دفاع رئيس شركت بي پي
جان براني رئيس شركت نفتي بي پي شايعه وجود كمبود در عرضه جهاني نفت و همچنين ناكافي بودن سرمايه گذاري در حوزه توليد اين محصول را تكذيب كرد.
وي همچنين به صراحت اعلام كرد، صنعت نفت جهان قادر به تامين نفت مورد نياز مصرف كنندگان در آينده خواهد بود.
براني كه با روزنامه فايننشال تايمز گفت و گو مي كرد افزود: در حال حاضر هيچ كمبودي در زمينه عرضه نفت به چشم نمي خورد و تنها نگراني ما احتمال بروز اختلال موقت در زمينه توليد آن هم در صورت وقوع وقايع پيش بيني نشده مي باشد، همين و بس.
روز پنج شنبه گذشته براني و ساير روساي شركتهاي بين المللي نفتي با اعضاي اوپك در نروژ ديدار و گفت و گو كردند. اين شركتها متهم به سرمايه گذاري اندك در حوزه اكتشاف و توليد نفت هستند و به همين دليل قيمت نفت به ۵۰ دلار براي هر بشكه نزديك مي شود.
براني در حاشيه اين گردهمايي گفت: اعضاي اوپك تمايل به افزايش توليد دارند و اگر شما ظرفيت توليد كشورهاي خارج از اوپك را نيز بررسي كنيد متوجه خواهيد شد كه حجم توليد نفت در جهان از اواخر سال جاري ميلادي به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد يافت و نگراني در زمينه كمبود عرضه وجود ندارد.
با آنكه روساي ساير شركتهاي نفتي نگران افزايش شديد ميزان تقاضا هستند و از اعضاي اوپك خواسته اند تا مرزهاي كشورشان را براي سرمايه گذاري هاي خارجي در حوزه نفت بگشايند، اما براني مدعي شد كشورهاي توليدكننده نفت در مسير صحيح حركت قرار دارند و توليدات آنان افزايش خواهد يافت.
براني گفت: در خاورميانه ظرفيت هاي مازاد توليد فراواني وجود دارد كه شركتهاي ملي نفت كشورهاي منطقه قادر خواهند بود به تنهايي از اين ظرفيت ها استفاده كنند. مطمئن باشيد كه اگر شرايط ايجاب كند، كشورها دست به كار خواهند شد و از ظرفيت هاي بازار بهره برداري خواهند كرد.
وي در پايان، ادعاي سرمايه گذاري نكردن كشورهاي توليدكننده نفت براي افزايش عرضه نفت در آينده را رد كرد و گفت: سرمايه گذاري اين كشورها در بخش توليد و اكتشاف نفت در بالاترين سطح خود در تاريخ است.
تحريم خريد و خسارت به اقتصاد ايتاليا
«اعتصاب و تحريم خريد» در ايتاليا كه به نشانه اعتراض نسبت به افزايش سرسام آور بهاي كالاها و خدمات برگزار شد صدها ميليون يورو به اقتصاد اين كشور خسارت وارد كرد.
به گزارش سازمان حمايت از مصرف كنندگان ايتاليا كه اين اعتصاب را سازماندهي كرده بود بيش از ۳۰ ميليون ايتاليايي در روز گذشته به اعتصاب خريد پيوستند.
بيشترين كاهش خريد در فروشگاه ها و مراكز تأمين نيازهاي روزانه ثبت شده است.نتايج تازه ترين تحقيقات انجمن حمايت از مصرف كنندگان ايتاليايي نشان مي دهد ۸۵درصد ايتاليايي ها در سه سال اخير كيفيت زندگي خود را كاهش داده اند تا بتوانند با افزايش نرخ تورم مقابله كنند.
در ايتالياي ۵۷ ميليوني كه توليد ناخالص داخلي آن بنا به آمارهاي رسمي از مرز يكهزار و ۴۲۹ ميليارد و ۶۵۴ ميليون دلار فراتر رفته، ۱۱ ميليون نفر با فقر مواجهند.
هرچند مركز آمار ايتاليا (ايستات) نرخ تورم در اين كشور را حداكثر ۶/۲ درصد اعلام كرده اما در برخي گزارشها اين شاخص بيش از ۶ درصد نيز برآورد شده است.
طي هفت سال گذشته در ايران بخش خدمات، رتبه نخست جذب سرمايه هاي خارجي را داشته است
بخش خدمات بيشترين ارزش دلاري سرمايه گذاري خارجي را از سال ۷۶ تا ۵ ماه نخست امسال جذب كرده است.
به گزارش مركز تحليل اخبار اقتصادي ايران به نقل از آمار سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي فني و اقتصادي، از رقم ۸ ميليارد و ۲۲۳ ميليون و ۷۵۵ هزار دلار سرمايه گذاري خارجي كه از سال ۷۶ تا ۵ ماهه نخست امسال جذب شده، ۲ ميليارد و ۲۹۷ ميليون و ۴۴۴ هزار دلار سرمايه گذاري خارجي به بخش خدمات اختصاص داشته است كه ۲۸ درصد از كل ارزش طرحهاي سرمايه گذاري مصوبه طي اين دوره را شامل مي شود.
براين اساس از ۱۵۹ طرحي كه در اين سازمان به تصويب رسيده، ۱۱ پروژه در بخش خدمات به تصويب رسيده كه به لحاظ تعداد طرحها، ۷ درصد از كل تعداد طرحهاست.
بعد از بخش خدمات، بخش صنعت برحسب ارزش دلاري طرحها دومين رتبه را در جذب سرمايه گذاري خارجي كسب كرده كه رقمي بالغ بر ۲ ميليارد و ۷۷ ميليون و ۸۱۶ هزار دلار است.
اين بخش اقتصادي كشور از ۱۵۹ طرحي كه به تصويب رسيده است به لحاظ تعداد، بالاترين تعداد طرحها را دارا بوده كه رقمي بالغ بر ۱۱۴ طرح يعني ۷۲ درصد از تعداد كل طرحها را به خود اختصاص داده است.
بخش حمل و نقل و ارتباطات نيز با تصويب ۲ طرح از ۱۵۹ طرح كه يك درصد از مجموع تعداد طرحها بوده است توانسته تا رقم يك ميليارد و ۸۸۱ ميليون و ۲۳۰ هزار دلار سرمايه گذاري خارجي را جذب كند كه اين رقم ۲۳ درصد ارزش دلاري كل طرحها بوده است.
براساس اين گزارش بخش معدن با جذب يك ميليارد و ۲۵۰ ميليون و ۱۳۵ هزار دلار و تصويب ۵ طرح از ۱۵۹ طرح و اختصاص ۳ درصد از كل تعداد طرحها رتبه چهارم را در جذب سرمايه گذاري خارجي بدست آورده است.
مابقي سرمايه گذاري جذب شده، به ترتيب در بخش ساختمان با جذب ۳۴۶ ميليون و ۶۷۹ هزار دلار، بخش تامين آب، برق و گاز با رقمي معادل ۳۲۰ ميليون دلار، بخش كشاورزي با جذب ۴۴ ميليون و ۵۰۱ هزار دلار سرمايه خارجي و ساير بخشها با جذب ۵ ميليون و ۹۵۰ هزار دلار در رتبه هاي بعدي قرار دارند .