سرويس سياسي: همايش بزرگ اصولگرايان با عنوان «گامي نو» صبح روز گذشته در محل حسينيه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
در اين همايش كه به قول علي اكبر ولايتي يكي از نامزدهاي اصولگراي حاضر در جلسه به ابتكار گروه ۲+۵ تشكيل شده بود، ابتدا حجت الاسلام علي اكبر ناطق نوري به عنوان رئيس همايش و اولين سخنران به تشريح موقعيت اصولگرايان در چند سال اخير و برنامه هاي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري پرداخت.
وي ضمن انحرافي خواندن بحث تعيين كانديداي نهايي در اين جلسه تأكيد كرد: ادامه گفتگوها براي دستيابي به يك كانديداي واحد در نشستهاي بعدي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب ادامه خواهد داشت. رئيس شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب، شوراها و مجلس هفتم را دو گام آغازين حركت نيروهاي اصولگرا ذكر كرده و گام سوم آن را نيز انتخابات نهم رياست جمهوري دانست و اين گونه اظهار داشت كه نظر سنجي هاي مختلفي تا امروز انجام شده و بعد از اين نيز انجام خواهد شد. رئيس اسبق مجلس شوراي اسلامي افزود: ما در انتخابات آتي حتماً يك كانديدا خواهيم داشت با عنايت به اين نكته كه در اين انتخابات صالح مقبول بر اصلح نامقبول يا كم مقبول مقدم است.در ادامه مجري جلسه از رئيس شوراي اسلامي خواست تا به ايراد سخنان خود پس از ناطق نوري بپردازد.
حداد عادل با يادآوري حساسيت انتخابات نهم رياست جمهوري گفت: انتخابات رياست جمهوري آزمون ديگري است كه ثابت مي كند ما در شعار اصولگرايي صادق هستيم يا خير. حداد عادل افزود: انتخابات رياست جمهوري نه تنها تكليف دولت را مشخص مي كند بلكه تكليف مجلس را هم روشن مي كند و در چنين شرايطي مجلس هفتم زير ذره بين همه گروههاي سياسي و افراد در صحنه قرار دارد. وي ضمن رد هر گونه اختلاف در ميان نيروهاي اصولگرا تاكيد كرد: اصولگرايي در درجه اول نيازمند حفظ وحدت است و در اين چندماه با عبرت از گذشته و اميدواري به آينده و سپاسگزاري از خداوند و اطاعت از رهبري در درجه اول به حفظ وحدت و انسجام همه نيروهاي اين مسير در سراسر كشور بيشترين اهميت را داده و هوشياري خود را در برابر ترفندها حفظ كنيم. رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان ابراز اميدواري كرد فردي انتخاب شود كه با قاطعيت اين انقلاب را پيش ببرد.
|
|
دكتر خسرو دانشجو مجري جلسه پس از اتمام سخنراني رؤساي شوراي هماهنگي و مجلس شوراي اسلامي ضمن تشريح برنامه سخنراني كانديداهاي اصولگرايان، ترتيب سخنرانان را بر حسب حروف الفبا اعلام كرد. همگان منتظر اعلام دعوت از دكتر احمدي نژاد شهردار تهران به عنوان اولين سخنران بودند كه مجري جلسه در پاسخ به انتظار ميهمانان جلسه گفت: احمدي نژاد طي نامه اي با آرزوي موفقيت براي همايش «گامي نو» از شركت در اين جلسه عذرخواهي كرده و ابراز اميدواري نموده است كه انقلاب اسلامي با تشكيل يك جامعه پيشرفته و قدرتمند بتواند در برابر مردم صبور ايران سربلند باشد. در نامه شهردار تهران كه خطاب به آقاي ناطق نوري نگاشته شده ، با اشاره به فاصله ۶ ماهه تا انتخابات رياست جمهوري و دغدغه پروژه هاي مهم اجرايي در شهر تهران آمده است: خوف آن دارم كه حضور زودهنگام و رسمي در عرصه تبليغات انتخاباتي به روند خدمتگزاري در تهران آسيب برساند، بنابر اين عليرغم اشتياق فراوان به ديدار دوستان گرانقدر از حضور در اين جلسه معذورم.