|
|
|
|
|
|
۱۲ مهر آينده آغاز گفت وگوها براي عضويت تركيه
در اتحاديه اروپا
|
|
ايرنا: رهبران اتحاديه اروپا شامگاه پنجشنبه طي توافقي ، تاريخ آغاز گفت وگو با تركيه براي مذاكرات پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا را سوم اكتبر سال آينده ميلادي (۱۲ مهر سال ۸۴) تعيين كردند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل ، يان پتر بالكننده نخست وزير هلند و رئيس كنوني اتحاديه اروپا، طي كنفرانس خبري اعلام كرد: ما تصميم گرفتيم مذاكراتمان با تركيه را براساس تحليل كميسيون آغاز كنيم و زمان شروع آن سوم اكتبر سال آينده خواهد بود. گوران پترسون نخست وزير سوئد نيز به خبرنگاران گفت : با اين حال رهبران اتحاديه اروپا توافق كردند از تركيه بخواهند موافقتنامه مبسوط آنكارا را تصويب كند.
در همين رابطه رئيس پارلمان اروپا به پرسشهاي خبرنگار يورونيوز درباره نامزدي تركيه براي عضويت در اتحاديه اروپا پاسخ داد.
به گزارش شبكه يورونيوز، جوزف بورل گفت : در افكار عمومي اروپا اختلاف نظر زيادي درباره تركيه وجود دارد. بخش قابل توجهي مخالفند اما بخش مهم ديگري موافقند. به نظر من هر دو طرف بايد چشم انداز استراتژيك را در ميان مدت در نظر بگيرند.
عضويت تركيه در اروپا سريع نخواهد بود و فقط روند مذاكرات آغاز مي شود. در اين مدت طولاني هر دو طرف مي توانند به مشكلات پي ببرند.
بورل درباره مسئله قبرس گفت : قبرس عضو اتحاديه اروپا است حال تركيه از اين امر خرسند باشد يا خير اين امري واقعي است . جمهوري قبرس كشوري عضو اتحاديه اروپا است .
در مذاكره تركيه با اتحاديه اروپا، همچنين با اعضاي اتحاديه مذاكره مي شود. بنا بر اين مذاكره با قبرس نيز صورت مي گيرد. لذا تركيه مجبور است به طور تلويحي قبرس را به رسميت بشناسد، اين به معناي آن نيست كه از تركيه بخواهيم پيش از آغاز مذاكرات ، جمهوري قبرس را به رسميت بشناسد اما واضح است كه در طول مذاكرات به رسميت شناختن جمهوري قبرس از جمله مسائل مهم خواهد بود.
|
|
|
دستگيري تظاهر كنندگان در عربستان
|
|
گروه سياسي خارجي: در پي فراخوان سعدالفقيه ناراضي عربستاني مقيم لندن براي برگزاري تظاهرات عليه دولت عربستان در شهرهاي رياض و جده، نيروهاي امنيتي سعودي از اين راهپيمايي جلو گيري كردند.به گزارش بي.بي.سي، پليس با تجهيزات ضد شورش در اين دو شهر وارد شد و تعدادي از افراد را دستگير كرد. خبرگزاري فرانسه اين تعداد را شش نفر اعلام كرد. اما بي.بي.سي رقم دستگير شدگان را بيشتر اعلام كرد.
قرار بود اين تظاهرات به منظور تقاضا براي تغيير حكومت در عربستان برگزار شود.
سعدالفقيه، يك اسلام گراي تبعيدي، مردم عربستان را به اين تظاهرات فراخوانده بود. او مي گويد كه قصد سرنگوني پادشاهي سعودي را دارد تا يك حكومت انتخابي را جايگزين آن كند. فقيه كه درلندن اقامت دارد، فراخوان خود را از طريق اينترنت و در شبكه هاي راديو و تلويزيون ماهواره اي خود منتشر كرده بود.
«جنبش اصلاحي اسلامي در جزيرة العرب» كه او رهبري آن را برعهده دارد، سال گذشته توانست تظاهرات كوچكي را در رياض برپا كند. در پي آن تظاهرات، چندين نفر بازداشت شدند و گروهي از شركت كنندگان با مجازات هاي شديدي روبه رو شدند.
