گزارش از چهارمين كنگره انجمن پريودونتولوژي ايران
كنگره بدون محور
عنوان مقالات همگي مطالب تخصصي را در بر مي گرفت ولي محتواي عمده اين مقالات قديمي و نه چندان جالب توجه بودند
بايد اذعان كرد كه متاسفانه كنگره چهارم از هر لحاظ ضعيف تر از كنگره سوم بوده است
عليرضا آشوري
براي چندمين بار بايد اين واژه كذايي را تعريف كنيم تا باز هم اطرافيان و دوست و آشنا نگويند اين لغت هاي عجيب و غريب يعني چه؟ براي دفعه چندم پريودونتولوژي يعني علم شناخت و درمان بيماري هاي لثه و بافت هاي نگهدارنده دندان كه دندانپزشكان به اختصار به آن پريو مي گويند. چهارمين كنگره انجمن پريودونتولوژي ايران در تاريخ نهم و دهم مهرماه در تالار امام بيمارستان امام خميني وابسته به دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران برگزار شد. دكتر علي اصغر ميرعمادي استاد بخش پريودونتيكس و معاونت پژوهشي دانشكده دندانپزشكي دانشگاه تهران، رياست كنگره امسال را بر عهده داشت. دكتر اميررضا ركن دانشيار بخش پريودونتيكس دانشكده دندانپزشكي دانشگاه تهران نيز به عنوان مدير كميته اجرايي بودند.
قبل از اينكه درباره اوضاع و احوال كنگره چهارم صحبت كنيم لازم است كمي هم درباره كنگره سوم انجمن پريو كه مهرماه سال گذشته در اصفهان برگزار شد، حرف بزنيم. نگارنده به دليل علاقه شخصي فراواني كه به مباحث علم پريو و ايمپلنت دارم، سال گذشته درحالي كه هنوز دانشجو بودم، شال و كلاه كردم و براي استفاده از مقالات كنگره به اصفهان رفتم. بنده قبل از آن كنگره و بعد از آن در چندين و چند كنگره ديگر حاضر بوده ام و با قاطعيت مي گويم كنگره سوم پريو در تاريخ كنگره هاي دندانپزشكي ايران چه از لحاظ اجرايي و چه از لحاظ علمي بهترين و برترين كنگره ممكن بوده است.
مقالات كنگره به خصوص در زمينه ايمپلنت بسيار سطح بالا و كاملا تخصصي بودند و حضور چندين ميهمان خارجي صاحبنام و ارايه چندين سخنراني فوق العاده از آنها، سومين كنگره پريو به رياست دكتر هدايت الله گلستاني را به كنگره اي منحصر به فرد تبديل كرده بود كه اوج آن برنامه ويديو كنفرانس با حضور دكتر حسام نوذري، مدير گروه بخش پريو و ايمپلنت دانشگاه UCS آمريكا بود.
هميشه رسم بر اين است كه كنگره هاي جديد با قبلي مقايسه مي شوند. اينجا اگر بنابر قياس باشد، بايد اذعان كرد كه متاسفانه كنگره چهارم از هر لحاظ ضعيف تر از كنگره سوم بوده است.
محل برگزاري كنگره امسال، بيمارستان امام خميني بود كه چندين در ورودي مختلف دارد و فقدان تابلوهاي راهنماي محل برگزاري كنگره باعث شده بود تا بسياري از شركت كنندگان، از جمله خود بنده براي پيدا كردن تالار امام، دقايقي چند را صرف سير و سياحت در محوطه بيمارستان كنيم.
امسال حجم مقالات به مراتب كمتر از سال قبل بود و به همين دليل فقط در يك سالن برگزار شد. دكتر ميرعمادي گفت: متاسفانه تعداد مقالات ارسال شده به كنگره زياد نبود و از اين بين خيلي از مقالات سطح علمي قابل قبولي نداشتند كه به ناچار همه آنها را كنار گذاشتيم و حتي به برخي از همكاران سفارش مقاله داديم.
دكتر ركن درباره گرايش علمي مقالات گفت: امسال سعي كرديم طيف مخاطبان وسيع تري را در نظر بگيريم. به همين دليل از مقالاتي استفاده كرديم كه براي دندانپزشكان عمومي هم كاربردي باشد. ولي عناوين مقالات چنين چيزي را نشان نمي داد. عنوان مقالات همگي مطالب تخصصي را در بر مي گرفت ، ولي محتواي عمده اين مقالات قديمي و نه چندان جالب توجه بودند. يكي از سخنرانان، براي چهارمين بار بود كه سخنراني خود را در يك كنگره ارايه مي كرد. اسلايدهاي يكي ديگر از سخنرانان محترم كه از پريودونتيست هاي معروف و خوشنام كشور است قبل و بعد از درمان نه تنها پيشرفتي را نشان نمي داد، بلكه بعضا وضعيت خراب هم شده بود. ميهمانان خارجي كنگره هم جز دو سخنراني، مقاله هاي چندان جالب و چشمگيري ارايه نكرده بودند. شايد سخنراني دكتر حسين بهينا متخصص جراحي دهان و فك و صورت و استاد بخش جراحي دانشكده دندانپزشكي دانشگاه شهيد بهشتي درباره ترميم ضايعات استخواني و سخنراني دكتر فرخ خطيب لو متخصص پريودونتولوژي از آمريكا درباره پيوند سينوس بهترين سخنراني هاي كنگره امسال بودند.