شهردار تهران در پايان نامه از همه كانديداهاي حاضر در جلسه و حضار تشكر كرد.سخنران بعدي دكتر احمد توكلي چهره اقتصاددان اصولگرايان بود. نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي سخنان خود را با طرح سه سئوال اصلي آغاز كرد. وي گفت: كساني كه مي خواهند رئيس جمهور شوند بايد به اين سه سئوال پاسخ دهند كه چرا كشور محتاج تحول است، مباني تحول چيست و رئيس جمهور اين دوره چه ويژگيهايي بايد داشته باشد؟ توكلي ادامه داد: در وضعيت كنوني از حيث اعتماد عمومي دچار مشكل هستيم و اگر اين وضع بخواهد ادامه يابد برخي فرصتها تباه و تهديدها جدي مي شود. وي مانند حداد عادل قدرت را در درون دولت متمركز دانست و افزود: در اين شرايط بايد با استفاده از قانون اساسي مترقي و نقشه اي كه رهبري و اسلام نجات بخش و اقتضائات زمانه براي ما ترسيم مي كنند، براي ايجاد تحول استفاده كنيم. توكلي ادامه داد: سالهاست مقام معظم رهبري به اقتصاد بدون عدالت اعتراض دارند ولي متاسفانه مورد توجه واقع نشد. وي با اشاره به اينكه رشد اشرافيت دولتي بيش از حد شده است تصريح كرد: جريان فعلي دولتي از مناسباتي دارد دفاع مي كند كه به تعداد فقرا افزوده است در حالي كه معتقدم اقتصاد سالم و اسلامي از فقر زائيده نمي شود بلكه از عدالت بيرون مي آيد.
پس از پايان سخنان احمد توكلي ، محسن رضايي به عنوان دومين سخنران از ميان نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري در جمع نيروهاي شوراي هماهنگي انقلاب به ايراد سخنان خود پرداخت.دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام انتخابات نهم رياست جمهوري را زمينه ساز تشكيل خانواده بزرگ انقلاب اسلامي معرفي كرده و اضافه كرد: مجلس هفتم و به ويژه دولت نهم در ابتداي ربع قرن دوم نظام جمهوري اسلامي ايران در حال شكل گرفتن است و در اين راستا علاوه بر اداره جامعه، ارتقاي كارآمدي نظام جمهوري اسلامي ايران و تثبيت اين الگوي موفق بايد از مهم ترين وظايف اين مجلس و دولت آينده قرار گيرد.رضايي افزود: در بررسي هايي كه صورت گرفت همه متوجه شدند كه كشور در دو زمينه مديريت و اقتصاد با نقيصه مواجه است و تا زماني كه اين دو نقيصه رفع نشود، نه تنها در جنگ بلكه در صلح هم نمي توانيم كشور را اداره كنيم.
پس از فرمانده سابق سپاه نوبت به رئيس سابق صدا و سيما رسيد. دكتر علي لاريجاني در همايش «گامي نو» در جمع اصولگرايان، حركت جريان اصولگرايي را در سايه عنايت الهي موفق دانسته و هشدار داد: مسائل و جريانات مخالف داخلي و خارجي ناچيز و غيرنگران كننده هستند و من تنها از اين هراس دارم كه توجهمان از حقيقت اصولگرايي منحرف شود. وي در عين حال شرايط حاضر را داراي ويژگي هاي منحصربه فرد خواند و گفت: امروز اصولگرايي از بلوغ و باروري عقلانيت همراه با شجاعت برخوردار شده و اعتماد مردم را به خوبي جلب كرده است.وي تحقق عدالت اجتماعي در طول تصميمات را از ملزومات يك دولت موفق خواند و افزود: من هيچ احساس رقابتي با ۴ نامزد ديگر اصولگرايان نمي كنم. با اين حال لاريجاني گفت: به عبارتي بنده فعلا در حال تعليق هستم ولي اگر بنا شد در صحنه باشم بسيار جدي وارد خواهم شد و ملاحظه كسي را نخواهم كرد.