در همين حال اسامه بن لادن سركرده شبكه تروريستي القاعده در پيامي كه از طريق نواري صوتي در اينترنت پخش شد عامل اصلي ناآرامي هاي موجود در عربستان را رژيم سلطنتي اين كشور معرفي كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از دبي ، در اين پيام صوتي آمده است مسئوليت اوضاع كنوني در عربستان سعودي به عهده رژيم اين كشور است . هنوز معلوم نيست كه اين نوار را واقعاً بن لادن بيرون داده باشد. در حمله اخير شبكه القاعده به كنسولگري آمريكا در شهر جده كه ششم دسامبر صورت گرفت پنج تن از كاركنان غيرآمريكايي اين كنسولگري و چهار نفر از مهاجمان كشته شدند.
|
|
|
مخالفت فلسطينيان با طرح شارون
گروه سياسي خارجي: آريل شارون نخست وزير اسرائيل شامگاه پنجشنبه اعلام كرد سال ۲۰۰۵ فرصتي تاريخي براي صلح با فلسطينيان خواهد بود.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از خبرگزاري فرانسه از هرزيليا در شمال تل آويو شارون در نشستي در اين شهر گفت سال ۲۰۰۵ فرصتي تاريخي براي صلح با فلسطينيان خواهدبود كه ما سالها منتظر آن هستيم .
وي افزود: سنگ بناي اين صلح طرح خروج يكجانبه از نوار غزه است كه اسرائيل طبق برنامه پيش بيني شده خواستار اجراي آن است .
وي گفت : ما مي توانيم به ترتيباتي در اوضاع اسرائيل و فلسطينيان دست يابيم كه پايه همزيستي دو كشور براي سالهاي طولاني خواهد بود ، ما آماده دادن امتيازهاي بسيار بسيار تلخ هستيم اما هيچ امتيازي از نظر امنيتي نخواهيم داد.
شارون همچنين در اين سخنراني بازگشت آوارگان فلسطيني به فلسطين اشغالي، عقب نشيني اسرائيل به مرزهاي سال ۱۹۶۷ و چشم پوشي از بيت المقدس را به عنوان پايتخت كشور آينده فلسطين رد كرد.
در واكنش به اين اظهارات، جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) با دروغ خواندن سخنان شارون اعلام داشت: اظهارات نخست وزير رژيم صهيونيستي بيانگر چهره صلح دروغين اسرائيل و مبتني بر اصل ناديده گرفتن حقوق مردم فلسطين است.
محمود عباس رئيس سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف) نيز با شرط آريل شارون براي هماهنگي با حكومت خودگردان فلسطين درباره خروج از نوار غزه مخالفت كرد.
به گزارش منابع خبري فلسطين ، عباس گفت : شرطي كه شارون براي هماهنگي با حكومت خودگردان اعلام كرده است به هيچ وجه پذيرفتني نيست و پيشاپيش نتايج مذاكرات نهايي را تعيين مي كند.
احمد قريع نخست وزير حكومت خودگردان نيز با انتقاد از مخالفت شارون با بازگشت پناهندگان تأكيد كرد كه نخست وزير اسراييل به هيچ وجه نمي تواند درباره مسايلي مانند بازگشت پناهندگان به تنهايي تصميم گيري كند و اين موضوع بايد در مذاكرات نهايي و دوجانبه بررسي شود.
|
|
|
اظهارات همزمان آمريكايي ها و عراقي ها
عليه ايران و سوريه
گروه سياسي خارجي: از حدود ۶ ماه پيش يكي از بهانه هاي اصلي حكومتگران در عراق براي توجيه ناتواني در مواجهه با خشونت ها و حوادث خونبار اين كشور، دخالت و حمايت هاي خارجي بوده است. در اين ميان تمركز بر ايران و سوريه به عنوان دو كشوري كه مرزهاي مشترك با اين كشور دارند، بيش از ساير كشورها بوده است.
اكنون در شرايطي كه فعاليت هاي تبليغاتي براي انتخابات ماه آينده عراق آغاز شده است گروهي از صاحب منصبان عراق بيش از پيش به اين موضوع مي پردازند تا بدين ترتيب بتوانند اذهان عمومي را در نوع گرايش انتخاباتي خود هدايت و كنترل نمايند.
