|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
رئيس مجلس فلسطين از ايران كمك خواست
روحي فتوح رئيس شوراي قانونگذاري فلسطين در نامه اي به غلامعلي حدادعادل رئيس مجلس شوراي اسلامي ضمن اعلام ميزان خسارات وارد شده به شهر «بيت حانون» در فلسطين اشغالي از سوي نيروهاي رژيم اشغالگر قدس، براي بازسازي اين شهر تقاضاي كمك كرد.
به گزارش ايرنا در اين نامه آمده است: بدنبال حملات نيروهاي رژيم اشغالگر قدس به شهر بيت حانون در شمال نوار غزه و تخريب مراكز توليد محصولات كشاورزي، مزارع، زيرساختها و امكانات آن، شوراي قانونگذاري فلسطين خواهان مساعدت و كمكهاي مالي ايران براي كمك به خانواده هاي فلسطيني در اين شهر مي باشد.
بر اساس نامه «روحي فتوح» رئيس شوراي قانونگذاري فلسطين بر اثر حملات نيروهاي رژيم اشغالگر قدس به شهر بيت حانون حدود ۱۱۰ ميليون دلار به اين شهر خسارت وارد شده است.
|
|
|
عزل معاون، پايان صبري چندساله
بنا به اطلاعات واصله از منابع آگاه وزارت امور خارجه سيدكمال خرازي هفته گذشته معاون عربي و آفريقايي خود را بركنار نمود.عزل معاونت مذكور از سوي وزير بعد از سالها تحمل پرخاشگري، عدم تمكين اداري و عدم رعايت سلسله مراتب از سوي وي صورت گرفت. اين درحالي است كه رئيس جمهور نسبت به رفتار نامناسب معاون مذكور اظهار تاسف و عذرخواهي از خرازي نموده بود و در عين حال خواستار ابقاي وي شد. با اين حال عدم عذرخواهي معاون مذكور و اصرار وي بر صحت رفتارش سبب پايان صبر چند ساله وزيري شد كه خود در انتصاب اين معاون و معاون ديگرش كه به زعم همه اختيار دار كل وزارت امور خارجه بوده اند هيچگونه اختياري نداشت.
اينگونه انتصابهاي غيرمتعارف باعث ايجاد نوعي باور غلط مي شود تا آنجا كه معاون انتصابي خود را هم وزن وزير قلمداد مي نمايد و بعضاً منافع حزبي را به مصالح سازماني ترجيح مي دهدحاصل آن ناهماهنگي و ايجاد ناكارآمدي در حوزه آن معاونت مي شود؛ همانگونه كه در مورد ديگر معاونت انتصابي خارج از اختيار وزير خارجه شاهد هستيم.
|
|
|
گفت و گوي تلفني وزيران خارجه ايران و عراق
سيد كمال خرازي وزير امور خارجه در مكالمه تلفني با هوشيار زيباري همتاي عراقي خود آخرين وضعيت و ضرورت آزادسازي سريع فريدون جهاني ديپلمات ربوده شده ايراني را مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار داد.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه ، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي خواستار تلاش مضاعف مقامات عراقي به منظور روشن شدن قضيه ربوده شدن كنسول ايران در عراق و مداخله سريع براي آزادي وي شد.
خرازي در اين مكالمه تلفني خاطرنشان ساخت كه روابط دوستانه ميان دو كشور ايران و عراق ايجاب مي كند كه اين موضوع سريعا حل و فصل شود.
وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و عراق در اين مكالمه مناسبات دو كشور و آخرين تحولات عراق را نيز مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
هوشيار زيباري در اين مكالمه گفت : با وزير كشور و ساير مقامات امنيتي در حال پيگيري موضوع آقاي جهاني هستيم .
تمام تلاش خود را به منظور آزادي وي به كار بسته ايم و بلافاصله بعد از پايان مكالمه مجددا موضوع را با مقامات ذيربط پيگيري خواهم كرد. وزير خارجه عراق در خصوص تحولات عراق تصريح كرد: با مداخله آيت الله سيستاني و اقدامات دولت فعلا بحران نجف فروكش كرده و بايد كليه طرفها نسبت به آن پايبند باشند تا اين توافقنامه نهايي شود.
|
|
|
اظهارات سخنگوي دولت در باره برنامه چهارم و كارنامه وزارت راه
سخنگوي دولت ديروز در گفتگوي مطبوعاتي هفتگي خود آخرين مواضع دولت را در زمينه هاي سياسي و اقتصادي و سياست خارجي تشريح كرد. چكيده اظهارات عبدالله رمضان زاده به شرح زير است:
برنامه چهارم
سخنگوي دولت گفت : اين كه گفته شود، روح قانون برنامه چهارم ، غيراسلامي است ، جفاي بزرگي در حق دولت است و دوستان بايد بدانند كه روزي بايد پاسخگوي اينگونه اظهارنظرهاي غيركارشناسي و غيراسلامي خود باشند.
به گزارش ايرنا عبدالله رمضانزاده ديروز اين مطلب را در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه پرسيد يكي از نمايندگان مجلس گفته است كه اصلاح برنامه توسعه چهارم ، خطرات بزرگي را از انقلاب دفع كرده است ، عنوان كرد. وي در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از اينگونه اظهار نظرها درباره كار بسيار گسترده ، عميق و كارشناسي كه در دولت و مجلس ششم درباره برنامه لايحه چهارم توسعه صورت گرفت ، متاسفم .
سخنگوي دولت در عين حال گفت : از لحاظ قانوني و ملاك براي دولت ، مرجع تشخيص اين كه يك مصوبه اي خلاف شرع مقدس باشد، شوراي نگهبان است و افراد در اين زمينه مي توانند فقط اظهار نظر شخصي داشته باشند.
