل براي برقراري صلح عادلانه و همه جانبه از طريق عقب نشيني نيروهاي اسرائيلي از همه مناطق اشغالي لبنان ، سوريه و فلسطين و همچنين واگذاري پرونده عراق به سازمان ملل است .
وزير امور خارجه روسيه نيز پس از اين ديدار گفت : روسيه با محترم شمردن حاكميت همه كشورهاي خاورميانه خواهان اجراي تمامي قطعنامه هاي شوراي امنيت در اين منطقه است .
مقررات منع رفت و آمد در پايتخت نپال لغو شد
دولت نپال مقررات منع رفت وآمد را كه درپي ناآرامي هاي هفته پيش در پايتخت اين كشور وضع شده بود، لغو كرد. به گزارش ايرنا با وجود لغو مقررات منع رفت وآمد در پايتخت ۵/۱ ميليون نفري نپال ، سربازان در تقاطع هاي اصلي شهر همچنان مستقر شده اند. مقررات منع رفت وآمد روز چهارشنبه گذشته در پي بروز ناآرامي هايي دركاتماندو و شهر لاليپور درحومه جنوبي پايتخت نپال وضع شد.
طي اين ناآرامي ها كه پس از انتشار خبر كشته شدن ۱۲ تبعه نپالي بدست شبه نظاميان در عراق آغاز شده بود، مردم خشمگين كاتماندو مسجد اصلي اين شهر ومراكز تجاري مسلمانان را مورد حمله قرار دادند.
محاكمه عوامل مظنون درقتل عام رواندا
محاكمه عوامل مظنون در قتل عام رواندا در سال ۱۹۹۴ ميلادي ، و همچنين محاكمه تنها زني كه در همين خصوص در بازداشت بسر مي برد، آغاز شد.
شبكه تلويزيوني يورونيوز با اعلام اين مطلب افزود: اين محاكمه امروز توسط دادگاهي وابسته به سازمان ملل متحد انجام مي شود.
محاكمه سرهنگ تئونست باگوسورا يكي از اعضاي پيشين كابينه وزارت دفاع رواندا و سه تن ديگر از فرماندهان ارتش اين كشور به عنوان يكي از مهمترين محاكمه هايي محسوب مي شود كه تا كنون توسط دادگاه وابسته به سازمان ملل متحد انجام شده است . باگوسورا متهم است كه در ماه هاي آوريل و ژوييه سال ۱۹۹۴ ميلادي رهبري تندروهاي قبيله هوتو را در جريان قتل عام حداقل ۸۰۰ هزار تن از قبيله توتسي بعهده داشته است . دادگاه رسيدگي به جنايات بين المللي رواندا در سال ۱۹۹۴ ميلادي به منظوررسيدگي به اتهام رهبران كليدي كه در جريان قتل عام مردم قرار داشتند، تشكيل شد و از زماني كه فعاليت خود را به طور رسمي در سال ۱۹۹۷ شروع كرد تاكنون ۲۰ تن را متهم و ۳ تن را از هرگونه اتهامي تبرئه كرده است .
|
|
گفت وگو با يكي از گروگان گيران
|
|
تلويزيون دولتي روسيه ديروز تصوير يكي از سردستگان گروگان گيرهاي شهر بسلان در جنوب اين كشور را نشان داد و مصاحبه اي با او انجام داد.
چهره اين مرد كه دستانش از پشت بسته شده بود، كاملا وحشت زده بود و در محاصره كماندوهاي امنيتي روسيه قرار داشت.او در اين مصاحبه كوتاه گفت، نمي خواسته در محاصره بميرد و به عنوان يك پدر براي گروگان هاي كودك در مدرسه به شدت ناراحت شده است.
درباره تعداد و سرنوشت گروگان گيران اخبار و اطلاعات ضد ونقيضي منتشر شده است.مقامات روسي در ابتدا گفتند كه همه گروگان گيران كه شمارشان ۳۲ نفر بوده كشته شده اند.مردي كه تلويزيون دولتي روسيه آن را نشان داد، صورتش را اصلاح كرده بود تا در ناآرامي ايجادشده بعد از حمله نيروهاي نظامي روسيه به مدرسه، در ميان گروگانها از مهلكه بگريزد.
اين گروگان گير در پاسخ به سئوال خبرنگار تلويزيون روسيه مبني بر اينكه آيا به خاطر گروگان هاي كم سن و سال اين فاجعه ناراحت نيست، گفت: به خدا قسم كه براي آنها ناراحت هستم. من هم فرزند دارم.
او در پاسخ به اين سئوال كه آيا از اسلحه اش شليك كرده يا نه گفت: «به خدا قسم كه شليك نكردم.»
اما لحظاتي بعد، وقتي از سوي خبرنگار تحت فشار قرار گرفت، حرف هاي ضدونقيضي زد و فقط تكرار كرد كه: نمي خواستم كشته شوم.
|
|
فلوجه، بغداد و نجف ديروز ناآرام بود
۷ نظامي آمريكايي در عراق كشته شدند
|
|
با گذشت يك روز از اعلام خبر دستگيري عزت ابراهيم معاون صدام اخبار ضد و نقيضي درباره دستگيري او و هويت واقعي فرد دستگير شده منتشر مي شود.
خبرگزاري فرانسه ديروز از بغداد گزارش داد، دولت عراق در تلاش براي تعيين هويت فرد دستگير شده است. معاون اياد علاوي در اين باره گفت: براي تعيين هويت فرد دستگير شده و بررسي صحت و سقم اينكه آيا او عزت ابراهيم است يا نه، آزمايش دي.ان.اي بر روي او انجام شده است.