پس از آن كه ملك عبدالله پادشاه اردن نسبت به نفوذ ايران در عراق و احتمال تأثيرگذاري اين كشور در انتخابات ژانويه هشدار داد، طي چند روز گذشته وزير دفاع عراق همچون گذشته ايران را به دخالت در امور اين كشور و تأثيرگذاري عميق در جريانهاي سياسي عراق متهم كرد و به موازات آن سخنگوي وزارت خارجه آمريكا و سپس جرج بوش رئيس جمهوري اين كشور به زبان ديگر اين اتهامات را دنبال كردند. در خصوص سوريه نيز اياد علاوي نخست وزير دولت موقت عراق گفت: اين كشور عده اي از سران رژيم سابق عراق كه عمليات مسلحانه در اين كشور را رهبري مي كنند، پناه داده است. در مقابل اين اتهامات جمعي از شخصيت هاي سياسي عراق به مخالفت و مقابله برخاستند. به گزارش واحد مركزي خبر از نجف اسعد ابرگلل يكي از اعضاي برجسته مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در واكنش به سخنان شعلان گفت: اگر مشكلي با همسايگان عراق وجود دارد بايد از راه هاي ديپلماتيك آن را حل كرد.
وي تأكيد كرد كه در حال حاضر تنش و دشمني با همسايگان به نفع عراق نسبت و بايد به عادي سازي روابط پرداخت.
در همين حال غازي الياور رئيس جمهور عراق كه پيش از اين اتهاماتي را عليه ايران بيان داشته بود از تشكيل يك ليست انتخاباتي موسوم به «عراقي ها» كه دربرگيرنده شخصيت هاي عراقي از گروه ها و اقوام گوناگون است، خبر داد.
به گزارش ايرنا، الياور گفت: از اولويت هاي اين ليست انتخاباتي حل مشكلات امنيتي عراق توسط خود عراقي هاست.
بنا بر آخرين خبرها تا روز پنجشنبه در مجموع ۶ هزار و ۴۰۰ نامزد انتخاباتي براي شركت در انتخابات عراق كه قرار است ۳۰ ژانويه (۱۱ بهمن) برگزار شود، ثبت نام كرده اند.
طرح ترور علاوي خنثي شد
به نوشته هفته نامه المنار چاپ فلسطين، توسط سيستم امنيتي آمريكا و عراق طرح ترور اياد علاوي نخست وزير عراق خنثي شد.
به گزارش ايسنا، طي چند روز گذشته نزديك به هشت تن از گروه هاي فدايي عراق سعي داشتند با استفاده از دو خودرو بمب گذاري شده اياد علاوي را ترور كنند اما اين اقدام ۷۲ ساعت قبل از اجرا خنثي شد و تعدادي از متهمان از جمله دو عضو گارد ملي عراق دستگير شدند.
نظاميان بعثي، دعوت به كار شدند
دولت موقت عراق كه خود را براي برگزاري انتخابات اين كشور در ماه آينده ميلادي آماده مي كند و در عين حال سرگرم مبارزه با يكي از خونبارترين شورش ها در اين كشور است روز چهارشنبه از برخي از اعضاي ارتش منحل شده اين كشور خواست به سر كار خود بازگردند.
به گزارش خبرگزاري رويتر از بغداد درست ۱۸ماه بعد از آنكه حكومت آمريكايي عراق به طور رسمي ارتش ۳۷۵ هزار نفري صدام حسين ديكتاتور سابق عراق را منحل كرد وزارت دفاع عراق با صدور بيانيه اي از سربازان سابق اين كشور كه در يگان ترابري كار مي كردند خواست در ارتش جديد عراق كار و فعاليت خود را از سر بگيرند.
|
|
|
كوتاه از سياست جهان
آمريكا محدوديت چاپ آثار نويسندگان كشورهاي تحت تحريم را لغو كرد
نيويورك- ايرنا: مقررات مربوط به محدوديت چاپ آثار نويسندگان كشورهاي تحت تحريم اقتصادي آمريكا، از سوي وزارت خزانه داري اين كشور لغو شد.
به دنبال طرح شكايت تعدادي از ناشران آمريكايي در اعتراض به مقررات منع و محدوديت چاپ مطالبي از اتباع كشورهاي مورد تحريم اقتصادي آمريكا، وزارت خزانه داري اين كشور مقررات جديدي را جهت رفع آن صادر كرد.
طبق مقررات جديد، ناشران مي توانند با نويسندگان غير دولتي كشورهاي تحت تحريم از جمله ايران ، كوبا و سودان همكاري كرده و آثار آنها را به چاپ برسانند.