منتظر حسن نيت هستيم
رمضانزاده در پاسخ به سئوالي در خصوص بحث غني سازي اورانيوم و عمل كردن ايران به وعده هاي خود در اين خصوص گفت : ما تعليق غني سازي را داوطلبانه شروع كرديم و هنوز ادامه مي دهيم .
وي گفت : اين درحالي است كه طرف مقابل ، به وعده هاي خود عمل نكرده است و ما اعلام كرده ايم كه بحث غني سازي را در حالت تعليق نگاه داشته ايم و اينك امر داوطلبانه و خواست ملي براي نشان دادن حسن نيت ماست ، ما بايد حسن نيت طرف مقابل را در اين زمينه ببينيم .
وي گفت : ما داوطلبانه بحث تعليق را پذيرفته ايم و به آن پايبند هستيم و گفت وگوهاي خوبي را با آژانس داشته ايم و اين گفت و گوها مي تواند ادامه يابد و به نتيجه مثبت برسد. در گفت و گوها بحث چانه زني دو طرف مطرح است ، اما ما حق قانوني خود مي دانيم كه از فناوري هسته اي براي توسعه كشور استفاده كنيم و آمادگي خود را براي هرگونه نظارت كه نگراني جامعه بين المللي را برطرف كند، اعلام مي كنيم . وي گفت : ما اين اصل را كه همه كشورهاي دنيا بايد بدون تبعيض توان استفاده از دانش بشري را داشته باشند، مورد تأكيد قرار مي دهيم .
كارنامه خرم مثبت است
سخنگوي دولت از عملكرد احمد خرم وزير راه و ترابري دفاع كرد و گفت : بحث استيضاح خرم هنوز در دستور كار دولت قرار نگرفته است .
رمضانزاده تذكر و استيضاح را از جمله حقوق شناخته شده قانوني مجلس شوراي اسلامي دانست و گفت : در طول دوران رياست جمهوري خاتمي همواره به اين مسئله احترام گذاشته شده است .
سخنگوي دولت كه به پرسشي در خصوص واكنش دولت به مطرح شدن استيضاح وزير راه در مجلس پاسخ مي داد، اضافه كرد: وقتي كه بحث از تعامل ميان دولت و مجلس مطرح مي شود، انتظار اين بود كه تعامل از استيضاح يك وزير شروع نشود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا دولت در مورد استيضاح وزير راه امتيازي به استيضاح كنندگان خواهد داد يا خير، اظهارداشت : دولت در همه موارد با مجلس گفت و گو خواهد كرد اما بحث امتيازدهي و امتيازگيري مطرح نبوده است و هدف روشن شدن واقعيات است .
سخنگوي دولت مسئله حمل و نقل هوايي ، زميني ، ريلي ، ترافيك شهري و تصادفات را داراي مشكلات عديده دانست و گفت : اين مشكلات را دولت خاتمي به وجود نياورده است .
وي حل مشكلات در حوزه هاي راه و ترابري را نيازمند برنامه ريزي دانست و گفت : مجموعه اقدامات دولت در عرصه راه و ترابري قابل دفاع است و اين اقدامات مايه افتخار اين دولت است .
مصوبات دولت
سخنگوي دولت گفت : هيات وزيران به وزارت كشور اجازه داد حداكثر ۳۰درصد از يارانه تخصيص يافته براي احزاب و گروههاي مشمول قانون فعاليت احزاب ، جمعيت ها و انجمن هاي سياسي ، صنفي ، اسلامي را به سازمانهاي غيردولتي كه از آن وزارتخانه مجوز مي گيرند، پرداخت نمايد.
عبدالله رمضانزاده در تشريح مصوبات جلسات اخير هيات وزيران گفت : همچنين هيات وزيران مبلغ پنج ميليارد و ۴۰۰ميليون ريال اعتبار را براي تشويق قهرمانان مدال آور در مسابقات المپيك آتن در اختيار سازمان تربيت بدني قرار داد.
وي گفت : به منظور جلب بيشتر بخش خصوصي براي خريد واحدهاي در معرض فروش دولتي ، آيين نامه شيوه هاي قيمت گذاري سهام ، تخفيف ها و چگونگي قيمت توسط خريداران واحدهاي در معرض فروش به تصويب هيات دولت رسيد.
رمضانزاده گفت : بر اساس يكي از بندهاي اين آيين نامه ، چنانچه خريدار واحد در معرض فروش طي مدت پرداخت اقساط به موجب قرارداد فروش ، اشتغال را در سطح روز خريداري، حفظ و يا افزايش دهد و يا كارايي و بهره وري واحد خريداري شده را ارتقاء دهد و يا سرمايه گذاري جديد در آن واحد كند، سازمان خصوصي مي تواند سود فروش اقساطي را تا صفر تقليل دهد و يا دوره بازپرداخت اقساط را به مدت دو سال افزايش دهد.
سخنگوي دولت افزود: هيأت وزيران همچنين مبلغ دو هزار و ۳۵۰ ميليون ريال اعتبار براي احداث برج مراقبت موقت و خريد تجهيزات ناوبري فرودگاه بم را در اختيار شركت فرودگاه هاي كشور قرار داد.
براساس يكي ديگر از مصوبات هيأت وزيران ، كليه وجوه پرداختي توسط اشخاص حقيقي و حقوقي براي كمك به زلزله زدگان بم به عنوان هزينه قابل قبول مالياتي پذيرفته خواهد شد.
رمضانزاده گفت : براساس مصوبه ديگر هيأت وزيران ، همچنين مبلغ ۷ ميليارد ريال اعتبار براي تأمين ساختمان حمايت پژوهشگران كشور اختصاص يافت .