البته سخنراني دكتر مجتبي سيدين استاد بخش پريو دانشگاه شهيد بهشتي كه تاريخ علم پريو را دربرمي گرفت با استقبال فوق العاده اي روبه رو شد.
بنابر گفته دكتر ركن امسال 500 نفر در كنگره ثبت نام كرده بودند كه براي يك كنگره تخصصي رقم بسيار بالايي محسوب مي شود ولي سالن حداكثر تا نيمه پر مي شد و چندان اثري از آن همه شركت كننده ديده نمي شد. بر خلاف عرف رايج كنگره هاي دندانپزشكي كه معمولا حول محور يك موضوع خاص حركت مي كند، كنگره امسال هيچ محور خاصي را براي مقالات ارايه شده در نظر نگرفته بود و اين نكته اي بود كه دكتر ركن و دكتر ميرعمادي هم به آن اذعان داشتند.
اما باز هم مي رسيم به بحث تكراري و واقعا اعصاب خرد كن سمعي و بصري كه نوك پيكان انتقادات را به سوي كميته اجرايي كنگره مي چرخاند. اشكالات سمعي و بصري كنگره چهارم پريو واقعا روي تمام كنگره هاي قبلي را سفيد كرده بود. امكانات نمايش اسلايد و پروجكشن بي نهايت ضعيف و بد بودند. خيلي از اوقات هنگام پخش اسلايد ها، تصاوير معكوس بودند و وضوح لازم را نداشتند. اما پروجكشن هاي ديجيتال واقعا فاجعه كاملي را ايجاد كرده بودند. رنگ تقريبا صد درصد تصاوير روي پرده مخدوش مي شد و كامپيوتر كيفي روي تريبون و دستگاه پروجكشن هم چند دقيقه يك بارجوش مي آوردند. تصاوير سخنراني دكتر حميد محمود هاشمي جراح فك و صورت و عضو هيات علمي دانشگاه تهران آنقدر قطع و وصل شد كه دكتر محمود هاشمي را به وضوح كلافه كرد و نقطه اوج اين هرج و مرج جايي بود كه فيلم آموزش سخنراني دكتر هاشمي به خاطر مشكلات پروجكشن امكان نمايش پيدا نكرد. لحظه اي كه دكتر محمود هاشمي با حالتي كاملا دلخور در حال خروج از سالن بود، دكتر ميرعمادي با روبوسي كردن و عذرخواهي به نوعي از همكار خود دلجويي كرد. هنگام ارايه يكي از سخنراني ها اعضاي هيات رئيسه پانل، بدون توجه به روشن بودن ميكروفون ها با هم صحبت مي كردند و انگار نه انگار كه سخنران بخت برگشته مشغول سخنراني است. به همه اينها سروصدا و شلوغي سالن حاصل حرف زدن بلاانقطاع همكاران دندانپزشك با يكديگر و با موبايل را بيفزاييد كه به صورت يك مولفه ثابت هنگام تمام سخنراني ها وجود داشت بخصوص زماني كه دوربين شبكه خبر براي فيلمبرداري وارد سالن شد، در قسمت انتهايي سالن چنان سروصدايي به هوا برخاست كه عملا فهم صحبت هاي دكتر خوشخو نژاد در آن قسمت سالن دشوار شده بود. جالب اينكه براي فيلمبرداري چراغ هاي سالن را روشن كرده بودند و از اسلايدهاي دكتر خوشخونژاد عملا روي پرده چيزي ديده نمي شد.
دكتر ميرعمادي در مورد مشكلات علمي سخنراني ها گفت:متاسفانه تعداد اعضاي انجمن ما بسيار كم است و نتوانستيم مقالات خوبي براي كنگره امسال فراهم كنيم. من فكر مي كنم اگر كنگره هاي تخصصي مثل پريو به صورت دو سالانه برگزار شود كيفيت علمي و اجرايي مطلوبتري پيدا خواهد كرد.
متاسفانه به رغم علاقه شخصي به علم پريودونتولوژي، كنگره امسال پريو كاملا نااميدكننده بود. واقعا اميدوارم كنگره بعدي اندكي به كنگره سوم انجمن پريو تاسي كند.
|