آخرين سخنران از ميان نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري علي اكبر ولايتي بود. وي اظهار داشت: آمريكايي ها ستاد عمليات خود را به كنار مرزهاي ما آورده اند و ما بايد با دقت در مورد آينده كشور تصميم بگيريم. كساني هم كه مي گويند ما بايد درون مرزهايمان بمانيم و به مسائل ملي نگاه كنيم اشتباه بزرگي را مرتكب مي شوند، چراكه سياست خارجي تنها درون مرزها نيست و آنچه در مقدمه برنامه چهارم توسعه به نوعي درباره فلسطين، عراق و افغانستان با كنايه و انتقاد بيان شده است حاكي از ديد محدود آنها ست.وي در ادامه با اشاره به وضع نامناسب اقتصاد و درآمد سرانه در ايران در مقايسه با كشورهاي همسايه تصريح كرد: ما با اين روندي كه تاكنون كشور را اداره كرديم كشور ما قدرت اول منطقه در بيست سال آينده نخواهد بود. ولايتي گفت: اين شيوه واگذاري برخي شركت ها به ديگر شركتهاي دولتي از اين جيب به آن جيب كردن است و ناقض هدف خصوصي سازي است . اينكه ما در فساد اداري رتبه هشتادم را داريم آبروريزي است.
ولايتي با بيان اينكه نمي توان جوان بيكار صالح و سالم داشت گفت: بايد موانع را از مقابل پاي مردم برداريم، مگر مي شود با بيمه ۳۰ درصد و نرخ بهره۲۰ تا ۳۰ درصد مردم وارد توليد و ساخت كارخانه شوند، با اين قانون كار نمي توان پيشرفتي داشت.
ولايتي گفت: دولت آينده و اين مجلس بايد با انسجام و شجاعت، قانون كار را درست كنند، بيمه اگر درست شد، مي توان اميدوار بود عدالت و تامين اجتماعي جامه عمل مي پوشند. وي افزود: وقتي بوش شعار مي دهد كه براي وام هاي صنعتي بايد بهره به صفر برسد ما كه مسلمانيم بايد چگونه عمل كنيم، بعد از گذشت۲۵ سال هنوز نتوانسته ايم اقتصاد اسلامي سالمي داشته باشيم و به دستورات اقتصادي اسلام عمل كنيم. ولايتي تصريح كرد رونق اقتصادي با وام با بهره ۲۵ درصد محقق نمي شود.ولايتي با اشاره به ۵ كانديداي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب تأكيد كرد: هركدام از اين ۵ نفر انتخاب شود ما تأييد مي كنيم. پس از ولايتي حبيب الله عسگراولادي نماينده ولي فقيه در كميته امداد امام خميني ضمن سخناني گفت: از اول انقلاب تاكنون چنين فرصتي نداشتيم و در كشور بايد به فكر اين بود تا به افرادي كه تعصب مي ورزند سفارش شود كه اين فرصت را تبديل به تهديد نكنند.وي گفت: اگر از اين فرصت استفاده نشود بعيد است كه مجددا فرصتي براي تشكيل دولت كريمه داشته باشيم. مهندس باهنر در پايان اين جلسات با ارائه جمع بندي كميسيون هاي مختلف در خصوص علت عدم حضور دكتر محمود احمدي نژاد در نخستين نشست شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي با كانديداهاي اصولگرا گفت: هيچ اتفاق جديدي روي نداده و علت عدم حضور دكتر احمدي نژاد در اين نشست هم، درگيري ايشان با كارهاي روزمره اجرايي در شهرداري تهران است. وي تأكيد كرد كه قرار نبوده و نيست كه كانديداي نهايي شورا امروز معرفي شود.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه نظرسنجي در مورد كانديداهاي موجود را در گروه هاي مختلف تأييد و خاطرنشان كرد: نتايج نهايي اين نظرسنجي ها در تصميم شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب مؤثر خواهد بود.
گزارش از مهدي قمصريان