وي افزود: با توجه به وضعيت خسارات كشاورزان منطقه جيرفت و كهنوج هيأت وزيران تصويب كرد مبلغ ۵۰ ميليارد ريال اعتبار به صورت وجوه اداره شده در اختيار كشاورزان خسارت ديده دراثر سرمازدگي قرار گيرد.
|
|
|
بروجردي با اشاره به گزارش البرادعي:
دولت بايد غني سازي اورانيوم را آغاز كند
رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس از اجراي طرح غني سازي اورانيوم در كشور در آينده نزديك خبر داد.
به گزارش ايرنا، علاءالدين بروجردي روز گذشته در بندرعباس گفت : گزارش مديركل آژانس بين المللي انرژي هسته اي تاييدي بر صداقت جمهوري اسلامي است .
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران حدود هزار و ۳۰ صفحه گزارش مكتوب تفصيلي درباره فعاليت هاي هسته اي خود به اجلاس پيشين شوراي حكام در وين ارائه كرد و سازمان بين المللي انرژي هسته اي براساس اين گزارش و گزارش هاي بازرسان اين سازمان صداقت گفتار ايران را در زمينه منشا خارجي آلودگي برخي وسايل مورد استفاده در صنعت هسته اي ايران و ابهاماتي كه درباره P2 وجود داشت ، تاييد كرد. رئيس كميسيون امنيت ملي تصريح كرد: اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس معتقدند گام بعدي دولت بايد آغاز غني سازي باشد و به همين علت طرح الزام دولت براي از سرگيري فناوري هسته اي در اين كميسيون تصويب شده است .
|
|
|
ديدار مسئولان پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با مقام معظم رهبري
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديروز در ديدار مسئولان و اعضاي هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي ، مهمترين نياز در عرصه معارف ديني را، عمق و كيفيت بخشيدن به تحقيقات علمي و پاسخگويي به نيازهاي روز جامعه دانستند.
ايشان ضمن قدرداني از تلاشهاي علمي اين پژوهشگاه ، با اشاره به نيروي مستعد در كشور و ظهور فضلا و انديشمندان جوان، خاطرنشان كردند: در زمينه معارف ديني ضمن بازشناسي اين معارف ، بايد به شبهات و پرسشهاي مختلف پاسخگويي شود و تحقيقات علمي در اين خصوص نيز متناسب با نيازهاي جامعه باشد.
مقام معظم رهبري با تأكيد براين كه بايد دامنه معرفت ديني گسترش يابد، افزودند: امروز با توجه به پيشرفت بشر در عرصه ارتباطات ، افكار و حرفهاي جديد اعم از صحيح و غيرصحيح در كوتاهترين زمان در اختيار مخاطب قرارمي گيرد لذا بايد در خصوص توليد معارف ديني جديد تلاش مضاعفي صورت گيرد.
ايشان همچنين بر لزوم نقد انديشه هاي جديد و مواجهه علمي بهنگام با افكار جديد تأكيد كردند.
در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين رشاد رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي ضمن ارائه گزارشي از فعاليتها و تحقيقات علمي اين پژوهشگاه و با اشاره به ۴۵۰ تحقيق علمي كه ۳۷۶ عنوان آن چاپ شده است وهمچنين انتشار شش فصلنامه تخصصي ، گفت : بازآرايي و ساماندهي معارف ديني به زبان روز، اهتمام به نوآوري و نظريه پردازي در انديشه ديني ، پاسخ به شبهات نسل جوان و مطالعه تطبيقي آراء مكاتب و نقد علمي آنها از جمله اهداف پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي است .
|
|
|
گزارش كميته استيضاح
عضو كميته هفت نفره بررسي كننده استيضاح احمد خرم گفت: كميته بررسي كننده استيضاح وزير راه و ترابري با تعيين ضرب الاجل يك هفته اي، خواهان عزل چند معاون متخلف وزارت راه و ترابري و لغو قرارداد تاو شد.
محمدرضا ميرتاج الديني در گفتگو با خبرگزاري فارس با اشاره به جلسه مشترك كميته هفت نفره نمايندگان بررسي كننده استيضاح با احمد خرم وزير راه و ترابري و سه معاون وي، گفت: عزل چند معاون در وزارت راه و ترابري، لغو قرارداد شركت تاو و تشكيل كميته مشترك شامل نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولان وزارت راه و ترابري و سازمان بازرسي كل كشور جهت بررسي موارد استيضاح و پذيرش جمع بندي نتايج آن توسط وزير راه و ترابري از شرايط نمايندگان مجلس براي ادامه فعاليت وزير راه و ترابري بود.
نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي افزود: كميته مشترك بعد از عزل معاونين وزارت راه و لغو شركت تاو كار خود را شروع مي كند.
وي با بيان اين كه خرم شروط مطرح شده از سوي نمايندگان مجلس را رد نكرد، بيان داشت: صحبت هاي خرم نشان از رضايت ايشان از نوع نگاه قانونمند مجلسيان به تعامل با اعضاي دولت داشت و احتمالاً وي شرايط را مي پذيرد. ميرتاج الديني افزود: خرم در خصوص عزل معاونين خود گفت كه بايد فكر كند.
عضو كميته هفت نفره بررسي كننده استيضاح احمد خرم با بيان اين كه نتيجه اين جلسه در استيضاح خرم تأثير بسياري دارد، تصريح كرد: آقاي خرم بايد تا آخر هفته به نمايندگان جواب دهد.