اين در حالي است كه يك مقام وزارت بهداشت عراق ديروز گفت : هيچ فرد بازداشت شده اي تحت آزمايش دي .ان .اي قرار نگرفته است .
راديو آمريكا صبح ديروز به نقل از وزير دفاع عراق گزارش داده بود خبر دستگيري عزت ابراهيم پايه و اساسي ندارد.
طارق عزيز و حمزه زبيدي عليه صدام شهادت مي دهند
طارق عزيز و محمد حمزه الزبيدي از مقامات بلندپايه دستگير شده عراقي داوطلبانه در دادگاه شهادت خواهند داد.
اين منابع افزودند: قرار است اياد علاوي نخست وزير عراق نيز از صدام به دادگاه شكايت كند. گفته مي شود زماني كه اياد علاوي در لندن اقامت داشت صدام چند بار دستور ترور وي را صادر كرد اما اين عمليات ناكام ماند.
تظاهرات مخالفان مقتدي صدر در نجف
شبكه تلويزيوني الجزيره ديروز از ديدار مقتدي صدر و عبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق با آيت الله سيستاني خبر داد.
به گزارش ايرنا، اين منبع همچنين گفت: تظاهراتي در مخالفت با صدر در نجف برگزار شده و از وي خواسته شده از داخل شدن در امور شهر خودداري كند.
تظاهركنندگان همچنين خواستار خروج نيروهاي جيش المهدي از نجف و خلع سلاح اين گروه شدند.
اوس الخفاجي ، مديردفتر شهيد صدر در شهر ناصريه در ارتباط با تظاهرات مردم نجف به الجزيره گفت : تنها مي توانيم بگوييم كه اين اقدامات بخشي از توطئه هاي جديدي است كه عليه طرفداران صدر صورت گرفته است .
علاوه بر آن دفتر شهيدصدر نيز محاصره شده و نيروهاي ارتش عراق با محاصره اين مكان خواستند كه با ادعاي وجود سلاح به دفتر هجوم بياورند.
الخفاجي گفت : براساس توافقي كه با مرجعيت شيعه آيت الله سيستاني برآن موافقت كرديم ما تحت امر مرجعيت هستيم .
بنابر اين از آنان خواستيم كه نامه اي از دفتر آيت الله سيستاني براي بازرسي از دفتر بياورند.
به گفته وي ، نشستي در دفتر آيت الله سيستاني با حضور نمايندگان ارشد دفتر و حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي و همچنين مقتدي صدر و استاندار نجف برگزار شد.
الخفاجي از نتايج اين نشست اظهار بي اطلاعي كرد.
وي در مورد اين كه آيا ارتش عراق همچنان دفتر شهيد صدر را در محاصره دارد گفت : ارتش عراق همچنان دفتر شهيد صدر را محاصره كرده و در هتل كراء و مدرسه ديني امام حسين (ع ) و خيابان الرسول مستقر شده اند.
مدير دفتر صدر در ناصريه درمورد موضع گروه مقتدي صدر نسبت به تظاهرات اخير افزود كه گروه صدر انتظار دارد كه نه تنها مردم عراق ، بلكه مردم دنيا بدانند كه طرفداران مقتدي صدر در طول ماه گذشته با كشتار و خونريزي روبرو بودند و اين اقدامات تنها براي نجات عراق بوده است و زماني كه مرجعيت در اين كار دخالت كرد ما با همه شرايط موافقت كرديم .
وي گفت : اما نتايج اين موافقت روزبه روز آشكار تر مي شود زيرا كه دولت عراق و نيروهاي اشغالگر به توافق هاي انجام شده متعهد نيستند.
يك منبع عراقي ديروز گزارش داد: مقتدي صدر روز يكشنبه در ديدار با آيت الله سيستاني از وي خواستار اجازه ندادن به ارتش عراق براي بازرسي دفترش (مقتدي صدر) شد.
اين منبع عراقي در تماس تلفني با ايرنا به نقل از يك منبع نزديك به دفتر آيت الله سيستاني افزود: آيت الله سيستاني در پاسخ به اين درخواست مقتدي صدر گفت ، خانه من اولين مكاني بود كه صبح امروز توسط نيروهاي عراقي بازرسي شد و هيچكس بالاتر از قانون نيست .
به گفته اين منبع كه خواست نامش ذكر نشود، مقتدي صدر پس از ديدار ۱۰دقيقه اي با آيت الله سيستاني به دفترش در نزديكي حرم امام علي (ع ) بازگشت .
بنابر اين گزارش ، پليس عراق كه همچنان بخش قديمي شهر نجف را در محاصره دارد، با اجراي مقررات منع آمد و شد، از ورود مردم به اين منطقه جلوگيري مي كند.
۶ سرباز آمريكايي در فلوجه كشته شدند
شبكه تلويزيوني الجزيره قطر ظهر ديروز به نقل از ارتش آمريكا اعلام كرد: در اثر دو انفجار در شهر فلوجه حداقل ۶ سرباز نيروهاي آمريكايي كشته شدند.
بنابراين گزارش، دو خودروي نيروهاي آمريكايي ديروز در شهر فلوجه در اثر انفجار دو بمب، منهدم شدند.
اين حادثه در شمال شرقي فلوجه به وقوع پيوسته است.
|