چندي پيش شيرين عبادي ، برنده جايزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ به خاطر ممنوعيت ترجمه و ويرايش كتاب در دست نگارش خود در آمريكا، عليه وزارت خزانه داري اين كشور اقامه دعوي كرده بود. استوارت ليوي ، معاون وزارت خزانه داري در امور تروريسم و اطلاعات مالي در بيانيه اي كه منتشر ساخت ، اعلام كرد عده اي ، مقررات قبلي براي چاپ مطالب افراد ناراضي درون اين رژيم ها را دلسرد كننده توصيف كردند كه اين بر خلاف نظر ما مي باشد.
حمايت مجدد پاول از عنان
ايرنا _ نيويورك: كالين پاول وزير امور خارجه مستعفي آمريكا روز پنجشنبه بار ديگر حمايت خود از كوفي عنان دبيركل سازمان ملل را اعلام كرد.
پاول كه در واشنگتن در يك كنفرانس خبري مشترك با كوفي عنان كه براي ديدار با وي و نيز كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آتي آمريكا در واشنگتن به سر مي برد تأكيد كرد: ما به دبيركل اطمينان داريم .وزير امور خارجه آمريكا در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران درباره رسوايي برنامه نفت در برابر غذا كه توسط پال وولكر رئيس سابق بانك مركزي آمريكا در دست تحقيق است افزود: هم من و هم دبيركل سازمان ملل از اين امر عميقا نگرانيم و منتظر جمع بندي گزارش كميته تحقيق در اين زمينه هستيم .وي در پاسخ به سئوالي درباره صحت و سقم نوار جديد ويدئويي بن لادن گفت :من اين نوار را نشنيده ام و كارشناسان اطلاعاتي ما در حال تحليل اين نوارهستند اما به نظر مي رسد كه اين نوار متعلق به اسامه بن لادن باشد.عنان در پاسخ به سئوالي ناراحتي خود را از عدم ديدار با جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا رد كرد و گفت : من و رئيس جمهوري آمريكا در مناسبتهاي بسياري با يكديگر ديدار و تماسهاي تلفني بسياري داشته ايم و من با مشاورامنيت ملي وي (خانم رايس وزير خارجه آينده آمريكا) ديدار خواهم كرد و ما مسايل فني بسياري داريم كه بايد درباره آن بحث كنيم .دبيركل سازمان ملل با اشاره به همكاري اين سازمان با دولت عراق در برگزاري انتخابات در اين كشور افزود: اگر دولت عراق بخواهد ما در زمينه قانون اساسي نيز به آنها كمك خواهيم كرد.
آمريكا شبكه المنار را سازماني تروريستي معرفي مي كند
واحد مركزي خبر: يك مقام آمريكايي پنج شنبه گفت: وزارت امورخارجه آمريكا قصد دارد شبكه ماهواره اي المنار را سازماني تروريستي معرفي كند.
به گزارش رويتر از واشنگتن اين مقام آمريكايي كه خواست نامش فاش نشود گفت: اين مساله روز جمعه به وقت محلي قطعي خواهد شد.اين اقدام وزارت امورخارجه آمريكا مي تواند نخستين گام عليه شبكه المنار باشد و به اين ترتيب خزانه داري آمريكا مي تواند المنار را در فهرست سياه تروريسم خود قرار دهد، دارايي هاي اين شبكه را مسدود و هرگونه ارتباط مالي با آن را غيرقانوني اعلام كند.
انتقاد شديد جمهوري خواهان از دونالد رامسفلد
ايسنا: دونالد رامسفلد هدف انتقادات گروه محافظه كاران آمريكايي قرار گرفته اما كاخ سفيد حمايت خود را از وي اعلام كرده است. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از خبرگزاري فرانسه، چندين تن از مقامات ارشد حزب جمهوري خواه اخيرا از دونالد رامسفلد، وزير دفاع آمريكا ابراز نارضايتي كرده اند.
رامسفلد به دليل پاسخش به يكي از سربازان آمريكايي در كويت كه درباره كمبود حفاظ براي خودروهاي نظامي آمريكا در عراق پرسيده بود، تحت انتقاد قرار گرفته است. رامسفلد به اين سرباز پاسخ داده بود: شما با ارتشي كه در اختيار داريد وارد جنگ شده ايد نه ارتشي كه مي خواهيد داشته باشيد يا آرزو داريد كه در آينده داشته باشيد.
|
|
|