عضو فراكسيون اصولگريان در مجلس شوراي اسلامي گفت: در اين جلسه غير از لغو قرارداد شركت تاو مطالب ديگري از جمله بررسي قرارداد راه آهن اصفهان - شيراز مطرح شد كه نظر نمايندگان مجلس واگذاري آن به شركتهاي داخلي بود اما مسئولان وزارت راه و ترابري نظر داشتند كه براي استفاده از تكنولوژي روز از شركتهاي خارجي هم بايد استفاده كرد كه قرار شد كميته مشترك اين مورد را بررسي كند.
|
|
|
هواداران مقتدي صدر تهديد مي شوند
اعضاي بلندپايه جنبش حاميان مقتدي صدر اين روزها هدف اقدامات تروريستي قرار دارند و بيم آن مي رود كه رعب در عراق افزايش يابد.
به گزارش خبرگزاري رويتر، هواداران مقتدي صدر مي گويند تحركات اخير، توطئه اي عليه شيعيان است كه اگرچه اكثريت جمعيت عراق را تشكيل مي دهند، در دهه هاي اخير همواره توسط سني ها در حاشيه قدرت قرار گرفته اند.
سه شنبه هفته گذشته كارواني از هواداران صدر در راه نجف هدف حمله قرار گرفت كه شماري كشته و تعدادي ديگر اسير شدند. در اين حمله يكي از رهبران گروه صدر به نام بشير الجزايري كشته شد.
|
|
|
جزييات لايحه ضدانحصار اعلام شد
هر گونه تهديد يا كنترل توليد، عرضه كالا و خدمات بر اساس لايحه تسهيل رقابت و ضد انحصار كه از سوي دولت تدوين شده، ممنوع مي شود.
به گزارش ايسنا، بر اساس لايحه پيشنهادي، تقسيم يا توزيع مستقيم يا غيرمستقيم يك يا چند بازار كالا و خدمت بين دو يا چند شخص حقيقي يا حقوقي، ايجاد محدوديت در ورود ساير اشخاص حقيقي و حقوقي به بازار و اخلال در روند طبيعي قيمت ها از ديگر مواردي است كه بر اساس اين لايحه ممنوع شده است. بازارشكني (دامپينگ)، اخذ اطلاعات محرمانه رقباي شغلي، ادغام يا تمركز واحدها بدون اخذ مجوز از هيأت رقابت، هرگونه تفاهم يا توافق كه به موجب آن خريدار متعهد يا ملزم به خودداري از معامله با رقيب شود از ديگر موارد ممنوعيت در لايحه پيشنهادي ضد انحصار است. براساس اين لايحه، سوء استفاده از موقعيت از سوي اشخاص حقيقي يا حقوقي، خودداري از خريد يا فروش كالا و خدمت، مشروط كردن خريد و فروش كالا و خدمت به شرط خريد يا فروش كالا و خدمتي ديگر، تحميل شرايط تبعيض آميز به گونه اي كه مانع از انجام معامله با شرايط متعارف شود، ممنوع است و متخلفان به مجازات مقرر در لايحه محكوم خواهند شد. همچنين در گزارش مركز تحليل اخبار اقتصادي ايران آمده است در لايحه تدوين شده از سوي دولت براي تسهيل رقابت، فروش كالا و يا خدمت به قيمت كمتر از قيمت تمام شده ممنوع است. فروش ارادي يا اجباري به دليل ركود بازار يا توقف فعاليت اقتصادي، فروش كالاهايي كه جنبه فصلي دارد و يا كالاهايي كه تهيه مجدد آن با قيمت پايين تري امكان پذير است از اين شرايط مستثني است.
|
|
|
رئيس قوه قضائيه:
دستگاه هاي مسئول با سوء استفاده برخي از نمايندگي هاي
دانشگاهها در جذب غيرقانوني دانشجو مقابله كنند
آيت الله محمود هاشمي شاهرودي تأكيد كرد كه وزارت علوم بايد راهكارهاي جديدي را براي طي مدارج علمي افراد بااستعداد در داخل كشور اتخاذ و ايجاد كند.
به گزارش ايسنا رئيس قوه قضائيه در جلسه مسئولان عالي قضائي با اشاره به سوءاستفاده برخي نمايندگي هاي مؤسسات آموزش عالي و دانشگاه هاي خارج از كشور در جذب غيرقانوني دانشجو و ارايه مدارك غيررسمي به آنان گفت: همه مديران و مسئولان نظام بايد از حيثيت و جايگاه نظام علمي كشور حفاظت كنند و اجازه ندهند اين مؤسسات از طريق اين گونه نمايندگي هاي غيررسمي و ناشناخته با دخالت در نظام آموزشي، مشكلاتي را براي نظام علمي كشور پديد آورند.
وي با بيان اين كه جامعه جوان، خلاق، مبتكر و بااستعداد ايران چنانچه بسترهاي مناسب براي آن فراهم آيد در جهت كسب مدارج علمي در داخل كشور علاقه بيشتري از خود نشان خواهد داد، افزود: وزارت علوم بايد راهكارهاي جديدي را براي طي مدارج علمي افراد بااستعداد در داخل كشور اتخاذ و ايجاد كند تا جوانان مستعد ما به كشورهاي ديگر روي نياورند. ضمنا بايد با چنين پديده هايي نيز از طريق دستگاه هاي مسئول مقابله شود و دادستاني كل كشور موظف است با پي گيري اين گونه امور، عرصه علوم و فناوري را از وجود اين گونه دخالت هاي غيرقانوني كه حيثيت و اعتبار علمي كشور را زير سئوال مي برد، پاك كند.
|
|
|
يادمان
به سوي بي رنگي
|
|
ديروز همه فعلهايمان مضارع بودند و امروز ماضي؛ چقدر تنگ است اين قافيه ديروز تا امروز.
روز گذشته آخرين ديدار را با يك فرمانده از ديار شهرياران، تازه كرديم، در آي. سي. يو بيمارستان ساسان، از تو نوشتيم كه به انتظار وصل نشسته بودي. دو ماه پيش كه به ديدنت آمديم، هيچ رسانه اي از گزارشمان استفاده نكرد، اما امروز كه از گوشه بام دنياي هزار رنگ ما به سوي بي رنگي پر كشيدي، عكسهايت حداقل در يك روزنامه بر صفحه اول نقش بست؛ نمي دانم ديررسيدن عادت ثانويه ما شده است، شايد تو ديگر نيستي؛ اينجا اما.
كوتاه اما سنگين بود مخابره اين خبر براي ما، ما امروز روزمان را با شنيدن خبر رفتن يك فرمانده دلاور آغاز كرديم. ....
«كريمي از فرماندهان اسبق سپاه است كه بر اثر استنشاق گازهاي شيميايي در جبهه، در بيمارستان ساسان بستري است» اين همه آن چيزي بود كه درباره تو مي دانستيم و شايد همسالان ما، اما ديروز كه پيكر نحيفت را روي تخت آي. سي. يو، ديديم، حسي غريب گفت تو آشناي قديم همه مايي، نيازي به مراسم معارفه نيست، قلم، خود حركت مي كرد در وصف حالت.
آنچه ديروز نوشتيم: «شايد براي بسياري اينجا ايستگاه آخر باشد؛ اما براي حاج داوود كريمي نه، اينجا تازه اول راه است.
نفس ها ديگر ياراي پاسخگويي به تني نحيف از درد را ندارند؛ درد اما دردي است شيرين كه به دادن جان، خريدارش هستي.
مهم نيست، اگر آن روز و پشت آن خاكريزها نتوانستي تقديمش كني، مجال صله كردنش هميشه هست؛ اينجا در بيمارستان ساسان، در كنار لوله هايي كه در خلسه اي كه به آن فرورفته اي، نفس هاي آخر يك فرمانده را از تو باج مي گيرند؛ در كنار قرآني كه در آن چارديواري كه نامش را ICU گذاشته اند نيز همراهت هست. نمي دانم، مگر براي رفتن به اينجا نيامده اي؟
چشمانش بسته است، حاج داوود كريمي است او، اينجا از هر كه از پشت شيشه هاي اتاق به تو مي نگرد، هويتت را جويا مي شويم، مي گويد شاگرد و همرزم؛ امروز چهار روز است كه به خلسه رفته اي و هنگامي كه از يكي از پزشكان بيمارستان مي پرسيم وضعيت چطور است، با حالتي كه نمي دانم چگونه توصيفش كنم، مي گويد، مي توانيد برويد ببينيد.
از روز جمعه گويي خود نمي خواهي ديگر به اين دنياي هزار رنگ بنگري. براي تو فقط يك رنگ معنا داشت و دارد؛ بي رنگي. به سختي نفس مي كشي گويي هواي اين دنيا به ريه هايت نمي سازد. مادرت چند دقيقه بيشتر نمي تواند به ميوه دلش كه در برابر چشمانش در حال پرپرشدن است نگاه كند و از پشت شيشه هايي كه حايل او با تو هستند، كنار مي رود؛ با چشماني غرق در ژرفاي اشك ، اما چه صبورانه است نگاههاي او.
اينجا بيمارستان ساسان است، عكاس ما عكس مي گيرد، همرزمت مي گويد داوود از فرماندهان معنوي جبهه بود و بيشتر ياران و شاگردانش شهيد شده اند.
نام چند فرمانده با دوران جنگ تحميلي عجين است و شايد كسي نباشد كه در جريان جنگ تحميلي باشد و او را به ياد نياورد.
امروز مردي از حوالي ديروز در بستر افتاده و پزشكان از مداواي او عاجزند. شايد دريچه ديد من، مني كه تنها يادگارهاي كوچكي از جنگ را در ذهن كوچكم دارم، براي ديدن حاج داوودها به تنگناي پنجره يك اتاق باشد، ايستگاه آخر؛ آي، سي، يو، اما حاج داوودهاي ديگري هستند، زير آسمان همين شهر كه نه من مي توانم ببينمشان و نه تو؛ شايد گاهي خاموشي بهتر از فراموشي باشد اما فراموشي درد بدي است كه دست كم زيبنده ما ايراني هاي مسلمان نيست.
از برادرش كه صبورانه ايستاده مي پرسيم كه از مقامات كسي به ديدار وي آمده؟
ابتدا به جاي پاسخ لبخند تحويلت مي دهد و بعد مي گويد كه لطف دوستان و آشنايان داوود بسيار است و او را تنها نگذاشته اند.كاري از دست هيچ كس برنمي آيد. گويي داوود در بلندايي نشسته كه دست كسي به او نمي رسد. دمت گرم و سرت خوش باد.»
و اما امروز
چقدر تنگ است قافيه ديروز تا امروز.
ديروز همه چيز ظرف يك ربع آماده شد، عكسها آماده بود؛ متن گزارش هم. اما امروز سه شنبه است، ۱۷ شهريور ۱۳۸۳.
تو در سردخانه بيمارستاني؛ جسمت، روحت اما نمي دانيم كجا.
و امروز ۱۷ شهريور ۱۳۸۳ تو بر شانه همرزمانت سماع عاشقانه اي خواهي داشت.
ايسنا
|
|
|
امروز تشكيل مي شود
اجلاس اعضاي غيرمتعهد شوراي حكام براي بررسي پرونده هسته اي ايران
كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي بامداد امروز طي نشستي گزارش مديركل آژانس درباره فعاليت هاي هسته اي ايران را بررسي مي كنند.
از مجموع ۳۵ عضو شوراي حكام ۱۳ عضو آن را غيرمتعهدها تشكيل مي دهند كه همواره بر صلح آميزبودن فعاليت هاي هسته اي ايران تاكيد داشته اند.
نشست غيرمتعهدها يك روز پس از جلسه توجيهي گزارش مديركل آژانس درباره ايران برگزار مي شود.
نشست توجيهي گزارش محمد البرادعي بعدازظهر ديروز برگزار شد.
طبق روال گذشته غيرمتعهدها در آژانس همواره ايران را محق مي دانند و آمريكا در نقطه مقابل آنها قرارداشت. در اين ميان اروپا بيشتر سعي در ميانجيگري و پي گيري راه حل هاي سياسي داشته است. اما معلوم نيست در جلسه آتي كه ۲۳ شهريور برگزار خواهد شد، اروپا چه موضع مشخصي اتخاذ كند.
اتحاديه اروپا در نشست اخير خود اعلام داشت كه سعي دارد موضع مشتركي درخصوص پرونده هسته اي ايران اتخاذ كند اما با پايان نشست گزارش مشخصي از تصميم اتحاديه مذكور مخابره نشد.
روزنامه آلماني فرانكفورتر آلگمانيه در اين باره نوشت: اتحاديه اروپا در آخرين نشست خود اعلام كرد كه حكومت ايران هنوز به شفاف سازي كامل درخصوص برنامه هاي هسته اي خود تن نداده است.
روزنامه مذكور با اعلام اينكه هنوز نظر اعضاي اتحاديه اروپايي با توجه به گفتگوهاي سابق خود با مقامات ايراني به منظور يافتن راه حل مناسبي براي پايان دادن به اختلاف نظرهاي موجود درباره برنامه هاي هسته اي اين كشور تامين نشده است، مي افزايد: آنها معتقدند كه ايران همچنين به برخي فعاليت هاي هسته اي پنهاني دست زده و از ارائه گزارشي درمورد آنها به آژانس بين المللي انرژي اتمي خودداري مي كند.
اين روزنامه آلماني در ادامه تصريح كرد: كشورهاي اتحاديه اروپايي معتقدند كه رسيدگي به پرونده هسته اي ايران در نشست آتي آژانس بين المللي انرژي اتمي كه دوشنبه هفته آينده در مقر اين آژانس برگزارمي شود نتيجه مشخص و قابل قبولي به همراه نخواهد داشت.
فرانكفورتر آلگمانيه در شماره ديروز خود همچنين خاطرنشان ساخت: خاوير سولانا هماهنگ كننده سياست خارجي اتحاديه اروپايي نيز در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران اظهارداشت كه دلايل مستدل و قاطعي براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل وجود ندارد به همين دليل نمي توان در اين زمينه سخني به ميان آورد.
روزنامه الحيات چاپ لندن نيز با بيان اينكه بعد از ايجاد بي اعتمادي ميان ايران و اروپا به دليل شكست اروپايي ها در بستن پرونده هسته اي ايران، در نشست شوراي حكام، روابط تهران و اروپا مرحله حساسي را پشت سر مي گذارد، افزود: در نشست اخير مقامات ايران و اروپا، تهران به اروپائيان پيشنهاد نظارت بر برنامه هاي هسته اي اش را داده است.
الحيات در خبري ديگر همچنين درخصوص سفر حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به هلند نوشت: وي پس از نشست اعضاي اتحاديه اروپا با سفر به اين قاره درصدد است تا با تلاش هاي هدفمند آمريكا براي كشاندن پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت مقابله كند.
اما از ميان مجموعه خبرها آنچه بيش از پيش به چشم مي خورد عدم احتمال ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل است.
شبكه خبري سي.ان.ان با انتشار گزارشي در اين خصوص اظهارداشت: گزارش جديد آژانس به شوراي حكام اعلام مي دارد كه مدركي مبني بر اينكه ايران برنامه ساخت بمب هسته اي داشته باشد، وجود ندارد.
|
|
|
«آموزش پيش از ازدواج» برنامه كشوري شد
مسئول آموزش پيش از ازدواج سازمان بهزيستي كشور گفت: برنامه كشوري آموزش پيش از ازدواج مصوب شوراي اجتماعي كشور شده و دستورالعمل اجرايي آن بزودي از سوي شورا به دستگاه ها ابلاغ مي شود.
ميرمحمد صادقي در گفت وگو با ايسنا با اشاره به ۱۰ سرفصل آموزش پيش از ازدواج اظهار كرد: آشنايي، عشق، انتخاب همسر، نامزدي، سال اول ازدواج (اهميت ازدواج در اسلام و ضرورت آموزش پيش از ازدواج) پنج سرفصل تهيه شده و مهارتهاي حل تعارض، ارتباطي، مديريت مالي در خانواده، نقش زن و مرد در خانه و تمايلات جنسي از ديگر سرفصلهاي آموزش پيش از ازدواج در مرحله تدوين هستند.
وي افزود: بر اين اساس مقرر شد تا وزارت علوم زمينه آموزش پيش از ازدواج را براي دانشجويان فراهم كرده و به خصوص نيروهاي وظيفه، دانش آموزان دبيرستاني و راهنمايي تحت پوشش اين آموزشها بر اساس مدلهاي بررسي شده آموزش و پرورش قرار بگيرند.
صادقي با اشاره به آموزش كارشناسان ارشد روانشناسي استانهاي كشور در ۵ - ۶ ماه گذشته اظهار كرد: كارشناسان آموزشهاي لازم را به مشاورين مراكز مشاوره حضوري يا صداي مشاور بهزيستي استانها ارائه داده و پس از آن كلاسهاي آموزشي براي عموم برگزار مي شود.
وي ادامه داد: براي كاهش هزينه كلاسها، درصدديم تا به مراكز مشاوره و مجريان طرح يارانه پرداخت كنيم. مسئول آموزش پيش از ازدواج سازمان بهزيستي كشور، با بيان اين كه آموزش مشاورين تا يك ماه آينده تمام مي شود، به ايسنا گفت: مراكز مشاوره بهزيستي پس از آن ترتيباتي را جهت اطلاع رساني به مردم براي شركت در كلاسها اتخاذ خواهند كرد.
|
|
|
در ديدار با رئيس دوره اي اتحاديه اروپا
حسن روحاني: ايران اطمينان هاي جديد در خصوص برنامه هاي هسته اي خود مي دهد
|
|
حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي در ديدار با نخست وزير هلند مقطع فعلي روابط ايران و اتحاديه اروپا را بسيار حساس خواند و اجراي كامل توافقات سه كشور اروپايي آلمان، انگليس و فرانسه در ۲۱ اكتبر۲۰۰۳ با جمهوري اسلامي ايران را براي تحكيم روابط دو طرف مهم و اساسي دانست .
به گزارش روابط عمومي شوراي عالي امنيت ملي ، وي با اشاره به اقدامات ايران در اجراي بيانيه تهران ، تصريح نمود كه ايران به تعهدات خود به طور كامل عمل نموده و توقع دارد كه اتحاديه اروپا نيز متقابلا به تعهدات خود عمل نمايد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به شروع گفت وگوهاي جديد با سه كشور گفت : مذاكرات براي دستيابي به همكاريهاي درازمدت آغاز شده است . ايران آماده است اطمينان هاي جديد در مورد صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي را به جامعه بين الملل بدهد.
وي افزود: ايران قصد دارد ۷۰۰۰ مگاوات برق خود را از طريق نيروگاه هاي هسته اي تأمين نمايد و لذا در چارچوب همكاري هاي درازمدت ، مي توان روابط صنعتي و تكنولوژي پيشرفته اروپا و ايران را در سطح بالا ارتقا بخشيد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تشريح اقدامات ايران در مبارزه با گروه هاي تروريستي ، گفت : تعدادي از نيروهاي امنيتي ايران در اين مبارزات به شهادت رسيده اند.
وي افزود: ايران تعداد زيادي از نيروهاي تروريستي را دستگير و به كشورهاي متبوعشان تحويل داده و يا اين كه آنها را در داخل ايران دستگير و به محاكمه كشانده است .
روحاني با اشاره به اهميت امنيت منطقه حساس خليج فارس ، خاورميانه و آسياي مركزي گفت : ايران آماده همكاريهاي راهبردي با اتحاديه اروپا در تأمين امنيت ، ثبات و صلح در منطقه مي باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اهميت عاري سازي منطقه خاورميانه از سلاح هاي كشتار جمعي ، با توجه به فتواي رهبر معظم انقلاب در مورد حرمت بكارگيري سلاحهاي كشتار جمعي گفت : ايران كاملا آماده است كه تمام فعاليتهاي هسته اي خود را در چارچوب معاهده ان پي تي پادمان و پروتكل الحاقي انجام دهد و متقابلا از اتحاديه اروپا توقع دارد كه كليه حقوق مشروع ايران جهت بهره مندي از تكنولوژي صلح آميز هسته اي را به رسميت شناخته و با ايران بدون محدوديت همكاري كند. يان پيتر بالكن انده نخست وزير هلند در ديدار با روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اهميت روابط اتحاديه اروپا با ايران ، گفت : از هر فرصتي براي توسعه روابط با ايران بايد استفاده كرد. وي افزود: اتحاديه اروپا از سال ۲۰۰۲ موافقت كرد كه در مورد توافقنامه تجاري با ايران گفت و گو كند. نخست وزير هلند با اشاره به موضوعات مورد اختلاف دو طرف ، از همكاريهاي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي استقبال نموده و خواستار تقويت اين همكاريها شد.
وي كه رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بعهده دارد، از همكاريهاي استراتژيك و راهبردي اروپا و ايران در مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي و تروريسم استقبال نموده و تصريح كرد كه در اين دو مورد احتياج به يك استراتژي و مبارزه بين المللي است .
|
|
|
دكتر احمد توكلي در گفت وگو با همشهري:
مدافع بخش خصوصي هستيم
|
|
عملكرد مجلس هفتم در قبال برنامه چهارم توسعه و حذف برخي از مواد مربوط به خصوصي سازي براساس ايرادات شوراي نگهبان و طبق اصل ۴۴ قانون اساسي، اين ذهنيت را در برخي محافل اقتصادي و رسانه اي ايجاد كرد كه مجلس هفتم همچنان به اقتصاد دولتي اعتقاد دارد. اين درحاليست كه رييس و نمايندگان مجلس به كرات بر كوچك شدن دولت، نظم بخشيدن به خصوصي سازي و تقويت بخش خصوصي در كشور تاكيد كرده اند. دكتر احمد توكلي نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي و رييس مركز پژوهش هاي مجلس و ازجمله اقتصاددانان موثر مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با همشهري به برخي از شبهات ايجادشده پاسخ داد. وي با تاكيد بر ضرورت رشد اقتصادي، معتقد است: نتايج توسعه بايد به كاهش شكاف بين طبقات مختلف اجتماع، ايجاد فرصت ارتقا به همه افراد در فضاي سياسي و افزايش فضيلت هاي ديني و اخلاقي منجر شود. دكتر توكلي استفاده از سرمايه گذاري هاي خارجي را ضروري مي داند اما اولويت را تقويت سرمايه گذار داخلي مي داند و مي گويد: بي شك ما مدافع رشد قانوني و منطقي بخش خصوصي هستيم.درحال حاضر كساني مدافع خصوصي سازي و بخش خصوصي شده اند كه در اوايل انقلاب اقتصاد كشور را به سمت دولتي شدن هدايت كردند.
دكتر توكلي به اهميت و ضرورت تقويت نقش طبقات متوسط در اقتصاد ملي اشاره كرد و افزود: در قالب طرح كوپن سهام ثروت به ملت انتقال مي يابد و سرمايه گذاري هاي كوچك تقويت مي شود.رييس مركز پژوهش هاي مجلس، طرح اصل بهره مالكانه در برنامه چهارم را پوششي براي افزايش قيمت بنزين داخل ارزيابي كرد و افزود: مجلس از شفاف شدن روابط شركت نفت و دولت حمايت مي كند اما در چارچوب اساسنامه مصوب در شرايطي كه شركت نفت فاقد اساسنامه است، طرح بهره مالكانه قابليت اجرايي ندارد.
مشروح گفت وگوي دكتر احمد توكلي در صفحات ۷ و ۱۲ امروز و نيز صفحه ۱۲ فردا درج شده است.
|
|
|
حركت كُند خصوصي سازي در ايران
در چهار ماه اول سال جاري تنها ۱۴ درصد اهداف خصوصي سازي تحقق پيدا كرد
خصوصي سازي با وجود داغ بودن مسايل مربوط به آن در محافل اقتصادي و رسانه اي، همچنان به كندي حركت مي كند.
به گزارش خبرنگار ما، در چهار ماه اول سال جاري تنها ۱۴ درصد اهداف خصوصي سازي در قانون بودجه تحقق پيدا كرد. براساس قانون بودجه، در اين مدت بايد هفت هزار و ششصد و شصت و هفت ميليارد ريال معادل ۷۶۰ ميليارد تومان سهام شركت هاي دولتي به بخش خصوصي واگذار مي شد كه تنها ۵۵ ميليارد تومان تحقق پيدا كرده است، براساس قانون بودجه در سال جاري ۲۳۰۰ ميليارد تومان درآمدهاي دولت بايد از طريق واگذاري سهام شركت هاي دولتي تامين شود.
كندي اين واگذاري ها در ماه هاي پنجم و ششم هم به نظر مي رسد و انتظار نمي رود تغيير محسوسي در جدول اتفاق بيافتد.
رييس جديد سازمان خصوصي سازي در ماه هاي اخير، بارها بر تحقق اين درآمدها تاكيد كرده است. اين درحاليست كه براساس قانون بودجه سال ۸۲، قرار بود ۱۸۰۰ ميليارد تومان به درآمدهاي دولت از طريق خصوصي سازي افزوده شود كه تنها ۹۶۱ ميليارد تومان (در حدود ۵۰ درصد) تحقق پيدا كرد. از اين ميزان نيز تنها ۲۲۵ ميليارد تومان به خزانه دولت واريز شد، اين مهم ناشي از فروش قسطي شركت هاي دولتي بود.
پوري حسيني، رييس جديد سازمان خصوصي سازي در ماه هاي اخير بارها بر تحقق اهداف مصوب خصوصي سازي در سال جاري تاكيد و اعلام كرده است با هدف واريزشدن ۲۳۰۰ ميليارد تومان به خزانه دولت، سازمان خصوصي سازي بايد در حدود ۶ هزار ميليارد تومان سهام شركت هاي دولتي را واگذار كند. تجربه ۵۰ درصدي تحقق اهداف خصوصي سازي در سال گذشته و تحقق ۱۴ درصدي اهداف در چهارماه ابتداي سال اين سئوال را به ذهن متبادر مي سازد كه چگونه فروش ۶ هزار ميليارد تومان در هشت ماه باقي مانده از سال تحقق پيدا مي كند. مسئولين مربوطه تصويب سياست هاي كلي نظام در مورد اصل ۴۴ قانون اساسي در مجمع تشخيص مصلحت نظام را عامل سرعت بخش خصوصي سازي در ماه هاي باقي مانده ارزيابي مي كنند.
هرچند اين اقدام مي تواند مفيد باشد اما با توجه به اينكه جلسات مجمع از دو هفته آينده براي ادامه بررسي اصل ۴۴ آغاز مي شود و تصويب نهايي سياست ها ممكن است به طول انجامد و اجرايي كردن مصوبات نيز نيازمند آيين نامه هاي مربوطه است، بعيد به نظر مي رسد كه تاثيري در واگذاري هاي سال جاري داشته باشد.مجموع اين شرايط حكايت از اين مهم دارد كه خصوصي سازي در ايران علي رغم گذشت نزديك ده سال از طرح آن به دليل فقدان چارچوب هاي قانوني و اجرايي كارآمد، همچنان در بوته ابهام قرار دارد و اقدامات اندكي نيز كه در اين زمينه صورت گرفته تاثيري در روند توسعه اقتصادي كشور نداشته است.
صندوق بين المللي پول اخيرا در گزارشي از روند خصوصي سازي در جهان در طول سال هاي ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ اعلام داشت كه ايران بين ۸۶ كشور جهان رتبه آخر را به خود اختصاص داده است.در اين گزارش تاكيد شده كه از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۰ در جهان بيش از ۱/۱ تريليون دلار خصوصي سازي در جهان صورت گرفته است كه سهم ايران از اين رقم كمتر از ۲۰ ميليون دلار بوده است.در اين گزارش سهم خصوصي سازي از توليد ناخالص داخلي ايران صفر اعلام شده كه اين رقم حتي در بوركينافاسو و اروگوئه نيز رخ نداده است.
بنابراين با توجه به كندي اين حركت در سال جاري بايد از هم اكنون در انتظار كسري بودجه بالايي به مانند سال گذشته بود كه فشارهايي را در آستانه سال جديد به برخي اقشار جامعه وارد ساخت و موجب تغيير مديريت هاي اقتصادي در ابتداي سال جاري شد.
در چنين شرايطي بايد با ديدگاه مجلس نسبت به نظم بخشيدن به روند خصوصي سازي با تامل و نگاه عميق تري توجه كرد.
|
|
|